My Way of Exploring

Review | AH Champignon Gran Formaggio Burger

Review | AH Champignon Gran Formaggio Burger
De AH heeft allemaal nieuwe vleesvervangers in de schappen liggen. Tot nu toe heb ik er twee getest, waaronder deze AH Champignon Gran Formaggio Burger. Klinkt smakelijk, toch? Maar is hij dat ook? En zou ik hem nog een keer kopen? Ik vertel het je in deze review!

AH Champignon Gran Formaggio Burger

Review | AH Champignon Gran Formaggio Burger

Ingrediënten

Review | AH Champignon Gran Formaggio Burger
Deze Champignon Gran Formaggio Burger bestaat voor 67% uit champignon en ui. Verder zie ik verschillende dingen staan zoals melk, voedingsvezel, verschillende soorten zetmeel, pijnboompitten, oregano… Ik zie geen rare dingen. Mooi lijstje! Per burger zitten er 145 calorieën in, dat vind ik wel meevallen voor een burger die voor 12% bestaat uit Italiaanse kaas en waar ook pijnboompitten in zitten. Er zit 8,8 gram vet in, wat natuurlijk grotendeels wel verklaard kan worden door de twee ingrediënten die ik net noemde. Ik vind de voedingswaarde wel netjes!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | AH Champignon Gran Formaggio Burger
En dan nu natuurlijk de grote vraag: Wat vind ik er van? Lekker! Weet je waar hij mij direct aan deed denken? De Champignonburger van Koolen1981 (de bekende paddoburger van Bagels&Beans). Stiekem dacht ik al dat hij er erg op zou lijken, maar dat het een kloon zou zijn? Dat had ik niet verwacht. Maar dat is hij dus wel en dat is positief als het om de smaak gaat! Ik vind deze zelfs nog iets lekkerder denk ik. Hmmm, hij is erg smakelijk door de Italiaanse kaas, de pijnboompitjes, de oregano en de knoflook. Ik vind niet dat je de champignonsmaak (en structuur) er niet heel erg uit haalt eigenlijk. De smaak van de kaas overheerst vooral. Voor niet-champignons-fans dus ook een aanrader!
Review | AH Champignon Gran Formaggio Burger
De structuur van de Champignon Gran Formaggio Burger is zacht. Ik zou hem daarom op een broodje eten zoals ik het met de andere Champignonburger van Koolen1981 ook altijd doe. Zo maak je je eigen broodje paddoburger! Er zitten hele pijnboompitten in en dat is erg lekker vind ik. Verder kan ik niet echt meer iets bedenken wat ik over de structuur kan zeggen. Ik kom echt uit bij het feit dat hij lekker zacht van smaak is en dat hij niet heel erg ‘kauwbaar’ is. Vandaar dus ook mijn tip om hem lekker op een hard broodje te doen. :) Je hebt niet het idee dat je op champignons zit te kauwen, maar dat komt ook omdat ze in stukjes door de burger heen zitten denk ik.

Conclusie

Wat een lekkere burger! Ondanks dat hij zowat hetzelfde is als de andere Champignonburger die ik eerder al het gereviewd, ben ik wel erg enthousiast. Je betaalt €2,99 voor een pakje waar twee burgers in zitten en als ik de prijs vergelijk met die van Koolen1981 dan zijn deze van de AH iets duurder. Maar goed, ze zijn wel érg lekker en ik vind het ook geen burger die ik heel vaak zou eten (al zijn ze wel errrrrg lekker!). Ik vind het dus zeker een aanrader en zou ze sowieso opnieuw kopen!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze nieuwe Champignon Gran Formaggio Burger van de AH al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

3 Comments

 1. Romy

  Deze zag ik laatst liggen bij AH en ik was al heel benieuwd. Goed om te lezen dat hij net zo lekker is als dat ik hem al vond klinken :) Ik ben heel benieuwd!
  Romy onlangs geplaatst…Je social media opschonen | 7 tips voor een schoonmaak!

 2. Jessica J.

  Klinkt goed! Ik heb laatst in Utrecht bij Bagels & Beans de paddoburger geprobeerd en vond hem erg lekker. Met deze burger kan je hem dus namaken, top!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Van Android-meisje naar iOS?

 3. Kelly

  Ik heb deze ook eens geprobeerd, maar vond hem zelf niet heel succesvol. Ik maak ze het liefste zelf! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑