My Way of Exploring

Mijn 12 aandachtspunten voor in 2018

Mijn 12 aandachtspunten voor in 2018
Het is 2018! Een nieuw jaar waarin ik een lijstje voor mezelf heb gemaakt met de belangrijkste punten die ik anders zou willen, waar ik op hoop of graag zou willen doen/bereiken. Ik geloof zelf niet zo in ‘een nieuw jaar, nieuwe kansen’ en goede voornemens. Elke dag heb je nieuwe kansen, voor mij hangt dit niet af van een nieuw jaartal. Toch heb ik wel een aantal aandachtspunten voor in 2018!

Gezondheid
Wat ik als eerste hoop is dat het de komende tijd beter gaat met mijn gezondheid. Afgelopen jaar was niet al te positief op dit gebied, maar ik hoop dat het dit jaar beter mag gaan. Ik heb hier zelf totaal geen grip op, dus daarom komt het machteloze gevoel soms wel eens naar boven en dat is naar. Maar goed, positief blijven is the key. Ik hoop dat ik eind dit jaar tegen mezelf kan zeggen: ”Yes San, het is dit jaar zo veel beter gegaan!”.

Propedeuse
Het lijkt elk jaar wel weer naar boven te komen, en eerlijk? Ik word er gek van om het steeds weer opnieuw te moeten zeggen. Dit is écht een gevoelige snaar bij mij. Ik wil ZO graag, maar mijn gezondheid gooit elke keer weer roet in het eten. Als ik over mijn propedeuse nadenk voel ik vrijwel direct tranen omhoog komen, gewoon omdat het al zo vaak tegen heeft gezeten. Zal ik dit jaar dan eigenlijk mijn P halen? Ik ga er voor, dat doe ik al 3 jaar, maar dit jaar gaat het me écht lukken. Punt uit.

Leuke dingen plannen
Ik moet meer leuke dingen plannen. Als ik iets in het vooruitzicht heb staan, dan merk ik dat ik daar onwijs blij van kan worden. Ook al zijn het kleine simpele dingen (ergens wat eten/dagje weg/middagje fotograferen), het werkt voor mij goed om dit vast te leggen en er lekker naar uit te kunnen kijken. Naast dat ik er van hou om dingen alleen te doen, wil ik ook nog meer met anderen doen. Mijn vriend, familie, vriendinnen, vrienden… Alles wil ik vast gaan leggen in een bullet journal. Hieraan moet ik dit jaar echt gaan beginnen. Ik kijk er naar uit om lekker creatief bezig te zijn en tegelijkertijd met mezelf bezig te zijn door middel van lijstjes maken, te plannen, doelen op te stellen, etc. Ik weet alleen echt niet welke ik wil qua merk, dus heeft iemand misschien dé gouden tip? Ik kom er zelf niet uit…

Kijken naar ander huis
Pat en ik wonen hier naar verwachting tot december dit jaar, maar het kan ook nog uitgesteld worden. Ons huis wordt namelijk gesloopt (meh) en daarom moeten we nu al een beetje onze ogen openhouden voor alternatieven. We weten ook totaal nog niet wat de mogelijkheden voor ons zijn, dus daar moeten we ons dit jaar goed mee bezig gaan houden. Vind het allemaal wel erg spannend moet ik zeggen, maar anderzijds heb ik er ook wel vertrouwen in dat het goed moet komen en we samen een nieuw plekje vinden.

Meer bloggen
Ik roep het al een tijdje: ik wil meer bloggen. Ik wil het liefst minimaal vijf artikelen in een week online zetten. Nu zit ik op drie, maar toch hoop ik dit binnenkort al op te hogen naar vier. Dit jaar hoop ik AroundSan weer groter te maken en daarbij denk ik dat meer blogs online zetten zal helpen. Ook wil ik dingen gaan veranderen aan mijn blog en zou ik ook weer willen gaan reageren op de reacties die ik van jullie krijg. Ik heb dit heel lang altijd elke dag gedaan, maar uiteindelijk ging daar zo veel tijd in zitten dat ik hiermee gestopt ben. Op de ene wel reageren en op de ander niet vind ik zelf niet leuk, dus ik sta voor de keuze of ik wél of níet reageer op reacties. Mijn keuze? Ik ga weer op iedereen reageren en zo meer interactie krijgen met mijn volgers. Kost veel tijd, maar ik word daar wel heel blij van en het is gewoon ontzettend leuk om met jullie te praten!

Vakantie
Dit jaar hoop ik weer mezelf te kunnen verliezen tijdens een mooie vakantie. Waarheen en met wie weet ik nog niet, maar ik hoop toch wel weg te kunnen. Het is voor mij echt iets waar ik heel erg naar kan uitkijken en ik word altijd ontzettend blij van de voorpret die ik heb. Het voelt ook al iets leegs en sombers als ik niks in het vooruitzicht heb voor dit jaar, dus ik hoop dat daar verandering in komt. Ik zou het niet anders kunnen uitleggen als dit denk ik, haha. Merk echt dat ik warmte en zon nodig heb! Gewoon lekker naar een warm land waar de zon schijnt, mooie natuur, een toffe cultuur, nieuwe mensen…  En over voorpret gesproken! Lekker opzoek gaan naar de mooiste badmode, hup de koffer in en lekker genieten op het strand in een mooie bikini. Ben benieuwd wat dit jaar gaat brengen!

Meer met fotografie bezig zijn
Sinds ik mijn nieuwe lens heb vind ik fotografie nog veel leuker geworden dan ik het al vond. Ik heb vorig jaar veel geleerd en dit jaar hoop ik nog veel meer te leren. Ik merk dat ik mezelf helemaal kan verliezen in fotograferen en dat ervaar ik als iets heel fijns! Ik zou dus nog meer met mijn camera in de weer willen zijn en op die manier ontspannen en tegelijkertijd mooie foto’s maken.

Video’s maken
Ik wil zo graag meer aan de slag met video’s en YouTube. Eigenlijk wil ik dit al heel lang, maar ik vind het heel lastig om die zelfverzekerdheid te vinden hiervoor, ofzoiets. Dit jaar hoop ik een beeld te krijgen wat ik wil, hoe ik dit ga doen en wat voor video’s ik eventueel zou willen maken. Lastig, lastig…

Meer experimenteren in de keuken
Sinds ik op mezelf woon ben ik er achter gekomen dat ik koken ontzettend leuk vind! Elke avond kijk ik er naar uit om weer wat lekkers op tafel te zetten. Ik wil dit jaar meer gaan uitproberen en dingen combineren. Ik wil meer recepten gaan maken zoals bijvoorbeeld de paddoburgers. Er zijn zo veel mogelijkheden op het gebied van vleesvervangers, dus daar zal vast veel in te ontdekken zijn! Ook lijkt het me leuk om meer taarten/cake/koekjes te gaan bakken met ingrediënten die mijn lichaam kan verdragen. Dit is een grote uitdaging, maar niets is onmogelijk. Yes, ik heb echt zin om meer in de keuken te gaan staan!

Weer beginnen met hardlopen
Dit is een doel die ik sowieso wil halen dit jaar. Nu het heel goed gaat met mijn enkel heb ik weer de zin teruggekregen in hardlopen. Al komt dat nog wel een volgend probleem: die ontstoken oorspeekselklier die al drie jaar er voor zorg dat ik niet kan hardlopen. Die schokken zorgen er voor dat het ontzettend pijn gaat doen, het gaat opzwellen en de rest van het verhaal laat ik achterwege, want dat zijn nogal onsmakelijke details… Er is een mogelijkheid waardoor ik hier misschien vanaf kan komen. Daar wil ik dit jaar naar gaan kijken. Al komt daar ook angst en risico bij kijken en dat maakt het allemaal heel erg lastig.

Beter in mijn vel zitten
Het afgelopen jaar heb ik meerdere perioden niet zo lekker in mijn vel gezeten. Opnieuw hangt dit grotendeels samen met mijn gezondheid, maar ook waren er grote veranderingen in mijn leven en een aantal persoonlijke dingen. In de tijd dat we samen gingen wonen en van alles moesten regelen en kopen heb ik mezelf bijvoorbeeld niet altijd oké gevoeld. Niet gek natuurlijk, want zo’n grote verandering is niet niks! Dit jaar hoop ik dat ik minder vaak een poker face opzet tegenover anderen en beter in mijn vel zit. Het is absoluut niet zo dat ik ontzettend somber ben geweest hoor, gelukkig heb ik daarvoor genoeg trucjes om mezelf weer op te peppen en positief te krijgen.

Minder druk maken
Vorig jaar ben ik gaan samenwonen, wat overigens nog steeds súper goed bevalt! Daarbij komen heel wat serieuze ‘grote mensen dingen’ kijken. Waar ik nogal goed in ben is mezelf zorgen maken op financieel gebied. Ook al zullen we 200000 euro hebben, alsnog kan ik mezelf druk maken om geld. Ik moet wel zeggen dat het beter gaat nu, maar alsnog vind ik dat ik mezelf té veel zorgen maak. Dit jaar hoop ik toch wel hier vanaf te komen eigenlijk. Ik zou al blij zijn als het een stuk minder wordt! Gelukkig heb ik zelf wel een idee hoe dit zou kunnen, dus daar ga ik mee aan de slag.

Dit was het zo ongeveer wel denk ik. Ik heb nog wel een aantal dingen die ik uit dit lijstje heb gehaald en die ik lekker voor mezelf houd, maar verder denk ik wel dat dit wel een goed overzichtje is om te delen op mijn blog. Ik ben nu wel heel benieuwd of jullie ook een aantal dingen hebben waarvan je denkt: ”Ik zou dit dit jaar echt willen bereiken.” of ”Ik hoop echt dat…. dit jaar uitkomt.”. :)

Waar hoop jij op dit jaar? En heb jij nog iets wat je zou willen veranderen?

34

13 Comments

 1. Aneta

  Je propedeuse halen , ga je gewoon doen meis! 3 keer is scheepsrecht toch! Zelf begin ik half januari met een fotografie cursus onwijs veel zin in. Ik hoop dat jullie een mooi huisje vinden
  Aneta onlangs geplaatst…6 opmerkelijke weetjes over tweelingen

 2. Darina

  Wat een mooi doelenlijstje! En je propedeuse ga je echt halen dit jaar! Spannend dat je weer op huizenjacht moet. Ik ben benieuwd. Ik wil dit jaar mijn boek afmaken en dan gaan opsturen naar uitgevers.
  Darina onlangs geplaatst…8 Manieren Om Je Dromen en Doelen Waar te Maken

 3. Loes

  Ik denk dat je gezondheid het aller belangrijkst is! Als ik het zo zag via instagram ed, was het veel getob afgelopen tijd.. Hopelijk brengt 2018 je daarom veel fijne dagen zonder zorgen (om je gezondheid!).
  Loes onlangs geplaatst…Favorieten van de Maand – December

 4. Sarah

  Heel veel succes met je propedeuse. Hopelijk laat je gezondheid het dit jaar wel toe. Ik duim! En dat wat je zegt over nog geen reis in het vooruitzicht hebben, dat voel ik dus exact hetzelfde. Ik heb momenteel ook nog niets op de planning staan en dat geeft me dus ook zo’n heel leeg en somber gevoel. Echt niet tof. De nood aan zon is hoog :)

 5. Simone

  Wat een mooie lijst. Ik kan mij ook altijd druk maken om geld hoor. Hoeveel geld we ook hebben. Ik ben wat dat betreft ook gewoon een druktemaker haha!
  Simone onlangs geplaatst…TROUWEN | Onze ideale huwelijksreis

 6. marleen

  Hahaha, da’s een beste lijst :P Health first, he? ;) Enne, dat vakantievoornemen deel ik HE-LE-MAAL! ;)

 7. Anne - Ditisanne.nl

  Mooie lijst hoor en veel dingen zijn herkenbaar! Hopelijk gaat het goed met je gezondheid!
  Ik gebruik de Leuchtturm als bullet journal en die is echt superfijn!
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit was 2017! Wat zijn mijn plannen voor 2018?

 8. Nina Simplynspecial

  Ik weet zeker dat het je dit jaar gaat lukken, dat moet gewoon. Die P ga je halen ;) Wat ik dit jaar wil? Kei hard aan mezelf werken zodat ik einde van dit jaar kan zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om beter in mijn vel te zitten.

 9. Romy

  Dat zijn veel aandachtspunten, maar wel stuk voor stuk heel mooie aandachtspunten! Ik hoop dat 2018 je veel goeds zal brengen en in ieder geval meer gezondheid en rust dan het afgelopen jaar. Wat mooi dat je meer tijd wilt besteden aan je hobby’s (bloggen en fotografie) en zo gaaf dat je misschien ook YouTube wilt oppakken. Maareh, vergeet niet dat je gezondheid voor gaat, hè?! :) Ik hoop dat 2018 een prachtig jaar voor je wordt waarin je beter in je vel zit en het ook gezondheidstechnisch een stuk beter gaat. ♥ Dat is je van harte gegund!
  Romy onlangs geplaatst…Geen wintermens? 7 tips om de winter leuk(er) te maken!

 10. Johanne

  Goede aandachtspunten! Hoop echt dat je gezondheid dit jaar mee zit, wat een gedoe allemaal zeg. En natuurlijk dat je je P haalt, kan me voorstellen dat het je verdrietig maakt… Heeel veel succes met alle mooie dingen!
  Johanne onlangs geplaatst…Mijn ‘reading challenge’: dit zijn de 30 boeken die ik dit jaar ga lezen

 11. Nienke

  Goed lijstje! Ik hoop dat het je gegund is! :)
  Mijn voornemen is vooral gaan sporten, meer ontspannen én meer bloggen. En weer eens meeten met andere bloggers lijkt me superleuk (ook met jou!). =D

 12. Silke

  Na je (zoals altijd heerlijk weg te lezen) fijne weekverslag, ben ik bij deze blog aanbeland (die ik mysterieus genoeg niet voorbij zag komen, dus nu lees ik gewoon 2x San in 1 dag, huj! Ik vind het super motiverend om zo’n lijstje te lezen, zeker omdat ik weet dat het allemaal hele mooie doelen zijn & je het echt wel gaat kunnen hoor meid! En ik kan alleen maar juichen voor meer San-blogs, hihi! Heel veel liefs :)
  Silke onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #132 | Happy New Year!

 13. Sabine

  Mooie lijst meid, dat wordt vast een geweldig 2018! Ik wil mijn bedrijf succesvol maken, blijven bloggen en mijn focus zoeken. En verder gewoon genieten :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑