AroundSan

My Way of Exploring

Mijn liefde voor mijn blog

Mijn liefde voor mijn blog
Klinkt dat gek? Dat mijn liefde voor mijn blog groot is? Je begrijpt misschien wel wat ik hiermee bedoel. Ik ben gek op mijn eigen plekje op het internet en kan er lastig afstand van nemen. Niet dat dat hoeft, maar het geeft wel aan hoe gehecht ik van aan mijn blog. Ik deel immers al meer dan drie jaar lang van alles wat mij bezig houdt en wat ik leuk vind om te delen. Vandaag een kletsblogje hierover!

Mijn liefde voor mijn blog is groot, héél groot. Ik ben gehecht aan mijn eigen stukje internet, wat mijn eigen plekje is waar ik kan delen wat ik de wereld in wil brengen. Ik ben er zelfs zó aan gehecht dat ik het heel lastig vind om soms een blog over te slaan, gewoon omdat dat niet samengaat in mijn hoofd. Dat botst. Ik vind dat eigenlijk niet eens zo erg, maar vandaag typ ik dit stuk en denk ik: ‘Ik wou dat ik er nu een mini klein beetje afstand van kan nemen, van die gedachten.’, maar dat lukt me niet. Of nouja, het is mij gisteren wel gelukt, want ik heb de blog van woensdag overgeslagen want ik ben ziek sinds dinsdagochtend. Dinsdag was een heftig dagje, ik wist gewoon niet meer waar ik het moest zoeken van ellende… Daarom zat het er dan ook helemaal NIET in dat ik mijn laptop überhaupt zou open kunnen klappen om ook maar íets te doen. Maar vandaag (woensdag) gaat het al wat beter met me, ben ik weer wat levendiger en ben ik zelfs even het huis uit geweest (!). Toch merk ik dat ik me heel rustig moet houden, want er zit iets totaal niet lekker in mijn lijf. Wat het is? I don’t know, maar het feit is dat ik me best wel ziek voel en het ik niet te veel van mezelf moet eisen. Zoals ik net al zei, kan ik niet zo goed afstand nemen van mijn blog. Ik wilde daarom dus ook niet dat er donderdag (vandaag dus voor jullie) geen blog online zou komen. Daarom pakte ik nu toch maar mijn laptop er bij om een kletsverhaaltje op te schrijven en online te zetten. Ik merk dat jullie dat leuk vinden en ik heb nu wel even fut, dus why not!

Maar goed, mijn liefde voor mijn blog is dus groot. Al klinkt het woord ‘liefde’ misschien een beetje gek? Ach, jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel, haha. Ik ben heel consequent als het gaat om mijn blog. Een keertje overslaan vind ik heel lastig en zal ik daarom dus ook niet snel doen. Mijn doel is dat ik mijn blogschema aanhoud zoals ik ook beloof aan mijn lezers. Dat vind ik vooral belangrijk! Natuurlijk moet er dan ook wel iets online komen waarvan ik denk dat het leuk is voor jullie en natuurlijk ook om zelf te maken. Anders kan ik beter niks online zetten, toch? Kwaliteit boven kwantiteit. Gelukkig heb ik zo goed als altijd wel iets waar ik over kan schrijven, dus dat scheelt, hihi.

Zonder mijn blog zou ik mezelf echt opgesloten voelen in mijn gedachten. Ik denk echt dat ik zonder blog nu een ander persoon was geweest en had ik me totaal niet zo ‘vrij’ gevoeld als dat ik me nu voel. Door mijn blog ben veranderd, dat is in mijn ogen positief trouwens. Ik wil mijn creativiteit uiteten en delen en daar is natuurlijk een blog een perfecte plek voor. Zonder mijn eigen stukje internet kan ik natuurlijk ook wel mezelf uiten op allerlei gebieden, maar het leuke is juist om het te delen met anderen. Vervolgens is de interactie ook onwijs leuk en zo gaat dat dan door en door. Waarschijnlijk zullen andere bloggers het wel begrijpen, denk ik? Je kan je dus misschien wel voorstellen dat mijn blog echt heel veel voor mij betekent.

Grappig is wel dat sommige mensen, die zelf niet bloggen, het totaal niet begrijpen dat je (onder andere) over jezelf schrijft en dat mensen dat dan lezen. Tja, wat moet ik daar op zeggen? Misschien valt het ook niet te begrijpen als niet-blogger? Ik weet het niet! Het is zeker niet zo dat ik mezelf zo interessant vind en dat ik daarom dingen over mezelf deel. Het is meer zo dat ik het leuk vind om op andere blogs meer over de blogger zelf te weten kom, alsof je diegene een beetje kent, en dat vind ik dus op mijn eigen blog ook belangrijk. Ik krijg wel eens berichtjes van mensen die zeggen dat het lijkt alsof ik een vriendin ben en dat ik ook op een manier schrijf alsof ik tegen hun praat. Dat vind ik zó leuk om te horen! Dat is ook wel een beetje iets waar ik het voor doe.

Ik kijk wel eens terug naar oude blogs en dan word ik blij. Het is zó tof om van meer dan drie jaar lang van alles terug te zien en ook te lezen wat mij toen bezig hield. Het is gaaf om jezelf te zien groeien en veel dingen wat deel uitmaakt(e) van je leven terug te kunnen kijken. Dit is precies iets wat mij altijd zo leuk leek aan het bloggen, dat je na een tijd alles terug kon lezen en je dus een online dagboek hebt. Nu ben ik wel op een punt gekomen, na meer dan drie jaar, dat ik kan zeggen dat mijn verwachting klopte! Nu ben ik maar al te blij dat ik altijd zo consequent door ben gegaan en bijna nooit een ‘blogdag’ heb overgeslagen met iets online te zetten. Zo wil ik natuurlijk doorgaan, maar niet ten koste van mezelf. Misschien, heeeeel misschien kan ik daar nog iets van leren haha. Maar goed, ik hou van mijn blog, het schrijven en alles wat daar bij komt kijken dus het is moeilijk om mezelf tegen te houden. Je hobby is iets wat je graag uitvoert natuurlijk. :)

Tot zo ver mijn blog voor vandaag. Ik wilde graag iets online zetten dus, maar merk nu dat ik moe word en ik genoeg heb gedaan voor nu. Ik ga verder met uitzieken en zie jullie zondag weer als er een nieuwe foto dagboek online staat!

Herken jij je hierin? En voor de niet-bloggers: zou jij iemand kunnen zijn om te gaan bloggen? Of lees jij liever?

9 Comments

 1. Ik herken heel erg de liefde en passie voor het bloggen. Ik vind het ook zo mooi om na een tijdje nog eens oude blogartikelen terug te lezen, alleen al omdat je leven soms in korte tijd flink kan veranderen. Ik herken ook wel dat mensen zich soms afvragen waarom anderen een website die gaat over jou persoonlijk zouden lezen. Ach ja, ze weten vast niet hoe het is om een blog te hebben. Maar een beetje meer enthousiasme van sommige buitenstaanders was soms wel leuk geweest, haha.
  Beterschap trouwens! Ik hoop dat je snel weer de oude bent en weer lekker met alle energie kunt bloggen ♥
  Romy onlangs geplaatst…Millennialkwesties | Bewijsdrang als starter of millennial

 2. Dit is zo herkenbaar. Mijn blog is echt een beetje mijn kindje haha. Je geeft het aandacht en het is zo fijn om lekker alles van je af te kunnen schrijven. Of juist mooie foto’s te delen of mensen te helpen met iets. Ik zou er nooit mee willen stoppen.

 3. Heel erg herkenbaar! En inderdaad, ik heb het gevoel dat ik je persoonlijk ken. :-) Ik vind je kletsblogjes heel fijn om te lezen. Veel beterschap, San!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #100 • Roadburn comedown en levensechte vleesvervanger!

 4. Heel leuk geschreven! :) Ik herken me hier voor het grootste gedeelte in, al vind ik het nog best ‘makkelijk’ om een paar dagen geen aandacht aan mijn blog te besteden. Dit komt vooral doordat ik het erg druk heb met mijn studie. Ik kan dan ook niet wachten tot ik weer meer tijd heb :)

  Liefs!
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Lesidee over Koningsdag

 5. Super herkenbaar! Ik hou ook echt van mijn eigen plekje op internet en zou het niet meer kunnen missen denk ik. Voor mij is het ook echt een soort van dagboekje. Ik vraag me soms ook zelf af waarom ik nu per se graag dingen wil delen over mijn leven en wie ik ben maar ik lees zo’n dingen ook héél graag bij een ander en ik vind het in het dagelijks leven ook heel tof om te vertellen over wat ik meemaak (nu ook weer niet zo heel spannend eigenlijk :p).
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Day zero project | Update 3

 6. Ik herken de passie en liefde voor het bloggen helemaal<3

 7. Ik vind dat totaal niet gek! Je blog is toch een beetje je kindje :)

 8. Ik kan me voorstellen dat niet bloggers het niet begrijpen, ik heb vrienden die er ook niks van snappen. Geeft niets, ik snap ook niet alle hobby’s :) Snap wel wat je hier zegt met de liefde voor je blog, bij het idee dat ik die van mij kwijt raak of weg moet doen krijg ik bijna een paniek gevoel, of stress. Gelukkig is dat niet aan de orde :)

 9. Mooi! Ik herken dit zeker. Ik zou ook echt niet meer zonder mijn blog kunnen. Soms heb ik geen zin, maar in the end zou ik niet zomaar stoppen met bloggen. Dit is toh mijn eigen plekje, mijn uitlaatklep en dé plek waar mijn passie voor schrijven en fotograferen samenkomt.
  Ook wat je zegt: dat het voor niet-bloggers niet te begrijpen is ofzo. Weer iets wat het bloggen mooi maakt: het wereldje en de andere bloggers. Heel fijn!
  Justine onlangs geplaatst…Bingewatchen, tegenvallers, snacken en mijn serie top 5 – Serie & films tag

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2021 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑