AroundSan

My Way of Exploring

Review | Vivera Falafel

Review | Vivera Falafel
Als het om falafel staat dan word ik enthousiast, want ik ben namelijk gek op falafel! Zijn deze falafel balletjes van Vivera ook zo lekker als dat ik had verwacht? Ik heb al van meerdere merken de falafel getest, maar deze nog niet. Ik vertel je in deze review of het de moeite waard is om eens een pakje hiervan in je winkelkarretje te gooien!

Vivera Falafel

Review | Vivera Falafel

Ingrediënten

Review | Vivera Falafel
Deze Falafel van Vivera is uiteraard op basis van kikkererwten, voor 77% om precies te zijn. Verder zie ik een kort lijstje (yes!) waar geen gekke dingen tussen staan. Er zit onder andere ook nog tarwebloem in, spinazie en kruiden en specerijen. Als we naar de voedingswaarde kijken zie ik dat je per half bakje van 100% 263 calorieën binnen krijgt. Dat vind ik wel aan de hoge kant… Ook het vetgehalte van 13,1 gram vet per 100 gram vind ik ook best wel veel, zeker als ik het vergelijk met andere falafel die ik wel eens op heb. Maar goed, als je niet snel last hebt van vet dan zal het voor jou geen probleem zijn! :)

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Falafel
Deze falafel at ik op een barbecue en is gebakken in zo’n bakje die speciaal voor op de barbecue is. Wat mij als eerste op viel is dat de falafel balletjes lekker knapperig werden! Dat vind ik een pluspunt! De smaak is erg lekker kruidig, echt hoe falafel hoort te zijn. Ik vind de balletjes totaal niet droog, in tegenstelling tot
Review | Vivera Falafel
De structuur van de falafel is dus net zoals je andere falafel kent. Een beetje korrelig, knapperig van de buitenkant en niet helemaal fijngemalen dus er zitten wel een beetje stukjes in. Ik houd daar wel van! Ik ben eigenlijk wel erg enthousiast over deze falafel, op de voedingswaarde na dan maar dat is heel persoonlijk natuurlijk. Als ik er heel weinig van eet (lees 2 of 3 stukjes) dan gaat het nog wel goed maar zodra ik bijvoorbeeld een half pakje op zou eten dan is het echt te vet voor mij. Jammer, want ik vind ze érg lekker! Maar natuurlijk kan ik er voor kiezen om dan gewoon maar een paar stukjes te nemen. :)

Conclusie

Mijn conclusie is toch wel dat deze falafel erg lekker is hoor! De smaak is top en de structuur is fijn. Je kunt ze ook prima op de barbecue doen dus dat is ook een leuke tip voor als je dat nog nooit hebt gedaan. Het is ook erg lekker in combinatie met een broodje of salade trouwens. Je kunt er van alles mee! Wat ik ook een pluspunt vind is dat de balletjes vegan zijn, voor zover ik zie aan de ingrediënten lijst. Fijn dus voor de mensen die veganistisch eten! :)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Falafel balletjes al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

4 Comments

  1. Ik heb deze ook al vaker gegeten en vind ze echt lekker :) Jammer dat jij ze niet zo goed kunt hebben door de voedingswaarde! Maar op zich wel handig dat je door de kleine stukjes natuurlijk zo veel (of weinig) kunt nemen als je wilt :)
    Romy onlangs geplaatst…6 tips om doelen te behalen (+ review Purpuz Planner Pink)

  2. Ik vond deze helaas niet zo geslaagd!

  3. zo lekker falafel! ik eet het vaak in combinatie met couscous en mango :)
    Judith onlangs geplaatst…Snapshots – Mamma Mia, hardlopen en Ikea

  4. Ik denk niet dat ik de falafel van Vivera ooit al gegeten heb. Ik neem meestal die van Garden Gourmet of de bioversie van Delhaize. Misschien morgen deze eens halen, want ik heb gisteren alvast wraps van No Fairytales gekocht. En psst, op de verpakking staat 100% plantaardig, dus zijn ze inderdaad veganistisch. O:-)
    Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #109 • Nu al winter in huis?!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2020 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑