AroundSan

My Way of Exploring

Hoe ik figureerde & uit mijn comfort zone stapte

Hoe ik figureerde & uit mijn comfort zone stapte
Afgelopen maandag was ik in deze – overigens veel te perfecte – studio aan het figureren tijdens een fotoshoot. Iets wat ik mezelf een paar jaar geleden toch echt niet zag doen, maar wat toch eigenlijk wel heel leuk blijkt te zijn. Ik stapte uit mijn veel te veilige comfort zone en deed iets waar ik voorheen altijd negatief over dacht: ”Dat kan ik toch niet.”. Vandaag dus een blogje over met mijn hersenspinsels hierover!

Eigenlijk zou ik deze foto alleen in mijn photo diary verwerken, maar omdat ik de foto zo tof vind, vind ik het zonde om deze foto niet meer aandacht te geven. Ik weet niet zo veel te vertellen verder over deze foto,  behalve dat ik aan het figureren was en de foto van hierboven de foto van achter de schermen is. Maar wat ik wél weet te vertellen is dat ik een studio echt iets magisch uit vind stralen, en dan met name zo’n perfecte als deze. Als je hier staat dan is het net alsof je droomt. Alles is spierwit, het licht is per-fect en het lijkt wel alsof er een soort van ‘rook’ hangt omdat je ogen moeten wennen. Gek, maar wel super tof! Ik krijg echt de kriebels om foto’s te gaan maken en te experimenteren als ik dit zo zie. Het is zó professioneel allemaal en ik vind dat zoooooo tof. Deze studio is trouwens van het Video & Multimedia Productie bedrijf waar mijn vriend werkt. Hier waren maandag twee fotografes omdat er nieuwe foto’s voor de website gemaakt moesten worden. Ik was gevraagd om te figureren voor op één van die foto’s. Ik vind het mega leuk dat ik hier voor gevraagd werd en twijfelde geen seconde, natuurlijk wilde ik dat wel! Het was verrassend leuk nog om te doen, ook al hoefde ik niet veel te doen, haha. Conclusie? Een beetje uit je comfortzone stappen is zo gek nog niet. :)

Achter de camera staan vind ik leuk, vooral als het om foto’s van mijn reizen en van de natuur gaat. Dat was misschien wel al duidelijk als je naar mijn Instagram account kijkt, haha. Voor de camera staan vind ik ook erg leuk, al voelt dat nog steeds wel een beetje awkward soms. Al slijt dat gevoel wel al hoor. Hoeveel mensen houden er niet van foto’s of video’s van zichzelf? Veel. Ik heb dat dus niet meer, want ik vind het juist leuk, maar het is zeker in het bijzijn van onbekende mensen wel een beetje wennen. Dat had ik dus ook tijdens het figureren. Uit je comfortzone stappen, al die stomme gedachten proberen los te laten en gaan. Lastig, maar toch ook wel heel erg leuk! Ik vind dit soort dingen gewoon ontzettend leuk om te doen, maar toch houd mij dan toch wel iets tegen. Ik denk dat het een stukje onzekerheid is en wat eigenlijk op dat moment niet eens heel bewust aanwezig is. Het is namelijk niet zo dat ik bijvoorbeeld denk: ‘Ohjee, zit mijn haar wel goed? Doe ik niet raar? Trek ik geen lelijk gezicht? Ben ik knap genoeg?’ en ga zo maar door. Wel vroeg ik mezelf te vaak af of ik het wel goed genoeg deed. Is ook niet gek, maar wel vervelend als je dat los wilt laten maar het toch niet 100% lukt. Wat ik net al zei: ik vind dit soort dingen verrassend leuk om te doen. Hetzelfde geldt voor video’s maken en te experimenteren met foto’s van mezelf voor op mijn blog. Ik ga altijd maar voor veilig, maar het is juist leuk om dat eens NIET te doen. Net als bij de foto hierboven… Ik had geen controle over de foto, maar des te leuker is het resultaat en was het om te doen. Zo iets vernieuwends als dit is voor mij echt inspirerend. De professionaliteit van de fotografen en het bedrijf waar Pat werkt, de mensen, de sfeer, de ideeën… Ik hou wel van dit creatieve wereldje. Steeds meer en meer.

Waarom ik dit allemaal schrijf over deze ene foto? Het gaat mij in deze blog niet per se om dat ik op deze foto sta, maar meer om het feit dat ik dit doe terwijl ik dit jaren geleden niet had gedurfd. Ook vind ik het leuk om te merken dat ik blij word van dit soort dingen, ook al draait het op zo’n foto totaal niet om mij. Dat onzekere figuurtje van vroeger ben ik niet meer en afgelopen maandag kwam ik daar nogmaals achter. Een fijn moment was dat, kan ik je zeggen! Natuurlijk is er wel nog een gezonde en toch ook wel een beetje onnodige dosis onzekerheid, maar ik laat mij er niet meer door tegenhouden en dát is nu juist het verschil. En weet je? Dat bevalt mij wel. Geen deprimerende gedachten meer als: ‘Ik ben toch niet knap genoeg.’, ‘Ik kan het toch niet.’, ‘Niemand vind mij een leuk persoon.’ komen amper nog voor in mijn hoofd. Wát een verademing.

Uit mijn comfort zone stappen doe ik steeds vaker. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en te doen, waar ik voorheen nooit over zou nadenken om het überhaupt te proberen. Die negatieve gedachten die je tegenhouden moet je verbannen uit je leven en dan kom je ineens zo veel dingen tegen die je eigenlijk gewoon hartstikke tof vind om te doen. Waar deze blog nu over gaat is er één van, maar er zijn nog zo veel meer dingen waar ik mij de afgelopen jaren voor open heb gesteld en wat toch eigenlijk best wel spannend en super leuk was. Deze ‘behind the scènes’ foto deed mij direct denken hieraan en dat is de reden waarom ik zo’n hele blog heb geschreven over deze ene foto. Haha, tja… Ik ben nu eenmaal zo’n ultra gevoelig iemand die overal zo diep over nadenkt en mijn eigen denken en doen reflecteert.

Dit moest ik even van me af schrijven. Gewoon een hersenspinsel bloggie waarin ik schrijf waar ik aan denk en het vervolgens niet meer aanpas. Lekker puur en écht! Oh, enneh… Hoe grappig is het om op zo’n foto te staan met je vriend aan de linker kant? Haha. Ik ben benieuwd hoe de foto er uit ziet die uiteindelijk op de website komt!

Stap jij wel eens uit je comfort zone? 


De credits van deze foto gaan naar Jell Fotografie (thanks!) en natuurlijk wil ik Quick Works ook nog even noemen. :)

6 Comments

 1. Wat onwijs tof dat je dit mocht doen! Alleen al de foto hierboven ziet er heel erg gaaf uit. En nóg veel leuker om te horen hoe het figureren je deed beseffen dat je echt bent gegroeid in wat je durft. Ik moet zeggen dat ik me best wel herken in je artikel. Ik durfde tot een paar jaar geleden ook bijvoorbeeld niet op de foto te gaan, opvallende kleding te dragen, dingen te doen die ik écht leuk vind en ik merk nu steeds vaker hoe ik toch stappen buiten mijn comfortzone aan het zetten ben. Dat voelt zo fijn! :)
  Jij mag ook supertrots zijn op jezelf en op alle ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt!
  Romy onlangs geplaatst…Mini Action-shoplog | Knutselspullen, notitieboekjes en véél stickers

 2. Wat tof!! En die foto ook, ik snap helemaal waarom je er zo enthousiast over bent :D. Heel mooi ook om te lezen dat je steeds minder last hebt van onzekerheid. Ik ben blij voor je!

 3. Het ziet er nu al gaaf uit! Super knap dat je het hebt gedaan. Ik herken het helemaal! Zelf sta ik ook liever achter de camera maar probeer mezelf soms echt uit te dagen. Je mag jezelf best laten zien!!! :)

 4. Heel tof dat je dit mocht doen. Al helemaal knap dat je dit hebt gedaan! Ik sta ook liever achter dan voor de camera, hihi. De foto is erg mooi :)

  Liefs!
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…5 weken hardlopen | Hoe gaat dat me af?

 5. Lijkt me heel bizar om in zo’n spierwitte ruimte te staan! Gave foto zo, zie je ook eens hoe dat er nu echt uit ziet als een foto gemaakt word.

 6. Wat stoer van je!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2022 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑