AroundSan

My Way of Exploring

Review | Vivera Schnitzel

Review | Vivera Schnitzel
Hoe simpel kan het zijn? Een schnitzel namaken moet wel kunnen, toch? Of Vivera daarin geslaagd is ga ik je vertellen in deze uitgebreide review! Ik was uiteraard erg benieuwd naar deze vegetarische schnitzel. Is hij lekker en zou ik hem opnieuw kopen? Genoeg vragen die ik beantwoord in deze blog.

Vivera Schnitzel

Review | Vivera Schnitzel

Ingrediënten

Review | Vivera Schnitzel
Deze vegetarische schnitzel is op basis van soja- en tarwe-eiwit. Ook zijn er onder andere kruiden en specerijen toegevoegd omdat deze schnitzel op smaak te brengen en bevat het toegevoegd ijzer en vitamine B12. Per schnitzel zitten er 215 calorieën in, waarvan 9,1 gram vet. Als ik naar het aantal eiwitten  kijk word ik blij, want dat is best veel! Er zit namelijk 16,2 gram in per burger en dat vind ik erg netjes! Verder niet een lijstje waar ik nog veel over te zeggen heb. Het is niet de meest gezonde vleesvervanger die ik tot nu toe heb getest, maar dat hoeft ook niet. Afwisseling is prima!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Schnitzel
Wat verwachtte ik? Hmm, ik weet het niet zo goed. Ik dacht eigenlijk gelijk aan de Zigeuner Schnitzel van Vivera. Qua vorm ziet hij er precies hetzelfde uit, alleen een andere kleur en paneerlaag. Vandaar dat ik hier gelijk aan moest denken. Op zich was mijn verwachting goed, alleen is hij iets minder gekruid dan de Zigeuner Schnitzel vind ik. Hij is iets neutraler van smaak, maar nog steeds proef je de kruiden die er in zitten. Erg lekker wel! Misschien heb je niet altijd zin in een vleesvervanger waarbij je gelijk een smaakexplosie in je mond hebt? Dan is dit een goede keuze. De paneerlaag is lekker knapperig en daarvoor geef ik ook zeker al pluspunten, hihi.
Review | Vivera Schnitzel
Structuur van de schnitzel is tja… hoe leg ik dat uit? Gewoon, alsof je vlees eet, haha! Qua structuur komt hij het meest in de buurt van de Zigeunerschnitzel denk ik. Zeker in combinatie met de lekkere paneerlaag en licht kruidige smaak is het een super lekkere vleesvervanger!  Hij vol ontzettend goed (maar dan ook écht!) en dat vind ik zelf wel fijn. Hij is ook best wel groot dus daar zal het ook wel aan liggen, haha.

Conclusie

Deze iets neutralere vleesvervanger is goedgekeurd hoor! Ik zou hem zelf zeker weer opnieuw kopen. Hij behoort niet tot mijn top 5 favoriete vleesvervangers, maar dat moet je zeker niet negatief opvatten. Ik zou hem zeker meenemen als ik weer eens op een Vivera aanbieding af ga, haha. Het is dus zeker een aanrader als je, qua smaak, geen overheersende vleesvervanger wilt. Oh, en als je vooral op zoek bent naar iets wat ontzettend goed vult? Koop deze vegetarische schnitzel dan!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze schnitzel al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je hem wel eens willen proberen? 

4 Comments

 1. Deze eet ik zelf ook regelmatig en ik vind hem ook zeker erg geslaagd :) Hij is inderdaad net wat anders (en minder opvallend) qua smaak dan de meeste andere vleesvervangers.
  Romy onlangs geplaatst…Millenialkwesties | Over de vastigheid die “even” zoek is

 2. M’n vriend had deze laatst ook en was er erg enthousiast over, ga deze zeker ’n keertje proberen!

 3. Jum, klinkt erg goed! Deze ga ik zeker onthouden voor mijn volgende bezoekje aan de Lidl!
  Judith onlangs geplaatst…Friday Faves – 10

  • Volgens mij hebben ze Vivera niet bij de Lidl, maar bij supermarkten als Coop en Dirk :)
   Bij AH heb je de vegafit schnitzel die ook geen kippenei bevat, deze schnitzel heeft dat helaas wel.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2020 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑