My Way of Exploring

Review | Vivera Saté Schnitzel

Review | Vivera Saté Schnitzel
Dit is één van de eerste vleesvervangers die ik probeerde. Gek genoeg had ik er nog nooit een review over geschreven, dus daar werd het nu wel tijd voor! Een vegetarische Saté Schnitzel die pinda vrij is. Kan dat? Jazeker! Ik vertel je in deze review of je nu direct naar de winkel moet rennen om hem te kopen óf dat je hem beter kunt laten liggen.

Vivera Saté Schnitzel

Review | Vivera Saté Schnitzel

Ingrediënten

Review | Vivera Saté Schnitzel
Deze vegetarische Saté Schnitzel bestaat, zoals veel producten van Vivera, voor het grootste gedeelte uit SOJA- en TARWE-EIWIT. De satésaus is dus pinda vrij en dat is dus ideaal voor mensen met een pinda allergie! Per burger krijg je 219 calorieën binnen en 9,8 gram vet. Dit is dan ook gelijk de reden waarom ik hem niet vaak eet: er zit best wel wat vet in voor mij. Ik moet echt een goede dag hebben als ik deze wil eten. Maar, dat is een persoonlijk praatje… Wat ik nog meer zie is dat er 13,4 gram eiwitten in zitten. Dat vind ik netjes! Al met al gewoon een prima lijstje.

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Saté Schnitzel
Zoals ik al zei is dit een van de eerste vleesvervangers die ik heb geprobeerd. Volgens mij was het zelfs de derde vleesvervanger die ik ooit op heb, haha. Van deze saté schnitzel had ik stiekem wel hoge verwachtingen. Ik had al jaren geen pindasaus meer op omdat mijn maag en darmen dat niet aan kunnen, dus je kan je misschien voorstellen dat ik (als ex-pindasaus-freak) erg benieuwd was! Ik kan je vertellen dat ik na de eerste hap niet geloofde wat ik proefde. De pinda vrije pindasaus vind ik pre-cies hetzelfde als normale pindasaus. Ongelofelijk hoe knap dit is nagemaakt! Super lekker! Zeker in combinatie met het knapperige korstje is het een erg lekkere vleesvervanger. Hij is ook een beetje pittig trouwens, hmmm.
Review | Vivera Saté Schnitzel
De structuur van de Saté Schnitzel is dus een zachte vulling met een knapperig korstje. Meer kan ik hier niet over zeggen, maar dat kan je misschien wel begrijpen als je de foto hierboven ziet. Ik zou wel eens de pindasaus er uit willen halen en dan op een broodje kaasburger doen. Ik was vroeger gék op een broodje kaassoufflé met pindasaus en nu ik dat al jaren niet meer heb kunnen eten lijkt mij dit echt een perfecte combinatie, haha. Ik ga het gewoon een keer doen! Maar even terug naar deze Saté Schnitzel: hij is erg lekker dus!

Conclusie

Ik zou zeker naar de winkel rennen om hem te kopen. Ik zag dat hij nu ook bij de AH en de Dirk te koop is. Voorheen kon ik ze alleen bij de Coop vinden, maar het assortiment is ineens uitgebreid van de grotere supermarkten. Super chill! Ik zou deze vleesvervanger zeker eens proberen als ik jou was. :) Voor mij is hij erg machtig en aan de vette kant, daarom eet ik hem helaas niet veel, maar dat neemt niet weg dat hij wél ontzettend lekker is. Ik zeg kopen! :D

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Saté Schnitel al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

5 Comments

 1. Romy

  Ik heb deze satéschnitzel ook al een paar keer gegeten en ben ook echt fan. Ik was als kind altijd dol op satésaus en deze schnitzel was voor mij ook de eerste keer dat ik dat weer eens at. De saus smaakt inderdaad net naar echte pindasaus – yum!
  Romy onlangs geplaatst…Digitale schoonmaak | 10 simpele tips voor orde in de chaos

 2. Stella

  Ik kan me haast niet voorstellen dat pindavrije pindasaus echt hetzelfde smaakt, maar ik geloof je meteen! Ik koop deze nooit, omdat ik pindasaus altijd vrij overheersend vind. Viel dat mee? Want dan ga ik ‘m ook echt proberen!

 3. Janne

  Je kunt ook zonnebloempasta kopen bij sommige winkels (vaak in het natuurvoedingschap). Dan kun je zelf pindavrije pindasaus maken ;)

 4. Mei Qi

  Aah ik ben hier zo benieuwd naar! Lijkt me erg lekker!!
  Mei Qi onlangs geplaatst…boven op de berg

 5. Jessica J.

  Ik heb deze nog niet geprobeerd, maar hoe meer vleesvervangers er te testen vallen, hoe beter! :-D Ik hou op zich niet zo van pindasaus/-kaas, maar ben wel benieuwd!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Mijn ultieme festivalchecklist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑