My Way of Exploring

I’m back from Greece! (Photo Diary #15)

Párga Greece
Hi allemaal! Ik ben sinds gisteravond weer back in Holland. Mijn vriend en ik hebben genoten van onze geweldige vakantie in Párga, in Griekenland. Natuurlijk sta ik te popelen om te vertellen hoe ik het heb gehad op vakantie!

Ik heb ontzettend zin om te laten weten hoe mijn vakantie was. Ik zou een photo diary kunnen maken van de afgelopen week, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet leuk genoeg. Daarom dit keer een klets diary met maar twee foto’s om het spannend te houden, haha. De foto’s die we hebben gemaakt laat ik veel liever in een ander soort artikel zien! Daarnaast heb ik nog lang niet alle foto’s uitgezocht, dus dat wil ik eerst nog doen. Maar oooh, wat heb ik een geweldige dingen om aan jullie te laten zien! Párga is een geweldig dorpje aan de Ionische zee met ontzettend helder water, mooie stranden, omgeven door bergen en prachtige natuur. Als je tot rust wilt komen, dan zit je daar goed op je plek. Het is er toeristisch, maar heel anders en minder dan op eilanden in Griekenland. Er gaan vooral Grieken naar toe op vakantie, dus Nederlanders kom je vrijwel niet tegen. Geloof me, dat geeft een écht vakantie gevoel hoor!

Ons appartement in Párga was top! Lekker ruim en van alles voorzien wat we nodig hadden. We hebben veel gelopen en geklommen, maar dan ook écht heel veel. Párga is opgebouwd tegen een heuvel op, dus het hele dorpje bestaat uit trappen en héle steile hellingen. De eerste dagen was het vooral zweten, puffen en heel veel spierpijn in onze kuiten en schenen haha.
Párga Greece
De stranden waren er super. We hadden er zelfs een verborgen strandje tussen de rotsen gevonden. Dit strandje kon je alleen bereiken met een boot of een avontuurlijk verborgen pad naar beneden (én daarna weer omhoog, PFOE!). We hadden dus een heerlijk privé strand waar niemand was! Als je dan daar op de grote kiezels staat en uitkijkt over het prachtige heldere blauwe water naar de bergen in de verte, dan besef je je toch wel dat er zó veel prachtigs te ontdekken is in de wereld. Fantastisch, echt waar! Daarnaast hebben we ook een ruïne van een kasteel ontdekt. Hier hebben we omheen geklauterd door de woeste natuur haha. De ‘paden’ bestonden vooral uit stenen en waren dichtgegroeid. Wauw, wat was dat mooi zeg! Ook zijn we nog naar een nationaal park geweest in Zagoria. Hier hebben we de zesentwintig kilometer lange Vikos kloof bewonderd (hij is DIEP!), hebben we oude bergdorpjes dorpjes gezien en hele oude mooie boogbruggen. Ik heb zo veel gezien daar!

Op dit moment ben ik nog alle indrukken aan het verwerken, aan het acclimatiseren (geef mij maar die heerlijke warmte!) en aan het nagenieten. Ik heb écht genoten van deze vakantie en ben mijn lieve ouders heel dankbaar dat mijn vriend en ik de mogelijkheid kregen om er even tussenuit te gaan. Daarnaast vond ik het heerlijk om even niet continue wifi te hebben en bereikbaar te zijn.
Ik ga jullie er nog heel veel van laten zien, dus een overload aan foto’s kun je wel verwachten haha. Mijn vriend en ik hebben heel veel gefilmd zodat we een video over onze vakantie kunnen maken. De beelden zijn onwijs leuk geworden! Ik ga er mee aan de slag en hoop binnenkort de video én de foto’s aan jullie te laten zien. En mocht je té nieuwsgierig zijn? Check dan mijn Instagram account voor een aantal foto’s!

Wat ga jij vandaag doen?

12 Comments

 1. BySilke

  Oooh ik ben zo ontzettend benieuwd naar het filmpje en de foto’s, ik was al aan het kwijlen bij je foto’s op Instagram! Blij dat je het zo naar je zin hebt gehad, superleuk om te lezen :D Geniet van je zondag!
  BySilke onlangs geplaatst…Even nadenken over de wereld

 2. Sabrina

  Ahh heerlijk! Ik heb nu ook zoveel zin om op vakantie te gaan <3

 3. Ysanne

  Ah jaaa ik zag al een paar foto’s langskomen op Instagram en wat is het daar mooi zeg! Die zee, komt zo uit een reisboekje :’) Benieuwd naar jullie filmpje!
  Ysanne onlangs geplaatst…10 X DINGEN DIE IK VAN MIJN VRIEND STEEL

  • Sandra

   Die foto was inderdaad echt bizar goed gelukt haha!

 4. Marlijn

  Wat fijn dat je het zo goed hebt gehad. Heerlijk zo’n privé strand, dat heb ik ook een keer op vakantie in Frankrijk gehad echt superchill. Die kloof is wel heeel diep inderdaad, lijkt me eng haha. Ben benieuwd naar je foto’s & video.
  Marlijn onlangs geplaatst…Vet bang deel 3: Kokosolie (on)gezond?

  • Sandra

   Die kloof was inderdaad heel diep. Maar als je er eenmaal staat dan ben je echt overdonderd door al dat moois wat je ziet. :)

 5. Liese

  Klinkt alleszins als een heerlijke vakantie! Stiekem een beetje jaloers, ik wil er ook graag eens voor een langere tijd tussenuit ^^
  Liese onlangs geplaatst…Hoe goedkoop kan je Londen bezoeken?

 6. Pixels By Emilia

  Ohhh wat klinkt dit heerlijk allemaal! Zo tof dat jullie een privéstrandje hadden gevonden tussen de rotsen, dat klinkt echt als een droomplek. Ik ben heeel benieuwd naar de rest van de foto’s!
  Pixels By Emilia onlangs geplaatst…BEACH HOTSPOT Deel 1 / Fijnste strandtent van Scheveningen?

 7. Beau

  Ahhh dit klinkt zó lekker! Ik ben jaloers! Ik ben heel benieuwd naar je foto’s :)
  Beau onlangs geplaatst…Even bijkletsen 7/6/15

 8. Esther

  Oh wat een heerlijk verslagje! Ben benieuwd naar de foto’s :-)
  Esther onlangs geplaatst…Maandag 01/Juni/2015 > Rijbewijs gehaald!

 9. DQ

  Aah ik hou echt van Griekenland. Ben er de afgelopen drie jaar met mijn vriend op vakantie geweest, we gaan dit jaar pas voor het eerst naar iets anders haha (portugal ;)). X

  • Sandra

   Griekenland blijft fantastisch natuurlijk. Leuk dat je nu naar Portugal gaat, dat schijnt ook heel mooi te zijn. Have fun alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑