My Way of Exploring

Review | Koolen1981 Champignonburger

Review | Koolen1981 Champignonburger
Ken jij de paddoburger van Bagels&Beans? Wist jij dat deze burgers te koop zijn? Nee? Nou, dan kan ik jou verblijden met het nieuws dat die heerlijke paddoburger te koop is in de supermarkt! Het is namelijk de champignonburger met Grana Padano, pijnboompitten en oregano van Koolen1981. Ik denk dat je al kunt gokken dat deze review bomvol enthousiasme zit, haha. Deze burger is echt een smaakexplosie in je mond!

Koolen1981 Champignonburger met Grana Padano, pijnboompitten en oregano

Review | Koolen1981 Champignonburger

Ingrediënten

Review | Koolen1981 Champignonburger
Er staan geen ingrediënten in het lijstje waarvan ik denk: ‘Had dat nu écht gemoeten?’, dus ik ben enthousiast! De burger bestaat, verrassend genoeg, voor 64% uit champignons, voor 12% uit Grana Padano kas en voor 5% uit pijnboompitten. Deze burger is niet vegan door de Grana Padano en kippenei-eiwit, dus voor de mensen die veganistisch eten zal dit geen optie zijn. Verder bevat één champignonburger van 80 gram ongeveer 145 calorieën. Dat vind ik helemaal niet veel als je je bedenkt dat er Grana Padano en pijnboompitten in zitten! Er zit 9,1 gram vet en 6,9 gram eiwitten in een burger. Ik vind het zeker geen verkeerd lijstje!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Koolen1981 Champignonburger
Als je de paddoburger bij Bagels&Beans al eens op heb, dan weet je dat deze burger hemels is. Bij Bagels&Beans gebruiken ze exact deze burger van Koolen1981! Deze burger is één grote smaakexplosie, wauw. Je proeft echt van alles! Ik vind dat je totaal geen champignons proeft, maar de Grana Padano kaas steekt er juist met kop en schouders bovenuit. Héérlijk! Sinds ik deze burger eet houd ik van parmezaanse kaas trouwens, haha. Voorheen lustte ik het nooit, maar nu dus wel. Wij eten de burger altijd op een afbak kaiserbroodje van de Lidl. Voor 49 cent heb je vier afbakbroodjes, wat echt geen geld is, en deze broodjes passen per-fect bij deze burger. Dat is dus echt een aanrader! Lekker met sla er op en nog wat geraspte parmezaan. Hmmm! Pat doet er altijd nog truffelmayonaise op en volgens hem past dat er perfect bij, dus mocht je van een sausje houden…
Review | Koolen1981 Champignonburger
De structuur van deze champignonburger (of paddoburger in Bagels&Beans style, want zo noem ik hem eigenlijk haha) is heel smeuïg en zacht, maar toch ook iets waar je op moet kauwen. Er zitten hele pijnboompitten in vermengd (die je nu nèt niet ziet, jammergenoeg) en dat is ook echt ontzettend lekker. Zoals ik net al zei is het gewoon een mega grote smaakexplosie in je mond! Geloof mij, als je deze burger een keer op hebt dan ben je om… Écht!

Conclusie

Jaaaaammmmie, deze champignonburger is ZO lekker! Allemaal naar de winkel rennen om hem te kopen, haha. Of je kunt hem natuurlijk eten bij Bagels&Beans. Lijk net alsof ik gesponsord ben om 100x Bagels&Beans te roepen, maar nee, helaas niet haha. Deze smakelijke vleesvervangers kun je kopen bij de Spar, Marqt en de Sligro. Al heb ik ze nog niet kunnen spotten bij twee Sligro vestigingen hier in de buurt, maar wel bij de Spar en Marqt. Als je niet van champignons houdt dan moet je hem alsnog gewoon eens proeven, want je proeft er echt niks van. Als je van kaas houdt dat weet ik zeker dat je deze burger lekker vindt, omdat die smaak het meest aanwezig is, denk ik. Nu ik deze review typ bedenk ik mij dat ik deze burger voor deze week snel op het menu ga zetten, want het is alweer een paar weken geleden dat ik hem op heb (ohhhh, té lang gewoon, haha), dus ik heb er stiekem alweer super veel trek in, hihi.

Paddoburgers/Champignonburgers kun je ook heel makkelijk zelf maken. Heb je mijn recept als eens gezien? Klik hier!
Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze champignonburger al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je hem wel eens willen proberen? 

6 Comments

 1. Romy

  Oh, dit klinkt heerlijk! En wat een mooi ingrediëntenlijstje ook inderdaad! Zeker op een broodje ziet de burger er heerlijk uit. Helaas hebben wij geen Spar, Marqt en Sligro in de buurt, maar wie weet ga ik deze burger nog eens testen als ik ergens ben waar wél een Spar is :)
  Romy onlangs geplaatst…Review GreenBook | Meer orde, minder perfectionisme

 2. Larissa

  Net als Romy heb ik ook geen Spar of Marqt in de buurt. Maar ik ben wel enthousiast geworden door je review. Dus als ik binnenkort weer eens in Den Haag ben, dan ga ik de Marqt toch maar even opzoeken!
  Larissa onlangs geplaatst…Mijn ideale vrije dag

 3. Janne

  Hee San, natuurlijk is een burger met Grana Padano kaas niet vegan! Dat ei erin maakt dan ook niet meer uit :-P
  Leuk dat je deze burger bespreekt, ik wist helemaal niet dat deze bestond. Weer wat geleerd dus.

  • Sandra

   Hahaha, ik oooh wat erg dit. Je hebt helemaal gelijk natuurlijk! Hoe kon ik zo stom nadenken? Haha. Ik ga het gelijk aanpassen (en mezelf nog even flink uitlachen). Thanks! :’)

 4. Jessica J.

  Dit merk ken ik niet! Ik vraag me af of ze deze bij Spar in België ook hebben. Binnenkort opent er namelijk eentje op de Groenplaats (waar eerst een Albert Heijn was… Het gemis is real). En while we’re at it: laat Bagels & Beans ook maar naar België komen, haha!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #95 • We hadden iets te vieren!

 5. Jessica - Foodie Feest

  Dit klinkt echt als een burger voor mij! Binnenkort eens de spar binnenlopen. Die broodjes met maanzaad zien er ook heel lekker uit, die moet ik ook eens halen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑