My Way of Exploring

Review | Petit Filet à l’Americain van De Vegetarische Slager

Review | Petit Filet à l'Americain van De Vegetarische Slager
Vegetarische filet american… Kan dat? Volgens De Vegetarische Slager is het zeker mogelijk, kijk maar naar de foto! Ik was natuurlijk erg benieuwd of het lekker is en of je het kunt vergelijken met échte filet american. Is het een aanrader? Mijn oordeel lees je nu in deze review blog!

Vegetarische Petit Filet à l’Americain van De Vegetarische Slager

Review | Petit Filet à l'Americain van De Vegetarische Slager

Ingrediënten

Review | Petit Filet à l'Americain van De Vegetarische SlagerWat mij opvalt is dat de eerste ingrediënt die ik zie water is. Vervolgens komt er nog een rij ingrediënten achter als plantaardig eiwit, tomatenpuree en wat kruiden om het op smaak te brengen. Er zitten 212 calorieën in per 100 gram, dus in één ‘bolletje’ Filet American van 24 gram zitten ongeveer 50 calorieën. Dat valt mij wel mee eerlijk gezegd, want je kunt er makkelijk een paar broodjes mee smeren. Ik zie verder geen gekke dingen. Ja, ik vind het vet gehalte best wel aan de hoge kant, maar dat is persoonlijk omdat ik daar zelf niet zo goed tegen kan. Verder ziet het er prima uit!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Petit Filet à l'Americain van De Vegetarische Slager
Nu komen we bij het punt waar we zo benieuwd naar zijn: is het lekker en is het te vergelijken met échte filet american? Ja, ik vind van wel! De laatste keer dat ik filet american op heb kan ik mij niet eens meer herinneren, ik was denk een jaar of 10? Zoiets? Ik weet nog dat ik het nooit zo lekker vond, maar ik weet nog precies hoe het smaakt, gek genoeg. Daarom was ik stiekem ook een beetje bang om dit te gaan proberen, haha. Maar ik kan je zeggen dat het lekker is! Hij is wel iets kruidiger dan echte filet american denk ik, maar dat juich ik alleen maar toe want daardoor vind ik het nu wel lekker. Wat mij trouwens op viel is dat het ook echt hetzelfde ruikt, bizar.
Review | Petit Filet à l'Americain van De Vegetarische Slager
De structuur van de vegetarische Petit Filet à l’Americain is net als de echte versie. Tja, wat moet ik hier nu over zeggen? Het is wat dikker en smeerbaar, maar er zitten geen brokjes in. Het lijkt misschien op de foto een beetje zo, dus daarom zeg ik het er maar even bij. Een prima vervanger van de echte variant dus! Wat trouwens grappig is: mijn neefje is gék op filet american, de echte, en mijn ouders hebben hem een keer voor de gek gehouden en hij proefde geen verschil. Dat zegt wel iets, toch?

Conclusie

Lekker broodbeleg voor als je een echte filet american fan bent en deze graag wilt vervangen voor een plantaardig variant. Ik vind het lekker, maar ik vind ander broodbeleg toch lekkerder waardoor ik niet snel dit zelf zou kopen en op mijn brood zou smeren. Ik zou het bijvoorbeeld wel nemen als ik ga barbecuen en ik dan een stukje stokbrood er mee kan besmeren. Voor een paar hapjes vind ik het erg lekker, maar zoals ik net al zei: ik vind ander broodbeleg lekkerder, dus ik weet niet of ik dit nog snel zou kopen omdat ik er zo veel zin in heb. Ik was natuurlijk al geen fan van filet american vroeger, dus mijn keuze zou niet snel hierop vallen. Voor de afwisseling is het lekker, maar niet te vaak! Voor mensen die er gek op zijn is dit een héle lekkere vervanger, dat weet ik eigenlijk bijna zeker. :)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze vegetarische Petit Filet à l’Americain al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

6 Comments

 1. Darina

  Ik heb deze variant nog nooit geprobeerd maar het lijkt me wel wat. Vooral omdat deze ook kruidiger smaakt.
  Darina onlangs geplaatst…Wat te doen tijdens de zomer in Parijs? 10 Tips!

 2. Kim

  Zelf heb ik nog nooit filet op, ook niet met vlees haha. Ik vind het een beetje eng ofzo, maar ik ben wel benieuwd naar de smaak!
  Kim onlangs geplaatst…Shoplog – Beauty & Fashion

 3. Romy

  Ik vind het wel heel tof dat De Vegetarische Slager dit heeft uitgebracht, maar zelf zou ik het niet snel proberen. Eigenlijk om dezelfde reden als jij: ik heb filet americain nooit lekker gevonden ;) Wel leuk om je review te lezen en wat grappig dat je neefje zelfs geen verschil merkte!
  Romy onlangs geplaatst…Een boodschap voor jou, voor als jij je zorgen maakt!

 4. Jessica J.

  Ik vind deze super! Heb hem in Utrecht eindelijk op de kop kunnen tikken, want hier in België is deze nog niet verkrijgbaar. Filet americain is iets dat ik doodgraag at, dus ik vind dit alternatief helemaal geweldig! :-D
  Jessica J. onlangs geplaatst…Crystal Spring | Salt of the Earth Natural Roll-On Deodorant

 5. Kelly

  Ik vind reguliere Filet Americain echt smerig (die geur alleen al), maar ik ben hier op de een of andere manier wel nieuwsgierig naar haha.

 6. Elke

  Ik heb deze onlangs ook geprobeerd en vond hem echt mega lekker !
  Elke onlangs geplaatst…Mallorca vlogs met oa een verlaten zwembad & een erge boottocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑