AroundSan

My Way of Exploring

Hoe ik eindelijk mijn grote passie weer kan uitvoeren!

Hoe ik eindelijk mijn grote passie weer kan uitvoeren!
Het ultieme gevoel van vrijheid, rust en een grote uitlaatklep. Mijn passie kan ik eindelijk weer uitvoeren en je wilt niet weten hoe blij en dankbaar ik ben! Bijna drie jaar geleden was de laatste keer dat ik kon hardlopen zonder problemen en toen begon die ellende. Ik kon mijn nieuwe hardloopschoenen in de kast zetten… Afgelopen week haalde ik ze te voorschijn en inmiddels heb ik er al flink wat kilometers opzitten! Ik vertel vandaag meer over mijn passie in combinatie met mijn medicijnen.

Vorige week ging ik voor het eerst in bijna drie jaar weer hardlopen. Ik heb niet zo’n zin om weer een lichamelijke reden op tafel te gooien, maar dat het met mijn gezondheid te maken heeft dat zal wel duidelijk zijn. Mij kennende… Toen ik mijn medicijnen tegen onder andere vermoeidheid kreeg, wat inmiddels alweer 4 jaar geleden is, ging er een wereld voor mij open. Van dagen in bed liggen ging ik naar een heel ander leven. Een leven waarin ik uit bed kon zijn, dingen kon doen en jawel – mijn passie – hardlopen. Ik kon voor mijn gevoel gelijk de wereld aan en rende 5 kilometer aan één stuk door en zonder te stoppen. De keer daarna was het 7 kilometer en die keer daarna zat ik op de 10. Wat die pillen met mijn conditie en uithoudingsvermogen doen is gestoord, hoe ik het zelf noem. Mijn medicijnen helpen goed op dit gebied en daar ben ik heel blij mee omdat ik mijn passie en ei kwijt kan in het hardlopen. Ik wandel veel, want als ik te weinig beweeg dan komen mijn darmen zowat stil te liggen en ben ik flink de sjaak (zacht uitgedrukt). Dat ik veel moet bewegen is iets waar ik GELUKKIG geen hekel aan heb, anders had ik een groot probleem gehad. Ik kon dus drie jaar lang niet meer hardlopen en dat vond ik heel erg. Hardlopen is een passie van mij, een uitlaatklep waar ik mezelf in kwijt kan. Die runnershigh is heerlijk, het is fijn om buiten te zijn, het is een uitdaging, ik kan het goed, het gaat mij makkelijk af én het is goed voor mijn buik en mentale gezondheid. Je kunt nu vast begrijpen dat ik de afgelopen drie jaar flink het zitten balen en bij elke hardloper die ik zag jaloers werd. Ik had immers net nieuwe hardloopschoenen gekocht en toen kreeg ik dat gedoe aan mijn oorspeekselklier, die overigens nog steeds chronisch ontstoken is maar veel minder opspeelt tijdens inspanning/schokken tijdens het hardlopen. Mijn nieuwe hardloopschoenen van toen heb ik toen maar uit het zicht in een kast gezet, maar nu kon ik ze weer tevoorschijn toveren. Mag ik even HEEEEEL erg blij zijn? JA!

Vorige week woensdag was ik dus voor het eerst gaan hardlopen en rende gelijk 10 kilometer. Dit keer wel met af en toe een stukje wandelen, want ik werd daar toe gedwongen door mensen om mij heen. Haha, iedereen weet dat ik altijd ver ga, soms té ver, en daar werd ik voor gewaarschuwd. Als ik eenmaal in die flow zit dan blijf ik rennen en vind ik dat zó heerlijk! Mensen die ook hardlopen zullen dit misschien wel herkennen. Afgelopen zaterdag rende ik 10,5 kilometer en gisteren haalde ik de 12 kilometer. Ik snap  gewoon niet dat mijn medicijnen dit met mij doen. Dat er geen verzuring meer optreed is gewoon een wonder. En dan te bedenken dat dit medicijn maar bij een paar procent van de mensen aanslaat… Ik heb een keer geluk. Nu ik dus weer kan rennen kom ik er opnieuw achter dat ik van geluk mag spreken dat ik bij die paar procent van de mensen hoor. Het heeft mijn leven echt veranderd, zeker op het gebied van sport. Natuurlijk zal het ook echt wel meespelen dat ik mijn lichaamsbouw mee heb en ik misschien wel aanleg heb om dit goed te kunnen? I don’t know. Een sportarts heeft ooit eens gezegd dat ik een atletische bouw heb, dus het zou best kunnen dat dat ook nog meespeelt.

Al met al ben ik gewoon ontzettend blij dat ik eindelijk weer mezelf kan uitleven. Nu moet ik natuurlijk niet te hard van stapel gaan (ja oké, misschien ga ik dat al…) en een beetje rustig aan doen. Voor je het weet heb je blessures. Nu moet ik dat nog in mijn oren knopen en niet te snel willen. Maar weet je? Het liefst ga ik nu elke dag, maar dat kan echt niet. Ik merk dat ik toch wel ontzettend moe word en dat het veel doet met mijn lichaam. Ik vind het heerlijk, maar de vermoeidheid na het hardlopen hakt er toch wel keihard in merk ik. Is ook niet gek, want mijn medicijnen helpen wel tegen de vermoeidheid maar niet zó veel dat ik alles kan doen wat ik wil. Dit geldt natuurlijk ook voor hardlopen, alleen lijkt het dan wel alsof ik compleet verdoofd ben en door kan gaan totdat ik neerval omdat mijn spieren en gewrichten stop zeggen. :’)

Tot zo ver mijn blijheid. Ik wilde het even delen, gewoon omdat het zo veel voor mij betekent. Zonder mijn medicijnen kon ik dit niet, maar dan kon ik überhaupt niks. Nog steeds kan ik niet alles, maar gelukkig wel veel meer dan zonder. Als je jaren lang één van je passies niet kan uitvoeren dan is dat ronduit k*t, maar oh zo dankbaar ben ik nu!!

Doe jij aan hardlopen? Tijdens welke sport kan jij je helemaal uitleven?

13 Comments

 1. Wat ontzettend fijn!! Ik deed een poosje terug aan hardlopen en probeer het nu weer een beetje op te pakken.

 2. Wat onwijs fijn dat je het hardlopen nu weer kunt oppakken en dat het, mede dankzij de medicijnen, meteen zo goed gaat! Dat gelukje is je meer dan gegund na alle pech die je eerder qua gezondheid hebt gehad! Geniet er lekker van! Het lijkt me inderdaad heel bijzonder om zo’n grote passie na al die jaren eindelijk weer te kunnen oppakken :)
  Romy onlangs geplaatst…10 (handige én onhandige!) verborgen talenten van mij

 3. Jeej, wat fijn dat je weer kunt hardlopen! En dan meteen zo’n eind ook, goed bezig joh! Geniet van het mooie weer!
  Marcellar onlangs geplaatst…Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze route van 5 weken

 4. Wat geweldig dit te lezen! Ik ben zo blij voor je! En meteen zo’n eind, wauw! Lijkt me heerlijk lopen met dit mooie weer. Ik zou ook graag hardlopen, maar mijn conditie … :’) Ik heb net Start 2 Run op m’n smartphone gezet, binnenkort beginnen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #99 • Dierentuin met ons petekindje en schandalen!

 5. Wat ontzettend fijn! Die 10km loop ik nog lang niet hoor, haha. Dus respect! En echt een superleuke foto heb je erbij gemaakt :)

 6. Super fijn meid! Wat goed! Heel mooi om je verhaal te lezen, geniet ervan! Maar niet te hard hoor haha, zo’n eind gelijk al!

 7. Wat fijn dat je eindelijk weer kan hardlopen! Ik kan mijn ei vooral kwijt in bloggen, winkelen en sieraden maken. Haha ja dat is nogal wat he? Maar geen sport inderdaad. Dat gaat niet door mijn gezondheid.

 8. Wat fijn dat het na zo’n lange tijd weer kon! Kan me voorstellen dat dat dan gewoon ontzettend genieten is!

 9. Zo fijn dat je weer kunt gaan hardlopen en dan meteen de 10km, knap hoor! Kan me goed voorstellen hoe blij je bent!
  Darina onlangs geplaatst…Je dromen vervullen: hoe doe je dat?

 10. Zo blij om te lezen dat het beter met je gaat <3

 11. Gee mij die medicijnen ook maar haha! Wat een eind kun je lopen zeg, top!

 12. Ah wat fijn om te horen! Idd wel een klein beetje oppassen met blessures, vooral als je je schenen voelt een beetje gas terug nemen maar verder: geniet!

  Zodra ik na de bevalling weer groen licht krijg van de dokter ga ik ook weer hardlopen, heerlijk!

 13. Wat super fijn om te horen zeg! Ik ben weer gaan skaten, echt super fijn!<33

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2021 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑