AroundSan

My Way of Exploring

Ik ben een wandelend to-do-lijstje

Ik ben een wandelend to-do-lijstje
De laatste tijd bestaat mijn leven uit lijstjes. Héél veel lijstjes. Het begon met de verbouwing, maar daarna kwamen al snel nog veel meer lijstjes tevoorschijn. Ik noem mezelf daarom nu een wandelend to-do-lijstje, haha. Ik klets wat over hoe chaotisch het leven kan zijn, maar uiteraard in een positief jasje. :-)

Chaotisch leven

Ik klaag niet graag over het leven. Ik bedoel, ik vind het zo negatief om alleen naar de minder leuke dingen te kijken. Oh, en bovendien zitten aan die minder leuke dingen ook altijd positieve dingen. Maar okay, het moet kunnen om eens niet zo positief te zijn. Mijn leven is de laatste maanden veel te chaotisch.

Ik heb het gevoel alsof ik een beetje op mijn reserve aan het draaien ben. Natuurlijk is dat ook helemaal niet gek als je al 9 maanden in een verbouwing zit. Niet zomaar een verbouwing, maar eentje waarbij het hele huis op zijn kop staat zeg maar. Nog steeds roep ik dat ik het zo weer zou doen, ook al is dit huis nog niet eens helemaal af, haha. Waarom? Omdat het toch wel tof is allemaal. Maar de andere kant is toch wel dat het alle energie uit je lijf zuigt. En niet zo’n beetje ook…

En niet alleen de energie wordt uit je gezogen. Ook mentaal gezien vreet het. Ontspannen is de grootste opgave ooit geworden. Ik kan me niet meer heugen dat ik voor het laatst met een ‘leeg’ hoofd iets leuks, ontspannends of niks heb gedaan.  Ik noem mezelf een wandelend to-do-lijstje. Ik ben geen piekeraar, maar ik betrap mezelf er wel op dat ik de laatste maanden erg veel met schetsen, mogelijke oplossingen voor verbouw-problemen en ander geneuzel in mijn hoofd heb gezeten. Geen moment rust. Die rust kan je zelf wel creëren natuurlijk, en dat doe ik de laatste tijd gelukkig ook wel beter, maar alsnog voelt het alsof je nooit helemaal vrij bent van die verbouw-gedachtes.

Ik ben een wandelend to-do-lijstje

Alles komt tegelijk

Als je alleen een verbouwing aan je hoofd heb dan is het misschien nog te doen, maar daarnaast heb ik ook nog mijn baan en eigen bedrijf. Oja, en we hebben nog een hele bruiloft gepland in iets meer dan 2 maanden, zijn getrouwd, ben begonnen met mijn nieuwe baan, heb tussendoor ook nog ‘effe’ een aandoening gekregen, heb er veel ziekenhuis- en fysiobezoekjes op zitten, planden een huwelijksreis van een maand lang en dan hebben we ook nog andere gebeurtenissen in het privé-leven (want dat bestaat ook nog). Conclusie: wát een jaar tot nu toe.

Nu snap ik dat mensen overspannen of depressief kunnen raken van een verbouwing. Uitspraken als: ‘Ah joh, het komt wel goed.’ en ‘Relax, straks woon je er lekker!’ hoef je tegen mij echt niet te zeggen. Het is zo anders als je er middenin zit en o-ver-al over moet nadenken. Ik bedoel, je moet toch echt samen keuzes maken. Dat kan niemand anders voor je doen. Welke douchedeur? Welke kleur op de muur? Waar moet een stopcontact komen? Hoe hoog moeten de plinten worden? Willen we de afvoer vervangen? Hoe bouw je een koof en welke materialen hebben we daarvoor nodig? Welk type glas moet er gezet worden? In welk verband moet de vloer gelegd worden? Een kleine selectie…

Héél veel to-do-lijstjes 

Gelukkig bestaat Wunderlist, de app die ik een paar weken geleden heb gedownload. Sindsdien schrijf ik werkelijk álles op wat nog gekocht moet worden, wat we moeten doen, wie wat doet… Zonder dat ben ik niks meer, haha. Aan de ene kan vind ik heel stressvol om te zien hoe lang de lijst is. Hij wordt korter, maar wordt ook steeds weer aangevuld. Uiteraard geef ik er ook prio’s aan. Aan de andere kant voelt het als een verlossing om het uit mijn hoofd te kunnen zetten. Voor een deel dan, want toch blijft er nog genoeg in het koppie hangen. Ik ben degene die alles in de gaten houdt en de lijstjes beheert als het hier om gaat, dus het is ook niet gek dat het in mijn hoofd blijft hangen.

Naast de verbouwingsdingen gebruik ik de app ook voor andere dingen. Voor mijn werk heb ik er bijvoorbeeld twee, voor mijn eigen bedrijf heb ik er een, voor de vakantie heb ik er drie, persoonlijke dingen, boodschappen, wat er op de wishlist staat, inspiratie lijstje, dingen die me te binnen schieten… Kan ik nog even doorgaan?

Het is fijn om dingen te kunnen opschrijven. Niet per sé alleen ‘moetjes’, zoals voor de verbouwing, maar ook bijvoorbeeld een lijstje waarop ik alles zet wat mij inspireert. Zulke dingen zijn mega handig voor bijvoorbeeld het maken van blogs, maar ook voor mijn andere werk of op persoonlijk gebied. Ik word van dit soort inspirerende lijstjes erg blij. Tipje dus!

Ik ben een wandelend to-do-lijstje

Note to myself

Kortom: het leven kan soms gigantisch chaotisch zijn. Alles komt op hetzelfde moment op mij/ons af en daar moet je je weg in vinden. Ik kan wel zeggen dat dit jaar echt bizar is. Het meest hectische jaar ooit. De meeste grote veranderingen ooit. Allemaal tegelijk. Dat betekent niet dat ik dit allemaal negatief vind, want ik weet dat die momenten weer voorbij gaan en er zijn ook zo veel dingen die heel gaaf al deze chaotische momenten zijn. Dat geeft kracht. Dus, note to myself: pas op jezelf, geniet en blijf vooral lijstjes maken. Haha!

 Maak jij lijstjes? Zo ja, waarvoor allemaal?

2 Comments

  1. Ik maak vrijwel enkel lijstjes in functie van m’n fulltimebaan, zodat ik zeker geen dingen vergeet. Boodschappenlijstjes of iets dergelijks heb ik al in geen eeuwigheid meer gemaakt, wat wel te zien is aan het feit dat ik geregeld iets vergeet, haha. Je doet me er nu wel aan denken dat het zo ongeveer tijd is voor die jaarlijkse Christmas wishlist, oeeeh!
    Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Punkin Pumpkin Bath Bomb

  2. Hier nog zo’n lijstjesmeisje. Ik maak ook voor alles lijstjes. Van simpele to do lijstjes, tot een volledig uitgewerkte lijst met alles wat ik op moet leveren aan een klant. Van een lijstje met spullen die ik moet kopen tot aan lijstjes waar ik mijn mooie momenten verzamel. Ik kan ook gewoon echt niet zonder lijstjes, haha.
    Ilona Wielinga onlangs geplaatst…5 tips voor als je niet weet wat je aan moet

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑