My Way of Exploring

Hoe is het nu? | Ontsteking & Slapeloze nachten

Amsterdam
Tijd voor een update! Hoe gaat het nu met mij? Gister heb je al het een en ander kunnen lezen in mijn Photo Diary. Ik zei dat ik een misschien update zou schrijven over hoe het nu met mij gaat. Ik heb besloten om hem toch online te zetten, dus hier is hij dan!

Waar zal ik eens beginnen? Hoe zal ik de vraag: ”Hoe is het met je?” eens beantwoorden? Ik heb gewoon een hekel aan die vraag, dat is het gewoon. Ik wil me niet ‘zwak’ voordoen en gewoon oprecht kunnen zeggen dat het goed gaat. Toch ga ik proberen in deze update deze vraag eerlijk te beantwoorden.

Zoals je misschien wel weet ben ik vorige week begonnen met hardlopen. Het was al 10 maanden geleden dat ik voor het laatst was geweest en ik kon daar al die tijd echt niet mee dealen. Waarom niet? Hardlopen is mijn uitlaatklep. Ik ren de negativiteit uit mijn hoofd en krijg er heel veel positieve energie van. Daarnaast ren ik heel gemakkelijk, en dat maakt mij ook blij! Maar goed, dat kon dus al die maanden niet omdat mijn oorspeekselklier ontstoken was/is. Het is ondertussen een terugkerende infectie geworden. Dat betekent dat de ontsteking telkens weer terug komt.

Wat is een oorspeekselklier? Dat is een klier dat nét voor je oor zit in je wang zeg maar. Het heeft niks met je oor te maken trouwens. Het produceert speeksel dat uiteindelijk via een uitgang in je mond terecht komt. Het klinkt maar suf en ik had er ook nog nooit van gehoord, maar ik kan je vertellen dat het een ellendig kreng is als hij ontstoken is. Je wang zwelt op, er komt pus uit en dat komt in je mond terecht. Vervolgens wordt je misselijk en wat er daarna gebeurt kun je misschien wel raden. Heel vervelend allemaal en dit herhaalt zich eens in de paar weken. In die tussentijd voel je het gewoon etteren en heb je continue pijn. Door op kauwgom en vitamine C (zuur wekt speeksel op) te soffen kan ik de pijn gelukkig verlichten.

Omdat ik het zó zat was om stil te zitten en niet te sporten ben ik dus vorige week weer begonnen met hardlopen. Echt heerlijk, maar tegelijkertijd is het ook tranen van de pijn proberen in te houden. Maar ik ga door want ik laat me echt niet meer kennen. Op een of andere manier gaat die speekselklier nóg meer zeer doen en zwellen als ik mij inspan. Hoe dit komt? I don’t know, en de huisarts ook niet. Ik ben al zó vaak bij de huisarts geweest, en zelfs in het ziekenhuis. Het is gewoon wéér een raadsel en niemand begrijpt er iets van. Ondertussen ben ik 11 maanden verder en ben ik nog geen steek en heel veel pijn verder. En het ‘leuke’  is dat ze het er allemaal maar bij laten zitten. Verder onderzoeken wordt er dus niet gedaan. Ik moet hier maar mee leren leven. Dacht het niet! Ik ga echt niet mijn hele leven om de zoveel weken voor mijn lol boven de pot hangen omdat die speekselklier weer ‘knapt’. Zo had ik dit weekend weer een rode met witte bult in mijn wang bij de uitgang van de klier. Ik weet niet hoe ik die pijn kan omschrijven, maar het is wel erg pijnlijk kan ik je vertellen.

Door dit allemaal slaap ik echt bagger slecht en zit ik niet zo lekker in mijn vel. Ik probeer me er steeds overheen te zetten, maar dat lukte dus de afgelopen week niet zo goed. Studeren (ik doe een hbo thuisstudie) ging een paar maanden lang súper goed, maar de laatste weken is dit echt bagger. Mijn concentratie is er niet en ik voel me er te klote voor om te leren. En hier word ik GEK van, want ik hou van mijn studie. Ik had gewoon mijn propedeuse al een paar maanden geleden in bezit kunnen hebben als dit er niet tussendoor was gekomen. Ik wil echt alles bij elkaar schelden, maar ja, laat ik dat maar niet doen. Ik kan dit gewoon niet los laten, ook al probeer ik het wel. Als het niet gaat, dan gaat het niet. Maar ondertussen zit ik mezelf wel onder druk te zetten en te irriteren dat het me niet lukt. Gelukkig lukt het me wel om het stemmetje dat zegt dat ik faal te onderdrukken, al moet ik toegeven dat ik er soms wel moeite mee heb.

Ook zijn, sinds dat ik die ontsteking heb, al mijn klieren opgezet en heel pijnlijk, vooral in mijn oksels, liezen en nek. Ook heb ik vaker koorts dan normaal. Dit allemaal is ook de afgelopen week meer geworden. Je zou zeggen dat ik dan gewoon niet meer moet hardlopen. True, daar ben ik het mee eens hoor! Maar eigenlijk heb ik gewoon de hoop dat als ik nu doorzet dat mijn lichaam er aan gaat wennen, of zoiets. Snap je dat ik in een dilemma zit? Ik heb al maanden lang rust gehouden en nu ben ik het gewoon zat. Als ik niks doe heb ik óók pijn, wel minder maar oké… Ik stop me gewoon vol met pijnstillers en ga lekker rennen. Zo kan ik het nog enigszins uithouden tijdens het rennen. Voor nu probeer ik zo veel mogelijk afleiding te zoeken en leuke dingen te doen. Dat helpt me wel.

Los van dit allemaal ben ik wel tevreden hoe het met me gaat. Altijd nog dankzij mijn medicijnen! Gelukkig kan ik mezelf ook positief maken en mijn gedachten vestigen op fijne dingen. Het is dus echt niet zo dat ik continue aan dit gedoe denk, integendeel zelfs. Het gaat nu alleen even iets minder, maar ik heb er vertrouwen in dat het snel weer beter met me gaat hoor! Gelukkig maakt het bloggen en alle leuke reacties mij erg blij op dit moment! Ook kijk ik erg uit naar mijn vakantie naar Azië  over 9,5 week en heb ik genoeg leuke dingen die ik wél kan doen. :)

Natuurlijk ben ik ook wel erg benieuwd hoe het met jou gaat? Let me know! Geniet jij nog een beetje van je vakantie?

32 Comments

 1. Suzanne

  Wat goed dat je hier over schrijft en wat vervelend allemaal. Doordat je ook nog eens slecht slaapt, voel je je inderdaad nog vervelender. Heel veel sterkte.
  Suzanne onlangs geplaatst…Zou ik ooit willen trouwen?

  • Sandra

   Dat slecht slapen maakt het er inderdaad niet beter op nee! Dankjewel Suzanne.

 2. kim

  Bah wat ellenidig zeg, ik had er nog nooot van gehoord! En wat klote dat die artsen er verder ook niet mee doen/kunnen.
  Heb je er al eens over nagedacht naar een homeopaat te gaan o.i.d.? Baadt het niet dan schaadt het niet, denk ik altijd maar haha.
  Vervelend van je studie… maar die propedeuse komt wel! Ik deed daar ook 2 jaar over, omdat mijn gezondheid niet meewerkt. Nu studeer ik 3 jaar en heb ik nog 2 jaar nodig om af te studeren denk ik !
  kim onlangs geplaatst…Vriendinnenavondjes: Toen & Nu

  • Sandra

   Heb wel al gekeken om naar een orthomoleculaire arts te gaan, dat ga ik waarschijnlijk ook wel doen. En inderdaad, je hebt gelijk dat die propedeuse wel komt. Knap dat jij hem alsnog wel hebt gehaald!!

 3. BySilke

  Ooh, Sandra toch. Ik weet even niet goed wat te zeggen, kon ik je nu maar een knuffel geven of een beetje van je pijn overnemen. Ik vind het zo naar voor je, maar ik denk dat het wel goed is om het eens allemaal op te schrijven. Je bent echt onwijs sterk en ik bewonder je om alles wat je doet. Nog even doorbijten en dan op vakantie!
  BySilke onlangs geplaatst…Griekenland 2015 | Dag 1: Tempel van Poseidon @ Kaap Sounion

  • Sandra

   Ah lief van je Silke, ik weet ook niet zo goed wat ik op je berichtje moet zeggen. Wel dat ik het hele lieve woorden van je vindt!

 4. Angèlique

  Jeetje zeg, wat vervelend allemaal. Begrijp niet zo goed dat de huisarts je niet doorstuurt naar een specialist met al deze klachten. Wel goed dat je nog steeds het positieve ziet! Sterkte.
  Angèlique onlangs geplaatst…Hoe een nacht niet (kunnen) slapen eruit ziet

  • Sandra

   Helaas is dat het geval… Maar ik ga snel weer een keer langs om het te bespreken. Dankje!

 5. Ysanne

  Ah meh, ik kan me heel goed voorstellen dat je er helemaal gek van wordt. Zeker omdat je dan ook nog eens niet verder geholpem wordt :( is er geen specialist ergens op dit gebied? Gelukkig gaat het verder goed met je! Zo vet dat je naar Azië gaat!
  Ysanne onlangs geplaatst…NEW YORK WISHLIST | KEEP CALM & GO SHOPPING

  • Sandra

   Er schijnt wel een specialist te zijn in een ziekenhuis in Rotterdam. Ik ga proberen om daar een verwijzing voor te krijgen!

 6. Debby

  Jeetje wat vervelend zeg, ik was gisteren al benieuwd wat voor een klier het was, nu ik het week lijkt me dit geen pretje
  Debby onlangs geplaatst…Mijn leven in foto’s #5

  • Sandra

   Die klier is ook écht een klier! (haha)

 7. Nina Simplynspecial

  Ah wat naar! Ik had ook nog nooit van zo’n klier gehoord. Maar het klinkt erg pijnlijk en niet prettig. Ik vind het zo stom als men zegt dat je er maar mee moet leren leven. Bleh! Ik hoop dat er toch een ‘oplossing’ komt en je binnenkort pijnvrij weer kunt hardlopen en je leven oppakken.
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Personal photo diary #30 Verhuizen, 1 jaar in love & papegaaien

  • Sandra

   Ik hoop het ook! Ik ga er in ieder geval weer over beginnen bij de huisarts.

 8. Marlijn

  Oh wat naar en lijkt me ook heel erg om niet te kunnen sporten. Vooral frustrerend dat ze het er maar bij laten zitten.. als ze het zelf waren geweest wilde ze hier het liefst ook van af! Ik vind het knap dat je zo sterk bent en positief blijft. Als ik koorts heb dan voel ik me altijd zo ellendig en ben ik zo blij dat ik weer van af ben.. en koorts heb ik misschien 1 keer in de 5 jaar.. dus ik kan me voorstellen dat alle pijn die jij hebt echt heeel erg verschrikkelijk is. Heel veel beterschap en ik hoop dat je in elk geval minder pijn hebt, vooral op je reis!
  Marlijn onlangs geplaatst…Gezond eten is makkelijk

  • Sandra

   Ik ben het helemaal met je eens. Als ze het zélf zouden hebben hadden ze ook een oplossing gewild. Dankjewel Marlijn!

 9. Anne-Sterre

  Bah, lijkt me echt super vervelend. Kun je geen second opinion krijgen, dat er een keer een andere arts naar kijkt, misschien zelfs in een andere stad? Zoveel artsen, zoveel ideeën en opvattingen, iedereen kijkt er op een andere manier naar. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat jij gewoon de rest van je leven op deze manier verder moet. Het kan natuurlijk wel maar lijkt mij niet fijn.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Vakantie shoplog

  • Sandra

   Ik ga inderdaad een second opinion aanvragen bij een specialist in Rotterdam. Hopelijk krijg ik mijn huisarts zo ver…

 10. Sanne Marlijn

  Getsiederrie wat een ellende allemaal! Klinkt echt heeeeel erg vervelend en pijnlijk. Ik had eerlijk gezegd ook nog nooit van die klier gehoord. Wat stom dat ze er niks aan kunnen doen zeg, kan ik me toch haast niet voorstellen?!! Heel veel beterschap, sterkte en veel liefs.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Ben ik burgerlijk?

  • Sandra

   Het is ook niet iets waar je veel over hoort, dus ik kan begrijpen dat je er ook nog nooit van hebt gehoord! Dankjewel Sanne, lief!

 11. Danielle

  Met kleine stapjes kom je er wel, en gelukkig heb je iets hartstikke moois om naar uit te kijken.. geniet van de voorpret!
  Danielle onlangs geplaatst…12x leesvoer voor de zomer! | Deel I

  • Sandra

   Thanks Danielle, ga ik zeker doen. :)

 12. Ayaan Nina

  Sterkte meid

  • Sandra

   Dankjewel Ayaan!

 13. Lizzy

  Jeetje wat een pech! Echt ontzettend rot! :( Zo veel koorts hebben is ook echt verschrikkelijk! Hopelijk voel je je snel beter, en fijn dat je daar vertrouwen in hebt! Zo’n vakantie voor de boeg is heerlijk!
  Lizzy onlangs geplaatst…Oei oei, een blogdip

  • Sandra

   Ik hoop het ook. Die vakantie in het vooruitzicht helpt wel om de leuke dingen te blijven zien gelukkig!

 14. Lisa

  Wat onwijs rot allemaal zeg! En dan ook net als het vakantie is. Ik hoop echt je snel opnknapt. Die foto vind ik heel mooi trouwens.

  • Sandra

   Ik hoop het ook Lisa. Thanks, het lijkt net in het buitenland ofzo, maar de foto is gewoon hier in de duinen genomen haha.

 15. Merel

  Jezus, wat irritant en klote voor je zeg! En dan is het ook nog zo’n stompzinnige speekselklier waar je nog nooit van hebt gehoord. Heel raar ook dat het getriggerd wordt door inspanning. Maak je tijdens het hardlopen meer speeksel aan ofzo? Niet dat ik weet in ieder geval. Jeetje meid, hopelijk komt er toch een oplossing voor of wordt het in ieder geval iets dragelijkers. Ik kan me helemaal voorstellen dat je na maanden toch weer iets wil gaan doen. Je kan niet eeuwig stil blijven zitten toch? Kop op en ‘beterschap’! (Ook al ben je niet echt ‘ziek’, maar je snapt het.)
  Merel onlangs geplaatst…EYES AND MORE GLASSES

  • Sandra

   Misschien maak je dan inderdaad wel meer speeksel aan? Ik zou het niet weten eigenlijk! Dankjewel Merel! En ja, ik begrijp wat je bedoelt, haha.

 16. Eva - eighty7

  Wat vervelend, die ontsteking! Hopelijk gaat het gauw weer beter. En mooie dingen om naar uit te kijken; heerlijk, naar Azië!

 17. Sophie

  Ohnee wat een miserie! Ik kan me niet inbeelden hoe vreselijk je je soms moet voelen met al die koorts, en dan ook nog eens niet kunnen sporten! Daar zou ik echt niet mee om kunnen, ik denk dat ik dan helemaal gek word! Goed dat je er zo sterk mee omgaat, heel veel sterkte toegewenst!
  Sophie onlangs geplaatst…Quotes vanaf nu in sidebar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑