My Way of Exploring

Review | AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger

Review | AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger
De vegetarische burgers vliegen je om de oren tegenwoordig. Allerlei merken en winkels hebben verschillende soorten in het assortiment zitten, maar zijn ze ook allemaal lekker? Vandaag test ik deze Vandaag Vegetarisch Verse Burger van AH eigen merk. Of hij de moeite waard is lees je in deze review!

AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger

Review | AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger

Ingrediënten

Review | AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger
Een heeeeel kort lijstje met ingrediënten waaruit deze burger, top! Voor het grootste gedeelte bestaat de burger uit gerehydrateerd plantaardig eiwit (soja en tarwe). Daarnaast zie je olie en andere smaakmakers op het lijstje staan. Ik zie geen gekke dingen… Ziet er goed uit.  Per burger krijg je 230 calorieën binnen, 13 gram vet en 18 gram eiwitten. Best wel aan de hoge kant qua calorieën over het algemeen vind ik, maar zeker niet extreem!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger
De burger ziet er heel echt uit, vind je ook niet? Dat was in ieder geval mijn eerste gedachte bij het zien van deze burger. De kleur is in ieder geval best wel echt in de zin van een niet helemaal doorbakken burger. Dan komen we nu bij de vraag wat ik er van vind… Eerlijk? Ik vind hem helemaal niet lekker, helaas! Ik vind de smaak heel vlezig en vettig. Hij is qua smaak heel neutraal. Het lijkt misschien aardig op een echte hamburger, maar dat is dan ook gelijk de reden waarom ik hem niet lekker vind. Ik hou daar gewoon niet van! Jammer, maar ik vind hem gewoon écht niet lekker. :(
Review | AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger
De structuur van de AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger is vlezig, zoals je hierboven ziet! Het is geen zompige burger in ieder geval, maar het is wel iets waar je goed op moet kauwen voordat je het doorslikt. Beetje net als gemalen vlees.
Review | AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger
Mijn ouders aten hem op een broodje. Gewoon simpel met een beetje sla en een klein beetje saus. Dat vonden zij erg lekker! Smaken verschillen, zo zie je maar.

Conclusie

Jammer, jammer, jammer! Helaas moet ik dus zeggen dat ik deze burger niet zou aanraden. De andere twee vegetarische burgers van de AH (deze en deze) vind ik wél ontzettend lekker. Achja, je kan ook niet alles lekker vinden toch? Misschien dat jullie deze burger wel zelf zouden kiezen. Maar als ik mijn mening moet geven nu, dan is het toch wel zo eerlijk om te zeggen dat ik hem totaal niet lekker vind. Helaas!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze AH Vandaag Vegetarisch Verse Burger al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

5 Comments

 1. Romy

  Hmm, hij spreekt mij ook niet echt aan inderdaad. Ik haak sowieso vaak af als vleesvervangers heel vlezig smaken. Klinkt misschien raar, maar ik vind het gewoon niet zo’n fijn idee dat ik iets eet wat precies naar vlees smaakt :P Die rode (niet helemaal doorbakken) kleur vind ik er ook niet echt lekker uitzien. Helaas! Maar inderdaad, smaken verschillen :)
  Romy onlangs geplaatst…De Amsterdamse grachten in de herfst (+ mijn liefde voor de stad)

 2. Jessica J.

  Ik vind deze ook best echt. En een beetje griezelig dat hij bakte zoals echt vlees, met dat rood dat vrijkwam. :’) Mijn vriend en ik aten deze op een broodje met Wilmersburger-kaas, augurken, tomaat en een beetje babyspinazie en zo was hij wel ontzettend lekker. Net echt!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Thundersnow Bath Bomb

 3. Kelly

  Wat jammer zeg, maar goed om te weten dat hij de moeite niet waard is!

 4. Rianne

  Deze burger is ook geschikt voor veganisten. Zo op zichzelf is hij niet zo bijzonder, maar ik gebruik de burger om soepballetjes van te draaien voor de groentesoep en om er snackballetjes van te maken door Mexicaanse gehaktkruiden erdoorheen te mengen of een andere soort kruiden. Voor een veganist is ‘ie dus best nog veelzijdig te gebruiken en op smaak te brengen. Hier wordt ‘ie dus wel gewaardeerd, maar dan in een andere vorm dan burger :)

 5. Annelies Penning

  Ik ben gek op ‘echte’ hamburgers. Daarom ben ik eigenlijk ook benieuwd naar wat ik van deze vegetarische variant vind. Wellicht ga ik deze in de toekomst een keer proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑