My Way of Exploring

Q&A | Leukste jeugdherinnering, fuck-it lijst & wat wil ik bereiken?

Q&A De antwoorden
Vandaag heb ik de antwoorden van de Q&A voor jullie klaar staan! Een paar weken geleden vroeg ik op mijn blog of jullie vragen voor mij hadden. Ik moet zeggen dat er écht leuke vragen zijn gesteld, super tof! Vandaag beantwoord ik ze allemaal. Zo lees je onder andere over mijn leukste jeugdherinnering, wat er op mijn fuck-it lijst staat, wat mijn favoriete stad is, hoeveel uur per dag ik besteed aan mijn blog en wat ik wil bereiken. Check it out!

Shirley vraagt:
Wat is de mooiste reis die je tot nu toe gemaakt hebt en wat heb je toen allemaal gezien/gedaan?

Mijn mooiste reis die ik tot nu toe heb gemaakt was naar Maleisië en Thailand met mijn vriend. Dit was mijn eerste verre reis en echt een droom die uitkwam. Wij begonnen onze reis in Kuala Lumpur, toen naar de Taman Negara, daarna vlogen wij door naar Thailand om daar Phuket, Khao Sok, Koh Yao Noi, de Similan Eilanden, de Phi Phi eilanden en de Phang Nga baai te bezoeken. Echt, heb daar de tijd van mijn leven gehad! Als je nog niks hierover hebt gezien op mijn blog, dan moet je even onder de categorie ‘Travel’ kijken. :)

Beau vraagt:
Hoeveel uur per dag besteed je ongeveer aan bloggen en blogs lezen?

Poeh, weet je dat ik eigenlijk geen flauw idee heb? Aan bloggen zelf verschilt het heel erg. Soms heb ik een blog in een half uurtje af en soms doe ik er anderhalf uur of langer over. Dit is trouwens wel exclusief de tijd die ik nodig heb om bijpassende foto’s te maken (als dit nodig is, want meestal heb ik nog wel iets ergens staan, haha). En hoeveel tijd ik besteed aan blogs lezen? Een half uur tot een uur per dag of zo? Ik weet het eigenlijk echt niet. Dit verschilt ook heel erg per dag. Soms lees ik twee dagen bijna niks en soms juist veel.

Sammie vraagt:
Wat zijn je 3 favoriete liedjes en waarom?

Ik ga even uit van de 3 favoriete liedjes van dit moment! Dat zijn de volgende nummers:
Sam Beam & Jesca Hope – Chalk It Up To Chi omdat ik er zo lekker vrolijk van word!
Foals – Birch Tree omdat het gewoon een chill nummer is en ik er happy van word. :)
Bears Den – Think of England omdat dit nummer mij doet denken aan de toffe reis die ik vorig jaar maakte.

Evelien vraagt:
Wat staat er bovenaan je bucketlist?
Daar kan ik heel kort op antwoorden, dat is namelijk reizen. De ‘wanderlust’ gevoelens vliegen de pan uit hier, haha. Er zijn nog heel veel plekken op de wereld die ik wil zien en ik kan niet wachten om weer een verre reis te maken. Wat mij betreft een rondreis door Indonesië!
Wat is je favoriete stad?
Kuala Lumpur en Barcelona. Kuala Lumpur heeft mijn hart gestolen omdat deze stad zó veel indruk op mij heeft gemaakt. De mooie parken, gebouwen, tempels, de sfeer, de mega grote winkelcentra, de lieve mensen en het heerlijke eten bij elkaar is gewoon perfect. Barcelona behoort ook bij mijn favorieten, want als ik daar kom dan voel ik mij zo fijn en relaxed. Je kijkt daar je ogen uit want overal is wel iets moois te zien. Daarnaast is er super veel te doen en te zien!
En wie inspireert jou?
Ik heb eigenlijk niet echt een specifiek iemand die mij inspireert. Heb er nu al een tijdje over nagedacht, maar ik kom niet echt bij iemand uit. Of… Nouja, ik weet wel wat mensen te benoemen. Ik zal twee er twee daarvan benoemen! Ik vind het heel inspirerend en tof om te zien hoe mijn vriend écht zichzelf is en doet wat híj leuk vindt. Dit heeft mij de afgelopen jaren echt geholpen om zelf ook uit te vinden wie ik zelf precies ben, wat ik leuk vind en waar ik voor sta. Verder vind ik het heel inspirerend om te zien hoe mijn ouders alles voor hun gezin over hebben. Niets is te veel. Ik wil later ook zo zijn voor mijn kinderen.

Jeapiebel vraagt:
Wat is je motivatie om te blijven bloggen?
Ik vind het heerlijk om mijn gedachten op papier te zetten en mijn creativiteit op deze manier te uiten. Uiteraard vind ik het ook fantastisch om anderen te inspireren, te motiveren, te helpen en te vermaken door middel van mijn blog. Dat is ook zeker iets wat mij enthousiast maakt en de drive geeft om te blijven bloggen.
Hoe gaat je om met blogdip? Heb jij dit ook?
Ik heb eigenlijk nog nooit een blogdip gehad in de ongeveer 1,5 jaar tijd dat ik blog. Dus nee, ik heb dit niet en zou ook niet weten hoe ik daar mee om ga op zo’n moment!

Rachel
 vraagt:
Wanneer ben jij echt gelukkig en tevreden?

Ik ben gelukkig en tevreden als het goed gaat met de mensen om mij heen, als zij gezond zijn en gelukkig zijn. Daarnaast natuurlijk ook als het lichamelijk gezien goed met mij gaat. Ook ben ik gelukkig als ik mij niet te veel zorgen hoef te maken om geld, leuke dingen kan doen en veel van de wereld kan zien.

Melle vraagt:
Wat staat er op je fuck-it lijst?
Wat andere mensen van mij vinden. Jaren geleden heb ik in therapie onder andere geleerd hoe ik dit van mij af kan zetten. En mét succes, want ik maak mij hier totaaaaal niet druk meer om. Als ik mij nog druk zou maken om wat anderen van mij vinden, dan zou ik bijvoorbeeld nooit zijn gaan bloggen. Nope, ik trek mij niks meer aan van wat een ander van mij vindt. Als ík maar gelukkig ben. :)
En wat betekent voor jou succes?
Succes betekent voor mij het voldane en gelukkige gevoel wat ik ervaar als ik doe waar ik gelukkig van word. Ik vind dat iemand succes heeft als diegene doet waar hij of zij happy mee is.
20160619_152355Maaike vraagt:
Ik ben wel benieuwd naar hoe jij jezelf ziet over vijf jaar?

Dan ben ik 27, poeh. Ik zie mezelf in een mooi huis wonen samen met mijn vriend.  Ik hoop dan nog steeds te bloggen, daar misschien wel een (klein) deel mee te verdienen en daarnaast parttime te werken als Toegepaste Psychologe. Waar en wat weet ik nog niet precies, vind dat nog erg lastig! Verder hoop ik uiteraard nog veel te reizen rond die leeftijd, voordat het allemaal wat lastiger gaat worden als er ooit kinderen mogen komen, haha.

Rowan vraagt:
Wat is je leukste jeugdherinnering?
Wat een leuke vraag! Maar ook lastig, hihi. Ehm… Ik denk toch wel de momenten dat ik tante werd. Ik werd voor het eerst tante toen ik net 13 jaar was en inmiddels ben ik 22 en al tante van zes geweldige kids. In mijn jeugd heb ik dus zes keer tante mogen worden en heb ik mijn zussen moeder zien worden, mijn zwagers vader en mijn vader en moeder opa en oma! Dat blijft toch wel heel bijzonder en mooi vind ik. Wat een rijkdom!

Saar vraagt:
Wat is je lievelingskleur?
Ik ben altijd al gek geweest op turquoise. Echt zo’n fijne, rustgevende kleur van een prachtig blauwe zee. Verder ben ik gek op grijs, wit en zwart maar dat zijn niet echt kleuren, hihi. Ook vind ik de laatste tijd oker geel heel tof!

Jenzll vraagt:
Ben jij introvert of extravert?
Introvert. Ik ben iemand die snel overprikkeld is, ik ben een echte dromer/denker, heb behoefte aan tijd voor mezelf. Maar, ik herken mij ook niet in álles wat bij introverte mensen ‘hoort’. Ik heb bijvoorbeeld inderdaad misschien iets meer behoefte aan alleen zijn soms, maar ik vind gezelschap ook heel fijn. En zo zijn er nog een paar dingetjes. Maar over het algemeen ben ik introvert. :)

Anna vraagt:
Als je een half jaar in een buitenlandse stad zou moeten wonen, welke zou dat zijn?

Hmm, een buitenlandse stad? Mag ik ook eiland zeggen? Ik zou namelijk wel een half jaar lang op Bali willen wonen. Lijkt mij echt fantastisch!

Roos vraagt:
Kom je morgen naar naar mn B’day party?
Haha, leuk dat mij deze vraag op m’n blog stelde, Roos! Maar je weet al dat ik niet kon komen vorige week, wat overigens super stom en jammer was… Hoop je snel weer te zien!

Kim vraagt:
Wat is het mooiste wat jou het afgelopen jaar is overkomen?
De persoonlijke groei die ik meemaakte afgelopen jaar. Mijn blog heeft mij zó veel gebracht tot nu toe, echt bizar gewoon. Er is vorige week hier ook een blog over online gekomen trouwens!
Wat heb je geleerd dankzij het bloggen?
Heb je even? Haha! Heel veel eigenlijk. 100% Mezelf durven zijn, doen wat ik écht leuk vind en daar helemaal voor gaan, nóg meer naar de kleine mooie dingen in het leven kijken, mijn gedachten en gevoelens heb ik nóg beter leren verwoorden… Ga zo maar door. :)

Sas vraagt:
Wat is je favoriete boek en waar gaat het over? Waarom is hij favoriet?
Ik ben niet zo’n lezer meer. Vroeger wel trouwens. Als ik lees, dan is dat altijd iets informatiefs, dus een studieboek of bijvoorbeeld de Psychologie Magazine. Ik vind het gewoon leuk om mijn kennis uit te breiden! Ik ben de laatste jaren veel te ongeduldig om aan een boek te beginnen…
Welke theesmaak vind je het lekkerste?
Sowieso iets in combinatie met groene thee, dat is altijd wel goed. Ik vind verse theetjes heel lekker, maar momenteel vind ik groene thee/brandnetel met lemongrass van Zonnatura erg lekker. Mijn liefde voor thee is groot, dus een all time favorite heb ik niet, haha.
Waar kan jij intens gelukkig van worden?
Mijn vriend, mensen waarvan ik houd gelukkig zien, reizen, leuke sokken, thee, wandelen, de natuur, de lach van een ander.
Wat zou je nog graag willen bereiken/ervaren in je leven?
Poeh, dit vind ik best wel een lastige vraag. Ik zou heel graag willen bereiken dat ik veel voor anderen kan betekenen.  Ik wil iemand zijn die er voor iemand is als dat nodig is en diegene kan helpen. Ook hoop ik te bereiken in mijn leven dat ik doe waar ik gelukkig van word. Ik wil schrijven, mensen helpen en de wereld zien. Deze drie dingen combineren zou natuurlijk fantastisch zijn en daarom hoop ik te bereiken dat ik een goede manier vind hoe ik deze drie dingen perfect kan combineren.

Anyone Specific vraagt:
Stel, je moet kiezen: boerenkool of chocolade? En als je geblinddoekt moest kiezen, zou dat uitmaken?

Boerenkool, want ik mag geen chocolade en boerenkool is gewoon hartstikke lekker! Als ik geblinddoekt moest kiezen dan zou dat zeker uitmaken, want ik moet echt geen chocolade binnenkrijgen want dan lig ik te kronkelen van de pijn. Geen goed plan dus. Doe mij maar boerenkool! :)

Bedankt voor de leuke vragen! Ik vind echt dat er unieke toffe vragen zijn gesteld en vond het daarom ook extra leuk om ze te beantwoorden. Hopelijk vonden jullie het leuk om meer van mij te weten te komen en over een tijd zal ik gewoon opnieuw weer een Q&A houden. :)

Wat staat er op jouw fuck-it lijst? 

26 Comments

 1. Shirley

  Op mijn fuck it list:
  Voldoen aan verwachtingen van anderen.
  Opruimen.

  Leuk om je beter te leren kennen!

  • Sandra

   Voldoen aan de verwachtingen van anderen vind ik een hele goede! :)

 2. Melle

  Wat een leuke vragen én antwoorden en oooo ik vind jouw antwoord op mijn vraag dus helemaal het einde. Het gaat mij ook steeds beter af moet ik zeggen :) Je hebt me wel geïnspireerd, want heb vandaag zelf ook een oproepje voor vragen op mijn blog gezet. Ben echt benieuwd! Ik merk dat mijn fuck it lijst is altijd in ontwikkeling is. De focus verschuift, net zoals dat andere dingen soms meer fuck-it nodig hebben dan andere dingen. Op dit moment is er een nieuwe ontwikkeling gaande, over het voldoen aan mijn eigen torenhoge verwachtingen. Maar hoe dat vorm gaat krijgen, geen idee nog. Keep you posted ;)

  • Sandra

   Ah nice! Ik zal even kijken op je blog en een vraag achterlaten. Ben benieuwd naar jouw nieuwe ontwikkelingen!

 3. Margo

  Wow je antwoorden op de vragen van Melle vind ik echt heel mooi. Leuk om te zien hoe je ook zo zelfverzekerd bent, echt tof.
  Op mijn fuck-it list… me aan ‘fashion rules’ houden haha!

  • Sandra

   Ah, leuk om te horen Marg! Haha, en vind jouw fuck-it lijst item gooooood. :D

 4. Rowan

  Super leuk om je op deze manier beter te leren kennen! Mooie jeugdherinnering(en) benoem je, wat een rijkdom inderdaad!

  • Sandra

   Ja! Moest even nadenken bij die vraag en toen schoot dit mij ineens te binnen. :)

 5. Dineke

  Wat leuk dat je Foals ook kent! Ik hoor er bijna niemand over, maar het is echt genieten! :)

  • Sandra

   Oh echt? In mijn omgeving hoor ik juist veel mensen er over, hihi.

 6. Sabine

  Wat een leuke vragen en antwoorden! Inderdaad niet standaard maar echt nieuwe inzichten. Heel mooie jeugdherinnering ook! Op mijn fuck-it lijst: handelen naar de verwachting van anderen. Gewoon lekker je eigen plan trekken!

  • Sandra

   Ah precies, dat vind ik ook Sabine! Je moet wat van je eígen leven maken. :)

 7. Nesrin

  Leuk om te lezen en wat je leuke vragen gekregen. Ik moet mijn fuck it lijst nog schrijven ;-)

  • Sandra

   Haha, snel doen dan!

 8. Marjoleine

  Wat leuk, een Q&A! Echt veel vragen zijn er ingestuurd zeg, leuk om te lezen. Op mijn “Fuck it list” staat ook wat anderen van me vinden, dat kan me niks meer schelen, gelukkig!

  • Sandra

   Gelukkig Marjolein! Voelt fijn hè?

 9. Neelke

  Wat een leuke blog! Leuk om te lezen dat je nog maar 1,5 jaar blogt, ik dacht dat je al veel langer bezig was. Op mijn fuck it list staat dingen doen omdat ze van me verwacht worden. Ik ben daar zo klaar mee, ik ben baas over mijn eigen tijd, en investeer alleen nog maar in dingen die ik leuk vind om te doen.

  • Sandra

   Oh echt? Haha, ’t is echt nog maar 1,5 jaar. :) Ik geef je groot gelijk om tijd te investeren in dingen die je zelf leuk vindt om te doen. Voelt veel beter en haal je voldoening uit!

 10. sammie

  Ik ken alle 3 de liedjes niet denk ik dus ik ga ze later even luisteren :)

  • Sandra

   Jaaa, zeker doen hoor!!

 11. Yvonne

  Jeetje, wat leuk om te lezen allemaal, ik vind het echt super om zo een beetje meer van de persoon achter het blog te zien! Je zet me ook aan het denken: “Als ik mij nog druk zou maken om wat anderen van mij vinden, dan zou ik bijvoorbeeld nooit zijn gaan bloggen.” Ik vraag me af of dit voor elke blogger geldt. Het geld in ieder geval ook voor mij realiseer ik me, maar was me er nooit zo bewust van. Goed voor ons… scheelt veel nadenken en twijfelen volgens mij :)

  • Sandra

   Inderdaad! En tof dat jij er nu ook achter komt dat dit ook voor jou geldt. Heel mooi!

 12. Saar

  Turquoise vind ik ook een hele mooie kleur!

  • Sandra

   Lekker vrolijk en fris! :)

 13. Merel

  Super leuke Q&A! Ik vind je antwoorden ook echt inspirerend en ook best wel bijzonder dat je bent gaan bloggen doordat je je niet zoveel meer aantrekt van anderen. Ook ben ik (op een positieve manier) jaloers dat je al zover hebt gereisd!:p

  • Sandra

   Leuk om te horen Merel! En haha, dat van de verre reizen daar ben ik zelf ook heel blij mee. Jij zal ook echt nog wel een keer gaan! :) (en dan ben ik jaloers, op een positieve manier hihi)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑