My Way of Exploring

Review | AH Vegetarische Basis Burger

Review | AH Vegetarische Basis Burger
De AH heeft allemaal nieuwe vleesvervangers in de schappen liggen. Tot nu toe heb ik er drie getest, waaronder deze AH Vegetarische Basis Burger. Ik was daar ontzettend benieuwd naar en nam hem mee naar huis! Laatst gingen we barbecuen en was het een perfect moment om deze burger op de barbecue te gooien en uit te proberen. Hoe dat was vertel ik je in deze review!

AH Vegetarische Basis Burger

Review | AH Vegetarische Basis Burger

Ingrediënten

Review | AH Vegetarische Basis Burger
Deze AH Vegetarische Basis Burger bestaat voor het grootste gedeelte uit gerehydrateerd plantaardig eiwit. Omdat er vrije-uitloopei-eiwit in zit is deze burger vegetarisch en dus niet veganistisch. Ik vind dit zelf niet heel erg, maar ik kan het me voorstellen dat mensen hier van kunnen balen! Één burger bevat 175 calorieën en 4 gram vet. Dat vind ik heel netjes! Wat ik trouwens nog veel leuker vind om te zien is dat één burger maar liefst 18 gram eiwitten bevat. Dat is veel zeg! Ik vind het lijstje prima.

Hoe is de smaak en structuur?

Review | AH Vegetarische Basis Burger
We gooiden de vega hamburger op de barbecue, zoals je ziet. Hij is best wel snel lekker bruin en krokant, dat is zeker een pluspunt!
Review | AH Vegetarische Basis Burger
Nu kom ik weer met mijn ‘ik lustte vroeger nooit echte hamburgers’, maar het is gewoon zo. :’) Ik weet ook niet of ik mij nog goed de smaak van een hamburger voor de geest kan halen, denk het niet, maar de mensen om mij heen die het wél nog weten kunnen dit wel vertellen. Ik vind deze burger ontzettend lekker! Wowwww, maar dan ook écht hoor! Dit had ik totaal niet verwacht. Als ze echt vlees willen namaken ben ik altijd een beetje bang voor de structuur en de smaak, maar in dit geval was die angst echt onterecht. Het is zelfs zo dat ik deze burger nu hoog in mijn favoriete vleesvervangers lijstje heb staan, hihi. Hij is heel neutraal van smaak, een beetje kruidig en totaal niet droog. Ik verwachtte wel dat hij wat droger zou zijn, maar dat is dus niet zo. Je zou qua structuur iemand wel voor de gek kunnen houden denk ik, want je moet er echt op kauwen net als op echt vlees. Qua smaak denk ik niet, tenzij je hem helemaal klaarmaakt op een broodje met saus enzovoorts. Dan zou je iemand wel voor de gek kunnen houden, haha!
Review | AH Vegetarische Basis Burger
De structuur van deze AH Vegetarische Basis Burger is zacht met een best wel krokant laagje. Je ziet wat stukjes zitten in de burger, maar die zijn niet hard en daar merk en proef je niks van. Wat kan ik er nog meer over zeggen? Ik zou hem proberen als ik jou was! Hij is dus erg lekker op de barbecue, maar hij lijkt mij ook erg lekker op een broodje met van alles en nog wat er op. Ik at deze burger trouwens met een beetje BBQ saus. Aanrader!

Conclusie

Verbaasd, maar toch is het echt zo: ik ben om! De AH heeft een héle lekkere vega hamburger op de markt gebracht. Je betaalt €1,55 voor een pakje waar twee burgers in zitten en dat is ook nog eens súper betaalbaar als je het vergelijkt met andere merken. Lekker budget-proof dus. Ik ben daarom extra enthousiast! Voor zo’n prijs zo’n lekkere burger had ik eigenlijk gewoon niet verwacht? Ik kan hem iedereen aanbevelen! :D

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Vegetarische Basis Burger van de AH al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

6 Comments

 1. Romy

  Oeh, deze klinkt goed zeg! Het zegt toch wel wat dat je deze burger heerlijk vindt ondanks dat je nooit van vleesburgers hield. Dat heeft Albert Heijn goed gedaan! :)
  Romy onlangs geplaatst…Raar maar waar?! | 10 gekke gewoontes van mij

 2. Priscilla

  Kijk hier word ik wel enthousiast van! Ga ik zeker eens proberen.

 3. Mei Qi

  Oh ik ben hier wel benieuwd naar!!
  Mei Qi onlangs geplaatst…travel diary spain pt. 2 – castillo sohail

 4. Mandy

  Goede tip! Zelf eet ik graag vlees maar dit ga ik toch een keer proberen!!

 5. laura

  Ja dat ziet er ook gewoon goed uit! En echt top als een burger lekker krokant is.
  laura onlangs geplaatst…BLAUW BLAUW BLAUW – MALLORCA NO.4

 6. Jessica J.

  Echt gek dat ze opeens zo veel nieuwe vleesvervangers hebben! Ik ben in ieder geval fan! :-D
  Jessica J. onlangs geplaatst…Mijn ultieme festivalchecklist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑