My Way of Exploring

The Questions of Life Tag

The questions of life tag samos
In deze ‘The Questions of Life Tag’ beantwoord ik 6 levensvragen. Toen ik deze tag tegenkwam bij Xaviera dacht ik meteen: ”Ja! Die wil ik ook invullen!” Het zijn super leuke originele vragen waar je goed over na moet denken. Ik vind het altijd leuk om tags te lezen op andere blogs, dus het werd tijd dat ik er zelf ook maar eens een ging invullen. En ja, hier is ‘ie dan!

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?
Het moment dat ik het mailtje las dat ik geslaagd was en dus mijn diploma had gehaald. Ik kon wel huilen van geluk en blijdschap! Het voelde echt als een verlossing dat ik eindelijk een diploma heb en dat ik dit zélf heb bereikt. Na al die jaren van tegenslagen voelde dit heel bijzonder. Dit diploma voelde als een afsluiting van alle ellendige gebeurtenissen en ervaringen.
Eigenlijk heb ik nog wel een hele mooie herinnering  van het afgelopen jaar. Het moment dat ik er achter kwam dat mijn medicijnen mega goed aansloegen. Er ging een wereld voor me open! Zo kon ik na drie keer wezen hardlopen gelijk 10km aan één stuk door rennen in een hoog tempo. Ik stond versteld van mezelf. Mijn record is, na 1,5 maand rennen, 16,8 km in één stuk door zonder te lopen of te rusten. Ik ben hier dan ook super trots op. Liefde voor mijn medicijnen!

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
Reizen, reizen en nog eens reizen. Ik was van kleins af aan altijd al bezig met andere landen. Ik vond het altijd bijzonder om te zien hoe elk land verschilt van elkaar. De natuur, de cultuur, de dieren, het klimaat en al die andere dingen die landen toch zo anders maken. Ik zat regelmatig foto’s te bekijken of op internet te speuren naar mooie plekken op de wereld. Ik vroeg ook regelmatig aan mijn ouders of we nou eindelijk eens een keer met het vliegtuig lekker ver op vakantie gingen. Gelukkig heb ik de vliegangst van mijn moeder níét overgenomen, haha. Ook waren souvenirs voor mij heilig en kregen een mooie plek, want hey, het kwam uit een land hier ver vandaan. Haha!

Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?
Allereerst zou ik het al geweldig vinden als ik geen gezondheidsproblemen meer zou hebben. Dan hoef ik nooit meer na te denken over medicijnen die ik op bepaalde tijdstippen moet innemen, dan hoef ik niet meer elke dag steeds in te schatten of ik lichamelijk iets die dag wel of niet aankan, ik hoef dan ook nooit meer rekening te houden met mijn lichaam en kan alles doen wat ik wil. Ja, dat zou tof zijn! Ook zou ik, als geld geen rol zou spelen, gaan reizen. Dat is echt een droom van mij. Het lijkt mij zo tof om andere culturen te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen, eindeloos in de natuur rond te lopen en gewoon te genieten van alles wat deze wereld ons te bieden heeft. Eigenlijk zou ik ook wel graag willen emigreren naar een warm land hier ver vandaan. Gewoon een leven leiden zonder stress, drukte, herrie en kou.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
Dat ik het afgelopen jaar steeds meer te weten ben gekomen wie ik ben. Ik heb het idee dat het ontwikkelen van mijn identiteit het afgelopen jaar een méga sprong heeft gemaakt. Ik laat me amper nog beïnvloeden door anderen en dat voelt ontzettend  goed! Ik merk dat ik me nu bijvoorbeeld kleed en er uit zie hoe ík dat wil, dat ik meer aan mezelf denk, dat ik inzie welke mensen écht belangrijk voor mij zijn, ik kom er steeds meer achter waar ik voor leef en wat ik belangrijk vind in mijn leven.
Ook iets opmerkelijks is dat ik de afgelopen maanden ineens heel sterk mijn eigen gedachtepatronen, emoties en gevoelens kan beïnvloeden. Nu heb ik dat een paar jaar geleden wel geleerd, maar het lijkt alsof ik nu ineens veel meer inzicht hierin heb gekregen en zelf allerlei manieren verzin om mijn gedachten positief te veranderen en om te denken. Het lijkt net alsof ik mezelf de hele dag door therapie geef. Ik kan het niet goed omschrijven, maar ik vind het in ieder geval onwijs vet! Ik merk dat ik sprongen heb gemaakt met gedachten, emoties en gevoelens te overzien en er achter te komen waar ze vandaan komen en waarom dit zich op een bepaalde manier uit. Echt een bizarre en gave ontwikkeling vind ik!
Nog iets wat ik laatst heb geleerd over mezelf is dat ik de ‘controlfreak’ in mij steeds meer kan loslaten. Ik voel me hier veel vrijer door! Ook stap ik steeds meer uit mijn comfort-zone door dingen gewoon te doen en uit te proberen.

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
Over geweldige plekken op deze wereld waar ik nog wel eens heen zou willen gaan. Ik kan hier echt úren over nadenken. Het blijft toch een passie! Op dit moment gaan mijn dagdromen vooral over de reis die ik ga maken in oktober, samen met mijn vriend. Dan beeld ik me in hoe alles in Maleisië en Thailand zou zijn. Pffffoe, ja, was het maar al zo ver! Verder ben ik een echte dromer en droom ik eigenlijk over van alles.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?
Ik wil nóg meer gaan genieten van mijn leven. Ik merk dat het al veel beter lukt de afgelopen maanden, en daardoor ben ik ook veel vrolijker en blijer. Wat ik mezelf wil gaan leren is de gedachte ”dit is nutteloos” af te leren. Ik wil bijvoorbeeld gewoon een film kunnen kijken zonder dat ik het zonde van mijn tijd vind. Zo heb ik nog een hele lijst aan activiteiten waar ik simpelweg niet aan begin om ik het nutteloos vind, en dat vind dat ik die tijd beter in iets nuttigs kan steken. Maar wat is nou nuttig, en wat is nutteloos? Dat ik die afweging steeds maak vind ik maar raar van mezelf, hier moet ik echt mee kappen. Dit is echt een leerdoel waar ik de komende tijd aan wil gaan werken. Ik wil kunnen ontspannen zonder dat die gedachte opkomt en doen wat ik leuk vind en waar ik zin in heb.

Wauw, deze tag heeft mij echt geïnspireerd. Dankjewel Xaviera voor het verzinnen van deze leuke tag! Nu ik deze tag heb ingevuld ben ik er achter gekomen dat ik dit eigenlijk wel wat vaker wil gaan doen. Ik merk dat ik aan het denken word gezet door vragen als deze. Super leuk! Weet jij nog een leuke tag die echt de moeite waard is om in te vullen? Laat het me weten!
Ik tag hierbij iedereen die getagd wilt worden, haha. Laat het me weten als je hem ook gaat invullen of als je hem al hebt ingevuld, ik ben erg benieuwd hoe anderen deze vragen beantwoorden!

Wat is jouw allergrootste droom?

4 Comments

 1. Xaviera

  Wauw, wat heb je een mooie antwoorden gegeven meis! Wat fijn dat je door de goede medicijnen zoveel kilometers kon maken met hardlopen en dat je je diploma hebt gehaald, dat zijn prachtige herinneringen. Reizen is ook een grote droom van mij, heerlijk dat jij ook zoveel reislust hebt! Ik hoop dat je in de toekomst mooie reizen zult mogen maken en ook dat je je meer zal kunnen ontspannen en genieten van alles om je heen!

  Fijn dat de tag je zo erg heeft geïnspireerd, dat doet mij goed om te lezen. Heel graag gedaan en jij bedankt voor je prachtige antwoorden. X

  • Sandra

   Aw wat lief allemaal, dankjewel!!

 2. Sas

  Mooi om je inspirerende antwoorden te lezen!

  • Sandra

   Aw dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑