My Way of Exploring

Review | Vivera Groenteschijf

Review | Vivera Groenteschijf
De tweede soort vleesvervanger die ik ooit proefde was deze groenteschijf van Vivera. Aangezien ik een groentefreak ben trok deze groenteschijf altijd al mijn aandacht. Hoe lekker kon dit wel niet zijn? Het leek mij daarom wel een goed plan om deze een keer te proberen! Vandaag deel ik mijn review van deze vleesvervanger. :)

Vivera Groenteschijf

Review | Vivera Groenteschijf

Ingrediënten

Sorry, ik dacht dat ik een foto had van de ingrediënten maar helaas kan ik hem nergens meer vinden? Ik zal later de foto bijvoegen als ik een nieuwe heb gemaakt. 

Deze groenteschijf bestaat voor 62% uit groenten (ui, groene paprika, maïs, wortel, prei, sperziebonen, doperwten) en voor 22%gerehydrateerd SOJA-EIWIT. Voor de rest zie ik een standaard lijstje met tarwe-eiwit, knoflook, kruiden en specerijen, etc. Ook zit er ijzer en Vitamine B12 toegevoegd aan deze vleesvervanger. In één groenteschijf zitten maar 124 calorieën en dat vind ik totaal niet veel! Netjes! Er zit maar 3,6 gram vet in per burger en maar liefst 11 gram eiwitten. Ik vind het een erg mooi lijstje!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Groenteschijf
Tja, wat moet je verwachten van een groenteschijf? Ja, groente ja, maar voor de rest? Ik wist het niet! Na de eerste hap was ik gelijk om en wilde ik het liefst gelijk een paar van de burgers naar binnen werken, haha. Ik denk dat ik gewoon gek ben op de smaak van soja ook… Ik vind de stukjes groenten er in erg lekker. Je hebt echt iets om op te kauwen en het is dus totaal geen slappe hap. Fijn! De smaak is niet heel erg uitgesproken, maar vooral gewoon lekker kruidig in combinatie met groenten.
Review | Vivera Groenteschijf
De structuur van de groenteschijf is, zoals ik net al zei, stevig. Verwacht het niet zo stevig als bijvoorbeeld de champignon paprika burger van Vivera, maar het is echt geen slappe hap zeg maar, haha. Zoals je op de foto hierboven ziet zitten er stukjes groenten in. Je komt bijvoorbeeld stukjes maïs tegen, maar ook sperzieboontjes, prei, wortel en paprika. Erg lekker, écht! Het is een beetje een hartige en zoete smaak tegelijk, waarvan de zoete smaak ongetwijfeld van de maïs komt. Hij is ontzettend vullend en dat vind ik toch altijd wel erg fijn bij een vleesvervanger! Ik eet hem bijvoorbeeld ook wel eens tussen de middag als deel van mijn lunch. Als je hem in de oven doet wordt hij in 10 minuten heerlijk knapperig trouwens, dus dat is een aanrader.

Conclusie

Als je trek hebt in een heerlijke vleesvervanger, dan moet je zeker deze eens proberen! Hij past werkelijk overal bij qua eten vind ik, dus dat is ook nog eens erg makkelijk te combineren. Deze vleesvervanger móet ook standaard bij mij in huis zijn trouwens, haha. Deze groenteschijf van Vivera is trouwens altijd wel te koop in winkels waar ze Vivera verkopen, dus bijna overal wel te vinden. Easy! Als je hem nog nooit gegeten hebt, dan kan ik hem je absoluut aanraden om eens te proberen. Lekker dat ‘ie is!!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze groenteschijf al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je hem wel eens willen proberen? 

3 Comments

 1. Romy

  De groenteschijf ziet er alleen al heerlijk uit en klinkt ook heel goed! En wat een mooie voedingswaarden! Deze moet ik ook een keertje proberen :)
  Romy onlangs geplaatst…Jezelf door een moeilijke tijd heen slepen (7 tips!)

 2. Aneta

  Deze is zo lekker! Ik eet hem zeker wel 1 keer in de twee weken. Ook lekker dat er wat stukjes groente in zitten
  Aneta onlangs geplaatst…Waterpokken bij kinderen | Wat te doen?

 3. Larissa

  Ondertussen heb ik toch al heel wat vleesvervangers van Vivera gegeten, maar deze staat nog op mijn lijstje om binnenkort te proberen. Ik ben gek op groente en zo’n gezonde groenteburger kan dan eigenlijk altijd wel. Misschien binnenkort maar een broodje groenteburger maken :)
  Larissa onlangs geplaatst…Huismus of vrije vogel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑