My Way of Exploring

What’s going on? | Persoonlijke update & mededeling

posbank
Waar zal ik eens beginnen? Ik wil gewoon weer een keer een blog schrijven over wat mij op dit moment bezig houdt. Eigenlijk kan ik mij zo’n laatste blog als deze niet eens meer herinneren, en dat terwijl ik het wel fijn vind om deze blogjes te typen. Let’s go dus! Volgens mij heb ik nog nooit zo lang over zo’n blog als deze gedaan. Iets met typen en weer deleten, haha. Oh, en ik heb ook nog een mededeling!

Laat ik beginnen met iets leuks! Dat is namelijk dat ik ontzettend veel zin heb in aankomend weekend. Zaterdagavond heb met onder andere onze hele vriendengroep een barbecue bij een vriendin, voor haar verjaardag. Onwijs leuk, dus daar heb ik zeker zin in! Zondag vieren we de verjaardag van mijn schoonzusje en daarna gaan Pat en ik naar een concert in Amsterdam. Toen wij in april 6 jaar samen waren kwam hij met een hele leuke verrassing, namelijk dat wij samen op 11 september naar een concert van Sam Beam & Jesca Hope zouden gaan. Heeeeeel tof! Hier heb ik super super super zin in. Je snapt vast wel dat ik uitkijk naar al deze leuke dingen aankomend weekend. :)

Ik heb vorige week zo’n enorm fijne dag gehad op de Veluwe met mijn ouders. Het bijzondere van deze dag was dat dit de sterfdag van mijn opa was, dat hij ontzettend van de Veluwe hield en dat wij daar met zijn drietjes die dag waren en aan hem dachten. Rijdend langs plekken die hij fantastisch vond, denkend aan de mooie herinneringen en de leuke verhalen. Ja, het was een hele fijne dag, echt waar. De liefde voor reizen heb ik sowieso van mijn opa, haha. <3
20160901_132720-002
Terwijl ik op de heide liep schoten mij ook zo veel leuke blog gerelateerde dingen binnen. Wat is het toch fijn om in de rust, stilte en prachtige natuur te zijn. De ideeën schieten mij te binnen op zo’n moment! Vervolgens pak ik snel mijn telefoon om alles te noteren. In steekwoorden, zinnen, foto’s… Het maakt niet uit hóe, maar vastleggen doe ik wel. Mijn blog loopt lekker, ik heb veel inspiratie en word ontzettend blij van alle positiviteit die ik hierdoor ontvang. Leuke reacties van jullie, gave kansen, het fijne gevoel dat je krijgt als je met je grootste hobby bezig bent, de drive om jezelf steeds meer uit te dagen, waardering. Ja, het schrijven doet mij nog steeds goed en ik word er blij van. Ik haal er zo veel goeds uit!!

Eh ja, en laat ik nu na die leuke positieve dingen maar gewoon zeggen dat ik mij de laatste maanden niet op en top voel. Misschien merkte je het wel, of niet. Ik heb geprobeerd om het zo veel mogelijk te vermijden.
De restverschijnselen van die hersenzooi (zo noem ik het als ik boos ben) van 7 jaar geleden zijn vorig jaar natuurlijk weer opnieuw geprikkeld, en nu zit ik dus met het feit dat mijn ‘filter’ die prikkels verwerkt/tegenhoudt/doorlaat nóg slechter geworden is. En ja, dat maakt mij eigenlijk best wel verdrietig soms, om het maar even zo te zeggen. Het gaat echt wel al veel beter hoor, echt, maar dat filter blijft gewoon rot en gaat amper nog vooruit. Denk aan concentreren wat lastig is (hoi studie), gek worden van alle geluiden om je heen, autorijden en fietsen wat zo veel lastiger gaat omdat ik dan in het verkeer op zó veel prikkels tegelijk binnen krijg, praten met mensen in een rumoerige omgeving, visuele indrukken. Ik raak héél snel overprikkeld. En dan kom ik op het volgende punt uit: deal with it, San. Kan ik vaak wel, maar soms is het verdomd lastig. Ben wel aan het kijken naar bepaalde natuurlijke medicijnen die misschien kunnen helpen hierbij, misschien dat ik dat ga proberen.
Wat ook meespeelt is dat mijn maag deze zomer op vakantie én thuis flink te grazen genomen door dingen die ik eigenlijk helemaal niet kan verdragen, daardoor is het een beetje uit balans en sinds dien zijn mijn maag en darmen van slag. Hoe dit is en voelt heeft heel veel invloed op mijn functioneren. Want geloof mij, zo’n koliek aanval gaat je niet in de koude kleren zitten, en al helemaal niet twee in korte tijd. Misschien denk je nu: ”Huh, maar dat is toch alweer een paar weken geleden?” Ja, dat klopt, maar hoe een dokter wel eens tegen mij zei: ”Als je jouw lichaam kent, dan weet je dat het nogal een tijd kan duren eer het weer een beetje in balans is.” Ik weet dat het stom klinkt, maar het is een feit dat zich al mijn hele leven afspeelt, dus ik ben er aan gewend dat het allemaal zo lang duurt bij mij. Dus again: deal with it, San. Maar goed, door onder andere dit voel ik mij dus mentaal gezien soms ook een beetje down. Van het één komt het ander hè…
SAM_3949
Het gaat allemaal echt niet onwijs rot hoor! Ik ben gewoon nog steeds positief. Het is meer dat ik tegen extra belemmeringen aan loop nu en dat ik dingen moet en wil doen en dat lukt me even niet. Die confrontatie steeds vind ik naar. Wat gelukkig wel zo is, is dat de momenten dat ik even down ben niet zo lang duren, dat ik mezelf goed kan oppeppen en dat ik ook heel vrolijk kan zijn (ik word al vrolijk als ik naar deze mooie bloem hier boven kijk!). Na al die jaren durf ik mezelf pro te noemen hier in, haha. Ik probeer zo veel mogelijk in beweging te zijn (helpt echt!) en met leuke dingen bezig te zijn. Zo was het festival in ons dorp twee weken geleden ontzettend tof en daar heb ik echt van genoten. De gezelligheid met vrienden doet mij heel goed! Ook de kleine dingen als lekker wandelen, bloggen, leren als het lukt qua concentratie en van de natuur genieten pakken positief uit. Verder ben ik nog met iets heel tofs bezig geweest de laatste paar weken, maar daar kan ik echt niks over zeggen nu. Dit zien jullie vanzelf op mijn bloggie!

Als laatst heb ik nog even een mededeling wat betreft een tijdelijke verandering de komende tijd. De aankomende weken komen er even geen photo diary’s online op mijn blog, met uitzondering van aankomende zondag want daar heb ik al foto’s voor gemaakt de afgelopen dagen en dat ga ik ook gewoon nog doen tot zaterdag. Ik heb er even over na moeten denken, maar ik denk dat het voor nu de beste optie is om een paar weken deze rubriek te schrappen. De redenen zijn onder andere dat ik de komende weken vooral even wat rustiger aan wil doen en dat ik denk dat het daardoor voor jullie totaal niet boeiend is om steeds van die niet-bijzondere foto’s te zien in mijn diary. Ik denk dat ik zo’n drie á vier weken vervangende blogs online zet op zondag, maar wie weet ben heb ik ook wel na twee weken het idee dat ik gewoon weer een diary ga maken hoor, haha. You never know! Het blijft gewoon leuk om te doen natuurlijk. Maar, het is denk voor mij momenteel goed om daar even niet mee bezig te zijn, want het zit natuurlijk toch altijd in je hoofd dat je wel elke dag foto’s moet maken voor zo’n diary… Ik ga uiteraard mijn uiterste best doen om een ander leuk zondag-artikel te maken! :)

Mijn doel de komende weken is dus om mijn lichaam weer in balans te brengen! Dit waren aardig wat woorden trouwens. Alles gelezen? Applaus voor jou, hihi. Ik hoop trouwens de komende tijd weer wat meer te kunnen reageren op mijn favoriete blogs!

Hoe gaat het met jou? Wat houd jou momenteel bezig? 

50 Comments

 1. Sabine

  Haha yep alles gelezen ? Wat een mooi moment op de Veluwe zeg. Balen van je mentale welzijn op dit moment. Gelukkig kun je toch goed de positieve punten naar boven halen. Veel succes met alles!

  • Sandra

   Thanks Sabine!

 2. Saskia

  Wat fijn om even een persoonlijke update te lezen! Heel mooi, hoe je de positiviteit hierin verwerkt<3 Succes met alles!

  • Sandra

   Dankjewel Sas! Komt goed!

 3. isa

  Leuk zo een update, ik kwam je blog toevallig tegen dus dit was het eerste dat ik las. Ik heb nu gelijk het gevoel dat ik je al heel lang volg :) Ik vind het super knap dat je alles zo positief vertelt, daar kan ik dan ook blij van worden!

  • Sandra

   Ah wat leuk om dat te horen, hihi!

 4. sammie

  Wat een mooi verhaal over je opa, mooi dat jullie daar met zijn drietjes even stil bij hebben gestaan! Wat balen dat je op het moment niet zo lekker in je vel zit, goed dat je jezelf altijd weer op weet te peppen en weet wat werkt om je minder down te voelen. Doe rustig aan toffe meid!
  Kan me voorstellen dat je zin hebt in het weekend, klinkt goed! Veel plezier alvast :)

  • Sandra

   Doe ik, Sammie! Dankjewel voor je lieve reactie. :)

 5. Eva

  Wat een mooi en persoonlijk artikel! Heel begrijpelijk dat je nu even je balans moet terug vinden. Ik ben benieuwd wat je de andere zondagen gaat plaatsen. Neem je rust! Liefs!

  • Sandra

   Thanks voor je lieve woorden Eva. Komt goed!

 6. Maaike

  Ik ga het ook even rustiger aan doen de komende weken, de afgelopen twee weken heb ik best wel veel stress gehad :( en heel veel succes met rust vinden, ik doe dus gewoon met je mee! :)

  • Sandra

   Jeetje, wat rot Maaike. Doe jij ook maar even rustig aan! Denk aan jezelf.

 7. Sophie

  Ah you can do it! Je blog gaat zo goed echt super tof. Ik loop zelf een beetje vast nu aangezien ik niet helemaal wil dat mijn blog alleen maar over IJsland gaat, maar dat is wat lastig te vermijden. Daarna merk ik dat er de laatste maanden gewoon geen groei meer in zit en ik heb gewoon geen idee wat ik er aan kan doen. Vervelend!
  Sophie onlangs geplaatst…VLOG | Mijn weekendtrip naar het zuiden!

  • Sandra

   Ik vind jouw afwisseling nu wel erg leuk hoor! Gaat goed joh, en die groei komt vanzelf wel weer. Volgens mij heeft elke blog wel een paar periodes waarin er geen groei is. Don’t worries Sophie, je doet het goed! :)

 8. Kim

  Ach San neem je tijd hoor! Het belangrijkste is dat jij je weer beter gaat voelen. En ik vind het ook harstikke oneerlijk dat jouw lichaam (en daarmee jouw geest) zoveel te verduren krijgt! Gelukkig heb je een heel leuk weekend voor de boeg :) daarna rustig aan doen he!

  • Sandra

   Het weekend was erg leuk! Rustig aan doen gaat ook goed. Ik doe veel leuke dingen nu, dus ik voel me al beter. Thanks voor je lieve woorden!

 9. Nina Simplynspecial

  Fijn om weer een persoonlijke update te lezen. Minder fijn om te horen dat het wat minder gaat de laatste tijd. Toch vind ik dat je er goed mee omgaat! Het is soms best lastig om jezelf uit zo’n ‘dipje’ te trekken. I know the feeling, Gelukkig weten we dat het tijdelijk is, dat kan al zoveel schelen. Knuffel!

  • Sandra

   Het scheelt inderdaad eem hoop dat je weet dat het tijdelijk is! Heb je helemaal gelijk in. :)

 10. Silke

  Leuk om te lezen San! Je bent suuupergoed bezig met je blog, ik ben echt trots op jou :D Die weken rusten gaan je vast goed doen, neem maar zoveel tijd als je nodig hebt <3 Dat verhaal van je opa was trouwens super lief geschreven, hij zou't met plezier gelezen hebben, sowieso. Heeeel veel liefs!
  Silke onlangs geplaatst…Schrijfsels | Ik ben gelukkig

  • Sandra

   Ahhh lief, thank you Silk! ♡

 11. Anita

  Natuurlijk zijn er momenten dat het gewoon even kl*te is! Blijf goed aan jezelf denken en even wat minder artikelen is ook niet erg! Geniet van dit leuke weekend :)

  • Sandra

   Heb je gelijk in! Al wil ik wel nog steeds gewoon 3 artikelen per week online hebben. Dat moet van mezelf, haha.

 12. Melanie

  Zo goed dat je hierover schrijft! Neem je tijd <3

  • Sandra

   Doe ik zeker! :)

 13. Fleur

  Hé miss postitief! Oranjerock was zéker leuk!! Nu al zin in volgend jaar!!
  Mooi moment op de veluwe ! Fijn dat je hem op die manier kan herinneren..
  Enne, BBQ heb ik ook zin in !! :)

  Blijf zo positief San! Maakt je een heel mooi mens een héél lieve vriendin!!

  • Sandra

   You too Fleurrieee! You make me smile met je berichtjes op m’n blog. En sowieso altijd wanneer we afspreken. Tot snel! X

 14. Bente

  He wat balen dat het lichamelijk, en daardoor mentaal even wat minder gaat. Goed dat je de rust pakt die je nodig hebt!

  Hoe het met mij gaat? Goed, maar uitgeput van al dat klussen en verhuizen ;). Over twee weken komt onze keuken, die week erop de vloer in de woonkamer en dan is ons huisje echt helemaal af. Daar heb ik enorm veel zin in!

  • Sandra

   Snap dat je daar naar uitkijkt! Als alles af is dan kan de rust wederkeren haha. Succes nog met de laatste klusjes in huis!

 15. Eline

  Nooooooooooooooooo, de diary’s zijn mijn favoriet. Het maakt mij niet uit of het ‘saai’ is of niet. Zo is het leven, toch? Dat Picture perfect portretteren van levens op internet zonder de rotdigen of saaie dingen te laten zien. Dus juist daarom zou je door moeten gaan! Maar goed: alle begrip voor je beslissing uiteraard. Maar mag wel zeggen dat ik het jammer vind haha. Sterkte met je gezondheid Xx

  • Sandra

   I know, je hebt daar wel gelijk in hoor. In jeder geval heel leuk om te horen dat jij mijn diary’s altijd zo leuk vind! Soms twijfel ik wel eens of mensen het wel leuk vinden om te zien namelijk. Goed om te horen dus! :) Thanks!

 16. Melle

  Ik vind het zo knap dat je jezelf en je lijf zo goed kent en daar zo goed gehoor aan geeft. Dat het lastig is snap ik maar al te goed maar dat je je er zo bewust van bent is echt heel knap. Zelfs nadat je zo ziek bent geweest, het ‘het kan niet anders’ is volgens mij geen excuus. Het is gewoon heel knap en mega inspirerend. Echt hoor! Ik vind het zo tof dat je dat doet, dat je er open over bent en dat je zo kunt genieten van de lichtpuntjes in je leven. Heel bijzonder om er als lezer zo onderdeel van te mogen zijn <3

  • Sandra

   Ik ben stil van jouw woorden Melle, 100x dankjewel!!

 17. Marion

  Het zou ook niet heel gezond zijn als je altijd maar positief zou zijn, zeker niet in de situatie waar jij in zit. Ik herken het heel goed wat je schrijft. Denk dat je jezelf die ruimte ook moet geven. Je hoeft er niet altijd stug mee te dealen. Soms moet je het op een andere manier doen.

  Mooi de manier waarop jullie je opa herdacht hebben. Prachtig.
  Marion onlangs geplaatst…Project Rommelkamer 3/10

  • Sandra

   Daar heb je gelijk in. Die neiging heb ik soms wel als er meerdere dingen tegelijk tegenzitten. Dan wil ik té positief blijven…

 18. Rowan

  Wat een mooi en openhartig artikel. Heel mooi omschreven, echt knap! Ik heb bewondering voor hoe je positief in het leven blijft staan, het mooie blijft zien in het alledaagse. Goed van je dat je even een stapje terugdoet, groot gelijk! Dat is soms zo moeilijk!

  • Sandra

   Is soms erg moeilijk inderdaad, maar merk nu wel al dat het me wel goed doet!

 19. José

  Hey meis, je bent zo sterk! Het lijkt me niet makkelijk wat je allemaal meemaakt, maar daarom vind ik ’t juist super knap dat je ook naar de positieve dingen blijft kijken en ook over de belemmeringen schrijft. Ik wens je heeel veel good vibes toe!

  • Sandra

   Thanks José! En ook thanks voor je lieve reactie. ♡

 20. Nesrin

  Je bent ontzettend sterk en ik vind het knap dat je alles in balans houdt. Heel veel klavertjes vier en zo ;-)

  • Sandra

   Thanks Nersin! Komt goed. :)

 21. Joyce rdt

  Wat een bijzondere dag in de Veluwe, mooi dat jullie dat samen hebben gedaan.
  Erg vervelend dat je zo overprikkeld raakt en het niet goed kunt filteren, ik kan me voorstellen dat het je heel erg raakt op momenten (en dat is ook niet erg natuurlijk). Liefs.x

  • Sandra

   Was een hele mooie dag ja, ondanks dat het dubbel is natuurlijk.
   Je hebt gelijk dat het niet erg is dat het mij af en toe raakt. Het is soms gewoon zo moeilijk om er mee te dealen. Maar de acceptatie is er wel hoor na al die jaren.

 22. Linda

  Zorgen dat je lichaam in balans is, is zo onwijs belangrijk! Wat dat betreft herken ik dat heel erg. Mijn lichaam wilt ook vaker niet dan wel, zeker in de herfst en winter, en die confrontaties kunnen mij soms, ook na jaren, nog steeds verrassen. En dat even de ruimte geven is alleen maar goed. Je kan immers niet alles opkroppen en alleen maar positief blijven.

  Hopelijk helpt een rustiger schema de komende weken jou bij het opknappen! Nóg gezonder eten heeft mij ook erg geholpen. Hoe minder schommelingen en wisselingen, hoe beter mijn darmen functioneren.

  En wat is de Veluwe nu toch prachtig, wat kan Nederland ons blijven verrassen <3

  • Sandra

   Zo naar dat jij ook struggled met je lichaam. Alleen maar positief blijven is inderdaad onmogelijk, en dat moet je ook niet willen watn dat zou niet goed zijn. Qua eten kan ik niet nog gezonder gaan eten dan ik al doe. Maar het heeft zeker invloed ja!

 23. Evelien

  Aaah heel veel succes&sterkte hiermee Sandra. Had al een beetje door dat je je wat minder voelde. Hoe overprikkeling voelt weet ik wel een beetje (waarschijnlijk nog niet half zo erg als jij), ook nog je maag erbij… kan me voorstellen dat je down bent. Heel veel liefde vanuit hier!
  Evelien onlangs geplaatst…Hot Spot: Kattenparadijs Mispoes in Den Bosch!

  • Sandra

   Ah ja, ik probeerde het een beetje te verdoezelen maar helemaal lukt niet als je fotodagboeken op internet zet. Ach, is ook niet erg! Thanks voor je lieve reactie!

 24. Sarah

  Zo’n persoonlijke updates vind ik altijd heel fijn om te lezen. Hopelijk doen enkele weken rust je goed (en hopelijk lukt het je om effectief te rusten) ;) Ik vind het serieus knap hoe positief je in het leven staat en hoe positief je met negatieve situaties omgaat. Meteen ook één van de redenen waarom ik het zo fijn vind om je blog te lezen :) Heel veel geluk gewenst met je gezondheid!!!

  • Sandra

   Ahhh wat leuk om dat te horen. Dat vind ik een heel groot compliment! Dankjewel Sarah!!

 25. Sonja

  Alles gelezen! En ik wilde even zeggen dat ik het zo sterk van je vind hoe positief je blijft! Oké, je geeft toe dat het lang niet altijd makkelijk is, maar tóch blijf je de moed erin houden en zie je gelukkig nog héél veel mooie dingen! Echt heel fijn en inspirerend om dat zo te lezen:) Vind het wel naar voor je, dat je last hebt van je buik en die overprikkeldheid.. Kan me voorstellen dat dat veel dingen lastiger maakt. Heel goed dus hoor, om even wat rustiger aan te doen. Hoop dat dat je goed doet! En ben heel benieuwd wat dat “geheime” ding is dat eraan zit te komen..! Veel liefs!
  Sonja onlangs geplaatst…Roadtrip Plannen • Garden Route

  • Sandra

   Dankjewel voor jouw lieve reactie Sonja! ♡ Haha, en dat geheime komt er aam hoor. Nouja geheim… :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑