My Way of Exploring

Hoe mijn wondermedicijnen mijn leven gigantisch verbeteren

Spanje costa brava
Als je mijn blog volgt, dan is het je vast niet voorbij gegaan dat ik het af en toe over mijn geweldige medicijnen heb. Ik heb sinds meer dan een jaar medicijnen die mijn leven gigantisch veranderen. Zo zijn er heel veel dingen die ik nu weer kan doen en voel ik me stukken beter. Benieuwd naar hoe mijn ‘wondermedicijnen’ mijn leven gigantisch verbeteren?

Al jaren lang worstel ik met chronische vermoeidheid. Dit is begonnen nadat ik een hersenvliesonsteking had gekregen. Vorig jaar kreeg ik de diagnose ME/CVS  (Chronisch Vermoeidheid Syndroom). Maar daar een andere keer meer over. Ik lag hele dagen in bed en was te moe om er uit te komen. Dingen als aankleden of douchen waren al een hele onderneming voor mij. Deze periode duurde ongeveer vijf jaar lang. Een verschrikkelijke periode, bluh.

Hoe het mij is uitgelegd wat er niet goed gaat bij mij: Er is ontdekt dat mijn de celdeling naar energie en melkzuur niet goed verloopt. Mijn lichaam verdeelt dit veel te weinig naar energie en juist te veel naar melkzuur. Als je te veel melkzuur aanmaakt dan verzuren je spieren te snel omdat ze te weinig zuurstof krijgen. Daar wordt je moe en stijf van, vandaar die erge vermoeidheid dus. Mijn hersenen krijgen natuurlijk ook niet genoeg zuurstof, waardoor ik me niet goed kan concentreren en niet helder kan nadenken. Ik liet ook geregeld dingen ineens uit mijn handen vallen omdat ik ineens geen kracht meer had. Ook had ik uitvalverschijnselen in mijn benen. Geen pretje…
Er werd nog iets ontdekt, namelijk dat mijn hartslag bij de kleinste inspanningen al in de sterren schiet. Ik moest een week lang met een hartslagmeter om lopen en alles registeren. Bij bijvoorbeeld het aankleden en douchen is mijn hartslag al zó hoog dat mijn spieren direct verzuren. Dit uit zich dus weer in stijfheid, spierpijn en vermoeidheid.

Ik kreeg medicijnen waarmee ik rustig moest opbouwen. De medicijnen zorgen er voor dat de celdeling weer gaat zoals het eigenlijk hoort. In de eerste week dat ik de medicijnen slikte merkte ik al verschil in mijn hoofd. Ik kon ineens helder nadenken? WOW, wát een verschil! Ik werd weer scherp. Ook ging mijn concentratievermogen met mega stappen vooruit. Wát een verschil, again! De bijwerkingen die zich uitten in nóg meer vermoeidheid en hoofdpijn nam ik maar voor lief. Ik was ontzettend blij met deze cognitieve veranderingen! Ik mocht verder opbouwen. Uiteindelijk kwam ik bij de 12 pillen per dag en toen merkte ik lichamelijk verschil. Ik kreeg weer energie, ik had geen spierpijn meer, ik was niet meer stijf en voelde me weer opbloeien! Dat was ook het moment dat ik begon met hardlopen. Dit was altijd al mijn ‘droom’ geweest, want ik vind het heerlijk. De eerste keer rende ik al 5 km zonder te stoppen of te wandelen. Na drie keer hardlopen kon ik de 10 km al aantikken. En dit wéér aan één stuk door. Mijn tempo lag ook super hoog en elke keer stond ik weer met mijn mond open toen ik in de app ‘Runkeeper’ mijn prestatie zag staan. Ik voelde me fantastisch en kon het bijna niet geloven dat ík dit presteerde! Ik bouwde met mijn medicijnen langzaam op naar het maximum, namelijk 15 pillen per dag. Toen ik de 15 pillen slikte kwam mijn hardloop record er aan: 16,8 km. En again, aan één stuk door. Dit had ik opgebouwd in 1/1,5 maand tijd. Bizar. En hijgen als ik thuiskwam? Nee hoor, totaal niet. Iedereen verbaasde zich er over hoe rustig ik weer binnen kwam wandelen als ik net ‘even’ zoveel kilometer had gerend. Ik kreeg dan ook regelmatig voor de grap de vraag of ik doping gebruikte.

sant antoni de calonge spanje spain beach strand running hardlopen nike
Hierboven een blije foto van mijn hardloop-avontuur in Spanje van vorig jaar, haha.

Het hardlopen is het grootste voorbeeld waarmee ik aan kan tonen wat voor werking de medicijnen hebben op mijn lichaam. Ik kon eerst amper lopen zonder problemen, en van het een op het andere moment rende ik met mijn conditie van niks vele kilometers achter elkaar. Mijn tekorten worden aangevuld. En zoals je hierboven al leest krijg ik waarschijnlijk meer zuurstof en energie dan ik eigenlijk nodig heb, want ik zet in een korte tijd de meest absurde prestaties neer qua uithoudingsvermogen. Ook merk ik dat mijn fotografische geheugen, die weg was door de hersenvliesonsteking, weer terug komt. Op dit moment is het nog beter dan dat het ooit is geweest! Ik zie in mijn gedachte weer de bladzijden van mijn studieboek voor me en kan lezen wat er op staat. Ik heb hier heel erg over in gezeten dat het nooit meer terug zou komen, maar gelukkig maakte deze medicijnen een einde aan deze bezorgdheid.

Het valt niet in woorden te beschrijven hoe blij ik ben met mijn medicijnen. Eerst lag ik dágen in bed met heel veel pijn in mijn spieren en gewrichten en kon ik mijn bed niet eens uitkomen. Nu heb ik nog steeds wel eens van deze dagen hoor, maar de dagen dat ik normaal mijn bed uit kan overheersen keihard. De vermoeidheid is altijd nog aanwezig, maar treed veel minder snel op en is lang niet zo erg als dat het was. Alle lichamelijke verbeteringen waren ook te zien in de uitslag van de testen. Die hebben ze vergeleken met de uitslagen van vóórdat ik de medicijnen slikte. Er was een mega groot verschil te zien!

Mensen in mijn omgeving wisten niet wat ze zagen in de periode dat ik mijn medicijnen aan het opbouwen was. Mijn ouders zeggen dat ze mij in een korte periode zagen opbloeien tot een totaal ander mens. Ik kon ineens weer dingen gaan ondernemen, beter leren, concentreren, nadenken, fietsen, wandelen, hardlopen en nog vele anderen dingen. Het is niet meer zo dat ik energie moet opsparen om mezelf aan te kleden. Ja soms, maar dat neem ik voor lief!
Wat ik wel nog wil zeggen is dat niet al mijn klachten zijn opgelost door deze medicijnen, helaas. Maar daar een andere keer meer over, want anders wordt dit artikel wel érg lang!

Ik ben gelukkig met deze vijftien joekels van een pillen per dag. Elke ochtend, middag en avond neem ik ze trouw in. :-)

20 Comments

 1. Bente

  Wat heerlijk dat je medicijnen zo goed werken! En dat je eindelijk weer een normaal leven kan leiden. Echt super om te lezen! :)
  Bente onlangs geplaatst…Blije lijst!

  • Sandra

   Zeker! Ben er heel blij mee. :D

 2. Joy

  Fijn om te horen dat het weer beter met je gaat!
  Ik ben de afgelopen maanden ook erg moe geweest, nu ben ik er achter gekomen dat het te maken heeft met het hormoon dat mijn schildklier aandrijft waardoor mijn schildklier aan de lage kant is… Echt vervelend om de hele tijd moe te zijn terwijl je wel veel dingen wilt doen!
  Joy onlangs geplaatst…TBT | Last Summer

  • Sandra

   Wat vervelend.. Gelukkig weet je nu wel waar het door komt. Luister goed naar je lichaam, want je pest jezelf er anders alleen maar mee. Sterkte!

 3. Iep

  Ooooh, wat fijn dat het beter met je gaat!
  Liefs Iep
  Iep onlangs geplaatst…Gewoon, zomaar

 4. Lisa

  Zo fijn dat alles weer een beetje beter gaat! Ik ben echt blij voor je.
  Lisa onlangs geplaatst…Mooie herinneringen

  • Sandra

   Ahh ja, het is echt heel fijn om weer meer te kunnen doen! :)

   • Esther

    Hoi, wat voor medicijnen neem je voor je chronisch vermoeidheid? Dat kan ik niet terug vinden Mvg Esther.

 5. Rebecca

  Prachtig om te lezen hoe snel je vooruit kan gaan door medicijnen!
  Rebecca onlangs geplaatst…Essie – Romper Room review

  • Sandra

   Echt bizar… Ik had dit nooit durven dromen, maar medicijnen kunnen dus wel degelijk een leven veranderen!

 6. Ysanne

  Wat fijn dat je een oplossing hebt gevonden! Zijn deze medicijnen een soort van vitamines/suplementen of het is echt een receptje?
  Ysanne onlangs geplaatst…10 X T-SHIRTS WAAR JE VROLIJK VAN WORDT

  • Sandra

   Zeker! Het is een echt recept. :-)

 7. BySilke

  Wow, heel heftig om te lezen, hoe leuk van je dat je dit online zette! Ik heb het met heel veel verbazing gelezen en ben enorm blij dat je dit allemaal hebt kunnen bereiken. Echt zalig! Proficiat, op naar de 100 kilometer zonder stoppen, haha ;)

 8. Mellisa - Grenzeloosreizen

  Hee wat leuk om dit te lezen zeg, iemand die positief is over medicijnen. Je leest namelijk vaak negatieve berichten over dat het ’troep’ is. Ben blij dat ze jou wel kunnen helpen! Hoop dat ik later in m’n werk ook positievelingen zoals jij tegen mag komen en niet alleen zeurende mensen haha ;)

 9. Ellen

  Hoi Sandra, ik las vol verbazing je blog want ik heb al jaren dezelfde klachten. Ontzettend snelle verzuring en stijfheid en heel moe. Daardoor kan ik niet meer fietsen en traplopen is zwaar! Welke medicijnen heb jij gekregen? Ik loop ook bij een dokter en dan wil ik dat met hem bespreken.
  Groetjes Ellen

 10. natasja

  Hoe heette de medicijnen, ik heb ook ME dus zou graag ook willen proberen , bvd!

 11. Gerrit Evenboer

  Hallo allen,
  Heb sinds 1997 chronische alvleesklierontsteking dus heb erg veel pijn ervaren, totdat ik 7 jaar geleden fentanyl pleisters kreeg, maar ik wordt er zo vermoeid van.
  Zou dat medicijn vóór mij ook helpen, wens u allen ook een gezegend 2020.

 12. Mysterie

  Hallo allemaal, hier nog 1 die al jaren kampt met extreme vermoeidheid en helse pijnen waarmee ik dagelijk te maken heb. Echt van alles geprobeerd tit prednison aan toe. Ben er niets mee opgeschoten helaas. Ook ik wil heeeeeel graag weten over welk medicijn dit gaat, misschien is dit waar ik al die tijd op zoek naar ben om weer een beetje “normaal” te kunnen leven. Zou je aub de naam van dit medicijn kunnen geven?

  Ik hoop snel iets van je te joren en zal enorm dankbaar zijn.
  Groetjes!

 13. Kim

  Wat voor een medicatie heeft u gekregen en gebruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑