AroundSan

My Way of Exploring

Recept | Súper lekkere vega paddoburgers

Recept | Super lekkere vega paddoburgers
Al eens een paddoburger gegeten? Mijn favoriete recept tot nu toe móet ik met jullie delen. Deze súper lekkere vega paddoburgers zijn echt om te smullen! Naast dat ze zo ontzettend lekker zijn, zijn ze ook nog eens onwijs makkelijk om te maken. Geloof mij, deze burgers móet je gewoon proeven!

Het begon allemaal bij de paddoburger van Bagels&Beans. Deze vond ik zó lekker! Dit moet je zelf thuis ook kunnen maken toch? Ik heb mijn eigen recept samengesteld met allerlei ingrediënten die ik zelf mag en kan eten met mijn maagprobleem, want bij veel recepten wordt er bijvoorbeeld olie of paneermeel gebruikt en dat is voor mij geen optie. Dit is dus mijn eigen samengestelde recept die, naar eigen zeggen hihi, erg goed gelukt is! Zonde om dit voor mezelf te houden, toch? :)

Wat heb je nodig voor 4 grote of 7 kleine paddoburgers?

× 1 doosje paddestoelen naar keuze van 250  gram (ik gebruik vaak kastanje champignons)
× 1 teen knoflook
× 50 gram geraspte parmezaanse kaas (of normale geraspte kaas, dat is ook lekker!)
× 1 rode ui
× 25 gram pittenmix
× 1 ei
× Peper en zout
× 5 eetlepels (= 4 beschuitjes) verkruimelde (volkoren) beschuit
× Optioneel: voeg wat oregano toe

Hoe maak je het?

× Snijd de paddestoelen in stukjes en bak ze een paar minuten lang in een pan.
× Snijd de knoflook lekker fijn en snipper de ui.
× Voeg de knoflook en de ui toe aan de paddestoelen in de pan en bak dit nog een paar minuutjes mee.
× Voeg wat peper en zout toe en eventueel oregano of andere kruiden.
× Doe de pittenmix bij het mengsel in de pan en bak ze mee tot ze een beetje bruin worden
× Doe het gebakken mengel uit de pan in een vergiet en laat het heel goed uitlekken en afkoelen. Laat het heel goed afkoelen, dat is erg belangrijk!
× Rasp ondertussen de parmezaanse kaas.
× Verkruimel zo’n 4 beschuitjes met een deegroller in een zakje.
× Vervolgens doe je het afgekoelde mengsel in een keukenmachine of gebruik de staafmixer. Doe dit kort! Ik vind het zelf erg lekker om af en toe een stukje champignon te hebben in de burger, dus ik doe het zelf heel kort. Je zou zelfs nog alles in kleine stukjes kunnen snijden in plaats van een apparaat te gebruiken, dan krijg je wat grovere burgers.
× Doe het ei, de parmezaanse kaas en de verkruimelde beschuitjes bij het mengsel en met dit door elkaar.
× Maak je handen nat en maak vervolgens de burgers.
× Doe ze zo’n 15 minuten op 180 graden in de oven of bak ze in een bakpan. Ik doe ze zelf altijd in de oven en daarbij verschilt het heel erg per oven hoe lang ze er in moeten. Gemiddeld zo’n 15 minuten, maar regelmatig even een kijkje nemen of het nog goed gaat raad ik wel aan. Het zou best kunnen dat ze bij jou korter of langer moeten. Ze worden niet heel erg knapperig in de oven, maar als ze een beetje bruin zijn geworden zijn ze goed. :)
× Serveer de burgers op een lekkere harde bol met wat gemengde sla en parmezaanse kaas. Daarbij kan je ook nog pijnboompitten/pittenmix en een sausje er op doen, bijvoorbeeld truffelmayonaise, pesto mayonaise of mijn zelfgemaakte olievrije pesto. Het recept voor de olievrije pesto komt binnenkort ook online! Deze is echt per-fect bij deze burgers. Even geduld nog, hij komt er aan!

Genieten maar!
SAMSUNG CSC
20171226_171550
20171118_184917
SAMSUNG CSC
Ze zien er misschien niet heel erg aantrekkelijk uit, maar ze zijn zó ontzettend lekker! Ik ben echt verliefd op dit recept, hihi. Deze burgertjes behoren tot mijn favoriete vegaburgers van dit moment. Het is een makkelijk recept, je hebt niet veel ingrediënten nodig, het duurt niet lang en serieus iedereen kan dit maken. Hoeveel smaak er aan deze burgers zit is trouwens ook echt bizar. Écht heerlijk en de moeite waard om eens te proberen! Dat beloof ik je. :)

Benieuwd naar meer recepten? Dit is pas mijn tweede recept die ik op mijn blog plaats, maar ik ben van plan om meer recepten te gaan delen. Benieuwd naar het andere recept? Kijk dan hier!

Heb jij al eens een paddoburger op? En ga jij dit recept ook uitproberen? Laat mij dan zeker weten wat je er van vindt!

9 Comments

  1. Dit lijken mij zeker heerlijke burgers die ik zeker ga proberen.
    Darina onlangs geplaatst…Een Moment van Reflectie

  2. Oh dit klinkt echt heerlijk! Ik heb er nog nooit aan gedacht om zelf een vegaburger te maken en koop meestal gewoon vegadingen in de supermarkt, maar je inspireert me om het misschien toch eens te proberen :)
    Romy onlangs geplaatst…Meer tijd voor jezelf? (7 tips!) | Let’s do this!

  3. Mijn nieuwe voornemen is om iets minder vlees te eten. Dit receptje komt mij dus goed uit. Ziet er heerlijk uit
    Aneta onlangs geplaatst…Over straffen en belonen | Hoe zit dat nu?

  4. Dit klinkt zo goed! Sinds ik op mezelf woon ben ik telkens op zoek naar lekkere recepten en de paddoburgers van Bagels & Beans zijn bij mij ook favoriet. Ik geloof dat ik dit volgende week gelijk ga maken! Malou x

  5. Ik ben gek op nieuwe dingen uitproberen in de keuken, dus wie weet staat dit binnenkort ook bij mij op tafel. Dit is een beetje een suffe vraag, maar ik ga hem toch stellen: smaken deze burgers heel sterk naar champignon? Ik lust ze namelijk wel, maar niet als de smaak te overheersend is :)

  6. Oooh, yum! Ziet er echt heerlijk uit! <3 Moest stiekem wel lachen om 'paddoburgers' hahaha! :)

  7. Wat zien die burgers er heerlijk uit! Ik eet super graag paddenstoelen, dus dit moet ik uitproberen :)

  8. Ik hou helemaal niet van paddenstoelen, maar stiekem vind ik dit er wel onwijs lekker uitzien!!

  9. Wat een tof recept! Mijn moeder is vegetarisch en van al die standaard winkel vega burgers word je ook zo simpel op lang termijn. Ik zal haar dit recept eens laten zien, ben erg benieuwd hoe ze smaken!

    Liefs
    x

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2018 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑