My Way of Exploring

Review | Vivera Balletjes

Review | Vivera Balletjes
Heb jij deze vegetarische gehaktballetjes van Vivera al eens op? Ik tot vorige week niet! Ik was eerlijk gezegd een beetje bang, want ik heb nooit echt gehakt gelust en gruwelde er van. Zijn deze balletjes door de test heen gekomen of ben ik er volledig op afgeknapt? Je leest het in deze review!

Vivera Balletjes

Review | Vivera Balletjes

Ingrediënten

Review | Vivera Balletjes
Deze vegetarische gehaktballetjes heeft een kort lijstje aan ingrediënten. Dat is al positief! Ik zie dat de balletjes voornamelijk bestaan uit gerehydrateerd SOJA- en TARWE-EIWIT. De kippenei-eiweit maakt het een vegetarisch product en dus (nog) niet veganistisch. Één balletje bevat 36 calorieën, 1,2 gram vet en 3,4 gram eiwitten. In één verpakking zit 250 gram aan balletjes, dus reken maar uit… Ik zou zelf geen heel pakje leegeten, maar een aantal van deze balletjes is prima te doen qua voedingswaarden. :)

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Balletjes
Dit vond ik spannend, maar dan ook écht. Gehakt en ik zijn nooit samen gegaan, want ik gruwelde er vroeger al van. Ik kan mij dus ook niet meer heugen dat ik dit op heb, maar toch weet ik nog wel wat van die typische gehakt smaak. Inclusief harde brokjes, bah! Ik ging dus al met een beetje tegenzin deze review in, haha. Maaaaaar ik heb positief nieuws! Deze gehakt balletjes smaken hartstikke lekker! Niet té overdreven gekruid, gewoon best wel neutraal. Dit had ik absoluut niet verwacht hoor! Het is echt een verrassing voor mezelf dat ik ze goed heb gekeurd, haha.
Review | Vivera Balletjes
De structuur van de balletjes is zacht en best wel een beetje vlezig. Ik vind dat je het het qua structuur wel met met echte gehaktballetjes kan vergelijken. Ook hoe het er uit ziet trouwens! Ik was een beetje lui en warmde ze op in de magnetron, maar eigenlijk ben ik ook wel benieuwd naar hoe ze zijn als je ze in de oven doet of in een pan opbakt. Ik ga ze sowieso een keertje in de oven doen om te kijken of er dan een knapperiger laagje omheen komt. Daar kan ik nu dus niks over zeggen. Ja, deze balletjes zijn absoluut voor herhaling vatbaar!

Conclusie

Wat een verassing zeg! Ik had nooit gedacht dat ik deze vegetarische gehaktballetjes lekker zou vinden, écht niet. Ik vind het fijn dat ze lekker neutraal zijn van smaak. Ze zijn prima om als lekkere snack op een verjaardag te serveren, of bij de spaghetti, op een broodje… Noem maar op! Omdat ze zo neutraal zijn kun je er van alles mee en kun je ze zelf bijvoorbeeld ook kruiden. Jep, aanrader!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze vegetarische gehaktballetjes al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

5 Comments

 1. Romy

  Ja, deze balletjes zijn lekker inderdaad! Ik eet ze al een tijdje best wel vaak :) Leuk dat jij er ook zo positief over bent, ondanks dat je eerst wat sceptisch was.
  Romy onlangs geplaatst…Juli 2018| De maand van… Hollandse hitte, kraambezoek & Bridget Jones

 2. Kelly

  Dit klinkt erg lekker! Leuk prijsje heb je er ook voor betaald. :)

 3. Babs

  Zien er goed uit! Toevallig hadden wij het er gisteren over, om een een vegetarische hamburger te gaan proberen, maar ik ga nu eerst voor de balletjes!

 4. Janne

  Stoer dat je ze hebt geprobeerd, ook al verwachtte je ze niet te lusten.
  Ik hoop dat ze ze nog veganistisch maken, dan ga ik ze ook wel eens proberen. Succesrecept van een vriendin van mij: aardappelpartjes, groente en vegaballetjes op een bakplaat gooien in de oven, tijdje wachten, klaar. Ook heel goed te doen voor grote groepen :)

 5. Jessica J.

  Deze klinken erg lekker. En wat een mooi prijsje! Ik zou m’n vriezer volstouwen, haha. Slim om ze als snack te serveren! Ik eet zulke balletjes meestal in een pastagerecht.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Mijn ultieme festivalchecklist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑