My Way of Exploring

Photo Diary #210 | Hitterecord, suppen & heel sloom

Photo Diary #210 | Hitterecord, suppen & heel sloom
Die hittegolf hè mensen, oef. Ik ben blij dat het nu weer een beetje afkoelt! De afgelopen week bestond vooral uit mezelf rustig houden, ghehe. Ik ging een avondje met Pat naar strand om te niksen én te suppen (!), we hadden een bbq met werk, ik ging naar de manueel therapeut en we deden een rondje Klinkenbergerplas.

Zondag
20190721_121325
Zondag ochtend ging Pat surfen. Ik besloot om te gaan kijken en zo gelijk ook lekker eventjes weg te zijn. :)
20190721_123248
Er stond een heerlijk koele zeewind. Was fijn!
20190721_170659We vierden alvast de verjaardagen van mijn nichtje en neefje. Happy birhtday! Ik was blij met de aardbeien, hihi.

Maandag
20190722_205754
Wanneer er belachelijk veel vogels op een dak zitten en bovenop een ander huis ook. Zo random? Ze maakten in ieder geval een pokke herrie. :’)
20190722_210310
Pat en ik gingen een avondwandeling maken op strand. Heerlijk zo, terwijl ze zon onder gaat.
20190722_223405
We keken een aantal vlogs van mensen die gingen surfen op Siargao, het eiland in de Filipijnen waar wij ook naar toe gaan. Wij gaan daar ook surfen, dus dan is het leuk om alvast wat te bekijken. :D Daarna gingen we weer verder met Stranger Things. Ik weet niet wat het is, ik kom er niet echt in… Hebben meer mensen hier last van?

Dinsdag
20190723_115903
Met mijn neefjes snoepjes kopen bij een snoepwinkel in het dorp. Zij blij, ik blij!
20190723_180610
Suzie had last van de hitte. Niet gek natuurlijk. Ze ligt graag op een basjas, maar dan wel met de ventilator op haar gericht, haha. Daarnaast ligt ze ook graag helemaal uitgestrekt op de stenen vloer beneden of op een natte handdoek. Als jullie ook een kat hebben, wat deden jullie er aan om het zo met deze hitte prettig mogelijk te maken?
20190723_134137
Uiteindelijk besloot ik toch maar de hittegolf te trotseren en wat zonnestraaltjes mee te pakken.
20190723_193014
‘a Avonds aten Pat en ik op strand. Lekker falafel met salade! Voor iemand die al haar hele leven aan het strand woont is het heel raar om te zeggen, maar ik heb dus nog nooit avondeten meegenomen en opgegeten op het strand, haha. Dit was dus serieus de eerste keer. :’) Wel iets om vaker te doen trouwens.
20190723_212219
Pat ging suppen (dat is hij op de foto) en ik later ook. Jaja mensen, ik heb er ook eventjes op gestaan. Met veel geschreeuw natuurlijk, want ik wilde niet het water in vallen en in het begin moet je echt je balans nog vinden. Gelukkig ben ik niet gevallen. Ik vind het al heel wat dat ik mijn ik-zie-de-grond-niet-zee-angst het getrotseerd. Helaas was ik daarna helemaal kapot door die klote acnes pijn. Maarja, ik heb wel even kunnen genieten van hoe leuk suppen eigenlijk is!
20190723_213729Daarna dronken we, terwijl de zon onder ging, nog een radler. Deze is mijn favo!
20190723_214451
Ik kan ooit normaal doen op foto’s, maar Pat vond ‘m leuk.
20190723_213850
De zonsondergang was zo mooi met al die pastel kleuren!

Woensdag
20190724_192327
Dit was niet zo’n boeiende dag. Ik lag vooral met pijn in huis en af en toe buiten. ’s Avonds ging ik naar de manueel therpeut voor mijn zenuwpijn door de acnes.

Donderdag
20190725_105914Ik stelde de volgende vraag op Instagram: hoe lang doe jij met een mesje? Ik kreeg bijna alleen maar antwoorden als: ”Veel te lang…”. :’) Veel te herkenbaar voor mij. Hoe lang doen jullie met een mesje? Ik merk echt wel dat ik, zodra hij bot wordt, mezelf open scheer (gek genoeg) en dat ik veel sneller stoppels krijg. Ik doe er denk een maandje mee, maar dat is alsnog te lang lijkt het…
20190725_133501
Weer eventjes in de tuin wegsmelten. Je voeten in het water is dan nog het fijnst.
20190725_141110
Het lijkt nu net alsof ik elke dag lang in de zon heb gelegen, maar dat is dus totaaaaal niet zo, haha. Ik was na een uurtje wel weer uitgekeken en vluchtte naar binnen toe. Hier had ik zelfs voor even de ventilator buiten gezet zodat het uit te houden was. :p
20190725_211859
’s Avonds hadden Pat en ik een bbq van ons werk. UIteindelijk hadden we een zwembadje opgepompt, gevuld met koud wat er en daar lekker met zijn allen met de voeten in gezeten. Het was zo bloedverziekend heet deze dag, wauw. En dan te bedenken dat het in het binnenland nóg warmer was. Hitterecord in in the pocket (en da’s niet best).

Vrijdag 
20190726_115250Lekker gek doen met Suzie. Ze heeft elke dag wel een moment waarop ze ontzettend druk doet en lekker wilt spelen. ben zo blij dat ze altijd super voorzichtig is en nooit expres uithaalt met haar nageltjes. Hier bijt ze heel zachtjes terwijl we spelen en lekker druk doen. Vind ze zo leuk, haha!

Zaterdag
20190727_161625
Pat en ik hebben vandaag lekker een relaxed dagje gehad. We hebben uitgeslapen tot 10 uur (!) en ’s middags gingen we naar de Klinkerbergerplas in Oegstgeest om een rondje te wandelen.
20190727_161616We aten aardbeien die we onderweg gekocht hadden bij een kas. Lekker puur en onbespoten, jummm!

Eerlijk, ik vond het best wel heavy die temparaturen. Ik kan goed tegen hitte, maar dit was toch wel erg extreem hoor. Op een gegeven moment kon je gewoon niks meer doen zonder te hijgen als een paard. Ik ben blij dat het nu weer afkoelt zeg. Hopelijk vanaf nu weer gewoon normale temperaturen…

Eigenlijk weet ik verder niet zo veel te vertellen. Ik heb vrij weinig meegemaakt afgelopen week, want ik heb ook amper iets gedaan. Ik was vooral zo moe en heeeeeel sloom door de warmte. Zo te lezen hadden veel meer mensen hier last van. Ook niet gek natuurlijk, want we zijn het allemaal niet gewend ghehe. Had dus ook totaal geen puf om te gaan bloggen. Vraag me af of veel mensen überhaupt blogs lazen de afgelopen week? Nouja, ik hoop aankomende week weer wat actiever te zijn wat dat betreft.

Wat deden jullie tijdens die hitte? 

9 Comments

 1. Romy

  Heel herkenbaar hoor! Ik ben normaal ook in mijn vakantie nogal productief, maar met dit weer was ik echt niet vooruit te branden, haha. Groot gelijk dus dat je een beetje sloom hebt gedaan! Wel heerlijk om met dit weer s’avonds op het strand te zijn. ’s Avonds is het best lekker qua temperatuur. Die foto van het suppen is zó mooi. Pippa, mijn kat, heeft trouwens ook bijna alleen maar onder het bed of op de grond gelegen. Lekker languit en soms zelfs heel charmant lekker wijdbeens ;)
  Romy onlangs geplaatst…Unsuccessful adulting #2 | Niet zo volwassen?

 2. Darina

  Met dit weer was ik ook niet echt vooruit te branden, maar moest wel werken, dus dat was wel minder. Ik gebruik dezelfde scheermesjes als jij en ik doe er een maandje mee. Dan begint ie echt bot te worden. En wat heerlijk om aan het strand te eten. Op vakantie doe ik dat wel, maar hier in Nederland ook nog nooit gedaan. :)
  Darina onlangs geplaatst…10 Favoriete items in mijn huis

 3. Kelly

  Ik heb sinds vrijdag ook vakantie, met dit weer mag dat ook wel. Merkte de afgelopen dagen écht dat er weinig energie meer in zit. Jij hebt zo te zien al een paar heerlijke dagen achter de rug! :)

 4. Yvonne

  Super leuk zeg, zo op het strand eten! Met die extreme hitte vind ik het vooral fijn om een boek te lezen. En inderdaad alles op standje sloom :D
  Yvonne onlangs geplaatst…Een roadtrip plannen door de VS: hoe pak je dat aan?

 5. Saskia

  Prachtige foto die van de zonsondergang<3
  Ik stond ook de afgelopen dagen op standje sloom… gelukkig is het nu wat afgekoeld.

 6. Jessica J.

  Hoezo had je nog nooit avondeten meegenomen naar het strand? Zou ik praktisch elke dag doen als ik er zou wonen, haha! Je salade ziet er trouwens erg lekker uit. Zie ik daar nu aardbeien bij die falafel? Dat moet ik ook eens proberen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Waarom ik stop met het maken van Opgemaakt-artikels

 7. Irene

  Ik kan die hitte echt niet goed verdragen. Ik heb alleen maar binnen gezeten met de rolluiken dicht of in de Ikea of het shoppingcenter omdat het daar wel koel was. Ik krijg het ook altijd zo benauwd als ik niet een beetje frisse lucht kan inademen. Ben blij dat het voorbij is hoor!
  Ik zou echt bijna elke dag op het strand eten denk ik als ik daar in de buurt zou wonen :p En ik doe denk ik ook een maand met mijn scheermesjes. Heb er geen last van als het bot is gelukkig.

 8. Simone

  Dat sloom worden van de warmte js erg herkenbaar! Ik heb twee dagen in het zwembad geleden en ben een dag naar de bios geweest. Dat kan ik ook echt aanraden want daar was het lekker koel en leuk vermaak! :)
  Simone onlangs geplaatst…5 GRATIS telefoon wallpapers

 9. sammie

  Toch een hoop verfrissende foto’s :) Wij waren in Italië vorige week en ik vond het daar al heet met 35 graden. Vind het niet erg dat we de hitte golf hier gemist hebben :D Prachtige foto heb je gemaakt van je man op zee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑