AroundSan

My Way of Exploring

Review | Vegetarische Tonyn maaltijdsalade van De Vegetarische Slager

Review | Vegetarische Tonyn maaltijdsalade van De Vegetarische Slager
Sinds vorige week is er een maaltijdsalade van De Vegetarische Slager te koop, namelijk de ‘vegetarische tonyn’ salade. Ik was erg benieuwd, want ik ben gék op salades, en wilde hem gelijk proeven! Dat heb ik gedaan vandaag geef ik mijn mening over deze vegetarische salade met visvrije tonijn.

Vegetarische Tonyn maaltijdsalade van De Vegetarische Slager

Review | Vegetarische Tonyn maaltijdsalade van De Vegetarische Slager

Ingrediënten

Review | Vegetarische Tonyn maaltijdsalade van De Vegetarische Slager
Er staan genoeg ingrediënten op dit etiket zoals je ziet. De salade bestaat voornamelijk uit noedels, een visvervanger, ketjapdressing en sesam-koksmix. Klink wel lekker, toch? De hele salade bevat 550 calorieën en er zit 25 gram vet in. Ik vind dat best wel veel voor in een salade. Ik kan zelf ook niet tegen zoveel vet en helaas kwam ik er pas later achter dat ik dit beter had kunnen laten staan, maar daar zometeen meer over. Ik zie geen gekke dingen in de ingrediëntenlijst verder, dus dat is mooi.

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vegetarische Tonyn maaltijdsalade van De Vegetarische Slager
Laat ik maar gelijk beginnen met wat er gebeurde toen ik een hap nam. Ik kreeg ontzettend maagpijn en mijn darmen vonden het na een paar uur ook echt niet leuk. Ik had een beetje over het hoofd gezien dat er, voor mij, ontzettend veel vet in zit en allerlei soorten olie bij elkaar. Als er iets is waar ik niet tegen kan dan is dit het wel… Pffff, ik nam dus een hap en was gelijk de sjaak. Ik heb dus niet verder kunnen eten, maar heb wel één hapje van de visvrije tonijn kunnen proeven. Die vond ik helemaal niet lekker. Het was heel glibberig en smurrie, helemaal niet te vergelijken met echte tonijn. Het smaakte wel echt heel erg naar vis, maar ik vond zelfs de vissmaak heel overdreven waardoor ik het niet meer zo lekker vond, en dat terwijl ik juist wel heel erg van vis houd. Jammer! Omdat ik toch nog een complete review van deze salade op mijn blog wil zetten, heb ik mijn ouders gevraagd om hun mening te geven. Zij hebben namelijk de salade daarna opgegeten. :)
Review | Vegetarische Tonyn maaltijdsalade van De Vegetarische Slager
De structuur van de vegetarische tonijn is, zoals ik net al zei, heel glibberig en het valt uit elkaar. Het is een beetje smurrie naar mijn mening. Klinkt niet zo lekker het ik het nu omschrijf, maar dat vond ik het ook niet haha. Ook was de vegetarische tonijn ontzettend vet. Na een hap voelde je het vet gewoon op je lippen zitten… Mijn ouders vonden de tonijn ook erg naar vis smaken, dus dat heeft De Vegetarische Slager dus wel goed voor elkaar gekregen. Ik vond het dus iets te overdreven, maar dat is voor iedereen anders natuurlijk. Mijn ouders vonden de salade verder lekker. Het ziet er natuurlijk ook wel erg lekker uit als je de foto hier boven ziet. Een rijkelijke salade met allerlei smaken die goed bij elkaar passen. Een prima maaltijdsalade voor als je een vegetarische variant zoekt, vinden mijn ouders.

Conclusie

Jammer dat ik de salade niet nog goed heb kunnen proeven na die ene hap, maar gelukkig hebben mijn ouders hun mening nog kunnen geven en heb ik er toch nog een review van kunnen maken. Ik vind het wel erg jammer dat er zo veel vet zit in de salade. Ik vraag me toch wel af of het niet minder had gekund, aangezien die tonijn zelf ontzettend glibberig door de olie was. Maar goed, mijn ouders vonden de salade wel prima voor als je een vegetarische variant zou willen eten. Mocht je echt van een vissmaak houden en goed tegen vet kunnen dan vind je hem vast lekker! Voor mij is het in ieder geval een nee en mijn ouders zouden hem zeker nog een keertje kopen. Wel als hij in de aanbieding is, want hij is best wel prijzig voor een maaltijdsalade. Hij kost €4,99 en is te koop bij de AH.

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze nieuwe vegetarische maaltijdsalade al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

8 Comments

 1. Wat balen dat je zo veel last kreeg van je buik na de de eerste hap van de salade! Toevallig zag ik deze salade laatst bij AH staan. Ik was er wel benieuwd naar, ondanks dat ik eigenlijk nooit echt een visfan ben geweest voordat ik 11 jaar geleden vegetariër werd. Ik denk dat ik hem nu toch maar laat staan. Jammer dat er zo veel olie in zit! En de prijs is inderdaad ook wel vrij hoog voor een salade.
  Romy onlangs geplaatst…Mijn KvK-inschrijving | Dromen niet uitstellen, maar DOEN!

 2. Wat jammer dat je er zo last van kreeg. Ik vind het idee wel heel grappig dat je zogenaamde vis eet. Dat lijkt me toch een stuk lastiger om na te maken dan vlees door de textuur.

 3. Hmmm jammer deze. Ik sla deze over!
  Susan onlangs geplaatst…Etos Holographic Make-up lijn

 4. Vervelend dat je zo last kreeg van deze salade. Ik geloof dat ik deze ook oversla :)
  Darina onlangs geplaatst…Mijn favoriete interieur items

 5. Mijn vriend heeft deze laatst voor me meegenomen. Ik vond hem erg lekker, maar proefde inderdaad wel dat hij aan de vette kant is. Dat is wel vaker het geval met de maaltijdsalades van de AH, vind ik. Voor mij geen probleem, maar ik begrijp dat het vervelend is als je er niet goed tegen kan. Balen dat je je er zo slecht door voelde!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #101 • Moeder voor een weekend en smurfenselfie

 6. Wat balen zeg! Lijkt me ook niet heel smakelijk zoals je het omschrijft, jammer! :(

 7. Jammer dat je er buikpijn van kreeg. Ik vond m superlekker! Ik heb geen darmproblemen en een beetje goede vetten is best gezond. Ik at de salade als avond eten. Dan is 550 cal ook helemaal niet veel. Deze salade ga ik zeker vaker kopen; knapperige groenten, soja boontjes, lekkere dressing en sesam

 8. Hoi San,
  Nette revieuw 👍🏼
  Om maar met de deur in huis te vallen: ik ga deze salade niet proberen. Wat ik wel thuis uitprobeer? Zelf salade maken!
  Ik kies dan meerdere ingrediënten met gemengde salade: paprika, (rode) ui, avocado, pijnboompitten, appel, plakje kipfilet, geitenkaas, zalm of …tonijn. 😋
  Geen onnodige toevoegingen.
  Wat calo-arme dressing en klaar

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2019 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑