AroundSan

My Way of Exploring

Review | BOON Bapao Chili

Review | BOON Bapao Chili
Een veganistisch bapao broodje, heb jij daar al eens van gehoord? Ik niet, totdat ik – inmiddels altijd weer tijdje terug – deze in de schappen zag liggen. Ik heb een paar weken geleden al een review online gezet over een andere variant, maar natuurlijk was ik ook hartstikke nieuwsgierig naar deze 100% plantaardige bapao broodje van BOON. Vandaag test ik de chili variant!

BOON Bapao Chili

Review | BOON Bapao Chili

Ingrediënten

Review | BOON Bapao Chili
Deze BOON Bapao Chili bestaat voor het grootste gedeelte uit Tarwebloem en water. Verder zie ik dat er voor 12% rode biet in zit en voor 11% andere groenten. Daarna zie ik dingen staan als kikkererwten, suiker, zwarte bonen, paprika en allerlei ingrediënten die dit bapao broodje op smaak brengt. Het is een lang lijstje en eigenlijk schrikt dat mij altijd gelijk af, maar als je één voor één rustig de ingrediënten af gaat dan valt het nog wel mee. Pluspuntje: hij is vegan!
Review | BOON Bapao Chili
Één bapao weegt 120 gram en bevat 243 calorieën, 1,8 gram vet en 6 gram eiwitten. Dat vind ik eigenlijk hartstikke meevallen voor een bapao broodje! Vooral over de vetten ben ik verbaasd, net als dat ik bij de Ketjap variant was. Netjes hoor!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | BOON Bapao Chili
Net als bij de ketjap variant is de kleur natuurlijk wel een beetje bijzonder. Ik kan het begrijpen als mensen dit er niet smakelijk uit vinden zien. De foto’s zijn ook niet al te best met dat kunstlicht, maar oké… We moeten het er maar mee doen, haha! Na de eerste hap die ik nam was ik eigenlijk wel positief! De smaak is goed. Het is erg kruidig én hij is – zoals de naam ook wel doet vermoeden – een beetje pittig. Weet je waar het mij aan deed denken? Chili con carne. Ik weet niet waarom ik zit zeg, want ik heb dit nooit gelust en weet volgens mij ook totaal niet hoe het smaakt, maar toch doet het mij er aan denken. Lekker random dit, haha! Maar goed, hij is dus pittig en heel kruidig. Ik vind het lekker!
Review | BOON Bapao Chili
De structuur is stevig en ook precies zoals je van elk bapao broodje gewend bent als je aan de buitenkant denkt. De binnenkant daarentegen is lekker smeuïg, maar niet té, want er zitten namelijk gewoon stukjes bonen en groenten in. Dat vind ik wel lekker hoor, want als het iets wat geweest wat helemaal vermalen was dan ben ik daar nooit zo’n fan van. Ik vind dit wel goed zo! Van de buitenkant van het bapao broodje moet je natuurlijk wel houden, maar op zich vind ik het wel een goede combinatie zo met de smeuïge binnenkant.

Conclusie

Hij is lekker! Ik vind deze veel lekkerder dan de ketjap variant, dat sowieso. Helaas is hij wel te kruidig voor mijn darmen én zit er veel tarwe in. Helaas voor mij, want het blijft dan maar bij twee hapjes. Ik vind het wel leuk om het alsnog te proeven en er een blog over te schrijven, dus vandaar alsnog deze review! Ik zou hem in het vervolg echt wel vaker willen kopen denk ik. Als iemand in mijn omgeving hem eet, dan pik ik gewoon één hapje. Gewoon voor de smaak, hihi. Ik vind het super leuk dat BOON deze plantaardige bapao broodjes maakt. Een goed alternatief, vind je ook niet?

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Bapao Chili van BOON al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

4 Comments

  1. Ik vind dit zo’n leuk merk, omdat ze zulke unieke producten hebben uitgebracht. Bijvoorbeeld dit broodje! Het klinkt zeker heerlijk, ook omdat ik wel van pittig houdt. En extra fijn dat er zo veel groenten in zitten! Zo wordt bapao toch nog iets minder ongezond ;)
    Romy onlangs geplaatst…Over steunkousen en goed zijn zoals je bent | Mijn verhaal

  2. Hij ziet er heel onsmakelijk uit in die kleur haha, maar de smaak klinkt goed!

  3. Ik heb deze toevallig afgelopen weekend nog gegeten! Ik vind hem erg lekker! Voor mijn vriend neem ik altijd de groene mee, want deze is voor hem ook iets te pittig.
    Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Luxury Lush Pud Bath Bomb

  4. Ik vind hem kurkdroog! Weinig smaak en weinig vulling.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2020 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑