My Way of Exploring

Review | AH Vegetarische Basis Rulstukjes

Review | AH Vegetarische Basis Rulstukjes
Een echte budget topper: de vegetarische basis rulstukjes van AH eigen merk! Of het echt een topper is, dat zal ik je in deze review gaan vertellen. Gezien de prijs hopen we dat natuurlijk wel! Ik was erg benieuwd en nam hem mee naar huis om te proberen. :)

AH Vegetarische Basis Rulstukjes 

Review | AH Basis Rulstukjes

Ingrediënten

Review | AH Basis Rulstukjes
Deze AH Vegetarische Basis Rulstukjes bestaan voor 94% uit gerehydrateerd soja-eiwit. Verder zie ik natuurlijke aroma’s, specerijen, zeezout, vitamine b12 en ijzer staan. Netjes, heel netjes! Per 100 gram krijg je 135 calorieën, 0,7 gram vet en 21 gram eiwitten binnen. Die eiwitten zijn lekker veel en de vetten laag, daar word ik zelf heel blij van.  Wat mij ook op valt is dat er 6 gram vezels per 100 gram in zitten, top! De voedingswaarde en de ingrediënten zorgen al voor een goede eerste indruk.

Hoe is de smaak en structuur?

Review | AH Basis Rulstukjes
Echt een smakelijke foto is het niet vind ik, haha, maar het ziet er ook gewoon niet super lekker uit dus ik kan het niet beter maken dan dat het is. De smaak is lekker! Ken je het kruimgehakt van Vivera? Nou, eigenlijk smaakt hij bijna hetzelfde. Hij is wel ietsje anders. Iets milder van smaak ofzo? Jeetje, wat is dat moeilijk uit te leggen zeg! Het is een neutrale smaak, dus je kan het er overal bij eten/doorheen gooien als je dat zou willen. Ik heb wel het idee dat hij iets zoeter smaakt dan die van Vivera, al snap ik dat niet zo goed. Als ik de voedingswaarde en ingrediënten vergelijk dan is deze van de AH juist een stuk beter als het gaat om de hoeveelheid suiker (en zout). Ik denk dat het hem in de aroma’s en specerijen zit? Het is tourwens totaal niet storend, het viel mij alleen op omdat ik hem dus ging vergelijken. Ik at de twee soorten niet naast elkaar, dus zo betrouwbaar is het niet wat ik nu zeg, haha.
Review | AH Basis Rulstukjes
De structuur van de AH Rulgehakt is zoals je gewend bent van gehakt. Het heeft een bite, wat ik ook wel verwachte. Het is niet super stevig, maar het valt ook zeker niet uit elkaar. Gewoon precies goed eigenlijk! Ik vind ‘m hartstikke lekker! Ik heb zelf een paar happen op van het rulgehakt zelf, maar Pat heeft het getest voor de spaghetti heen. Hij vindt het ook erg lekker en is zeker goedgekeurd!

Conclusie

Dit is nog eens een budget topper! Voor maar liefst €1,59 koop je deze rulstukjes en daar word ik zelf heel  blij van! Zeker als je het vergelijkt met andere merken, dan is dit heel goedkoop. Ik kan hem dus echt aanraden! Wij hebben het zelf al drie keer in huis gehaald sinds we het getest hebben. De smaak is goed, de ingrediënten zijn top en de voedingswaarde ook. Wat wil je nog meer? :D

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Vegetarische Basis Rulstukjes van de AH al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

7 Comments

  1. Romy

    Wat een mooie prijs inderdaad! Volgens mij heb ik deze al een aantal keer gegeten door de nasi of pasta. Eerst vond ik ze niet zo geslaagd, omdat ik ze echt naar gehakt vond smaken en daardoor bang was dat ik vlees aan het eten was :P Maar inmiddels vind ik ze prima en weet ik gelukkig dat het wel helemaal goed zit ;)
    Romy onlangs geplaatst…10 bestemmingen voor een weekendje weg in Nederland

    • Sandra

      Haha, ik kan wel begrijpen dat je dat idee had! Dat geeft wel weer dat ze het goed hebben nagemaakt, maar ik snap dat je het toch een beetje wennen vond. Wel fijn dat je het nu wel lekker vindt. :)

  2. Jessica J.

    Een budgettopper dan, inderdaad! Binnenkort eens in huis halen en spaghettisaus mee maken. :-)
    Jessica J. onlangs geplaatst…In bad met Lush | Ectoplasm Jelly Bomb

    • Sandra

      Oeh ja, dat moet je zeker doen! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. :)

  3. Janne

    Ik koop eigenlijk nooit vegagehakt, want ik vervang gehakt meestal door linzen. Zo ben ik niet alleen maar soja aan het eten, maar ook eens andere peulvruchten. En het is veel goedkoper.
    Het is niet raar dat het “gehakt” van AH en dat van Vivera erg op elkaar lijkt, want de basis is hetzelfde: gerehydrateerde sojastukjes. Je kunt de droge sojastukjes ook kopen bij de toko en dan zelf koken in bouillon met kruiden die je zelf kiest, dat is goedkoper en je kunt er leuk mee afwisselen (denk bijvoorbeeld aan tacokruiden gebruiken tijdens het koken, die trekken er dan heel lekker in).

    • Sandra

      Dat is een goede tip, dankjewel Janne! Ik zal er ook eens naar kijken. Peulvruchten zijn super gezond natuurlijk. :) Inderdaad ook een goed idee om het zelf te maken met droge sojastukjes en kruiden. Dan kun je lekker met kruiden spelen en is zo een gerecht elke keer weer anders. Handig! Ik ga het onthouden. :)

  4. Wally

    Heb de. Rulstukjes in een bloemkool quiche met ui en groentebouillon blokje geprobeerd. Smaakte prima. De vraag is waar de soja vandaan komt. Wie weet dat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑