My Way of Exploring

Review | Vivera Plantaardige Biefstukc

Review | Vivera Plantaardige Biefstukc
Daar is ‘ie dan eindelijk! De plantaardige biefstukc van Vivera ligt sinds vorige week in de supermarkten. Natuurlijk kon ik niet wachten om hem te testen en heb ik dat vorige week dus ook gelijk gedaan. Vandaag schrijf ik mijn review van deze bijzondere vleesvervanger. Is hij lekker? Lijkt hij écht op biefstuk? Ik vertel het je!

Vivera Plantaardige Biefstukc

Review | Vivera Plantaardige Biefstukc

Ingrediënten

Review | Vivera Plantaardige Biefstukc
Deze 100% plantaardige biefstukc bestaat maar liefst voor 80% uit gerehydrateerd SOJA- en TARWE-EIWIT. Verder zie ik twee soorten vetten staan, verdikkingsmiddel, aroma’s, kleurstoffen, etc. Van alles om deze veganistische biefstuk op smaak te brengen. Ik had nog nooit eerder van ‘saffloer’ gehoord, jij wel? Verder zien we dat de biefstuk 222 calorieën bevat, 12,7 gram vet en aardig wat eiwitten: maar liefst 17,3 gram per stuk. Dat is veel!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Plantaardige Biefstukc
Ik had hoge verwachtingen van deze plantaardige biefstukc van Vivera. Toch keek ik er stiekem ook wel een beetje tegen op, want ik weet nog van vroeger dat ik de structuur van biefstuk altijd helemaal niet lekker vond. Maar goed, ik bakte hem in de oven (wat overigens prima gaat!), de andere bakte ik voor Pat gewoon in een pan en we gingen proeven. Hij smaakt niet als biefstuk, de structuur is overigens wél goed nagemaakt. Érg goed zelfs! Je moet geen vleessmaak verwachten dus. Hij smaakt niet overdreven ergens naar en dat is juist wel goed denk ik. Biefstuk zelfs maakt ook niet heel sterk, toch? Volgens Pat smaakt hij een beetje naar een Duitse biefstuk, van dat gemalen vlees zeg maar. Ik heb dat zelf vroeger nooit op, maar kan me voorstellen dat het daar naar kan smaken. Ik vond zelf deze biefstukc tegenvallen, helaas. Ik zou hem zelf niet opnieuw kopen omdat ik gewoon niet van deze hele stevige structuur houd en de smaak vind is ook niet favoriet bij mij. Ik vind alle andere vleesvervangers die ik tot nu toe heb geprobeerd van Vivera veel lekkerder. Jammer jammer, maar ik wil wel eerlijk zijn in mijn reviews. Wat nog veel rottiger was was dat ik daarna enorme buikpijn kreeg omdat er te veel vet in zit voor mij (dit is puur voor mij hè, voor iemand met ‘normale’ maag en darmen is het gewoon normaal dus laat je daardoor absoluut niet tegen houden!). Ook kreeg ik na het eten ineens een dikke bovenlip á la botox. Bi-zar! Het was net alsof ik een snavel had. Dit hield de hele nacht en ochtend aan en het leek op een allergische reactie. Ik gok van de saffloer, want toen ik de ingrediëntenlijst tijdens die allergische reactie nog eens af ging ging ik dat googlen en zag ik dat je daar inderdaad een allergische reactie op kan krijgen. Dat heb ik volgens mij ook nog nooit eerder op, dus dat is het meest logische wat het kan zijn denk ik? Heb nog nooit zoiets eerder gehad, haha. :’) Nogmaals, laat je niet tegenhouden door mijn verhalen hoor, haha. Ik ben gewoon een beetje raar. Probeer het zeker! Pat vond hem ook niet zo lekker, maar mijn ouders en een vriend bijvoorbeeld weer wel! Het is gewoon zo persoonlijk…
Review | Vivera Plantaardige Biefstukc
De structuur van de plantaardige biefstukc is dus heel vlezig en stevig. Je moet er echt op kauwen, net als op echte biefstuk. Wat is dat goed nagemaakt zeg! Wat ook heel bizar is is dat er echt rood sap uit komt, wat lijkt op bloed. Dit is de bietenrood die er aan is toegevoegd denk ik. Dit maakt het wel heel echt hoor! Met peper, zout en een heel knapperig laagje (dus iets langer bakken) vonden wij hem lekkerder, dus dat is wel een tip. Zoals je hierboven op de foto ziet is het gewoon nèt echt. Knap gemaakt hoor!

Conclusie

Helaas is mijn conclusie niet zoals ik had gehoopt. Wat Vivera na heeft gemaakt snap ik 100% en dat is ze ook zeker gelukt! Daarom wil ik zeker niet heel negatief overkomen, want ze hebben het gewoon opnieuw een goed product op de markt gebracht. Maar ik vind hem persoonlijk niet zo lekker, jammer genoeg. Helaas kreeg ik er ook erge buikpijn van en de allergische reactie was ook niet fijn natuurlijk. Maar nogmaals: dit ben ik met mijn rare maag en darmen en ik hoop gewoon dat jij hem ook lekker gaat proeven! De meningen zijn er over verdeeld en daarom zou ik mensen willen aanmoedigen om het alsnog te gaan proberen. Als je van de vlezige structuur houd en je het eet als hoe je normaal ook een biefstuk zou eten (dus gebakken in boter, met kruidenboter, peper en zout, noem maar op…) dan kan je pas echt je oordeel geven. Ga jij hem proeven? Of heb je hem al geproefd? Ik ben heel benieuwd! :)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze nieuwe plantaardige biefstukc al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

9 Comments

 1. Romy

  Wel heel knap nagemaakt inderdaad! Maar wat apart dat je zo’n heftige allergische reactie kreeg! Nooit geweten dat zoiets kon van een bepaald ingrediënt in vleesvervangers.
  Mij spreekt de plantaardige biefstuk helaas ook niet zo aan. Als vleesvervanger te erg qua structuur op vlees lijkt, haak ik als vegetariër vaak al een beetje af. En dat rode sap dat eruit komt, lijkt me al helemaal niets, haha. Wel heel leuk om je eerlijke review te lezen! :)

 2. Babs

  Toevallig stond ik gisteren er nog mee in mijn hand in de winkel, maar niet gekocht. Eigenlijk meer omdat ik nergens de prijs kon vinden.
  Qua structuur lijkt hij mij lekker, maar oeps.. ik zal er geen last van krijgen maar durf het bijna niet meer aan.
  Fijn deze review, nu weet ik in ieder geval meer erover!

 3. Mevrouw Marloes

  Ik was heel benieuwd naar deze vleesvervanger. Mijn vriend (die wel vlees eet) en ik vonden ‘m allebei helemaal niet lekker. We hebben ‘m ook allebei niet opgekregen. De smaak stond ons niet aan.

  Vervelend dat je zo’n allergische reactie kreeg! Hopelijk trekt het snel bij :)
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Mijn ervaring: LadiesRun Rotterdam 2018

 4. Sammie

  Wij eten beide vlees, maar niet dagelijks. Ongeveer 3 x per week en biefstuk vind ik toch wel een dingetje. Moet voor ons nog een beetje rood zijn, maar bovenstaande vind ik in de verste verte niet lijken op een echte biefstuk. Nu moet ik zeggen dat ik de meeste vega vleesvervangers niet lekker vind. Ik ben wel helemaal gek van de vega Griekse rondo van Garden Gourmet, lijkt niet op een stuk vlees maar vind ‘m mega lekker :)

 5. Lana

  Wat jammer dat je het niet lekker vond en een allergische reactie erop kreeg. De meningen die ik tot nu toe gelezen heb zijn verdeeld. Daarom wil hem ook heel graag proberen.. alleen verkoopt de Appie hem hier (nog) niet! Hopen dat dat snel gebeurd haha!

 6. Larissa

  Ik had het ook geprobeerd en het was hier thuis ook helemaal geen favoriet. Ik vond het persoonlijk erg tegenvallen. Toch ben ik positief dat Vivera dit resultaat heeft behaald, hoop dat het ooit goed lukt om de smaak een beetje na te maken.
  Larissa onlangs geplaatst…Zomerplannen

 7. Sofie

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180620_03571535 dacht al dat ik die foto ergens van herkende! Zo leuk dat ze jouw foto hebben gebruikt :)

 8. Mattijn

  Je bent niet de enige met een allergische reactie: ik kreeg het ook. Na het eten van de ‘biefstukc’ kreeg ik last van mijn maag en werd misselijk met als hoogtepunt koude koortsachtige rillingen. De misselijkheid en verstoorde darmflora hielden twee dagen aan. Misschien inderdaad van saffloer, ik ga daar op letten.
  Ik ben best een fan van andere Vivera producten maar deze viel wat smaak en structuur betreft vies (lettterlijk) tegen. Het heeft een bepaald luchtje en dat proef ook terug in de smaak. Niet lekker.

 9. Jessica J.

  Bizar dat je er een allergische reactie op kreeg. :-/ Ik ga deze eens proberen, want ben nu toch benieuwd. Hopelijk vinden wij hem wel te vreten, haha.
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #104 • Plantaardige hotspots en weekendje Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑