My Way of Exploring

Review | AH Bieten Burger

Review | AH Bieten Burger
De AH heeft allemaal nieuwe vleesvervangers in de schappen liggen. Tot nu toe heb ik er zes getest, waaronder deze Bieten Burger. Ik was erg benieuwd naar deze burger en wist eigenlijk ook totaal niet wat ik moest verwachten. Zal hij stevig zijn en een beetje bite hebben, of juist helemaal niet? Zal hij, net als rauwe bieten, zoet zijn of niet? Deze vragen én nog meer beantwoord ik allemaal in deze review!

AH Bieten Burger

Review | AH Bieten Burger

Ingrediënten

Review | AH Bieten Burger
Deze AH Bieten Burger bestaat voor 80% uit rode biet en ui. Daarnaast zie ik aardappelzetmeel, plantaardig eiwit, verdikkingsmiddel, zout, basilicum, knoflookpuree en witte peper staan. Een heel kort lijstje, top! Één Bieten Burger bevat maar 82 calorieën! Dat is echt een hele grote meevaller! Maar eigenlijk was dat ook wel een beetje te verwachten aangezien de burger uit zo veel procent groenten bestaat. Er zit per burger maar 0,2 gram vet in en 4,5 gram eiwitten.

Hoe is de smaak en structuur?

Review | AH Bieten Burger
Zoals je ziet is de kleur echt ontzettend fel, haha! Maarja, bieten zijn nou eenmaal fel van kleur dus het is niet gek dat deze burger er zo uit ziet. Mijn eerste reactie? Smakeloos, een gekke en stevige bite en een beetje kauwgom achtig. Ik zeg niet snel dat ik iets vies vind, maar deze burger valt helaas echt onder die categorie bij mij. Dat vind ik ontzettend jammer want ik hou ontzettend van bieten en daarom had ik het ook echt niet zien aankomen dat ik deze burger totaal niet lekker vind. Je proeft wel een bieten smaak, maar niet de zoete smaak van de rauwe bieten die ik gewend ben. Hij is heel erg neutraal, een beetje té neutraal. Er zit gewoon geen smaak aan eigenlijk. Ik mis iets kruidigs of in ieder geval iets waar ook maar een beetje smaak aan zit. Zó jammer!
Review | AH Bieten Burger
De structuur van deze AH Bieten Burger is heel stevig. Wow, dat had ik niet verwacht! Het is de stevigste burger die ik qua vleesvervangers tot nu toe op heb. Hij is een beetje kauwgom achtig, echt niet lekker. Ik vind stevige burgers lekker, maar dit is zó raar. Vind het heel lastig om uit te leggen wat ik precies bedoel hiermee. Ik werd er zelfs een beetje misselijk van… Later bedacht ik me dat het misschien lekkerder is om hem te combineren met iets van feta of op een broodje met andere dingen die wél smaak hebben ofzo. Om het zo bij groenten te eten is het in ieder geval niet te kanen (sorry, maar ik vind hem gewoon écht vies). De structuur en smaak is dus geen succes wat mij betreft.

Conclusie

Dat ik deze burger niet aanraad is denk ik wel duidelijk. Jammer, maar ik wil wel eerlijk zijn. Ik ga hem nooit meer kopen in ieder geval, blegh. Zonde, want ik denk dat hier best wel iets lekkers van te maken valt als er misschien aan de burger iets van feta en wat kruiden en misschien iets waardoor het smeuïger wordt aan toegevoegd worden? Dat is altijd wel een goede combinatie vind ik. Dit is in ieder geval geen succes wat mij betreft. Boeh, wat jammer zeg! :(

Als jij hem wel al eens op hebt en je er iets lekkers van gemaakt hebt, laat het mij dan vooral weten! Ik sta altijd open voor suggesties en wil de burger dan natuurlijk zeker nog wel een tweede kans geven. :)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Bieten Burger van de AH al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

4 Comments

 1. Romy

  Haha, ik moet bekennen dat ik al de kriebels kreeg bij het zien van de burger alleen al. Ik vind bietjes sowieso niet heel lekker en moet er niet aan denken om een burger met die smaak te eten (en dat terwijl ik de maaltijdsalade met bietenfalafel dan weer wél lekker vind). Nee, ik vrees dat ik net als jij met een flinke boog om deze burger in het schap heen loop ;)
  Romy onlangs geplaatst…Een koophuis?! | Wat staat er zoal op mijn wensenlijst?

 2. irene | tussenmarsenjupiter

  Bleh ben geen fan van bieten dus deze laat ik liggen! Jammer dat hij zelfs voor een bietenfan tegenviel! Heb wel door jouw reviews de Vivera kipschnitzel en de oosterse schijf gekocht en die zijn écht héél lekker! Als ze eens in promo zijn in de AH ga ik groots inslaan denk ik :D
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 99

 3. Jessica J.

  Ik vind bietjes best lekker, maar heb dit soort burgers toch altijd laten liggen. Ik weet het niet, ze zien er gewoon niet lekker uit. :’D Blij te lezen dat ze effectief niet lekker zijn, of ik zou me bijna beklagen dat ik al zo lang iets gemist had, haha!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #109 • Nu al winter in huis?!

 4. Hanneke Van Ommen

  Ik vind de burger prima smaken. Ook fijn dat er veel biet in zit en weinig toegevoegde producten. Als je weinig tijd hebt om zelf iets te maken, vind ik dit een prima alternatief. Dat geldt overigens ook voor de vegan pompoenburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑