AroundSan

My Way of Exploring

Review | AH Falafeldeeg

Review | AH Falafeldeeg
Hij is een jaar uit het assortiment geweest, maar hij is weer terug hoor! De Falafeldeeg van de AH is weer verkrijgbaar. Ik was heel erg blij toen ik hem ineens weer zag liggen in het schap en heb hem uiteraard meegenomen om weer te gaan proberen! Het was toen mijn favoriete falafel, maar nu nog steeds? Want zal hij hetzelfde zijn gebleven, of toch niet?

AH Falafeldeeg

Review | AH Falafeldeeg

Ingrediënten

Review | AH Falafeldeeg
In deze AH Falafeldeeg zitten weinig ingrediënten zo te zien. Ik zie dat het deeg voor 80% uit kikkererwten bestaat en daarna zie ik tarwebloem, spinazie, ui, peterselie, koriander, knoflook specerijen, zout, conserveermiddel en voedingszuur. Een meer dan prima lijstje! Én hij is helemaal vegan. Per 100 gram zitten er 160 calorieën, 2,5 gram vet (WEINIG!) en 9 gram eiwitten in. In de verpakking zit 350 gram, dus reken maar uit! Ik ben ontzettend blij met deze voedingswaarde! Er zit ontzettend weinig vet in, net als de variant die ik vorig jaar altijd kocht en toen uit het assortiment was gegaan. Ik zou bijna denken dat dit gewoon weer dezelfde is, maar dat zullen we zometeen gaan ontdekken. :)

Hoe is de smaak en structuur?

Review | AH Falafeldeeg
Ik heb mijn handen nat gemaakt en toen kleine burgertjes gemaakt, want door de natte handen blijft het niet aan je vingers plakken (TIP!). Ik bakte ze op in de pan zonder olie of boter, gewoon met een klein beetje water. Dit gaat prima! Bij de eerste hap proefde ik het gelijk: dit is exact hetzelfde als de falafeldeeg die de AH vorig jaar verkocht, YES! Dat was namelijk mijn favoriete falafel en nu ben ik extra blij dat het weer te koop is! Dat ik het super lekker vind zal geen verrassing zijn, haha. De falafel is lekker kruidig, jum! Precies zoals falafel hoort te zijn. Ik vind hem héél lekker!
Review | AH Falafeldeeg
De structuur van dit AH Falafeldeeg is vast en een beetje smeuïg tegelijk. Hij is totaal niet droog, laten we dat voorop stellen! Falafel wordt gauw droog, maar dat is bij dit deeg totaal niet het geval. Er komt door het bakken ook een lekker randje aan waardoor de falafel net wat meer bite krijgt. Hij valt ook niet uit elkaar trouwens, dat is misschien ook wel goed om te weten. In mijn ogen is dit dé perfecte falafel!

Conclusie

Naar mijn mening hoef je niet meer verder te zoeken naar de lekkerste falafel, want dat is absoluut deze! Ik ben ontzettend blij dat hij weer in het assortiment zit. De smaak is perfect, hij is totaal niet droog en korrelig: TOP! Meer kan ik er niet over zeggen. :)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij dit Falafeldeeg van de AH al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

7 Comments

  1. Oeh, dat klinkt goed! En gebakken ziet het er ook echt heel lekker uit. Meestal laat ik dit soort dingen staan, omdat ik de falafel in balletjes of burgervorm wel zo makkelijk vind, maar eigenlijk klinkt het helemaal niet zo moeilijk om zelf met dit deeg iets te maken.
    Romy onlangs geplaatst…Waarom verkeerde keuzes zo “verkeerd” nog niet zijn?

    • Het valt heel erg mee om het zelf te maken hoor! Handen nat maken, een balletje deeg pakken en plat duwen. Et voilà! En als het dan ook nog eens de lekkerste falafel ooit is… Is het helemaal waard, hihi.

  2. Deze moet ik zéker eens proberen! Ik heb nog nooit zelf falafelballetjes gedraaid. Goede tip om eerst je handen nat te maken, dus! :-D
    Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #109 • Nu al winter in huis?!

  3. Dit klinkt wel heel goed!

  4. Ik kan het in België niet meer vinden.. Is het er bij jullie nog?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2020 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑