AroundSan

My Way of Exploring

Recept | Chocolade kokos muffins (fructose-arm, glutenvrij & lactosevrij)

Recept | Chocolade kokos muffins (fructose-arm, glutenvrij & lactosevrij)
Deze (gezondere) chocolade kokosmuffins maakte ik op mijn verjaardag. Wát zijn ze lekker zeg! Het fijne is dat deze chocolade kokos muffins fructose-arm, lactosevrij en glutenvrij zijn. Zo kan ik, met mijn intoleranties, ook genieten van iets lekkers! Maar natuurlijk ook als je geen intoleranties hebt. Natúúrlijk moet ik dit recept met jullie delen. :)

Chocolade kokos muffins – Fructose-arm, lactosevrij & glutenvrij

Toen ik jarig was wilde ik eens iets te gaan bakken wat ik zelf kan eten. Met mijn intoleranties is het lastig om iets lekkers te vinden in de winkel, dus besloot ik zélf iets te gaan maken. Na wat gespeur op internet kwam ik er achter dat er eigenlijk nog geen recept te vinden is die helemaal San-proof is. Daarom heb ik gewoon inspiratie opgedaan en mijn eigen recept in elkaar geflanst: deze heerlijke chocolade kokos muffins die fructose-arm, lactosevrij en glutenvrij zijn! Ideaal voor mensen die intoleranties hebben of natuurlijk gewoon met zo min mogelijk suikers wél van iets lekkers willen genieten. :)

Recept | Chocolade kokos muffins (fructose-arm, glutenvrij & lactosevrij)

Wat heb je nodig?

• 75 gram kokosmeel
• 3 eieren + 1 eiwit
• 20 druppels stevia sweet drops vanille en/of chocolade (maar het kan wel meer, is mijn conclusie!)
• kokosrasp (hoeveelheid naar smaak) > op de foto heb ik per ongeluk de verkeerde kokosstukjes gezet, maar uiteindelijk heb ik dus kokosrasp gebruikt (fijne schaafsels).
• +/- 100 gram extra pure chocolade
• 1 theelepel bakpoeder
• 80 gram wajang boter
• 60 ml kokosmelk
• Klein beetje zout

Recept | Chocolade kokos muffins (fructose-arm, glutenvrij & lactosevrij)

Hoe maak je het?

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Smelt de boter in een pannetje.
• Ondertussen doe je de kokosmeel, bakpoeder, zout, de eieren en kokosmelk in een kom en mix je het door elkaar.
• Doe de boter erbij en mix het opnieuw totdat je schuimbelletjes ziet ontstaan.
• Hak de chocolade in stukjes. Ik heb zelf een paar blokjes in stukken gehakt.
• Doe de chocolade en de kokosrasp (hoeveelheid naar smaak) bij het beslag in de kom en schep het er doorheen. NIET mixen!
• Pak muffin vormpjes en verdeel het beslag.
• Zet de muffins in de oven voor 30 minuten op 180 graden. Controleer af en toe, want ze kunnen eerder of later klaar zijn.
• Laat de muffins afkoelen. Zie hierboven de foto, zo moeten ze er uit zien als je ze uit de oven haalt.
• Ondertussen smelt je de overgebleven chocolade (een pannetje heet water en daarin doe je een schaaltje met de chocolade).
• De gesmolten chocolade verdeel je met een lepel over de muffins. Je hoeft niet veel te doen, gewoon een beetje uitsmeren.
• Verdeel de kokosrasp over de gesmolten chocolade.
• Smullen maar! :D

Het resultaat

Recept | Chocolade kokos muffins (fructose-arm, glutenvrij & lactosevrij)
Recept | Chocolade kokos muffins (fructose-arm, glutenvrij & lactosevrij)
Recept | Chocolade kokos muffins (fructose-arm, glutenvrij & lactosevrij)
Mjam, ze zijn lekker! Door de kokosmeel zijn ze lekker stevig. Mijn eerste reactie was dat de pure chocolade best bitter was geworden, maar na de eerste hap ben je gewend. Ik zou zelf wel de volgende keer iets minder chocolade gebruiken. Verwacht niet een heel zoete muffin, want het blijft een ‘gezonde’ variant.  Ze zijn wel súper lekker hoor, hmmm!

Experimenteren!

Experimenteren blijf ik zeker doen. Zo heb ik dit keer stevia vanille gebruikt, maar de volgende keer lijkt het mij wel lekker om eens de chocolade variant er in te doen. Er kan sowieso meer stevia in dan dat ik heb gedaan, want ze kunnen zeker zoeter. Maarja, ik vond het een risico om gelijk veel stevia er in te gooien, want ik wist niet zo goed hoe het uit zou pakken, haha. Zoals ik hierboven zei zou ik ook wat minder chocolade gebruiken dan dat ik de vorige keer heb gebruikt. Gewoon naar smaak toevoegen! Is heel persoonlijk natuurlijk.

Ik krijg er nu al weer zin in om ze weer te maken, hihi. Laat het mij weten als jij ze ook hebt gemaakt. Ben heel benieuwd of jij ze ook lekker vindt en wat jij misschien anders hebt gedaan/zou doen!

Benieuwd naar meer recepten die op mijn blog staan? Neem eens een kijkje!

Ga jij deze muffins een keer maken?

4 Comments

  1. Wat een fijn recept. Ze zien er heerlijk uit.
    Darina onlangs geplaatst…Parijs Tip: de stilte van Montmartre

  2. Oeh ze zien er lekker uit! Ben persoonlijk wel geen fan van stevia. Ik proef dat altijd heel snel en dat laat zo’n raar smaakje na in mijn mond. En je hebt nooit teveel chocolade! ;) denk dat je er inderdaad aan moet wennen. Ik gebruikte vroeger altijd melkchocolade maar in mijn chocolate chip cookies neem ik nu hele pure en na een paar koekjes was ik het gewoon.
    Fijn wel dat je ze helemaal zelf in elkaar hebt geflanst en een eigen recept hebt bedacht. Lijkt me nog moeilijk!
    Irene onlangs geplaatst…Shopverslaving?

  3. Oeh dit lijkt me heel lekker! Ga ik onthouden!
    Simone onlangs geplaatst…Plog: lunchen en shoppen in de stromende regen

  4. Klinkt goed en ze zien er ook lekker uit!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2019 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑