My Way of Exploring

Review | Vivera krokante kipschnitzel

Review | Vivera krokante kipschnitzel
Vivera heeft een 100% plantaardige krokante kipschnitzel in het assortiment. Ik, als groot vleesvervanger fan, moest deze natuurlijk wel eens uitproberen, want ik was erg benieuwd naar deze schnitzel. Smaakt hij écht naar kip? Vandaag heb ik mijn review voor jullie klaarstaan en laat ik weten of hij lekker en de moeite waard is.

Vivera krokante kipschnitzel

Review | Vivera krokante kipschnitzel
Als het om verpakkingen gaat vind ik sowieso dat Vivera het van alle merken wint. Lekker strak, mooie kleuren en duidelijk waar het om gaat. De mensen die mij op Instagram volgen zullen al heel vaak Vivera voorbij hebben zien komen in mijn InstaStory, haha. Nope, ik word – helaas – niet gesponsord, maar ik ben gewoon groot fan van dit merk, hihi. Niet alleen ik trouwens, want mijn vriend deelt deze mening ook met mij! Elke dag staan hier in huis vleesvervangers op het menu. :)

Ingrediënten

Review | Vivera krokante kipschnitzel voedingswaarden
De ingrediënten zien er goed uit. Sorry voor de iet wat blurry foto trouwens, dit zie ik nu pas en heb momenteel geen nieuw pakje in huis om nog een foto van te maken. Het is niet de mooiste foto, maar gelukkig kan je zien wat je moet zien! Maar goed, terug naar de voedingswaarden. Vivera heeft een plantaardige krokante schnitzel met kipsmaak weten te maken. Smaakt hij ook écht naar kip? Dat ga ik je zo vertellen! Aan deze schnitzel is ijzer en vitamine B12 toegevoegd, twee stoffen die belangrijk zijn om binnen te krijgen. Vooral als je vegetariër bent moet je hier goed op letten. Wat ik tof vind is dat ze de schnitzel gepaneerd hebben met cornflakes en niet met paneer. Verder zie ik tussen de ingrediënten geen rare dingen staan. Ook het vetgehalte valt wat mij betreft mee voor deze vleesvervanger. Een krokante kipschnitzel bevat 194 calorieën per stuk.

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera krokante kipschnitzel
Deze burger heeft mij verrast! Ik ben nog nooit een vlees-fan geweest, dus ik was wel een beetje bang voor deze schnitzel. Ik had verwacht dat hij erg ‘worsterig’ zou zijn, maar dat bleek gelukkig totaal niet zo te zijn! De schnitzel heeft een súper krokant laagje, wat echt ontzettend lekker is. Hij proeft serieus echt naar kip, te bizar voor woorden gewoon! Ik eet zelf al 7,5 jaar geen vlees meer, maar ik wist bij de eerste hap wel gelijk dat het echt een soort van kip smaak is. Ik denk echt dat je met deze vleesvervanger iemand in de maling kan nemen, haha. De smaak is lekker mals en sappig, echt heer-lijk. Dit had ik absoluut niet verwacht!
Review | Vivera krokante kipschnitzel
De structuur van de schnitzel is ook heel vleesachtig. Hij heeft een lekkere bite, dus je moet zeg maar echt kauwen, net als bij vlees. Nogmaals, het is echt bizar hoe echt dit is! Ik ben nog nooit een vleesfan geweest en mis het dus nu ook al die jaren totaal niet, dus mijn verwachting was dan ook dat ik deze schnitzel niet lekker zou vinden. Ook de smaak van kip ben ik nooit fan geweest, maar deze burger is toch wel net iets anders waardoor ik het wél lekker vind. Ik kan het lastig uitleggen, zoals je misschien wel merkt, maar het is gewoon echt iets wat je zelf moet ervaren denk ik. Gewoon eens proeven zou ik zeggen!

Conclusie

De conclusie lijkt mij duidelijk. Hij is heerlijk en deze schnitzel staat sowieso elke week op ons menu! Pat en ik zijn groot fan, hihi. Het is écht smikkelen als je deze vleesvervanger op je bord hebt liggen. Het krokante van buiten en het sappige van binnen is perfect. Mocht je hem al eens op hebben, dan ben ik erg benieuwd hoe jij hem vindt! Ga je hem proberen? Let me know of je hem lekker vindt! Ik ben wel benieuwd. :D

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Eet jij wel eens vleesvervangers? En heb jij deze krokante kipschnitzel al eens op?

11 Comments

 1. Romy

  Je maakt me echt nieuwsgierig naar deze burger! Ik heb nu al 10 jaar geen vlees meer gegeten en kan me de smaak van kip bijna niet meer herinneren ;) Juist daarom ben ik wel nieuwsgierig naar hoe deze burger smaakt.
  Romy onlangs geplaatst…Dingen achter je laten?! | 5x omgaan met het verleden

 2. Aneta

  Ja dit merk ligt bij mij in de koelkast. Niet dat ik vegetarisch ben maar zo nu en dan vind ik het lekker om vlees te vervanger voor deze producten
  Aneta onlangs geplaatst…Hoe kun je als gezin geld besparen? | 10 bespaartips

 3. Eline

  Vivavera doet het zo goed met vleesvervangers! Ze smaken iedere keer weer. Hun falafel is ook heel erg lekker.

 4. Darina

  Ik ben wel benieuwd geworden naar deze kipschnitzel. Zo af en toe eet ik wel een vleesvervanger.
  Darina onlangs geplaatst…10 Dingen Die ik Zou Doen als ik in Parijs Zou Wonen

 5. Kelly

  Klinkt best goed!

 6. Simone

  Nu ik deze zie realiseer ik me dat ik deze nog nooit heb geprobeerd! Snel maar eens doen, ben ook gek op de vleesvervangers van Vivara.

 7. Larissa

  Oohh deze is zo lekker! Ik eet graag de schnitzels van Vivera, of de andere vleesvervangers. Gewoon omdat ze er echt iets lekkers van maken!
  Larissa onlangs geplaatst…Daily Struggle: het koopproces van je droomhuis

 8. Johanne

  Vind het echt superleuk dat je dit soort dingen reviewt! Zoals ik volgens mij laatst als zei probeer ik wel wat minder vlees te eten, maar lukt dat niet altijd even goed. Vooral niet met zo’n vriend die er niets van snapt als je geen vlees eet (iets met opvoeding ;-)). Ik gooide eerder weleens nepkip door de tandoori, maar durfde het tot nu toe niet los te doen omdat ik bang was dat ik de echte smaak van kip zou missen. Maar blij dat deze voldoet!
  Johanne onlangs geplaatst…5 landen waar ik wel naartoe wil verhuizen (zodra ik schijtluis-af ben)

 9. Irene

  Oeeh dit zou echt iets voor mij zijn als ik zou besluiten om vegetarisch te eten. Ik ben dol op kip! Ik vind het altijd gek dat ze het zo kunnen maken dat het gewoon echt lijkt.
  Irene onlangs geplaatst…Mijn weekend in foto’s.

 10. Jessica J.

  Bijzonder dat ze met cornflakes paneren! Deze ga ik zeker testen! Ik ben trouwens ook fan van de Vivera-verpakkingen. :-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…Lush | Christingle Naked Body Conditioner

 11. Marian

  Er weleens aan gedacht dat veel van die zgn vleesvervangers veel koolhydraten bevatten. Leuk voor de diabeten!!! Trouwens waarom zou je als vegetariër iets willen eten wat zo nodig op vlees moet lijken? Je kan toch voldoende verzinnen wat lekker is zonder vervanging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑