My Way of Exploring

Mijn 13 gekke gewoontes

Samos micro seitani macro seitani
Gekke gewoontes waar je jezelf soms wel eens keihard om uitlacht. Ja, ik heb ze ook. Ik vind het wel grappig om te zien hoe mensen bepaalde gewoontes hebben. Ik heb een lijstje opgesteld met 13 gekke gewoontes van mij. En over een gekke bijpassende foto gesproken… Hier deed ik een typisch San-dansje op een rots. Heb je zin om te lachen? Dan moet je zeker verder lezen!


◊ Overgebleven pitjes van brood opeten
Pitjes van brood: je maakt me hier blij mee! Als er in de zak nog pitjes zitten of op mijn bord liggen dan eet ik ze allemaal op. Als iemand de zak van het (stok)brood weggooit vóórdat ik hem het geïnspecteerd dan krijg diegene dat te horen hoor! Haha, soms zitten mensen me wel raar aan te kijken als ik de overgebleven pitjes allemaal op zit te eten. Mijn neefje van vijf zegt zelfs al tegen mijn zus dat ze alle pitjes voor tante Sandra moeten bewaren. :-)

◊  In slaap vallen tijdens een film
Ja, dit is echt een dingetje. Dit is gister zelfs nog gebeurd. Mijn vriend vind dat ik het af moet leren. Maar hóé dan? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Het gebeurt gewoon, haha! Het is niet zo dat ik de film stom vind, maar het wekt op een of andere manier gewoon slaap bij mij op. Hoe leer ik dit af? Wie o wie?

◊  Brood niet smeren maar dippen
Als ik ergens de rillingen van krijg dan is het wel brood besmeerd met iets vloeibaars. Dat gaat er dan helemaal insoppen en neeee bah, ik zit al bijna te kokhalzen van het idee alleen al. Wat ik dus doe? Ik heb bijvoorbeeld jamkuipjes waar ik dan mijn brood in dip per hap, zodat ik het gelijk kan opeten én dus niet de jam in het brood dringt. Haha, hier lach ik mezelf ook om uit dus je hebt het recht om me hier om uit te lachen.

◊  Eerst de randjes opeten
Geef me een eierkoek en observeer me dan. Je zult zien dat ik eerst de randjes opeet zodat het middenstuk overblijft. Het lekkerste stukje bewaar je voor het laatst, toch?

◊  Eerst de deur van het slot doen doen en vervolgens doortrekken
Hier was ik me nooit van bewust. Totdat mijn vriend het een keer opmerkte. Hij hoorde altijd eerst het slot van de deur gaan en daarna pas de wc doorspoelen. Euh, zit hier eigenlijk een ‘normale’ vaste volgorde in dan?

◊ Medicijnen na het eten weigeren
Als er één ding vies is, is het medicijnen innemen na het eten. Die smaak blijft dan in je mond hangen. Ik neem dus altijd alles in vlak voordat ik ga eten, zodat ik die vieze smaak kan wegspoelen en zodat die grote krengen niet in mijn keel blijven hangen. Als er langer dan een kwartier tussen medicijnen innemen zit en eten, dan hang ik boven de wc omdat ik daar súper misselijk van word. Dus echt vlak voor het eten is perfect.

◊ Vaste plek telefoon
Ik heb een winterjas met twee grote zakken waar mijn telefoon in past. Ik doe áltijd mijn telefoon in de linker zak. Als hij daar niet in zit, en op een of andere manier dus in de rechter is beland dan kan ik helemaal gek worden. Weet je wel, zo’n schrikmoment dat je denkt dat je telefoon gestolen is? Altijd aan de linkerkant dus!

◊ Observeren
Niet gelijk bang worden als je dit leest, ik doe het namelijk niet bewust. Het is zo dat ik mensen blijkbaar automatisch observeer. Ik heb alle patronen en gewoontes van mensen al heel snel door, zonder dat ik bewust op diegene aan het letten ben. Ik vind dit super handig vanuit mijn opleiding gezien, dus ik ben er best blij mee. Maar soms is het wel vervelend dat ik me ga irriteren aan bepaalde  dingen van anderen, aangezien ik alle patronen, stopwoordjes, gewoontes en noem maar op, zie. Ik kan er niet tegen als ik herhalingen ontdek. Ik ben een gek persoon, haha.

◊ Drinken met een rietje
Soms vind ik het gewoon lekker om met een rietje te drinken. En ja, ik voel me dan echt een kleuter!

◊ Vaste volgorde lenzen in- en uitdoen
Ik doe standaard eerst mijn linker er in of uit, en dan pas de rechter. Waarom weet ik eigenlijk niet. Maar het valt mij op dat ik het altijd op deze manier doe en er niet vanaf wijk.

◊ Eenzame opsluiting vlak voor een tentamen
Als ik een tentamen heb sluit ik me een paar dagen van te voren op en leer ik er op los. Het heeft bij mij geen zin om weken van te voren af en toe te gaan leren. Nee, ik sluit mezelf een paar dagen van te voren op met liters thee, meloen en studieboeken.

◊ Geen restjes
Ik heb er een hekel aan als iemand restjes in een verpakking laat zitten, waarvan je het makkelijk nog kan opeten/drinken. Als ik bijvoorbeeld een meloen slacht, dan zorg ik dat ál het eetbare van de schil af is gesneden. Eerder heb ik er geen vrede mee.

◊ De hik krijgen van rauwe wortels
Als ik rauwe wortels eet dan krijg ik standaard de hik. En dan denk ik: WHY? Ik vind het zó raar! Dit is dan wel niet echt een gewoonte qua gedrag, maar wel iets wat steeds weer terugkomt. Deze mag er wel tussen staan vind ik. Echt vet apart dit… Kijk, als je het van koolzuurhoudende drankjes krijgt, oké. Maar van rauwe wortels? Het gekke is dat ik met gekookte wortels nergens last van heb.

Lach me maar uit, haha, dat doe ik zelf namelijk ook. Wat kan een mens toch gekke dingen doen, bewust én onbewust. Ach, dat vind ik altijd zo leuk aan mensen en dat maakt iedereen verschillend.

Wat is jouw gekke gewoonte?

11 Comments

 1. Joyce

  AHAHAH ! Meid, wat herken ik mijzelf hierin.
  ”Geen restjes, Drinken met een rietje, Observeren, Medicijnen na het eten weigeren, Eerst de deur van het slot doen doen en vervolgens doortrekken , eerst de randjes opeten en de pitjes van obergebleven brood eten. Ook van chips vind ik de kleine stukjes zooo lekker” .

  Leuk om te lezen!

  • Sandra

   Haha, wat grappig om te horen dat je dingen herkent!

 2. Manon

  Oh heerlijk! Ik herken mij overal in, dus zo gek ben jij niet.. Of wij.. of uuuhh :D Vooral de hik krijgen van rauwe wortels, ik begrijp tot de dag van vandaag niet hoe dat kan haha.

  • Sandra

   Haha, heb jij dat ook?! Wauw, eindelijk iemand die weet wat het is om van rauwe wortels de hik te krijgen!!

 3. Christian

  Haha ik heb zeker gelachen, tof geschreven! Het schijnt zo te zijn dat mensen gelukkig worden van dit soort trekjes, dus zo raar is het niet :)

  • Sandra

   Gekke dingetjes aan jezelf zijn meestal ook wel lachwekkend, dus ik zie er inderdaad wel wat van in dat van die trekjes je gelukkig maken. Dankjewel!

 4. Renate

  De hik krijgen van rauwe wortels. Haha, daar heb ik nou nog nooit van gehoord. Wat grappig zeg. Al moet ik zeggen dat ik zelf ook een paar rare gewoontes heb. Vroeger vond ik het super leuk om op het strand de vastgeplakte schelpjes van mijn voetzolen er af te krabbelen. Niet alleen bij mezelf, maar ook mijn moeder moest er aan geloven. Die begon dan hard te gillen omdat ik aan het voet zat te kriebelen haha.

  • Sandra

   Hahaha, bij jezelf zie ik nog wel voor me, maar bij je moeder? Super grappig!

 5. Celeste

  Hahaha wat herkenbaar! Die pitjes van het brood, je mobiel in de linkerzak (al is het bij mij mijn rechter), je brood dippen en nog enkele anderen. Ik dacht altijd dat ik gek was haha, gelukkig zijn er dus meer ;)

 6. Darkest Colour

  Hi! Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Op http://www.darkestcolour.blogspot.nl kun je het artikel vinden! Veel plezier en succes bij het beantwoorden van de vragen. Laat je het me weten als je ze beantwoord hebt? Liefs, Shanna van Darkest Colour X

  • Sandra

   O wat super leuk! Ik laat het je weten als het artikel online staat. ;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑