My Way of Exploring

Review | Vivera Oosterse Schijf

Review | Vivera Oosterse Schijf
De Oosterse Schijf van Vivera is vernieuwd en nu helemaal plantaardig geworden! Nu is hij helemaal San-proof qua voedingswaarden dus kon ik hem weer proberen. Is hij anders dan voorheen? Waar smaakt hij naar? Hoe is de structuur? En ben ik enthousiast of niet? Dat vertel ik je allemaal in deze review!

Vivera Oosterse Schijf

Review | Vivera Oosterse Schijf

Ingrediënten

Review | Vivera Oosterse Schijf
Deze Oosterse Schijf bestaat voor het grootste deel uit gerehydrateerd SOJA- en TARWE-EIWIT. De paneerlaag is gemaakt van tarwebloem en annatto. Verder zie ik, zoals ik eigenlijk altijd zie bij vleesvervangers, allerlei smaakmakers staan zoals kruiden en specerijen, maar natuurlijk ook ingrediënten om het te laten binden. Het valt mij wel op dat er in het lijstje ‘suiker’ staat. Dat heb ik volgens mij nog niet zo vaak gezien? In een Oosterse Schijf zitten 198 calorieën, 6,3 gram vet, 15,4 gram eiwitten en 3,3 gram suiker. Wat mij opvalt is dat de Oosterse Schijf sinds hij vernieuwd is veel minder vet bevat, en daarmee dus ook veel minder calorieën. Ook is de vleesvervanger nu plantaardig geworden en bevat geen dierlijke producten meer. Dit is in mijn voordeel, want voorheen kon ik deze vleesvervanger niet eten omdat mijn maag het niet oké vond. Nu kan ik alvast verklappen dat het hartstikke goed ging en hij dus aan mijn vleesvervanger-assortiment toegevoegd is, hihi!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Oosterse Schijf
Ik weet nog wel dat ik, toen de Oosterse Schijf nog vegetarisch was in plaats van volledig plantaardig, hem niet lekker vond. Ik vond het dus spannend om deze vernieuwde versie te proberen, want ik wilde niet weer teleurgesteld worden. Ook hoopte ik natuurlijk dat ik er geen last van zou krijgen, maar aangezien het aantal gram vet erg naar beneden is gegaan was de kans voor mij kleiner dat ik er last van zou krijgen. Ik heb er geen last van gekregen en WAUW wat is hij lekker!! Pat heeft hem vergeleken met de oudere versie en hij zegt dat hij nu veel meer smaak heeft gekregen. Veel kruidiger en dus smaakvoller dan voorheen. Ik weet zelf niet meer heel goed hoe hij eerst smaakte, maar ik weet nog wel dat mijn reactie toen was dat ik hem smakeloos vond. Nu is dat wel anders! Ik vind hem serieus de smaak van de saté kroketten van de Lidl hebben, haha. Ik weet niet of die nu nog bestaan, maar ik weet wel dat ik zo’n (ik gok) 10 jaar geleden die wel eens had en nu moest ik dus direct hieraan denken. Verder is hij ook licht pittig trouwens.
Review | Vivera Oosterse Schijf
De structuur van de Oosterse Schijf is zacht met een super knapperig laagje. Eigenlijk weet ik verder niet echt iets te vertellen over de structuur. Het is wel iets waar je op moet kauwen omdat hij best wel stevig is, maar bijvoorbeeld niet zo erg als de Zigeuner Schnitzel. Hij is gewoon heerlijk in combinatie met het knapperige laagje! Ik doe, zoals je misschien inmiddels wel weet, altijd mijn vleesvervangers in de oven en op die manier kun je ook een onwijs knapperige laag krijgen. Héél erg lekker! Deze vleesvervanger zou ik momenteel wel elke dag willen eten, zo lekker vind ik hem, hihi.

Conclusie

Conclusie? Ik ben super enthousiast en blij dat ik hij vernieuwd is! Wat een heerlijke vleesvervanger is dit! Het licht pittige in combinatie met de kruidige smaak vind ik erg lekker. Ik denk ook wel dat best wel veel mensen deze smaak lekker vinden. Dat ze de naam ‘Oosterse Schijf’ hebben gegeven begrijp ik wel met de Aziatische kruiden smaak. Ik raad hem sowieso iedereen aan! Gewoon eens proberen. :)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze vernieuwde Oosterse Schijf al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

5 Comments

  1. Romy

    Jaaa, deze is lekker! Ik eet hem zeker 1x per twee weken wel. Ik wist eerlijk gezegd niet dat ze hem een tijdje geleden hadden vernieuwd, haha. Oeps! Maar lekker vind ik hem sowieso.
    Romy onlangs geplaatst…Kringloopvondsten #3: roze zomerjas, retro blikken & bestseller

  2. Madelon

    Ooh deze heb ik nog niet geprobeerd, ga ik zeker binnenkort doen :)

  3. Kim

    Dit is echt absoluut mijn favoriet, deze structuur vind ik ook veel fijner/lekkerder dan de structuur van de zigeunerschnitzel!
    Kim onlangs geplaatst…My week in pictures #4 – Met heel veel stage, een babyshower en feestjes!

  4. Jessica J.

    Ik ken hier enkel nog maar de ‘oude’ versie van. Zeker nog eens proberen, dus! Dit is trouwens een van de favoriete vleesvervangers van m’n brother from another mother. :-)
    Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #106 • Beestenboel en abonnement op de zee?!

  5. A

    Neu… Oude was lekkerder. Deze is getverdemme. Brrrrr. Ik krijg er de rillingen van. Ik ga ze niet meer kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑