My Way of Exploring

Review | Vivera Meester Burger

Review | Vivera Meester Burger
De nieuwste vleesvervanger van Vivera: die móet ik natuurlijk proberen! Jullie kennen mij inmiddels wel, dat heb ik dus ook gedaan. Mijn mening over deze ‘Meester Burger’ vertel ik jullie natuurlijk graag in deze review!

Vivera Meester Burger

Review | Vivera Meester Burger

Ingrediënten

Review | Vivera Meester Burger
Deze Meester Burger bevat 231 calorieën, 13,8 gram vet en 18 gram eiwitten. Over dat laatste ben ik dik tevreden, maar over de aantal vetten ben ik niet zo positief. Ik vind het best veel voor een vleesvervanger (zéker als je het gaat vergelijken met andere vleesvervangers). Maar ach, zo erg is het natuurlijk niet. Alleen als je – zoals ik – niet goed tegen vetten kunt dan is dit niet zo leuk haha. De burger zelf bestaat voor het grootste gedeelte uit soja- en tarwe-eiwit en verder zie ik een paar soorten vetten staan en dingen om de burger op smaak te brengen. Oja, en rode bietenpoeder om de kleur van de burger echt te laten lijken!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Meester Burger
Of hij er lekker uit ziet, dat laat ik aan jou over, haha. Ik vind het er niet heel smakelijk uit zien eerlijk gezegd. De geur vond ik al niet lekker, maar toen ik een hapje nam moest ik gelijk aan de biefstukc denken en hield ik het bij die ene hap. I’m so sorry, maar ik vind hem helaas echt niet lekker. :( De smaak is vrijwel identiek aan de biefstukc variant. Dat is niet erg natuurlijk, maar ik hou er gewoon niet van. Ik kan de smaak niet eens omschrijven eigenlijk? Het is in ieder geval niet kruidig ofzo. Heel neutraal wel.
Review | Vivera Mister Burger
De structuur is vlezig en het heeft zeker een bite. De burger is qua structuur goed nagebootst hoor! Alleen verder… Tja, ik kan er niet zo veel positiefs over zeggen. Ik vind de smaak gewoon écht niet lekker. Jammer, maar helaas! Pat vind hem wel aardig, maar ook niet top. Mijn ouders hebben hem ook op en die vinden hem ook wel oké. Niet super, maar zij vinden hem alle drie niet zo vies als dat ik hem vind. Zo zie je maar, smaken verschillen. :)
Review | Vivera Meester Burger
Pat maakte er een broodje burger van. Dan vind hij het wel lekker! Dus een tipje voor jou voor als je hem los niet zo lekker vind: maak er een broodje burger van. Beetje kaas er bij, een lekker sausje, wat sla en tomaat… Verzin het!

Conclusie

Jammer, jammer, jammer. Geen positieve review van mij. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jij hem niet moet proberen! Als jij hem al eens op hebt, dan ben ik heel benieuwd of wij dezelfde mening delen of dat jij hem wél super lekker vind. Tell me!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Meester Burger al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

5 Comments

 1. Romy

  Hmm, deze burger lijkt me eerlijk gezegd ook niet zo mijn ding. Ik heb het nooit zo op met vleesvervangers die té veel als vlees smaken of daar te veel de structuur van hebben. Een beetje een rare kronkel in mijn vegetariërshoofd, denk ik ;)
  Romy onlangs geplaatst…Shoptip | Action inpakpapier boek (ook voor je bullet journal)

 2. Jessica J.

  Jammer dat je deze niet zo lekker vond. Tussen een broodje ziet hij er wel smakelijk uit, moet ik zeggen. Ik denk dat ik hem toch een keertje ga proberen – you never know. :-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…Lush Oxford Street Exclusives 2019

 3. Rianne

  Mijn man en ik hebben deze als veganisten getest en vinden hem juist superlekker :) maar ik moet wel zeggen dat wij hem gegeten hebben als echte hamburger op een hamburgerbroodje met remia mayolijn, ijsbergsla, tomatenketchup, rauwe uitjes, schijfjes zoetzure augurk en een plak violife kaas. Een geveganiseerde McDonalds guilty pleasure van vroeger zeg maar :) Mijn man vroeg zelfs tijdens het eten van de burger of hij wel echt nep was, omdat hij er zo echt uit zag met dat rood en inderdaad de structuur is ook echt vlezig te noemen. Ik moet zeggen met het bakken van de burgers komt er door het bietenpoeder rood gekleurd vocht uit de burgers zetten, wat het net echt maakt. Het is bijna eng zeg maar :) maar gelukkig geheel zonder dierenleed. En voor ons daarom zeker voor herhaling vatbaar. Van de vivera biefstuk ben ik ook niet zo gecharmeerd. Maar ik denk dat het hier ook wel een beetje meespeelt hoe je de burger combineert met andere smaken.

 4. Vegazosten

  Wij vinden de nasmaak en geur iets te artificieel. Net alsof ze heem aan toegevoegd hebben? Ok velen zijn al blij dat er een uitbreiding komt leuk dat wel maar voor ons toch liever de biefatuk zonder het meesterlijkr… dat is prima deze.

 5. BB

  Ik vind hem best heel erg lekker. Ik neem een burger en trek er balletjes van om in de stoep te doen. Of in deTomaten saus voor bij de pasta. En op de grill pan helemaal top!! Het lijkt echt veel op gehakt. Vind het jammer dat ze niet meer verkrijgbaar zijn bij mij in de buurt. Vind het n topper!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑