My Way of Exploring

Review | Mister Kitchen’s V-Burger Kikkererwten/Citroen

Review | Mister Kitchen's V-Burger Kikkererwten/Citroen
Mister Kitchen is een merk dat ik een tijd geleden ineens in de schappen van de AH zag verschijnen. Je snapt dat ik gelijk ontzettend benieuwd was naar de drie verschillende vegetarische burgers die zij hebben uitgebracht! Toen ik vorige week de kikkererwten/citroen variant met een 35% sticker zag liggen aarzelde ik geen seconde: die gaat mee voor een review!

Mister Kitchen’s V-Burger Kikkererwten/Citroen

Review | Mister Kitchen's V-Burger Kikkererwten/Citroen

Ingrediënten

Review | Mister Kitchen's V-Burger Kikkererwten/Citroen
Deze burger is, zoals je ook op de verpakking leest, veganistisch. Het is een super netjes lijstje zonder ‘vage’ ingrediënten. Top! Als eerst zie ik gekookte kikkererwt staan, daarna gekookte bulgur en dan nog groenten, kruiden en specerijen. Wat mij opvalt is dat er rijststroop in zit. Dit is voor mij met mijn fructose intolerantie echt super, want dat is één van de weinige zoetmakers die ik mag hebben! Super dus. :)
Review | Mister Kitchen's V-Burger Kikkererwten/Citroen
Per burger krijg je 194 calorieën binnen. Niet veel, niet weinig, gewoon er tussenin. In één burger zit 9,7 gram vet en 5,1 gram eiwitten. Als je dit vergelijkt met de meeste vleesvervangers dan zitten er wat minder eiwitten in, maar dat vind ik zelf niet heel erg aangezien ik lekker elke dag afwissel met vleesvervangers. Ik vind de ingrediënten en de voedingswaarde goed!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Mister Kitchen's V-Burger Kikkererwten/Citroen
Wij hebben ze gebakken in de oven. Het korstje is heerlijk knapperig geworden daardoor! Pluspunt dus! De smaak van de burger is heeeeel anders dan ik ooit van andere vleesvervangers heb geproefd. Er zit een citroensmaak aan, zoals de verpakking ook al zegt. Heel anders dus dan normaal, maar zeker wel lekker! Juist omdat het iets anders dan normaal is, vind ik het echt een burger die ik af en toe eet en dus niet elke week. Het heeft een uitgesproken smaak waardoor ik het persoonlijk bij neutrale groente soorten zou eten. Je proeft ook duidelijk de kikkererwten trouwens. Het smaakt trouwens niet naar falafel, al zou je dat misschien wel verwachten door de kikkererwten. Dit is helemaal niet zo. Het is echt een heel andere burger dan ik van te voren in gedachten had, maar zéker niet negatief!
Review | Mister Kitchen's V-Burger Kikkererwten/Citroen
De structuur van de kikkererwten/citroen burger is smeuïg, maar niet zo zó erg dat het uit elkaar brokkelt. Het is niet droog, maar ook niet heel nat of klef. Er tussenin dus! Dit samen met het knapperige korstje is een lekkere combinatie. Ik vind dat je de peterselie die er in zit ook goed proeft. Hmm, lekker hoor! Maar nogmaals: wel voor af en toe. Ik zou deze burger te ‘heftig’ vinden om vaak te eten. Het is best wel een beetje smaakexplosie in je mond. Dat komt vooral door de citroensmaak. In he begin is het even wennen, maar daarna is het verrassend lekker. Ik ben zelf ook fan van neutrale vleesvervangers, maar op zijn tijd zo eentje al deze vind ik hartstikke lekker! :)

Conclusie

Jup, lekker hoor! Zeker een aanrader als je een keer iets anders dan anders wilt. Een pakje met twee burger kost €3,49. Dit vind ik zelf best wel prijzig en daarom wachtte ik ook tot ik er eentje vond met een 35% sticker er op. Wie weet koop ik binnenkort ook nog wel de andere smaken, want door deze kikkererwten/citroen variant ben ik nu ook erg nieuwsgierig geworden naar de andere twee soorten.

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Kikkererwten/Citroen V-Burger al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

5 Comments

 1. Jessica J.

  Oh, ik heb deze ook al zien liggen, maar vond ze eveneens behoorlijk prijzig. Wachten op een sticker, dus. ;-) Ik denk alleen niet dat ik deze soort bijzonder lekker zou vinden, want ik hou niet zo van een overheersende citroensmaak.
  Jessica J. onlangs geplaatst…In bad met Lush | Bewitched Bubble Bar

 2. Judith

  Best duur ja! Gelukkig kon je m met 35% korting scoren :)
  Judith onlangs geplaatst…Friday Faves – 14

 3. Janne

  Klinkt goed! Leuk , een vleesvervanger die niet zo op andere vleesvervangers lijkt.
  Tip: je kunt ook vleesvervanger-broodbeleg testen. Ik heb met mijn AH bonuskaart gratis een pakje Kips vegan smeerworst gekregen en ik vind het best leuk spul! Het is duidelijk geen smeerworst, het is veel te roze (bietjes) maar het smaakt lekker hartig en smeuïg.

 4. Irene

  Ik ben niet zo’n fan van citroensmaak in m’n warme eten dus ik zou deze skippen.
  Irene onlangs geplaatst…Currently #5

 5. Romy

  Oeh, dit klinkt zeker wel als een lekkere burger om een keer te proberen. De smaak lijkt me heel bijzonder, maar juist daarom zeker het proeven waard. Als ik deze burgers een keer in de aanbieding zie, ga ik ze zeker proberen.
  Romy onlangs geplaatst…Kringloopvondsten #7 | Jurkjes, boeken & een mini-broekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑