My Way of Exploring

Review | Mora Vegetarische Groente Loempia

Review | Mora Vegetarische Groente Loempia
Laatst kwam ik deze vegetarische groente loempia van Mora tegen. Eigenlijk was ik er – nadat ik de mooie ingrediënten lijst en voedingswaarde had gelezen – direct van overtuigd dat ik ‘m wel eens wilde proberen! Hij ging dus mee naar huis om te proeven en uiteraard deel ik mijn review met jullie!

Mora Vegetarische Groente Loempia

Review | Mora Vegetarische Groente Loempia

Ingrediënten

Review | Mora Vegetarische Groente Loempia
De loempia bestaat voor het grootste gedeelte uit verschillende soorten groenten. Daarna zie ik tarwebloem en water voorbij komen, maar ook scharrelkippenei-eiwit, plantaardige oliën, zout en nog een aantal dingen. Kijk, ik ben er nooit zo fan van als er suiker en dextrose op staat, maar je ontkomt er bijna niet aan bij dit soort dingen. Ach ja.
Review | Mora Vegetarische Groente Loempia
Wat mij als eerst opviel: er zit in in één loempia maar (ongeveer) 6,35 gram vet in. Dat vind ik helemaal niet veel voor een loempia! In totaal zitten er 245 calorieën in en bevat het 6,1 gram eiwitten in. Niet verkeerd hoor! Ik zie een loempia altijd als iets ‘vets’ voor me, maar in dit geval blijkt dat niet goed gedacht te zijn. Netjes lijstje zo!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Mora Vegetarische Groente Loempia
Een vega loempia, klinkt lekker toch? Ik zag ze laatst in de winkel liggen en wist niet eens dat Mora deze groente loempia’s verkoopt. Ik was dus gelijk benieuwd en aangezien ze toen in de aanbieding waren vond ik het wel leuk om het eens te proberen. Thuis deden we ze in de airfryer en even later was het moment daar om het te proeven! Mijn eerste indruk was gelijk goed. Ik heb al in geen jaren meer een loempia gegeten, maar deze variant durfde ik wel aan toen ik de ingrediënten en het vetpercentage zag. De smaak deed mij gelijk aan vroeger denken, haha! Ze zijn erg lekker! Er zit alleen groente in, zoals je op de foto hieronder ziet. Er zit geen ‘neppe’ smaak aan (snap je een beetje wat ik bedoel?) en het laagje er omheen is super knapperig. Een minpuntje vind ik wel dat de vulling een beetje zoetig smaakt, iets té zoet als het aan mij ligt. Maar op zich is dat niet iets wat ik heel erg storend vind hoor. Voor af en toe vind ik het best lekker om te eten! Niet te vaak.
Review | Mora Vegetarische Groente Loempia
De structuur van de vega groente loempia is tja… Hoe zeg je dat? Gewoon stukjes groenten (die overigens niet helemaal gaar gekookt zijn gelukkig) met daaromheen een knapperig korstje. Er zit ook een beetje een zoetig drapje doorheen, zoals ik net al zei. Dat vind ik zelf een beetje jammer want ik word daar snel misselijk van, maar de rest vind ik top.

Conclusie

Lekker voor zo af en toe! Je eet niet iets slechts, dat scheelt. Het is een snack die groenten freaks wel kunnen waarderen denk ik! Ik vind ze echt naar een loempia van ‘vroeger’ smaken, zoals ik ze ken van toen. Het laagje er omheen is erg lekker en de vulling van groenten vind ik ook goed gedaan. Ik zou het best lekker vinden om zo af en toe er een halfje van te eten. Gewoon, als je trek hebt in zo’n typische loempia smaak, haha! Enneh, de voedingswaarde vind ik errrrrg mooi voor een loempia.

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Mora Vegetarische Groente Loempia al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

5 Comments

 1. Jessica J.

  Klinkt niet slecht! Ik koop de vegetarische miniloempia’s van de AH weleens. :-) Een airfryer lijkt me trouwens superhandig, maar wij hebben er nu in onze kleine keuken helaas geen plaats voor.
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #114 • In m’n element met dit soort geuren

 2. Stella

  Jammer van de iets te zoetige smaak, maar hij ziet er wel echt heerlijk uit. Nu heb ik trek in een loempia, San, verdorie.. Hahaha. Een air fryer trouwens, dat is echt perfect voor jou of niet?! Dan kan je wel frituur achtige dingetjes eten zonder dat het echt met (veel) olie hoeft! YAY! Liefs <3

 3. Kelly

  Deze is inderdaad erg lekker!

 4. Sarah

  Oeh, deze loempia ligt hier altijd standaard in de vriezer. Ik vind dat zoetige er net lekker aan :)

 5. C zwarts

  Proef muf niet lekker jammer hoeft heb niet meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑