My Way of Exploring

Mijn hoogtepunten van 2016

mijn hoogtepunten van 2016
Over iets meer dan een week is het alweer 2017! Wat was 2016 toch een mooi jaar vol met hoogtepunten! Ik ga net als vorig jaar in een paar categorieën mijn 2016 laten zien. Ik heb ontzettend mooie reizen gemaakt, mijn haar heeft een transformatie ondergaan door het grijs te laten maken, heb toffe herinneringen gecreëerd, heb genoten van de meest onbenullige en kleine dingen, heb nóg meer het besef gekregen hoe blij ik ben met iedereen om mij heen, heb ontzettend leuke dingen gedaan en toffe dingen op bloggebied meegemaakt… Er is zo veel om op te noemen!

Blog
♥ Dit jaar vierde ik in februari mijn één-jarige blog jubileum! Inmiddels ga ik alweer naar het tweejarige jubileum toe. Bizar hoe snel het gaat! Dit blog jaar heeft nog veel meer moois gebracht dan het vorige jaar, dat staat vast. Zo heb ik begin dit jaar een hotel mogen testen in Brugge voor mijn blog, heb ik afgesproken met twee andere bloggers, heb ik super veel lieve reacties van jullie ontvangen, heb ik toffe dingen opgestuurd gekregen, zie ik dat er heel veel lieve mensen steeds opnieuw weer komen kijken op mijn blog, merk ik dat de ideeën om over te schrijven niet opraken, geniet ik van het schrijven, heb ik gave samenwerkingen kunnen aangaan en zijn mijn bezoekersaantallen flink gestegen. Flink? Gewoon heeeel flink haha! Ik kan mijn ogen niet geloven als ik Google Analytics open. Het is zó bijzonder om wat ik net opnoemde allemaal mee te maken. En het blijft allemaal bizar, echt waar. Het went gewoon niet! En zoals jullie weten ga ik in het nieuwe jaar van mijn blog mijn eigen bedrijf maken. Een droom! :)

Persoonlijk
♥ Vorig jaar schreef ik dat ik mezelf ontwikkeld had tot een persoon die weet wat ze wil, haar dromen achterna gaat en nóg meer de kleine mooie dingen weet te waarderen. Opnieuw zou ik dit weer willen zeggen over dit jaar, ondanks dat het misschien een saai antwoord is.
♥ Verder was dit jaar een jaar met ups en downs. Ik kan niet zeggen dat het lichamelijk en geestelijk een heel goed jaar is geweest, maar ik merk wel dat ik, nog steeds, beter leer om te gaan met tegenslagen en ook weet hoe ik mezelf ergens weer bovenop kan krijgen. Positief blijven en blijven genieten van de kleine dingen in het leven is the key! En daarnaast zijn de juiste mensen om je heen ook heel erg belangrijk. Gelukkig heb ik dit jaar grotendeels (op hoofdpijn na) kunnen herstellen van de tropische souvenirs uit Thailand en Maleisië van vorig jaar. Daar ben ik heel dankbaar voor!
♥ Qua zelfontwikkeling ben ik er dan ook van overtuigd dat ik een grote sprong in de goede richting heb gemaakt. Ik durf opnieuw nóg meer mezelf te zijn, ik zeg wat ik denk (mits dat niet gepast is natuurlijk), ben kritischer geworden, durf meer out of the box te denken en te handelen, weet steeds beter wat ik wil in mijn leven en wat niet, probeer elke dag opnieuw de beste keuzes te maken voor mijn lichaam (al blijft dat soms lastig), laat mij absoluut niet de grond in stampen door mensen die niet sporen, probeer zo veel mogelijk voor anderen iemand te zijn waar ze op kunnen rekenen, leer mezelf steeds beter kennen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik merk dat ik volwassener word (dit klinkt zo suf) en dat vind ik fijn, maar op sommige punten is het ook best lastig. Toch is het gaaf om terug te kijken naar begin dit jaar en mezelf dan als een ander persoon te zien in vergelijking met nu. Althans, dat vind ik zelf, haha. Ben blij met hoe het nu is en ik hoop dat ik volgend jaar weer met een glimlach kan terugkijken naar de positieve veranderingen die ik door heb gemaakt. :)

overzicht reizen 2016
Reizen

♥ Nachtje Brugge met mijn vriend. Ik mocht namelijk een hotel testen voor mijn blog en besloot samen met Pat naar het mooie Brugge te gaan! Super leuk was dit en we hebben het onwijs naar ons zin gehad. Weer een toffe ervaring rijker!
♥ Ik ben in februari een weekendje naar de Achterhoek geweest met mijn hele gezin. Iets waar ik nog steeds met een big smile op terug kijk. Met zijn allen bij elkaar zijn is iets waar ik zo veel mogelijk van wil genieten. Ondanks dat ik toen nog erg met mijn hoofdpijn in weer was, heb ik toch nog wel kunnen genieten van het samenzijn.
♥ Ook ben ik dit jaar naar de Azoren geweest met mijn vriend, schoonouders en schoonzusje! Wat was dit toch een toffe vakantie vol met nieuwe ervaringen. De prachtige natuur daar, vulkanische meren, geisers en natuurlijk het walvissen en dolfijnen spotten. Wat was dit een bijzondere mooie en gezellige vakantie!
♥ De roadtrip door Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Venetië met mijn ouders heeft een gouden randje gekregen. In deze vakantie maakte ik voor het eerst sinds een tijdje weer het gevoel van échte rust mee. Samen met mijn ouders heb ik zó veel gezien en gedaan! Dit vergeet ik nooit, maar dan ook nooit meer en ik ben ook ontzettend dankbaar dat ik deze herinneringen kan maken met mijn ouders. Deze vakantie staat in de top 3 van meest toffe reizen die ik ooit heb gemaakt!

leuke aankopen overzicht 2016
Leukste aankopen

Zwarte Clarks: Wat moet ik hier over zeggen? Clarks is samen met Nike mijn favoriete schoenmerk. Vorig jaar kocht ik al grijze Clarks en dit jaar scoorde ik de zwarte versie. Deze vind ik stiekem nog veel toffer! Oh, en ze lopen zó lekker. :)
Toffe transparante bril: Deze heb ik sinds vorige week en ik ben er echt verliefd op, hihi.
NYX lip creams: Mijn favoriete merk als het om lipsticks gaat! Ik heb nu de kleuren Cannes, Stockholm en Rome, maar hoop snel nog veel meer kleuren te scoren. Love it! :D
Tweede gaatje: In februari hakte ik eindelijk de knoop door en liet ik een twee gaatje in mijn oor schieten. Dit wilde ik eigenlijk al heel lang en ik zette dus eindelijk de stap. Nog steeds ben ik hier súper blij mee!
Cactus tote bag: Deze kocht ik toen ik met een vriendin aan het shoppen was in Amsterdam. Mijn tote bag gaat serieus altijd en overal met mij mee, haha. Alles past er in en hij is lekker licht, zo chill. Ik gebruik alleen deze tas nog. :’)
Oversized jas: Deze aankoop is zó goed geweest! Ik ben nog steeds elke dag blij als ik deze oversized jas aan trek. Ik blijf hem tof vinden!
Cluse horloge: Dit horloge keer ik voor mijn blog en hier ben ik zooo blij mee! Alhoewel dit niet echt een aankoop is, wil ik het alsnog benoemen. Het is echt iets waar ik nog steeds elke dag blij mee ben!
♥ Zilvershampoo: Zonder zilvershampoo was mijn haar nooit de kleur als dat het nu heeft. Wat een top spul! Ben dus super blij dat mijn haar deze shampoo zo goed pakt.

Eigenlijk kan ik op dit moment niet zo veel bedenken bij dit onderwerp. Ik weet zeker dat ik veel vergeet nu, haha! Vorig jaar had ik vooral grote aankopen (MacBook, nieuwe telefoon, camera) waar ik heel blij mee was, maar dit jaar heb ik eigenlijk geen grote dingen gekocht. Kan dus alleen wat kleine dingen opnoemen! Ik kan nu naast de bovenstaande dingen vooral nog een paar kledingstukken bedenken die ik dit jaar kocht en waar ik nog steeds erg blij mee ben.

overzicht random mooie dingen
Random mooie dingen

Mijn grijze haar sinds juni ♥ Het kappersbezoek van gisteren: er komt snel een foto! (Het is weer zo ongeveer hetzelfde als toen ik in juni ging!) ♥ Oranje Rock met vrienden ♥ Concert van Bear’s Den ♥ Concert van Sam Beam & Jesca Hope met mijn vriend ♥ De pizza & tosti dates met vriendinnen ♥ De La Place ontbijtjes met mijn ouders (vorig jaar stond deze er ook al tussen, hihi!) ♥ Mijn 22e verjaardag ♥ De pijnstillers die ik sinds twee maanden slik en waar ik mij veeeeel beter door voel ♥ Het onverwachte kaartje van Silke waar allemaal lekkere theetjes in zat, zo bijzonder dat iemand die je niet écht kent aan je denkt! ♥ Eindelijk heb ik de kledingstijl gevonden die bij mij past ♥ Mijn studie waar ik nu eindelijk weer lekker mee kan doorgaan en waar ik heel veel plezier uit haal ♥ De mooie foto’s van mijn vriend en mij die wij in oktober maakten, elke keer word ik er weer gelukkig van als ik er naar kijk ♥ De hechtheid van ons gezin: iets waar ik trots op ben en dat kan door niemand verpest worden ♥ Weten dat er altijd wel mensen voor mij klaarstaan als er iets is ♥ Ik heb dit jaar lipsticks ontdekt en ben helemaal fan! ♥ Ik heb het omgaan met eyeliner aardig onder controle gekregen (*applaus*) ♥ Mijn tweede gaatje die ik dit jaar heb laten schieten ♥ Lunchen met mijn ouders en zussen ♥ Concert van Imagine Dragons, ondanks dat ik niet zo veel kon zien haha ♥ Ik heb eindelijk Snapchat onder de knie gekregen ♥ Ook maakte ik mijn eerste echte (shoplog)video ♥ Ik genoot nóg meer van de natuur dan ooit ♥ De fijne wandelingen waar ik me zo veel beter door ga voelen ♥ Mijn neefjes en nichtjes gelukkig zien opgroeien ♥ Die ene fijne dag tussen de paars gekleurde heidevelden ♥ Nog steeds zo gek zijn op mijn lieve vriend ♥ Pizza (logisch). 

Eigenlijk is dit lijstje nooit af, want ik kan nog wel uren doorgaan met dingen opnoemen waar ik van heb genoten dit jaar. Ik heb weet dus ook zéker dat ik veel mooie dingen ben vergeten hier neer te zetten, haha. Maar ach, het gaat er om dat er een globaal overzicht is en dat is gelukt! Volgend jaar wordt het vast weer een jaar vol met mooie momenten, leuke dingen, toffe reizen en veel gezelligheid. Ook lijkt het mij trouwens onwijs leuk om volgend jaar ook weer andere bloggers te ontmoeten! Wie nog meer? Maar goed, ik ga er in ieder geval weer een jaar van maken waar ik met een big smile op terug kijk. Thanks voor het lezen van deze veel te lange blog, hihi.

De kerstdagen komen er nu écht aan. Ik weet zeker dat ik deze dagen ook nog bij de mooiste momenten van 2016 kan zetten. Ik ga er in ieder geval dus lekker van genieten! Fijne kerst lieve mensen. Geniet er van en zorg er voor dat je met een glimlach terug kan kijken op deze dagen! <3

Wat is jouw allermooiste moment van 2016?

30 Comments

 1. Darina

  Een mooi overzicht! Leuk om te lezen. Ik wens je voor 2017 een prachtig jaar toe!
  Darina onlangs geplaatst…Great Gatsby’s Christmas

 2. Susan

  Wat ontzettend leuk om dit te lezen!
  Susan onlangs geplaatst…Chokers van Chokerz.nl

 3. Shirley

  Wat een mooi jaar overzicht. Fijn dat het met je gezondheid ook wat beter gaat en dat je weer kunt studeren. Mijn vakanties van dit jaar waren allemaal hoogtepunten. Als ik er 1 moet kiezen, kies ik voor Curaçao. Qua persoonlijke ontwikkeling heb ik niet echt het gevoel dat ik veel verder ben, maar qua geluk en gezondheid kan ik niet klagen. Op naar een mooi 2017.

 4. Babs

  Dat zijn heel wat mooie hoogtepunten! dit jaar was voor mij een goed jaar omdat ik een nieuw huisje heb en 2 super lieve katten heb gekregen!

 5. Romy

  Wat een heerlijk overzicht van mooie momenten, herinneringen en ontwikkelingen in je leven. Ik vond het vooral heel mooi om te lezen dat je je op persoonlijk vlak hebt weten te ontwikkelen, maar ook dat je mooie reizen hebt gemaakt, hebt genoten van het bloggen en nog zoveel meer mooie hoogtepunten hebt. Hopelijk kun je er in 2017 nog veel meer hoogtepunten bij beleven :)
  Romy onlangs geplaatst…Christmas Tag: word ik vrolijk van de winter en kou?

 6. Veerlez

  Wat een heerlijk overzichtje is dit, ik krijg ook meteen de kriebels om mijn eigen overzicht te gaan maken. En als ik jou haar zo zie, dan wil ik ook jou kleur haar, wat is het toch ontzettend mooi. Het idee spookt nu al even (ik gok sinds juni ;) ) in mijn hoofd, hopelijk kan ik het binnenkort ook uitvoeren!

 7. Charel

  Wat een mooie dingen heb je gedaan en beleefd! Op naar volgend jaar met nog meer mooie dingen! Fijne feestdagen alvast x
  Charel onlangs geplaatst…Vanille Coca Cola lipproducten geschenkset

 8. sammie

  Wat een mooi jaar om op terug te kijken! Veel mooie momenten en hoogtepunten! En ja, je reizen waren allemaal prachtig en ik heb genoten van alle mooie foto’s van bijzondere plekken. Door jou is mijn travel wishlist een stuk gegroeid ;)

 9. kimmetjekims

  Wat een mooie post, met veel mooie dingen. Ik hoop dat je dit artikel eind 2017 ook weer zo enthousiast zou mogen schrijven! Hele fijne feestdagen en een fijn uiteinde meis!

 10. Anne - Ditisanne.nl

  Wat een mooi overzicht! Goed om zo terug te kijken op afgelopen jaar!
  Spannend dat je dit jaar van je blog je werk maakt, goed bezig! Heel veel succes alvast! ;-)
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Het Romantische Rijndal: Van Drachenfels en Lorelei!

 11. Silke

  Heel leuk om dit te lezen, 2016 was al bij al eigenlijk een heel goed jaar hé voor jou! Zo leuk dat je uiteindelijk toch hebt beslist om van je blog een bedrijf te maken, ben echt benieuwd wat dat allemaal inhoudt, dus ben al nieuwsgierig om alles te lezen ;) Hoe lief ook van je dat ik in je lijstje mag staan, hihi. Ik heb hier nog steeds een klein restje Azorenthee liggen dat ik ooit eens op een speciaal moment op ga drinken :D Blij dat ik ook in 2016 van je blog mocht genieten! Op naar 2017 <3 Liefs!
  Silke onlangs geplaatst…Zuid-Frankrijk 2016 | Enkele sfeerbeelden

 12. Rachel

  Wat een tof lijstje heb je ervan gemaakt, je hebt prachtige dingen meegemaakt die de donkere schaduwen weer overtreffen!

 13. Rowan

  Wat een fantastisch jaar heb jij achter de rug! Echt leuk dat het zo goed gaat met je blog en wauw wat een mooie plekken heb je bezocht! Mooie herinneringen! Op naar een nog mooier 2017, maar dan hopelijk zonder de lichamelijke ups en downs!

 14. Saskia

  Wat een super leuk overzicht om te lezen, wat was 2016 mooi! Ons aller mooiste moment was de verkoop van ons appartement en de aankoop van onze nieuwe woning<3 Op naar een nog mooier 2017!

 15. jonna@burgertrutjes

  Wow, je mag terugkijken op een fantastisch jaar! Je hebt genoten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. En ik heb met plezier je blogs gelezen.
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…5 redenen waarom ik geen sprookjesbruiloft wil

 16. Jenny

  Wat een fijn overzicht!

  Mijn mooiste moment van 2016 was het weerzien met familie en vrienden op Bali. Al was ik ook erg happy dat ik vorige maand naar Jordanië mocht.

 17. Laura

  Wat een super fijn en gelukkig lijstje! En wow, dat je nog maar 1 jaar blogt (nu alweer meer dan) echt goed. Alvast een gelukkig 2017! X

 18. Denise

  Waaauuw! Jij hebt echt heel veel leuks meegemaakt in 2016! Stiekem wel een klein beetje jaloers wat je meegemaakt hebt, haha. Ook de kleine dingen die gebeurd zijn is zo leuk om te lezen. Heb ik helemaal niet bij nagedacht om kleine dingetjes toe te voegen aan mijn 2016 lijstje!
  Denise onlangs geplaatst…Beste I, nog steeds voel ik me in de steek gelaten

 19. Nesrin

  Je hebt hele mooie hoogtepunten gehad en ik wens je nog meer en betere in 2017.

  Je bent een leuke blogger en vast ook leuk mens, keep up the good work!

 20. Jorinde

  Leuk om zo’n overzicht te lezen! Wat gebeurt er veel in een jaar he? Ik denk het moment dat ik hoorde dat ik afgestudeerd was een van mijn hoogtepunten was dit jaar!

 21. Inge

  Wat een heerlijk overzicht is dit geworden! Daar word je toch blij van?! Mijn hoogtepunten zijn denk ik dat ik eindelijk een baan vond én dat ik eindelijk mijn eigen plekje heb! Ik wens je fijne feestdagen toe en het allerbeste voor 2017.
  Inge onlangs geplaatst…Instagram | Best nine 2016

 22. Marion

  Leuk overzicht! En wat een hoop reizen heb je gemaakt! Hopelijk wordt 2017 minstens zo mooi :) :)

 23. Lieke - Life As Lieke

  Wat een fijne momenten! Ik hoop dat 2017 net zo mooi of nog mooier word! ?

 24. Kim

  Wooow San, is het pas zo kort geleden dat je haar anders werd? Voelt alweer veel langer joh! Wat heb je een mooi jaar achter de rug :) Alvast fijne kerstdagen <3!

 25. Sher

  Wat leuk om dit zo te lezen!
  Fijne kerst lieve San <3

 26. Rebecca

  Oh wat een mooi stuk om te lezen zeg! Word ik altijd vrolijk van hihi. Mooie plekken heb je bezocht ook. Zo een roadtrip staat zeker nog op mijn bucketlist!

 27. Bente

  Ondanks dat het lichamelijk gezien dan een iets minder jaar was voor je was het toch een prachtig jaar zo te zien <3! Op naar een nog beter jaar in 2017!

  Mijn hoogtepunt van dit jaar blijft toch wel, hoe kan het ook anders, ons huis!

 28. Renske

  Wat een heerlijk overzicht! <3 Voor mij was het hoogtepunt van afgelopen jaar het behalen van mijn master én het vinden van een baan. Dat heeft mij zo ontzettend veel rust gegeven. :-) Maar eerlijk gezegd denk ik dat het mooiste moment van dit jaar nog moet komen: een citytrip naar Kopenhagen met vriendlief, haha.
  Renske onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #25

 29. Sabine

  Zo leuk om te lezen en wat een mooi jaar! Nu op naar een fantastisch 2017!

 30. Marcella

  Mooi lijstje Sandra, een hoop fijne momenten! Wat supertof dat je van je blog je bedrijf gaat maken. En dat je zo onwijze groei hebt doorgemaakt! En je roadtrip met je ouders én de trip op de Azoren staan op mijn wishlist. Gave reizen! Ik wens je een minstens zo mooi 2017 toe lady!
  Marcella onlangs geplaatst…Mijn reisjaar 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑