My Way of Exploring

Mijn bevindingen van 2019 tot nu toe

Mijn bevindingen van 2019 tot nu toe
Over minder dan twee maanden is het 2020. De tijd gaat belachelijk snel als je het mij vraagt. Tot nu toe was 2019 een jaar om nooit meer te vergeten. Een jaar vol met de grootste veranderingen ever. Ik deel mijn bevindingen met jullie!

Trouwen is amazing!

Onze bruiloft was geweldig! We hebben een onvergetelijke dag gehad, echt. We zijn allebei zo blij dat het precies is gelopen als dat we gehoopt hadden. De reacties van anderen zijn ook zo tof! Nog steeds horen we dat we zo’n leuke ‘anders dan anders’ bruiloft hadden. Conclusie: trouwen is amazing!

Mijn werk is TOF

Sinds dit jaar ben ik er dankzij mijn baan achter gekomen dat ik echt op mijn plekje zit. Ik werk inmiddels alweer meer dan 8 maanden bij een videoproductiebedrijf. Tot nu toe heb ik zo veel geleerd! Natuurlijk veel op het gebied van werk, maar ook op persoonlijk gebied ben ik gegroeid. Ondanks de tegenslag dat ik een aandoening kreeg, wat overigens echt een k*t timing was als je net een baan hebt, heb ik wel altijd doorgezet. Mijn werk is mijn hobby, hoe tof is het dat je dat kan zeggen? Dit geldt voor mijn parttime baan, maar absoluut ook voor mijn eigen bedrijf!

Verbouwen gaat nooit zoals je verwacht

Leerpunt nummero 1: verbouwen gaat NOOIT zoals je van te voren verwacht. Er zijn altijd dingen die je tegenkomt waar je niet op had gerekend. De tegenslagen kunnen je om de oren vliegen. *Kuch* daar zijn wij een goed voorbeeld van *kuch*. :’)

DSC00243 kopie

Er zijn altijd oplossingen

Deze slaat op de bovenstaande: er zijn altijd oplossingen. Bloed, zweet en tranen, maar alles komt uiteindelijk goed. De struggles lijken soms onoplosbaar, maar uiteindelijk is er altijd wel iemand die weet hoe je iets kan oplossen. In het begin van de verbouwing zat ik regelmatig in de stress over dingen omdat ik geen idee had hoe je bepaalde dingen moest aanpakken, maar nadat de tijd vorderde leek ik er steeds chiller mee om te gaan.

Mensen bemoeien zich graag met je

Natuurlijk wist ik wel dat mensen zich graag met je bemoeien, maar dit jaar heb ik wel gemerkt dat er mensen zijn die zich de meest gekke dingen in hun hoofd kunnen halen. En jawel, dit gaat weer over onze verbouwing. Een kleine greep uit de collectie: ”Gaan ze er überhaupt nog wel wonen?”, ”Zullen ze het weer te koop gaan zetten?”, ”Wat duurt dat lang zeg!”, ”Doen ze wel wat?”, ”Jullie doen wel langzaam zeg.”, ”Hoe kan het nou zo lang duren?”, ”Wonen jullie er nou nog steeds niet?”. Oh my. Het ergste vind ik nog wel dat mensen lachend in je gezicht dit soort dingen zeggen. De laatste maanden haal ik graag mijn bitch face naar boven op zo’n moment. Leuk als je vraagt naar hoe de verbouwing gaat, maar laat alsjeblieft die achterlijke gedachten en vooroordelen voor je. Je weet niet hoe iemands privé leven er uit ziet en hoe die verbouwing precies in elkaar steekt. Joh, en wie weet willen wij het lekker rustig aan doen? So what? Mijn standaard reactie nu: ”Wanneer kom je helpen?”. ;-)

Ik kan heel chaotisch zijn

Oh man, moet ik dit zeggen? Ja… Ik kan heel chaotisch zijn. Ik heb het bewezen de afgelopen maanden. :’) Ik ben nog nooit zo veel vergeten, heb nog nooit zo veel ‘oh ja, shit’ gezegd in mijn leven en mijn hoofd was al verder dan mijn lichaam. Van hot naar her. Niks voor mij, maar blijkbaar heb ik die kant ook.

Ik ben sterker dan ik dacht

Ik wist wel dat ik mentaal gezien best sterk sta, maar na zo veel gebeurtenissen dit jaar ben ik wel ultiem getest. Natuurlijk was ik lang niet elk moment sterk, maar het feit dat ik mezelf wel kan herpakken heeft me laten zien dat ik sterker ben dat ik dacht. Er waren echt momenten waarop ik dacht gek te worden dit jaar. Toch heb ik me niet gek laten maken en blijf ik niet hangen in bepaalde emoties en gedachten. Ik kreeg laatst nog een compliment van mijn fysiotherapeut, hij zei dat ik totaal niet bij de pakken neer ga zitten. Ondanks dat ACNES echt een rot aandoening is (en het mentaal echt een klap geeft, want je bent ineens zo beperkt), blijf ik wel sterk en ga ik door met mijn leven voor zover dat lukt.

DSC00168-2 kopie

We kunnen meer op elkaar bouwen dan ooit

Natuurlijk weet ik na meer dan 9,5 jaar samen te zijn wel dat ik kan rekenen op Pat. Dit jaar heeft alles overtroffen. Zo’n groot project als dat wij aan zijn gegaan is stressvol en heeft veel impact. Samen kunnen we wel alles aan, zo voelt het echt. Ook als ik denk aan de klote gebeurtenissen van dit jaar, dan weet ik dat we altijd er voor elkaar zijn. Dit jaar is wat dat betreft echt een grote test geweest als ik zo terug denk.

Een stapje terug doen is niet erg

Na flink wat tikken te hebben gekregen op lichamelijk en mentaal gebied, heb ik stapjes terug moeten doen. Dat hebben jullie vast ook wel gemerkt op mijn blog. Er is een periode geweest dat ik alleen maar mijn photo diaries online gooide en af en toe een andere blog. Daar baalde ik heel erg van, maar ik heb ook ingezien dat het helemaal niet erg is om dat te doen. Ik eigenlijk bij alles een tandje minder moeten doen. Als het goed is voor mij, dan is dat prima. Al moet ik zeggen dat ik momenteel weer een soort van vliegtuig ben, maar ik merk wel dat ik wel bewust ben dat ik dat doe en dat ik mijn rustmomenten moet pakken.

 Toch overheerst altijd de positiviteit

Ondanks tegenslagen, nare gebeurtenissen en al het andere negatieve wat je je kan bedenken… De positiviteit zal uiteindelijk altijd blijven overheersen merk ik. Je moet er alleen wel wat voor doen natuurlijk. Lieve mensen om je heen, doen waar je gelukkig van wordt, gave gebeurtenissen vieren, genieten van de kleine dingen in het leven, leven in het nu en vooral positief blijven. Jouw eigen mindset blijft het belangrijkste als het gaat om hoe jij je voelt en handelt. Daar word ik heel positief van. Mooie afsluiter, toch?

Ik maak denk ik wel een deel 2 ergens eind december, want ik zou best nog wel wat bevindingen op kunnen noemen. Tegen die tijd zijn we ook weer een kleine twee maanden verder en kan ik er vast nóg meer opnoemen. Of ik maak een jaaroverzicht? Dat kan ook nog. Ik weet het nog niet. Jullie gaan het vanzelf zien.  :-) Al kan ik nú al gokken dat de allergrootste conclusie van 2019 zal zijn: dit jaar was bizar.

Welke bevindingen heb jij tot nu toe gedaan dit jaar?

6 Comments

 1. Darina

  Hele mooie en inspirerende bevindingen. Eén van mijn bevindingen van dit jaar is dat ik ook veel meer kan dan ik altijd zelf dacht. Geeft me een goed gevoel.
  Darina onlangs geplaatst…Fotodagboek oktober 2019

 2. Romy

  Wat een bizar jaar heb je inderdaad achter de rug met hoogtepunten, maar ook flinke tegenslagen. Ook ik vind het onwijs knap hoe je altijd positief weet te blijven en toch het goede van de dingen blijft inzien. Wat fijn dat je bijvoorbeeld veel energie uit je werk kunt halen.
  Die opmerkingen over een verhuizing/verbouwing zijn heel herkenbaar trouwens. Ik ging 2 maanden na de sleuteloverdracht in mijn appartement wonen (simpelweg omdat ik nog niet alle meubels had en niet wilde hoeven kamperen in mijn huis). Hoe vaak mensen wel niet hebben gevraagd waarom ik er nog niet woonde, of er dan echt zó veel moest gebeuren, etc. Ach, je doet het toch nooit voor iedereen goed ;)
  Romy onlangs geplaatst…Blij Lijstje | Botanische foto’s, baktalent & burgervoorraad

 3. Jessica J.

  Ik vind het ongelooflijk inspirerend hoe jij altijd maar zo positief weet te blijven. Van jouw ingesteldheid kan ik nog wel iets leren.
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #27 • In m’n eentje naar Parijs en kattenkwaad

 4. Simone

  Wat een hoop bevindingen al, het jaar is nog niet helemaal om zelfs. Ik ben benieuwd naar je aanvulling. Misschien dat ik aan het eind van dit jaar ook wel zo’n artikel schrijf, na alles wat wij hebben meegemaakt.
  Simone onlangs geplaatst…Insta Shots #3 | Oktober

 5. Shirley

  Mijn reactie is niet vernieuwend ten opzichte van wat er al gezegd is, maar ook ik vind het heel knap hoe positief je altijd bent.
  Shirley onlangs geplaatst…Reactie op Oktober | Niemand heeft beloofd dat het interessant zou zijn door Shirley

 6. Irene

  Mooi om te lezen! Het lijkt al een jaaroverzicht :) Fijn om er eens over na te denken. Je hebt er een nogal bewogen jaar op zitten zeg! Ik vind je echt een sterke vrouw en ik heb heel veel bewondering voor je doorzettingsvermogen. Het leven is niet makkelijk en zeker niet als je zoveel tegenslag hebt maar je doet het toch maar mooi.
  Irene onlangs geplaatst…Dagboekje van week 44.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑