My Way of Exploring

Ons huis | Een half jaar verder & to-do lijstje

Ons huis | Een half jaar verder & to-do lijstjeInmiddels wonen we alweer meer dan een half jaar in ons nieuwe huis! Het lijkt me leuk om even terug te blikken op de afgelopen maanden. Hoe bevalt het wonen hier? Zijn we helemaal happy met ons huis? Staan er nog dingen op ons to-do lijstje? Ik klets jullie bij in deze blog.

Een half jaar verder…

Half mei zijn we verhuisd naar het huis waar we zo veel werk, tijd, liefde en stress (haha, tja) in hebben gestopt. De tijd vliegt zeker voorbij sinds we hier wonen. Ik las zojuist de blog terug die ik maakte toen we hier net woonden. Echt heel leuk om dat terug te lezen. Mocht je het leuk vinden om het terug te lezen, dan kun je dat hier doen.

Het wonen in dit huis bevalt nog steeds hartstikke goed. We zijn helemaal blij met onze plek en absoluut ook met het resultaat na die lange en intense verbouwing. Ikzelf heb het idee dat we hier al veel langer wonen en het voelt net alsof het nooit anders is geweest, haha. Misschien dat ik ons vorige anti-kraakhuis erg weg duw in mijn gedachte, want daar voelde ik me zo vreselijk. Nu is dat gelukkig wel anders! Als je je thuis, veilig en gelukkig voelt in je eigen huis is natuurlijk wel zo fijn. Dit huis voldoet gelukkig aan die drie punten. :-)

Ons huis | Een half jaar verder & to-do lijstje

Wat staat er nog op de planning?

We blijven wel bezig in huis, want er zijn zeker nog genoeg dingen die nog gedaan moeten worden. Er ijn genoeg kleine en grotere dingen die we nog hebben laten liggen. Maar eerlijk? Dan zijn ook echt van die klusjes waar je gewoon echt geen zin meer in hebt na zo’n lange verbouwing, haha. Oef, zeg ik dit écht? Jep. :’) Maaaaaar het moet wel nog gebeuren hoor, want dat zijn echt van die dingen die alsnog wel een mooi verschil kunnen maken en die ook nodig zijn.

Een grijp uit ons to-do lijstje:
× De schuur opruimen, daar een vloer leggen, alle muren van een frisse witte verf voorzien.
× Van de schuur een multifunctionele ruimte maken: wasbok, sportruimte, opbergkasten, fietsen…
× De overige twee slaapkamers opruimen en misschien wel voorzien van een mooi kleurtje op de muur?
× Van één kamer een kantoor maken en de ander is een kattenparadijs voor Suzie (dat het nu al). :-)
× Het glas van een tussendeur vervangen.
× De zijkanten van de vensterbanken afwerken.
× De onderkant van de deurposten afwerken.

2 jaar geleden…

Het is alweer 2 jaar geleden dat we voor het eerst een stap in dit huis hebben gezet. Het eerste huis dat we ooit bezichtigden was meteen hét huis waar we naar op zoek waren. De eerste en tweede bezichtiging zijn nu 2 jaar geleden (whut?) en daarna BAM! We hadden een huis gekocht. Bizar hoe snel de tijd gaat, hoeveel we in die tussentijd hebben meegemaakt en geleerd omtrent het kopen van een huis en verbouwen. Ik ben blij dat we er nu alweer een tijdje wonen, hihi.

Op naar nog meer mooie jaren hier!

Ik vind het leuk om te zien hoe ons huis op sommige vlakken toch een beetje verschilt met toen we hier gingen wonen. Ik zie nu al veranderingen als ik de eerste foto’s van ons interieur vergelijk met de foto’s van nu. Zo gek is dat natuurlijk ook niet, want we hadden nog lang niet alles gekocht en aangekleed toen we hier woonden. Beetje bij beetje gebeurde dat terwijl we hier al woonden. Zo leuk om te zien hoe het huis in een half jaar tijd steeds gezelliger en nóg meer typisch ‘ons’ is geworden! Op naar nog meer mooie jaren hier. :-)

Benieuwd naar veel foto’s van ons huis? Kijk op mijn interieuraccount: @eentofhuis.

Hoe lang woon jij in het huis waar je nu woont? 

2 Comments

  1. Simone

    Jullie hebben nog genoeg plannen zo te zien. Wij wonen vanaf morgen (29 nov) precies 1 jaar in ons huis. We hadden een nieuwbouwhuis, heel fijn! Er zijn nog een paar dingen die we zouden willen, zoals de rest van de bovenverdieping voorzien van rolluiken en een airco op de slaapkamer.
    Simone onlangs geplaatst…Mindset kan je leven (met een chronische ziekte) veranderen | Persoonlijk

  2. Peter Boon

    Hoi Sandra. Een leuk stukje heb je geschreven zeg. Heb op je Facebook-post ook nog 2 links er bij gezet, van hoe ik begeleid woon in een Thomashuis in Reeuwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑