My Way of Exploring

Wij hebben een huis gekocht!!!

Wij hebben een huis gekocht!!!
Wooooow kijk eens naar de titel! EN JA, en is écht waar: wij hebben een huis gekocht! Al geloof ik het zelf nog steeds niet helemaal, haha. De eerste bezichtigingen in ons leven, de eerste keer bieden en gelijk was het raak. Ongelofelijk! Ik praat jullie bij in deze – nogal enthousiaste – blog. :D

Twee weken geleden was de eerste bezichtiging, twee dagen later de volgende en een week geleden was dé dag dat wij ons eindbod moesten uitbrengen. De verkopers wilden vorige week maandag het eindbod weten van alle mensen die wilden bieden en dan zou ’s avonds de gelukkige gebeld worden. Wie dat waren is nu wel duidelijk: dat waren wij! Die dag was vreselijk, om maar even de dag samen te vatten van vóórdat wij het nieuws kregen. Vanaf de eerste bezichtiging was het al vreselijk trouwens haha, want ik hield het niet meer van de zenuwen. De beruchte maandag was nóg erger want we moesten gewoon ontzettend goed nadenken over ons eindbod. Het weekend daarvoor stond dus ook in teken van de ontbindende voorwaarden opschrijven en al dat soort shizzle. Pffff, het was zó zenuwslopend om het mailtje te verzenden een kwartier voordat de deadline was. En toen? Toen was het wachten, wachten, wachten. Maar niet voor lang, want om half 7 werd ik al gebeld door de makelaar met het verlossende antwoord: ‘Gefeliciteerd met jullie huis!’. WHAAAT?!

Volgens mij klonk ik totaal NIET enthousiast aan de telefoon. Ik had op dat moment gigantisch pijn in mijn mond (getrokken verstandskiezen, ghehe) en was stoned van de pijnstillers, en tegelijkertijd kon ik het dus ook totaal niet bevatten wat de makelaar tegen me zei. Het was vanuit mijn kant een nogal droog gesprek denk ik. :’) Op dat moment was ik alleen thuis en belde Pat direct op natuurlijk. Dolbij ofcourse! Daarna natuurlijk gelijk iedereen een berichtje gestuurd waarvan we het leuk vonden als ze het al wisten. Maarja, op zo’n moment staat het nog niet vast op papier dus we wilden het nog niet van de daken (aka internet) schreeuwen. Nu kan dat wél, want we hebben gisteren het koopcontract ondertekend! :D

Het huis is nu dus officieel van ons! Alhoewel je natuurlijk nog moet wachten tot de financiering rond is, maar dat duurt nog wel een paar weken. Eind januari krijgen we de sleutel al, dat is wél super snel al, oehoe! :) Maarja, toch ben ik dan nog wel een beetje terughoudend omdat het nog niet echt écht rond is voor mijn gevoel, snappie? Maaaaaar, het komt goed allemaal! We hebben getekend en dat is natuurlijk al iets wat bindend is, oehoe. Ik ben trouwens blij dat ik de bezichtiging twee weken geleden niet had afgezegd, want dat wilde ik eigenlijk wel doen. Ik had het idee dat ik het toch niet leuk vond, maar gelukkig zijn we tóch wezen kijken. De eerste stap in het huis gaf mij direct een ‘dit voelt goed gevoel’. Voor de mensen die ook een huis hebben gekocht: herken je dit? Je voelt gewoon gelijk of een huis wel of niet bij je past… Klinkt misschien vaag, maar het is waar (in ons geval dan)!

Mijn reactie nadat ik gebeld werd dat ons bod geaccepteerd was, haha. (Ik ben een video aan het maken over ons avontuur, alleen weet ik nog niet of ik het voor onszelf houd of nog ga delen!)

We zijn echt compleet verliefd op het huis. Het is nkg steeds lekker in mijn eigen dorp, wat ik ontzettend fijn vind! We hebben zó ontzettend veel ruimte, niet normaal gewoon haha! Super mooi uitzicht, veel ruimte dus, een grote woonkamer, veeeeeel slaapkamers, een mega schuur… Het is serieus een dolhof. We gaan de komende tijd veel dingen regelen, want we moeten aannemers op de kop zien te tikken, we laten een gedeelte van een muur doorbreken, we gaan een keuken uitzoeken, een vloer kopen, verf uitzoeken en ga zo maar door. Genoeg om te doen nu! Wel leuk om straks lekker te gaan klussen in ons eigen huis. Dat is toch wel anders dan een huurhuis een beetje naar je smaak inrichten… Dit is voor het échie! Eindelijk investeren in een plek waar we ons thuis gaan voelen. En eerlijk? Daar zijn we allebei wel aan toe. Vastigheid, niet meer elke dag het idee in je hoofd hebben dat je elk moment te horen kan krijgen dat er uit moet, je eigen plekje creëren zonder 101 regels waaraan je je moet houden… We gaan er natuurlijk wel ons paleisje van maken. :)

Jaja, en dit allemaal in deze bizarre huizen tijd. Daarom kan ik het ook nog niet geloven dat het gelukt is. Ik heb wel altijd het gevoel gehad dat wij wel geluk zouden hebben en een huis zouden vinden, maar zó snel? Bizar hoor, in één week tijd was het rond! Het eerste huis die we ooit bezichtigden en het was meteen perfect. Zo zie je maar dat je nooit kan voorspellen hoe iets verloopt. Al denk ik dat wij wel een beetje heeeel erg geluk hebben gehad. Het voelt als een lot uit de loterij, haha.

Dit was de allereerste koophuis-update! Ik zal hopelijk snel weer wat meer kunnen vertellen. Het lijkt mij leuk om hier de komende tijd wat vaker over te schrijven en jullie mee te nemen in dit avontuur! Als je leuke vragen hebt, dan kun je ze zeker stellen hieronder. Wie weet kan ik dan wel een keer een blog maken met antwoorden op die vragen? Wie weet! Lijkt mij wel leuk om hier wat meer over te gaan schrijven in ieder geval. Af en toe een update?

Ben jij al bekend met het ‘huis kopen, makelaars, bezichtigen, bieden en verbouwen’ wereldje? 

22 Comments

 1. Darina

  Superleuk! Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.
  Darina onlangs geplaatst…Parisienne Look of the Week, 4 december 2018

 2. Shirley

  Gefeliciteerd! Wat een goed nieuws. Laat het Pinteresten maar beginnen. Blijf je in dezelfde buurt wonen?

  Ik heb zelf echt 20 appartementen bezichtigd denk ik (toen stonden sommige woningen gewoon nog een jaar op Funda). Het verliefde gevoel ken ik niet. Ik zag mezelf overal wel wonen. Later kwam dat goed, want nu ben ik heel blij met mijn appartementje.
  Shirley onlangs geplaatst…November | No Noemenswaardige dingen November

 3. Romy

  Wauw, gefeliciteerd!! Wat een geweldig nieuws en zo fijn dat dit huis meteen goed voelde en dat het ook meteen bij de eerste bezichtiging raak was. Ik word helemaal enthousiast van je artikel :) Hopelijk is ook snel de financiering geregeld en kan dan het grote fantaseren over de inrichting in jullie eerste eigen koophuis beginnen. Superleuk! :)
  Ik heb toevallig gisteren voor het eerst een appartement bezichtigd waar ik helemaal verliefd op was en ga daar vandaag een bod op uitbrengen via mijn aankoopmakelaar. Ik vind het zo spannend, want ik wil dit zó graag. Nu maar hopen dat het bod wordt geaccepteerd :D
  Romy onlangs geplaatst…10x Wat ik wél leuk vind aan Instagram?

 4. Janne

  Wiehoeoeoe, jeeeej, wat fijn! Gefeliciteerd!

  Ik ben heel benieuwd naar hoe jullie nieuwe huis wordt. Wat fijn dat jullie straks een eigen huis hebben. Wat een geluk dat jullie de hoogste bieders waren en het dus meteen raak was.

  Ik vind het leuk om je reactie te zien en te lezen, je klinkt erg blij.

  Veel succes met alle regeldingen die er nu volgen. Een nieuw huis is een hoop werk, zeker als er nog van alles aan moet gebeuren. Maar je doet het dan wel echt voor de lange termijn, dat is fijn! Ik kijk uit naar de volgende artikelen hierover. (En ik zou het leuk vinden je een keer op video te zien.)

 5. Simone

  GEFELICITEERD!! Ik weet nog zo goed dat ik in dezelfde zenuwen zat toen wij ons eerste koophuis (ons huidige huis) kochten. Och, man, ik ging kapot van de spanning. Een tweede keer is toch wel anders, kan ik je zeggen. Succes alvast met de verbouwing! Neem je ons daarin ook mee? :)
  Simone onlangs geplaatst…ER OP UIT | Shooten met Daisy in Bergen op Zoom

 6. Ilse

  Gefeliciteerd!

 7. Simone

  Gefeliciteerd samen!!

 8. Silke

  Jippieee!! Ik had het al verwacht, maar ik ben echt zo blij voor jullie! Zaaaalig dat het zo snel en vlotjes is gegaan, ben alvast super benieuwd naar updates, dus dat mag je zeker doen hoor, hihi :D Liefs en nogmaals een dikke proficiat!
  Silke onlangs geplaatst…Fotografie | Nieuwe keuken & oude herinneringen

 9. Lieke van Veen

  Van harte gefeliciteerd met jullie huis! Ik zou ook graag samen een huis kopen met mijn vriend maar helaas is dat niet zo makkelijk. We moeten nog flink doorsparen.

 10. Lizzy

  Gefeliciteerd! Wat een leuk nieuws 😊 Ik vind het wel interessant om te lezen hoe anders het proces van een huis kopen is in Nederland (ik krijg het ook een beetje mee met vriendinnen), dus ik hoor graag meer updates.
  Lizzy onlangs geplaatst…The importance of making plans (even when you don’t stick to them)

 11. Kelly

  Yay, gefeliciteerd! Ik heb onlangs ook een huis gekocht en wat een hels drama was dat. De hypotheek rondkrijgen heeft maar liefst 6 maand geduurd, terwijl alles continu in orde was. Ik hoop dat het bij jullie een stukkie sneller gaat zodat je in januari lekker in het huis kunt. Wij krijgen ook januari de sleutel; zin in! :)

 12. Johanne

  Oooh, wauw!!! Gefeliciteerd! Lijkt me ook enoooorm zenuwslopend zo’n dag, maar het is goedgekomen, haha. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn geweest. Geniet ervan de komende tijd.
  Johanne onlangs geplaatst…10 dingen die mijn maand nóg beter maakten || Donkere novembereditie

 13. Sarah

  Waauw! Wat een leuk nieuws!!! Proficiat. En geniet ervan :) Wij zijn al enkele jaren op zoek naar een koophuis maar hebben dat ‘dit zit goed gevoel’ nog steeds bij geen enkel huis gehad. Blijven doorzoeken dus. Ik ben daarom extra blij voor jullie dat het zo snel is gegaan.

 14. Jessica J.

  Gefeliciteeeeerd! ♥ :-D Mijn vriend en ik zitten in een huurappartement in het centrum van Antwerpen en dat voelt nog steeds erg goed. Ik denk dat we pas naar huizen gaan kijken als we uit het centrum weg willen, en dat zien we allebei nog niet snel gebeuren.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Holey Night Bath Bomb

 15. Lotte

  Woohoo, wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd seg! Ik ken het gevoel wel: ik had het met ons huurappartement en met de bouwgrond diewe kochten. Nu dat huis voor erop nog. 😉 Veel succes en plezier met de voorbereidingen, zo gek dat dat gewoon binnen enkele weken al is!

 16. Laurine

  Wauw proficiat!

 17. Irene

  Ooh ik herken je gevoel! Mijn vriend had ons huis gevonden op internet en toen ik de foto’s zag was ik er niet echt weg van. Maar bij het bezoek voelden we het allebei mega hard: dit is het!
  Gefeliciteerd trouwens! ;) Zalig hé, zo’n volledig eigen plekje! Ben al benieuwd ^^

 18. Stella

  ZO leuk voor jullie! <3 Ik ben echt mega benieuwd zoals je weet. Zo fijn om je zo happy te zien op die foto's!

 19. Fleur Sophia

  Zo bijzonder, Sandra! Gefeliciteerd en geniet ervan! :D

 20. Kaylin

  PROFICIAT :D Echt superleuk en spannend. Ook heel vreemd om je spullen in te pakken vond ik.
  Wij hadden een vijftal huizen bezocht maar het uiteindelijke huis bleef maar in ons hoofd spoken. Ik had er zelfs over gedroomd

 21. Saskia

  Wat super fijn zeg, van harte gefeliciteerd!

 22. Annelies Penning

  Zelf ben ik totaal onbekend met die werelden. Voorlopig komen wij enkel nog in aanmerking voor huurwoningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑