My Way of Exploring

Review | BOON Bapao Ketjap

Review | BOON Bapao Ketjap
Een veganistisch bapao broodje, heb jij daar al eens van gehoord? Ik niet, totdat ik een paar weken terug deze in de schappen zag liggen. Ik was natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar dit 100% plantaardige bapao broodje van BOON. Ze hebben twee varianten, namelijk ketjap en chili. Vandaag een review voor de ketjap bapao!

BOON Bapao Ketjap

Review | BOON Bapao Ketjap

Ingrediënten

20181119_164140
Deze BOON Bapao Ketjap bestaat voor het grootste gedeelte uit tarwe, spinazie, water en groenten in wisselende verhoudingen. Daarnaast zie ik allerlei kruiden, specerijen en andere dingen staan die dit broodje tot een geheel laten vormen. Er staan een aantal moeilijke termen op de ingrediëntenlijst, maar verder ziet het er wel oké uit. Zéker voor een bapao broodje.
Review | BOON Bapao Ketjap
Één bapao weegt 120 gram en bevat 246 calorieën, bijna 3 gram vet en 6,6 gram eiwitten. Dat vind ik eigenlijk hartstikke meevallen voor een bapao broodje! Vooral over de vetten ben ik verbaasd, want bijna 3 gram in totaal voor één zo’n broodje is niet veel. Netjes hoor!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | BOON Bapao Ketjap
De kleur is opvallend, vind je ook niet? Hij is een beetje geel/groen achtig van kleur. Wat ik mij nog kan herinneren van een ‘normale’ bapao die ik vroeg wel eens op heb is dat het deeg amper door te slikken was. Bij deze is dat een heel stuk minder. Het is zegmaar niet zo’n ontzettend stevige deeg bal, maar juist precies goed. Dat vind ik een pluspunt! Ik stoorde mij daar vroeger altijd aan vroeger, maar gelukkig heeft deze vegan variant dat niet. De smaak van deze ketjap bapao is kruidig, best wel sterk gekruid zelfs, maar wél op een lekkere manier! Ik vind er geen ketjap smaak aan zitten, dat is wel belangrijk om er bij te vermelden denk ik. Maar dat vind ik zeker geen negatief punt hoor, behalve dat de naam ‘ketjap’ dus niet bij dit broodje past. Maarja, in de ingrediëntenlijst zie je ook dat er maar 1% ketjap in zit, dus eigenlijk kan je het wel verwachten dat het er niet naar smaakt. Maaaaar hij is wel erg lekker!
Review | BOON Bapao Ketjap
De structuur is stevig en ‘fluffy’ (?) aan de buitenkant en van binnen zitten er stukjes in en een kruidig drapje. De stukjes zijn kikkererwten en groenten trouwens. Heel erg lekker hoor! Het is jammer dat ik zelf dit broodje niet kan eten (ik heb uiteraard wel een paar happen op omdat ik zo nieuwsgierig was, haha), dat komt door de tarwe en veel soorten groenten en suikers die ik niet mag, maar als ik er wél tegen kon weet ik zeker dat ik dit broodje wel eens zou kopen. Voor nu hou ik het maar bij soms een hapje als iemand uit mijn omgeving hem eet, haha.

Conclusie

Mijn conclusie is dat hij erg lekker is en dat ik hem absoluut aan zou raden! Hij is wel erg sterk van smaak, daar moet je van houden, maar ik denk dat over het algemeen veel mensen dit bapao broodje wel lekker vinden. Ik heb ook de andere versie (chili) getest en daar komt binnenkort ook een review over online. Als je dus benieuwd bent naar de andere smaak, hou dan mijn blog in de gaten! :)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Bapao Ketjap van BOON al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

5 Comments

 1. Romy

  Oeh, dat klinkt echt heel goed! Het is al jaren geleden (minimaal 13 jaar, want zo lang ben ik vegetariër) dat ik een bapaobroodje heb gegeten. Je maakt me zeker heel nieuwsgierig :)
  Romy onlangs geplaatst…Omdenken | 7x positief denken in de praktijk

 2. Kelly

  Oh die kleur is echt een bummer haha, verder klinkt hij heerlijk! :)

 3. Jessica J.

  Ik vind deze en de Chili-variant erg lekker! Ik vind ze zelfs beter dan die van De Vegetarische Slager. Deze vulling is steviger, wat ik toch smakelijker vind. Mijn vriend is ook fan. :-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush SOS Sumatra Shampoo Bar

 4. Irma

  Oeh, dit klinkt er als eentje die het waard is om te proberen! :)

 5. Rianne

  Als het goed is, is er ook een saté variant (een gelig gekleurd broodje).
  Ik heb ze alle drie geproefd en vind de chili (rode ) en de saté het lekkerste.
  De ketjap smaakt inderdaad niet zo erg naar ketjap, maar smaakvol zijn ze wel.
  Overigens vind ik ze gestoomd lekkerder, dan uit de magnetron. Dan is het deeg wat kleveriger net zoals bij een echte. Leuk dat je steeds deze reviews doet trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑