My Way of Exploring

Tot besef komen | Alles waar ik nu van geniet

Tot besef komen | Alles waar ik nu van geniet
Momenteel staat mijn leven een beetje op zijn kop. Ik ben met 100 dingen tegelijk bezig, vlieg van hot naar her, heb vanaf dat ik terug ben van vakantie nog geen seconde stil gezeten en ben vooral met spannende en nieuwe dingen bezig. Om tot besef te komen heb ik een lijstje gemaakt van alles waar ik nu van geniet en die ik fijn vind. :)

Afgelopen week was heavy. Ik kwam terug van een vermoeiende maar ge-wel-di-ge vakantie, Pat en ik kregen ineens een huis, we moesten van alles en nog wat regelen, we stonden voor het eerst in ons nieuwe huis, ik heb 100 meubelzaken gezien (oké, dat is een beetje overdreven hihi), we kochten onze droombank, gooiden een Ikea kar vol met spullen, ik kocht keukenapparatuur, kocht een nieuwe telefoon, ging heerlijk uiteten en tussendoor hing ik nog de oppas tante uit… Maar dat is niet alles. Ook dook ik met mijn neus in energiemaatschappijen, internet/tv aanbieders, verzekeringen, moest verhuisgegevens doorgeven, en zo kan ik nog even doorgaan? Allemaal nieuwe dingen waar ik mezelf nog nooit eerder in heb verdiept en wat dus ook soms best frustrerend kan zijn als je ineens snel keuzes moet maken over dingen waar je eigenlijk nog geen kennis genoeg over hebt.

Ik wil niet zeuren, maar wil toch ook eerlijk zijn. Het is niet allemaal altijd even leuk, al kom ik zo misschien wel over. Het gaat snel, ik ben moe, kan serieus élk moment van de dag in slaap vallen, heb behoorlijk last van mijn buik al vanaf voordat ik op vakantie ging, ik vlieg van hot naar her, slaap slecht… Vorige week liep ik met koorts, griep en zonder stem door meubelwinkels te slenteren, terwijl ik eigenlijk in bed moest liggen. Nu hoest ik als een zeehond en voel ik me nog steeds ziekig. Maar nee, in bed liggen kan ik niet. Ik heb het gevoel dat ik dingen móet regelen nu. Maar goed, ik wil deze negatieve dingen niet laten overheersen. Ik wil genieten van alles wat momenteel gebeurt! Ik maak het tenslotte maar één keer mee, die eerste keer verhuizen, het moment dat we gaan samenwonen en ons eigen huis gaan inrichten. En dat moment is nú. Super tof. Om mezelf een beetje tot het besef te laten komen dat dit allemaal écht waar is, heb ik een lijstje gemaakt met alle dingen waar ik momenteel van geniet en die ik fijn vind.

De gedachte dat we over een paar weekjes samenwonen.
Dat gevoel als ik de huissleutels in handen heb: dit is van óns!
Al die leuke reacties van vrienden, familie en kennissen.
Een extra blije Pat zien!
De herfst.
Dat mooie gouden uurtje ’s avonds elke keer als de zon schijnt.
Mijn neefjes en nichtje die tekeningen in de brievenbus van ons nieuwe huis hebben gegooid.
 Meubels kijken.
Samen door meubelwinkels struinen.
→ Er achter komen dat we écht dezelfde smaak hebben. Zó fijn.
De bank die over 4-6 weken binnen komt. Voor nu doe ik het even met een foto. Ik ben zó verliefd!!!
Mijn nieuwe telefoon die super snel is, héle mooie foto’s maakt, een geweldig scherm heeft en waarop alles goed werkt.
Ons hele interieur samen uitdenken en samenstellen.
Enthousiaste mensen die ons willen helpen.
→ Het feit dat ik sinds vorige week twee vleesvervangers kan eten. Ondanks de buikpijn is dit het absoluut waard!
Mijn ouders die maar al te graag ons willen helpen en aanbieden om te rijden als we naar een winkel willen.
→ Oppassen op mijn boefjes.
Dat volwassen gevoel dat nu tevoorschijn komt.
→ Super leuke interieur inspiratie opdoen.
Toffe accessoires kopen.
De gedachte dat we de feestdagen dit jaar samen doorbrengen in ons eigen huis. Dat hadden we nooit gedacht!
Het goede weer van de afgelopen dagen.
Het heerlijke life cooking buffet van afgelopen zondag bij Van Der Valk. Dat was genieten!
Mensen die maar al te graag langs willen komen om te kijken. Ik vind dat zo leuk! 
Mijn eigen bed sinds ik weer terug ben van vakantie.
Eigen keuzes maken.
Keuzes maken die goed zijn voor het milieu zijn. Zoals een goede energieleverancier, milieu vriendelijke schoonmaakmiddelen…
Bezoekersaantallen die ineens flink omhoog vliegen. Dat vind ik zó leuk om te zien!
Sommige bomen die mooi verkleurd zijn en dus hun blad nog niet hebben verloren.
Iets wat we al een tijd willen en wat nu waarschijnlijk ook gaat gebeuren! Als het zo ver is laat ik het uiteraard weten, hihi.
De grappige reacties van mijn neefjes en nichtje toen ze hoorden dat tante Sandra een eigen huis heeft. Onbetaalbaar. :’)
Al die leuke dingen die we nu kopen. :D
Mijn Clarks die ik weer uit de kast getrokken heb. Love deze schoenen!
De vele blog ideeën die ineens opkomen.
Mijn herfstkleding die ik nu weer aan kan.
Het idee dat ik straks lekker mijn eigen studeer- en bloghoekje kan maken in huis.
De foto’s van de vakantie terugzien.
Het besef dat het moment waar ik eigenlijk al zó lang naar uitkeek eindelijk zo ver is.
→ Mezelf compleet kunnen uitleven wat inrichten betreft. Ik wilde dit al zooo lang zooo graag doen!
→ En last but not least: ál die onwijs leuke en lieve reacties van jullie! THANKS! <3 <3 <3

Dit soort lijstjes maken zorgt er bij mij altijd voor dat ik ga beseffen wat voor leuke dingen ik allemaal meemaak. Bewust leven en bewust genieten is mijn doel voor de komende tijd. Ik doe dit sowieso altijd wel al, maar nu het allemaal echt even heel druk voor mij is (zeker in combinatie met mijn gezondheid) merk ik dat ik dingen aan mij voorbij laat gaan. Dat wil ik niet! Oplossing? Zo’n lijstje als deze. Het leuke hieraan is ook dat ik gelijk een heel dankbaar gevoel krijg als ik dit doorlees. Zeker op momenten dat ik er een beetje doorheen zit qua vermoeidheid en als ik overprikkeld ben, dan is het goed om zo’n lijstje als deze er weer even bij te pakken en opnieuw te beseffen dat al deze dingen fantastisch zijn. :)

Maak jij wel eens zo’n positief lijstje vol met leuke en fijne dingen?

15 Comments

 1. Romy

  Wat een heerlijk (en lekker lang) positief lijstje met mooie dingen om bij stil te staan. Zo fijn dat er zoveel moois gaande is in je leven op dit moment. Ik kan me voorstellen dat het aan de andere kant ook wel vermoeiend kan zijn wat er allemaal gebeurt. Hopelijk kun je snel een beetje rust vinden en dan écht genieten van jullie eigen plekje en alle moois wat daarbij komt kijken :)
  Romy onlangs geplaatst…Action knutselspullen: boek over handletteren en meer

 2. Darina

  Een heel mooi lijstje! Ik kan me voorstellen dat het allemaal vermoeiend is en overweldigend ook. Ik hoop dat het snel wat rustiger wordt en dat je lekker kunt genieten van al het leuks!
  Darina onlangs geplaatst…Weekend Diary | Een moeilijke beslissing en heel veel zon

 3. Loes

  Ik kan me voorstellen dat deze periode best wel stressvol is, maar gelukkig kan je ook nog een heerlijk lang lijstje opstellen met geniet momentjes. Fijn!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #33 – Mijn Verjaardag & de Mooiste Taart Ooit

 4. Irene

  Heel begrijpelijk dat je het zo aanvoelt! Ik vond het ook allemaal nogal overweldigend toen wij ons huis net hadden gekocht. En dan denk je dat alles in orde is, maar blijkt dat er dan toch nog iets moet geregeld worden. Of dat je al 875643 keer bij de Ikea was en toch nog dingen vergeten bent. Gelukkig kan je nog genieten van de dingen die wel héél fijn zijn. En het vooruitzicht dat het daarna allemaal wat rustiger kan worden lijkt me ook heel fijn.
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 57

 5. Kaylin

  Heel veel beterschap met je vermoeidheid en andere lichamelijke ongemakken! Hopelijk verbetert het wanneer alles wat geregeld is. Vergeet zeker geen raad of advies te vragen aan anderen wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet.

 6. alexa

  wat een heerlijk positief lijstje, goed om eens bij stil te staan

 7. Maaike

  Er komt inderdaad opeens veel op je af. Goed van je om op deze manier even je gedachten te ordenen.
  Maaike onlangs geplaatst…3 x waarom ik een UV filter op mijn camera gebruik

 8. Evelyne

  Fijn om positieve lijstjes te maken, ik doe het zelf veel te weinig. Het zou mij misschien wel helpen bij mijn negatieve ervaringen..

 9. sammie

  Nou dat is toch een hele lange positieve lijst! Fijn dat je ondanks de drukte ook kan genieten!

 10. Larissa

  Wat een fijn lijstje zeg! Ik kan best begrijpen dat het nu allemaal even heel stressvol en druk is, maar het is het dubbel en dwars waard! Zulke lijstjes kunnen dan tussendoor wel heel goed helpen om even stil te staan bij alles wat positief is :)
  Larissa onlangs geplaatst…Volg Daily Struggles op onze nieuwe Instagram

 11. Simone

  Wow, wat een heerlijke positieve lijst! Maar bah, wat balen dat je juist nu ziek bent. Dat komt inderdaad helemaal niet uit. Hopelijk trek je het allemaal nog. Beterschap!
  Simone onlangs geplaatst…Trouwen | Voor de eerste keer bruidsjurken passen!

 12. Sylvia - alovelyadventure

  Rustig aan doen en vooral ook aan jezelf blijven denken (dus echt de rustmomentjes pakken) ik weet hoeveel druk er op je af kan komen met een verhuizing haha. Voor mij is een maskertje op mn gezicht een lekkere kop thee of latte machiatto (warm) even een oppepper. Anders kom je jezelf echt na de verhuizing tegen. Dat is natuurlijk niet wat je wil. Lekker blijven genieten?
  Sylvia – alovelyadventure onlangs geplaatst…About last week.. #41

 13. Saskia

  Wat een héérlijk lijstje! Bij het punt over de eerste keer samen de feestdagen in jullie eigen huisje doorbrengen, besefte ik me ineens dat wij dat ook hebben en werd ik spontaan nog een beetje blijer tijdens het lezen van je post! Zoals je zelf ook al zegt: probeer ook echt te genieten van alle dingen die jullie samen doen voor jullie huisje, voor je weet is het voorbij en ook al ga je die drukke periode NO WAY missen, het is toch leuk om er met een glimlach op terug te kunnen kijken.

 14. Irene

  Wat een leuke lijst. Ja ik herken het wel toen mijn vriend en ik gingen samenwonen. Een nieuw huis is heel leuk, maar oh zo stressvol.

 15. EmilyLotus

  Fijn dat je toch nog zoveel dingen op kan noemen waar je blij van wordt, ondanks dat je zo moe bent en zoveel stres ervaart. Ik hoop dat het inmiddels iets beter met je gaat. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑