My Way of Exploring

Verhuis update #1 | Aftellen & 1001 dingen regelen

Verhuis update #1 | Aftellen & 1001 dingen regelen
Het aftellen is inmiddels al begonnen. Nog even en we krijgen de sleutel van ons paleisje, oehoeee! We zijn al heeeel wat uurtjes bezig geweest met alle voorbereidingen voor de verbouwing. Ik heb beloofd om jullie op de hoogte te houden, dus bij deze een update! Zoals deze leuke kaart – die Fleur voor ons heeft gemaakt – als zegt: ‘Shit just got real’! :)

Aftellen!

Over drie weken krijgen we de sleutel. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het uitgesteld moet worden, maar hoe het er nu naar uit ziet hoeft dat niet (de financiering is als het goed is al helemaal rond!), dus dat is fijn! Het aftellen is voor ons dus begonnen, whieee. De afgelopen maand hebben we al heel veel gedaan wat met ons nieuwe huis te maken heeft. Denk aan zo’n 10001 keer onze handtekeningen gezet, hypotheek gesprekken, héél veel formulieren gezien, bouwtekeningen geanalyseerd (geen aanrader), verzekeringen afsluiten, een prioriteitenlijstje gemaakt, offertes aanvragen, de wereld van keukenverkopers ontdekt (ghehe), al best wat dingen gekocht, inspiratie opgedaan, al meerdere keren ons huis ingericht met een programma, aardig wat bouwmarkten gezien, ge-Pinterest… Ohhhh en dan ben ik er nog láng niet. Er komt veel bij een huis kijken, héél veel. Maar daar later meer over.

Verbouwing 

Er staat ons een flinke verbouwing te wachten. Van een nieuwe keuken tot het gedeelte doorbreken van een muur, een nieuwe cv en groepenkast. En dan heb ik het nog niet gehad over een nieuwe vloer, verven, stucen, behangen, schuren, veel slopen… Veel dus, maar we hebben er wel ontzettend veel zin in om lekker aan de slag te gaan! We proberen zo veel mogelijk zelf te doen, maar voor sommige dingen moet je gewoon mensen inhuren natuurlijk. Om dat allemaal te regelen is nog best wel lastig, omdat je natuurlijk aan een planning vast zit en je ook nog niet weet hoe vlot alles gaat verlopen. Hier zijn we nu druk mee bezig. Verder hebben we de vloer een paar weken geleden al gekocht, ook het renovatie vliesbehang, de raamverduistering, nieuwe pannen, nog meer nodige – niet boeiende – dingen, een afzuigkap én de keuken is biiiiijna gekocht (mag ook wel, wát een gedoe is dat!). We lopen lekker alle aanbiedingen af, wat gelukkig ook kan aangezien we toch best wat tijd daarvoor hebben. :)

Verhuis update #1 | Aftellen & 1001 dingen regelen

Onze nieuwe PVC vloer! (Hij is in het echt grijzer, maar op deze foto schijnt er geel licht op…)

Overbruggen

We moeten een week nadat we de sleutel hebben uit ons huurhuis zijn. We hebben dus een week om ons huis leeg te krijgen en al wat dingen over te brengen. Ja, en waar gaan we dan wonen? We hebben toch wat tijd wat we moeten overbruggen omdat we natuurlijk nog wel een paar maanden moeten verbouwen. Gelukkig zijn mijn ouders zo lief en mogen we tijdelijk bij hen gaan wonen! Super fijn natuurlijk, want dat scheelt weer gedoe met tijdelijk iets anders huren, etc. Voor hoe lang het zou zijn is lastig in te schatten, maar ik gok zelf zo’n 3 maanden, maar het zou zomaar ook iets langer kunnen zijn. Ik schat het liever te ruim in dan te kort, haha.

Druk, druk, druk

Het is behoorlijk wat allemaal en ik moet eerlijk zeggen dat mijn hoofd een beetje vol is momenteel. Eerst de spanning van de bezichtigingen, het bieden, en dan nu alles wat geregeld moet worden, offertes aanvragen, een keuken kopen, aanbiedingen in de gaten houden, keukenapparatuur uitzoeken, aannemers zoeken… Er is zó veel om te regelen, dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Helemaal niet erg en zelfs leuk dat we alles zo ‘eigen’ kunnen maken straks, alleen ben ik dan zo’n iemand die veel te hard van stapel gaat, me overal druk om maakt en geen rust neemt. Ik slaap elke dag het liefst al om half 8 tot de volgende ochtend zeg maar… Niks voor mij. Ik ben intens moe en ik vind het ook niet gek dat ik gelijk weer met ontstekingen in mijn lijf loop die niet weg willen ondanks de antibiotica. Maar ach, het moet maar even op deze manier want er is nu eenmaal tijdsdruk en er moeten dingen geregeld worden!

Verhuis update #1 | Aftellen & 1001 dingen regelen

Bouwtekeningen ellende! :’)

Excited!

We zijn natuurlijk ontzettend excited allebei en kunnen niet wachten tot we aan de slag kunnen! Nog eventjes wachten en dan kunnen we eindelijk aan de bak in ons nieuwe huis. Onwerkelijk hoor! We waren twee weken geleden nog in ons nieuwe huis om even wat dingen op te meten en toen voelde het gelijk al als thuis, hoe gek dat misschien ook klinkt want niets is nog eigen gemaakt in het huis. Ik zie het maar als een goed teken! :)

Hiermee sluit ik deze eerste verhuis update ook gelijk af! De dingen die de afgelopen maand speelden heb ik wel globaal verteld denk ik zo. Waarschijnlijk ben ik nog 101 dingen vergeten, maar neem het me niet kwalijk hoor, haha. Het is 21:00 en ik val als een oude oma in slaap, dus ik sluit deze update lekker af. Als je nog dingen wilt weten, dan hoor ik het graag! Ik heb alle dingen die jullie hebben genoemd in deze blog ook opgeslagen zodat ik daar wat mee kan in mijn updates. Dat lijstje kan ik gewoon blijven aanvullen natuurlijk. Voor nu: tot de volgende update wanneer we de sleutel hebben!

Heb jij nog dé ultieme verbouw-tips voor ons? :’)

9 Comments

 1. Judith

  Dat wordt een drukke periode, maar gelukkig voor iets heel leuks <3 Gefeliciteerd nog!
  Judith onlangs geplaatst…Tips om je goede voornemens vol te houden

 2. Simone

  Oh wat spannend allemaal! Verbouwen lijkt me ook best lastig haha. Wij laten ons huis op dit moment bouwen. Ook niet altijd makkelijk, want iets bedenken vanaf een tekening is nou niet bepaald mijn sterkste kant. Toch lijkt het er op dat het allemaal goed komt en ik ben maar wát nieuwsgierig naar ons nieuwe huis. We moeten nog even 10 maanden overbruggen en geduld hebben.
  Simone onlangs geplaatst…Ondernemen 2.0 | Hoe ging het afgelopen halfjaar?

 3. Veerlez

  Wat spannend allemaal! Er komt zoveel bij kijken, ik snap wel dat je lichaam helemaal op is nu. Lekker rustig aan doen en lief zijn voor jezelf. Als jullie een tijdje bij je ouders gaan wonen, dan betekent dat vast dat jullie je spullen ook ergens gaan opslaan. Ik ga mijn spullen binnenkort ook opslaan en zit dus ook midden in de zoektocht naar de beste en goedkoopste opslag plek. Dus laten we de krachten delen en als we een goede opslag vinden, elkaar op de hoogte houden ;)

 4. Jessica J.

  Ik ben zo blij voor jullie! Dit is sowieso een erg drukke en energievretende periode, maar je krijgt er natuurlijk wel iets prachtigs voor terug. En wat lief van je ouders dat jullie een tijdje bij hen mogen gaan wonen. :-)
  Ik heb geen tips voor jullie, aangezien mijn vriend en ik in een huurappartement wonen. Mijn schoonbroer is op dit moment wel aan het verbouwen. We gingen er afgelopen weekend langs en ik had echt iets van ‘shiiit, dit zou ik niet kunnen, hoe moet dit überhaupt?!’, haha! :’D
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Once Upon a Time Bodylotion

 5. Stella

  Heeft Fleur die kaart zelf gemaakt?! WAUW! Dat wist ik niet! Echt mega mega mooi is ‘ie! Ik ben zo benieuwd San, naar hoe alles uiteindelijk gaat worden. Kan me wel heel goed voorstellen dat je hier ontzettend moe van wordt. Elk volledig gezond mens zou dat al hebben, laat staan als alles je extra energie kost en het lastig is om te filteren. Je mag trots op jezelf zijn. Ben ik wel in ieder geval <3

 6. Darina

  Spannend allemaal hoor! Heel veel succes met alles. En wat een mooie kaart.
  Darina onlangs geplaatst…Winter in Parijs | Dag 1

 7. Kelly

  Yayy, spannend! Wij hebben ook inmiddels de sleutels, net een weekje bezig met verbouwen. Gaat lekker, nog twee weekjes en dan kunnen we er in :)

  Jullie alvast heeeel veel succes en plezier! :)

 8. Irene

  Super spannend allemaal! Wij gaan ook ooit verbouwen en ik kijk er wel naar uit maar zie er ook wel wat tegenop tegelijk. Haha. Al dat geregel. Kan me perfect inbeelden dat het veel energie kost! De enige tip die ik kan geven is dat je je niet teveel moet vastpinnen op data en deadlines want dat die vaak niet gehaald worden (om verschillende redenen) :p wellicht niet meteen wat je wil horen maar mijn vriend is architect en hij komt soms met verhalen… haha.
  Irene onlangs geplaatst…☆ Lucky Stars ☆

 9. Lizzy

  Wat leuk allemaal! Zo fijn dat je tijdelijk bij je ouders mag wonen tijdens de verbouwing. Ik kan me voorstellen dat dat voor veel meer rust gaat zorgen dan tussen de verbouwing wonen. Wij gaan in de komende maanden onze badkamer verbouwen en ik heb geen idee hoe we dat moeten doen met douchen / naar de wc gaan, haha. Geniet ervan en doe het vooral ook lekker rustig aan 😊
  Lizzy onlangs geplaatst…My week through pictures #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑