My Way of Exploring

Mijn dag in details | Een mooie maandag

Mijn dag in details | Een mooie maandag
Gister was gewoon zo’n normale mooie maandag. Een maandag waarop ik een best wel goede dag had en heerlijk naar strand ging. Een maandag die ik wil delen met jullie in details. Gewoon, om een kijkje in mijn leven te geven als iemand die elke dag weer voor een verrassing komt te staan of haar lichaam die dag wil meewerken of niet. De struggles, de gedachten, vervelende dingen, maar ook veel mooie dingen!

Ik had geen wekker gezet en werd om kwart voor 9 wakker. Ik was maar een paar keer wakker geweest vannacht en eigenlijk had best wel lekker geslapen. De vermoeidheid viel mee dus toen ik opstond, wat fijn! Ik spring mijn bed uit (oké, dit is iets té overdreven, haha) en sla de gordijnen open. Wat een stalend mooi weertje is het buiten! Een dag waarop de zon schijnt, het lekker warm is en de lucht blauw is. Hallo zomer! Ik loop naar boven en begin de dag, zoals elke dag, met mijn medicijnen innemen en een glas water. Vervolgens keek ik in de spiegel en dat wat ik al dacht was waar: ik stond weer op met een platte en rustige buik! Zo veel thanks to mijn nieuwe medicijnen!! Daarna ging ik weer eventjes mijn bed in om de medicijnen in te laten werken. Na een tijdje voelde ik me goed genoeg en vervolgens ging ik lekker douchen. Een uitgebreide douchebeurt waarin ik mijn haren ook was. Hier gaat altijd even wat tijd in zitten omdat de zilvershampoo in moet trekken, dus vandaar ‘uitgebreid’. Na het douchen doe mijn make-up en kleed ik me aan. Ik kies een witte jumpsuit met bloemetjes er op, deze kocht ik voordat ik naar de Seychellen ging en hij zit zó fijn en ik vind hem zelf super leuk. Vervolgens ga ik weer naar boven en kom tot de conclusie dat ik totaal geen trek heb, dus ik wacht met wat eten. Ik ga op de bank zitten, maak een theetje en stuur Pat een berichtje of hij ’s middags nog op tijd thuis is. Hij stuurde terug dat hij al in de auto zat richting huis en dat hij begin van de middag terug zou zijn. Top! Hij was dit weekend op een festival in Brugge.

Ik besluit al lopend de boodschappen voor een paar dagen te halen, want als ik niet genoeg beweeg op een dag gaat het helemaal mis met mijn darmen. Ik moet wel. Ik haal dus een lekkere lunch voor Pat en mij én brood voor mijn ouders. Ohja, en lactose vrije kwark, want ik wilde voorkomen dat mijn buik zou opzwellen omdat ik naar strand zou gaan die middag. Elke dag bekijk ik wat ik eet in combinatie met wat ik ga doen. Ik er zo veel mogelijk aan doen om mijn darmen rustig te houden, dus ik ga voor safe. Al is het dan altijd nog een gok hoor, want elke dag is weer anders. Het brood bracht ik langs bij mijn ouders en ik at daar gezellig mee. Shit, ik voelde me raar worden in mijn hoofd en mijn benen voelden raar: what’s going on? Ah, tijd voor medicijnen. Ik ging daarna weer naar huis om Pat te verwelkomen thuis. Hij was net één minuutje eerder thuis dan ik, haha. Hij toverde t-shits van het festival uit zijn tas en had er ook eentje voor mij laten maken. Je kon daar gratis een t-shirt laten bedrukken met het ritme (in de vorm van streepjes) van een nummer die je zelf mocht uitzoeken. Ik kreeg een shirt met het ritme van ‘Breathing’ van Oscar and the Wolf (zie foto) en Pat had twee anderen. Het shirt trok ik uiteraard gelijk aan, ondanks dat ik hem daarna als slaapshirt ga gebruiken. We moesten even twinnen, voor de grap, zodat een vriend van ons daar iets over zou zeggen (en dat deed hij, haha!). Pat at zijn lunch op, we pakten onze spullen voor strand bij elkaar en sprongen de fiets op. Op naar strand! Mét platte buik en dus niet alsof ik 7 maanden zwanger ben, yes yes yes. :D

Na een paar minuutjes fietsen konden we al lekker neerploffen bij wat vrienden die er ook waren. Het was fijn middagje zo! Het verkoelende briesje vanaf zee was lekker, maar ook de sluierbewolking was best wel lekker eigenlijk. Ik pakte mijn puzzelboek er bij en begon aan een sudoku, maar verder dan de helft kwam ik niet. Te druk op strand, te veel indrukken, geen concentratie. ‘Relax San, het is niet erg.’ spreek ik mezelf toe. Ik vind het lastig om om te gaan met het feit dat mijn concentratie ontzettend slecht is en dat ik hier niks aan kan doen. Ik zie het als een litteken van het ziek zijn van toen, en daar moet ik mee leven. Ik legde mijn puzzelboek weer weg, keek weer wat voor me uit en praatte af en toe mee met de onderwerpen die voorbij kwamen. 9 van de 10 keer kijk ik gewoon suf voor mij uit op zo’n moment dat alles tegelijk binnenkomt in mijn hoofd. Die drukte is niks voor mij, maar ik wil me er gewoon niet helemaal voor afsluiten. Ik weet zeker dat ik niet gegaan was als ik gewoon nog thuis had gewoond en Pat en ik dus nog niet samen woonden. Dan had ik mezelf afgesloten. Toch ben ik dan op zo’n moment wel blij dat ik wél ben gegaan, ondanks dat ik zó ontzettend veel prikkels binnen krijg als ik op zo’n drukke plek ben. Om een uur of 5 gingen we naar huis. Voordat we weg gingen nam ik nog snel het ene deel van mijn avond medicijnen in en we reden de hele boulevard af. Gewoon omdat het zulk mooi weer was en het kon omdat we totaal geen haast hadden. Heerlijk!

Nog even een extra vrolijke foto!

Nog even een extra vrolijke foto!

Thuis aangekomen ging ik lekker douchen, de zwarte was verzamelen en in de wasmachine stoppen, ik stofzuigde het hele huis en kwam er achter dat een speciaal ding die je op je stofzuiger kan klikken ontzettend handig is om vloerbedekking mee te stofzuigen. Thanks to mijn paps en mams, want die hadden hem kunnen scoren voor een schijntje! Mijn armen lagen er uit van het stofzuigen, het zweet stond op mijn voorhoofd, zo’n beetje al mijn gewrichten deden zeer maar i did it. Again. Daarna ging ik koken. ‘Ah shit’, dacht ik: ik moet natuurlijk voor de laatste keer dat drie daagse dieet volgen en mag dan bijna niks eten. Het is dus even puzzelen met wat ik mocht eten, maar daar kwam ik weer uit. We aten samen met de balkondeuren open lekker ons eten op. Na het afwassen aten we nog een lekker toetje, á la Optimel Griekse Stijl Ananas Kokos, en we ploften op de bank. Voor even dan, want ik hoorde het gezellige muziekje van de wasmachine dat hij klaar was. Hup de droger in!

En nu zit ik op de bank met mijn laptop en typ ik dit. Gewoon een normale mooie maandag uit mijn leven. Een maandag waarop het mooi weer was, Pat vrij was, normale huishoudelijke dingen deed, gezellig bij mijn ouders lunchte met het brood dat ik meebracht, mijn stomme middenoren zich best wel rustig hielden (!) en ik fietste ondanks dat mijn knie daar niet blij van wordt… Met wat pijnstillers red ik mezelf wel, al voel ik mijn knie nu kloppen en steken, maar gelukkig is het draaglijk als ik wat inneem. Ik kan nu denken: ‘Verdorie, waarom kan ik nooit fietsen zonder dat dat knie gewricht zo achterlijk doet?’, maar ik denk: ‘Ik ben blij dat ik vandaag heb kunnen doen wat ik wilde doen omdat ik goede dag had! Het was het waard.’. Omdenken it is. Elke dag weer opnieuw probeer ik zo veel mogelijk om te denken, al ben ik daar tegenwoordig té goed in geworden en daardoor lijd ik daar soms zelf weer onder. Het is lastig om de balans te vinden. Maar even terug naar mijn gewone mooie maandag; ik typ nu dus deze blog en tegelijkertijd (ja, écht!) kijk ik YouTube met Pat op de tv. Ik kan niet multi-tasken en het concentreren op deze blog gaat niet bepaald makkelijk, vandaar ook dat ik nu lekker ga stoppen met typen. Ook omdat mijn armen en handen door het stofzuigen nu bonken en ik elk vingerkootje voel steken. Ik ben het gewend en focus mij op andere dingen, zoals nu: ik ga lekker muziek luisteren met Pat! Afleiding is the key. :)

Straks lekker slapen, want ik ben hartstikke moe! Eerst nog mijn laatste medicijnen innemen van deze dag, dan mag ik pas gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag. Hopelijk weer een mooie dag waarop ik mezelf – voor mijn begrippen – goed voel! Elke dag is anders en jep: het is elke dag weer opnieuw een verrassing hoe het gaat. Dit is wat het is, dit is mijn leven en ik wilde dit een keertje wat gedetailleerd delen om te laten zien dat altijd pijn hebben niet betekent dat je leven klote is. Het is roeien met de riemen die je hebt en de dagen dat het goed gaat moet je koesteren en extra van genieten. Worth it!

Wat heb jij gister op die mooie maandag gedaan?

4 Comments

 1. Romy

  Wat een mooie en positieve blog! Ik vind het zo mooi hoe je, ondanks dat je lichaam niet altijd goed meewerkt, zo positief in het leven staat. Wat fijn dat je zo’n mooie maandag hebt gehad en dat je je ook lichamelijk best goed voelde :) Leuk om zo een dagje mee te kijken!
  Fijne dag vandaag!
  Romy onlangs geplaatst…95 (!) leuke dingen om te doen in de zomervakantie

 2. Darina

  Wat leuk zo’n kijkje in je leven. Mooi geschreven en fijn dat je lekker naar het strand bent geweest.
  Darina onlangs geplaatst…Hoe begin je met het schrijven van je boek?

 3. evelien

  Wat een super leuk artikel, en heel erg leuk geschreven.
  Het klinkt als een hele fijne Maandag, wat Romy zegt, ik vind het heel erg knap hoe je ondanks de struggles zo positief blijft en dingen blijft doen. You go girl!
  Liefs,
  Evelien

 4. Jessica J.

  Tof, zo’n kijkje in je leven. Bewonderenswaardig hoe je zo positief in het leven blijft staan. ♥
  Jessica J. onlangs geplaatst…Mijn ultieme festivalchecklist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑