My Way of Exploring

Update | Tropische ellende

SAM_1790
Even een snelle update op mijn blog. Na een avond, nacht en ochtend in het het ziekenhuis te zijn geweest, weet ik nu wat er aan de hand is. Ik heb een tropische ziekte opgelopen in Maleisië. Vandaag vertel ik er wat meer over in deze update.

Al eerder vertelde ik in deze blog dat ik op vakantie ziek ben geweest en dat dit thuis nog niet weg was. Eigenlijk dacht ik zelf dat ik moest wennen aan het eten en de temperatuur daar, en dat dit gewoon de reactie van mijn lichaam hier op was. Al was ik wel twee keer gestoken door een tijgermug, dat wist ik wel. Natuurlijk ga je niet gelijk uit van rare ziektes. Al die tijd voelde ik wel dat het niet pluis was en dat ik symptomen had die ik nog nooit op die manier had gevoeld. Ik krijg nog steeds om de 2 á 3 dagen een aanval van misselijkheid, braken, buikproblemen (ja, netjes omgeschreven hè?), koorts, zere spieren en gewrichten en gi-gan-ti-sche hoofdpijn. Voor mij was donderdag avond de maat vol toen het hele riedeltje weer opnieuw begon en besloot de huisartsenpost te bellen.

Ik moest direct langskomen en werd vrijwel meteen doorgestuurd naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Daar kreeg ik een infuus met pijnstilling en vocht en werd er gelijk van alles onderzocht. Vrijdagochtend is in ieder geval GELUKKIG malaria uitgesloten. Er is wel iets anders ‘zeldzamers’ (ofcourse, it’s me…) gevonden en dat moet nu nog 2 á 3 weken op kweek staan. Er wordt gedacht aan dengue, een zoetwater parasiet, een bepaalde soort teek of nog wat andere dingen. Het staat in ieder geval vast dat het een tropische ziekte is, maar wat precies dat wordt nog uitgezocht.

Ondertussen heb ik preventief antibiotica gekregen in de hoop dat het iets doet. Aangezien ik de klachten nu 2,5 week heb is het nog maar de vraag of er iets aan gedaan kan worden of dat mijn lichaam het helemaal zelf moet gaan doen. Zucht, dit is echt weer zo’n Sandra-ding. Stiekem lach ik mezelf dan ook keihard uit. Maar het feit blijft wel dat ik me met vlagen hartstikke beroerd voel. Dit komt ook omdat mijn temperatuur echt met het half uur heel erg schommelt de hele dag door, niet echt fijn. Voel me echt klote, om het maar even zo te zeggen. Maar ik sla me er doorheen en dit overwin ik ook wel weer.

Dit heb ik niet gekregen omdat ik wat zwakker ben trouwens, maar het is pure pech en het kon net zo goed mijn vriend overkomen. Ik heb alleen waarschijnlijk nét dat verkeerde beest getroffen die iets bij zich droeg. Al is het mij nu wel door verschillende artsen duidelijk gemaakt dat ik veel eerder naar de dokter had moeten gaan. Iets met wegmoffelen van lichamelijke klachten en doorgaan, aka mijn grootste valkuil.

En nu? Nu ga ik lekker uitrusten en beter worden. Komt goed!

 Wist jij dat er ’tropische ziekten’ bestaan?

56 Comments

 1. Renske

  Jeetje, ik schrik hiervan! :-( Ik hoop dat het niet iets ernstigs is en dat het uiteindelijk te behandelen is. Heel veel sterkte!
  Renske onlangs geplaatst…Mijn geluksmomentjes #8

  • Sandra

   Gelukkig waren mijn bloeduitslagen goed, dus in die zin is het gelukkig niet ernstig. Dankjewel Renske!

 2. kim

  Ah jeetje, dat jij jou dan weer overkomt! Na je laatstr blogje was ik er al bang voor :( Sterkte en hopelijk voel je je snel beter! Met je instelling zit het in ieder geval helemaal goed haha :)
  kim onlangs geplaatst…TAG | Geld in je leven

  • Sandra

   Thanks Kim! Het is heel vervelend, maar positief blijven is het enige goede wat ik kan doen nu. Komt wel goed met mij!

 3. Suzanne

  Wat vervelend toch en wat sneu dat jij telkens deze pech moet hebben. Zit allemaal niet mee nu. Rust maar lekker uit en denk vooral aan jezelf.
  Suzanne onlangs geplaatst…2 haarbandjes, 2 favoriete kapsels

  • Sandra

   Ga ik doen. Dankjewel Suzanne!

 4. Margo

  Neee San wat klote en eng! Hoop heel erg dat de AB bij je aanslaat. Zo naar dat je niet precies weet wat het is, brrr. Een vriend van me had ook iets opgelopen in Cambodja, kreeg pas maanden nadat ie thuis was last.. blijft tricky voor ons westerlingetjes, zulke landen :) beterschap meis! xxx
  Margo onlangs geplaatst…Een mededeling van huishoudelijke aard

  • Sandra

   Getsie, dat klinkt echt niet oké. Blijft maar eng, al die tropische shit. :(

 5. Benay

  Jeetje wat vervelend, beterschap! In 2014 was ik ook naar Maleisë met m’n vriend en daarna even ziek geweest met herkenbare symptomen. De dokter wilde ook dat ik langskwam, maar gelukkig was het een flinke griep. Een vriendin van mij die ook die tijd in Maleisië was had het minder getroffen. Die heeft wel dengue gehad en is er inderdaad zoals je het omschrijft echt super ellendig en beroerd van geweest.

  • Sandra

   Gelukkig maar dat je toch griep had! Ook al is dat ook niet fijn als je op vakantie bent… Echt klote dat een vriendin van jou wel dengue heeft gehad. Blijft toch altijd super naar!

 6. Anon

  Hoogst waarschijnlijk is het een middelmatige vorm van dengue, zeker als je zelf al zegt dat je gestoken ben door muggen. Dengue kan een redelijk lange tijd inje systeem blijven en dat is wel naar. Wees alleen wel blij dat je geen heftige variant hebt opgelopen, anders had je misschien al tussen 6 plankjes gelegen.

  Groet

  • Sandra

   Dat het een geen ernstige vorm zou zijn, dat wist ik al snel gelukkig. Al had je van mij die laatste zin wel weg mogen laten, want dat lijkt me vanzelfsprekend!

 7. Nina Simplynspecial

  Ah nee wat een pech :( lijkt me echt geen pretje… dat is dan meteen een minder leuk ‘souvenier’ te noemen. Hopelijk weten ze snel wat er is en knap jij langzaam aan weer op. Liefs Nina

  • Sandra

   Geen leuke souvenir nee! Had hem liever daar gelaten!

 8. Loïs

  Nee, ik wist niet dat zoiets bestond! Sterkte en beterschap meid!
  Loïs onlangs geplaatst…Outfit / Long cardigan & ripped jeans

  • Sandra

   Ik eerst ook niet. Dankjewel!

 9. saskia

  Wow wat schrikken zeg, heel veel beterschap en sterkte!!
  saskia onlangs geplaatst…Little Miss Perfect

  • Sandra

   Thanks Saskia!

 10. Annelies

  Oh jeetje, wat een pechvogeltje ben je! Het wegmoffelen van lichamelijk klachten daar ben ik ook een ster in. Ik snap je volledig wanneer je dacht dat dit gewoon de reactie van je lichaam hier op was. Het zal wel even schrikken zijn toen je uiteindelijk op de spoedeisende hulp zat. Ik hoop dat je snel en goed mag herstellen. Doe rustig aan (je doet waarschijnlijk niet anders) en rust goed uit. Liefs, Annelies
  Annelies onlangs geplaatst…Reacties op reacties en nog meer reacties!

  • Sandra

   Vervelende eigenschap is het hè? Ik kan met je meepraten, pffft. En ik doe zeker rustig aan, het zal wel moeten.. Komt goed!

 11. Nesrin

  Beterschap Sandra! Het klinkt heftig, gelukkig is het geen malaria. Rust goed uit en ik hoop dat je snel weer de oude bent.
  Nesrin onlangs geplaatst…Potjes en tubes wat smeer ik op mijn snoetje?

  • Sandra

   Ben zeker blij dat het geen malaria is, want dan ben je wel verder van huis… Ga ik doen Nesrin, komt goed!

 12. Stephanie

  Jeetje, wat vervelend voor je zeg! Toch goed dat je uiteindelijk wel naar de dokter bent geworden en hopelijk voel je je snel beter! :)
  Stephanie onlangs geplaatst…Birthday gift | Zinzi Zilveren Collier

  • Sandra

   Daar ben ik nu achteraf ook heel blij om. Had het, mij kennende, ook nog een week uit kunnen stellen. :’)

 13. Anne-Sterre

  Ah wat een pech, typisch dat jou dit nu weer moet overkomen :( ik snap wel dat je eerst even hebt gewacht met naar een arts te gaan, zeker als je vaker ergens last van hebt waar niet meteen iets aan gedaan kan worden. Hopelijk voel je je gauw weer wat fitter.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Mijn herfstfavorieten

  • Sandra

   Ja precies, dat het is het. Maarja, gelukkig ben ik uiteindelijk toch gegaan.

 14. debby

  He bah wat een narigheid zeg voor je. Heel veel sterkte voor jou en rust lekker uit.
  debby onlangs geplaatst…Happiness #15

  • Sandra

   Dankjewel Debby!

 15. BySilke

  Ooh San toch :( Superstom dat je dit hebt moeten oplopen… Ik duim voor je dat het heel snel weer beter gaat & je dan honderduit kan lachen over dit ‘souvenirtje’. Heel veel beterschap <3
  BySilke onlangs geplaatst…Engeland & Wales 2015 | Dag 6: Watervallen spotten in Snowdonia & met de voetjes in de Ierse zee.

  • Sandra

   Ik hoop het ook Silke. Komt goed!

 16. Dominique

  Pfoe wat schrikken! Ik ga over een tijdje ook reizen in die regio dus zal het maar niet wegmoffelen als ik zulke symptomen heb… Heel veel beterschap, hoop dat ze snel weten wat het precies is!
  Dominique onlangs geplaatst…11 dingen die ik had willen weten voordat ik au pair werd

  • Sandra

   Zéker niet doen! Echt, je kunt die narigheid ver voor wezen als je gewoon gelijk naar de dokter gaat. Dankjewel!

 17. Esther

  Oh bah, wat naar! In het vervolg even op tijd aan de bel trekken, maar ik ken het wel hoor! Ik zou waarschijnlijk hetzelfde hebben. Hopelijk krijg je snel de uitslag en kan je lichaam snel herstellen! Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Hoogtepunten en jarig!

  • Sandra

   Ik hoop het ook. Even afwachten nog…

 18. Laura

  Wat een pech zeg! Vervelend ook dat het nog even duurt voordat je de uitslag hebt. In ieder geval veel beterschap!

  • Sandra

   Dankjewel Laura!

 19. Fleur Sophia

  Jemig meid, wat ontzettend stom! Nooit leuk om thuis te komen met zoiets en van dengue weet ik ook dat het absoluut geen fijne tropische ziekte is. Hopen dat het dat niet is.. Succes en rust inderdaad maar goed uit!

  • Sandra

   Ik hoop het ook niet, duimen maar dat het niet zo is.

 20. Ilse

  Ah, nee! Wat ontzettend balen hey! Heel veel sterkte in ieder geval en hopelijk wordt het snel duidelijk wat je nou precies hebt.
  Ilse onlangs geplaatst…JAMES BAY

  • Sandra

   Dankjewel!

 21. Ysanne

  Ik schrik hier echt van, heel heftig. Hopelijk houd je er niks aan over, heeel veel beterschap!!
  Ysanne onlangs geplaatst…NEW TAG IN TOWN | DE KORT MAAR KRACHTIG TAG

  • Sandra

   Thanks Ysanne

 22. Marion

  ah nee :( Rot dat je net getroffen bent door zo’n stom beestje! Hopelijk komt het uiteindelijk helemaal goed en verdwijnen alle vervelende bijwerkingen! Beterschap!

  • Sandra

   Echt dikke pech, maar niks aan te doen. Dankjewel!

 23. Monique | WritingMonique

  Jemig. Wat een schrik! Ik wens je heel veel beterschap, rust goed uit meid!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…De Ultieme Appel Proeverij

  • Sandra

   Dankjewel Monique, ga ik doen.

 24. Sytse

  Oh jakkes!! Mijn collega had ook een tropische ziekte uit Maleisië. Zijn wond ging maar niet dicht en het bleek dat daar allemaal beestjes in zaten. Ik krijg er weer de kriebels van! Heel veel beterschap! X
  Sytse onlangs geplaatst…Wicked Music Tag

  • Sandra

   Blegh, dat klinkt echt heel naar. Bah, ik krijg ook de kriebels nu je dit verteld. Dankjewel Sytse!

 25. life insurance lawyer

  the display traffic racer hack to start gaming at free of cost.

 26. Street Fashion Blog

  a woman who’s fairly intelligent. This is ‘not’ okay is when it comes to dating someone since long?

 27. Starpoint Resorts Group

  It wasn’t long just before the electronics business saw CD’s prospective

 28. Officialy certified repair service

  Lovely site! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also

 29. Home Insurance Delta

  This is one awesome article post.Really thank you! Really Cool.

 30. Life Insurance Delta

  Very nice article and right to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you folks have any ideea where to hire some professional writers? Thanks

 31. Auto Insurance Delta

  Appreciate it for helping out, good information. “Considering how dangerous everything is, nothing is really very frightening.” by Gertrude Stein.

 32. Domain name

  posts.After all I’ll be subscribing for your rss feed and I hope

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑