AroundSan

My Way of Exploring

Review | Quorn Vegetarische Stukjes

Review | Quorn Vegetarische Stukjes
Het eerste wat ik van Quorn heb geprobeerd mensen, jaja! Er was een aanbieding en daarom vond ik het wel een perfect moment om eens iets te proberen van dit merk. Ik koos de vegetarische stukjes/dès en testte ze thuis gelijk uit. In deze review lees je of ik ze je kan aanraden, of niet!

Quorn Vegetarische Stukjes

Review | Quorn Vegetarische Stukjes

Ingrediënten

Review | Quorn Vegetarische Stukjes
Deze vegetarische stukjes van Quorn bevatten per 100 gram 100 calorieën. Dat is totaal niet veel! Per 100 gram krijg je 2,6 gram vet (netjes!) en 13,8 gram eiwitten binnen. Mooi lijstje hoor! Wat ik ook heel netjes vind is het ingrediëntenlijstje heel kort is, want deze vegetarische stukjes bestaan alleen maar voor 95% mycoprotein, gerehydrateerd scharrel-eiwit, natuurlijke aroma’s (wel een beetje vaag…) en twee soorten verdikkingsmiddelen. Al met al een mooi lijstje vind ik wel!

Hoe is de smaak en structuur?

20190103_175713
Ik heb ze even kort opgebakken in een pan met een beetje water in plaats van een vorm van vet, vandaar dat je een beetje zwarte stukjes er op ziet zitten haha. Dit zijn dus geen kruiden, al lijkt het daar wel op. Ik vind de stukjes verrassend lekker! Ik moet in het begin even wennen, maar daarna was ik eindelijk wel enthousiast. Dit is eens wat anders dan soja! De stukjes smaken neutraal, er zit dus niet echt een uitsprekende smaak aan, en een beetje zoutig, net als je bij soja producten wel gewend bent.
Review | Quorn Vegetarische Stukjes
De structuur van deze vegetarische stukjes is zacht, maar niet in de zin van dat het uit elkaar valt. Het is een structuur waar je misschien in het begin een beetje aan moet wennen. Ik had dat in ieder geval wel bij de eerste paar stukjes die ik at. Daarna kwam ik er achter dat het een structuur is waar ik wel aan kon wennen. Het is in het begin een beetje gum-achtig, haha. Dat is denk ik de beste omschrijving. Maar ik kon er wel aan wennen!

Conclusie

Ik vind het een vleesvervanger die ik zeker vaker ga kopen! Ik zou ze vooral voor Pat kopen om door bijvoorbeeld een wokgerecht te doen. Zelf pik ik dan ook wel een paar stukjes die ik apart opbak in een pannetje, haha. Ze zijn enigszins te vergelijken met de kipstukcjes van Vivera, maar wel iets anders qua structuur en smaak. Wij vinden ze in ieder geval allebei lekker en voor elk gerecht zou ik weer een andere voorkeur hebben om ze bij/doorheen te eten. Twijfel je nog? Ik zou het gewoon eens proberen. :)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Vegetarische Stukjes/Dès al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

2 Comments

  1. Ja, deze stukjes zijn echt wel lekker om af en toe te eten :) Ik eet ze meestal door de pasta en vind dat altijd wel een lekkere combinatie.
    Romy onlangs geplaatst…Foutje, bedankt! | 9 blogbloopers van mij

  2. Lijkt me wel lekker! Ik moet zeggen dat ik vaak die typische sojasmaak bij vleesvervangers na een paar happen een beetje beu ben dus het lijkt me wel fijn dat dit niet soja-ig is :D
    Irene onlangs geplaatst…☆ Lucky Stars ☆

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2020 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑