My Way of Exploring

Hersenspinsels | Onzekerheid, sollicitatie & blogplannen

aroundsan
Wat mij bezig houdt op dit moment? Al die hersenspinsels over van alles en nog wat, ik word er soms een beetje gek van. Maar ik besef mij ook dat ze nodig zijn om te ontdekken wat ik wél en níet wil. Soms is het lekker om wat dingen iets uitgebreider te delen op mijn blog, en daarom ga ik dat nu doen! Tijd voor een update dus, want ik heb weer genoeg te vertellen. Iets met onder andere onzekerheid, een sollicitatie en blogplannen.

Ik ben de laatste tijd weer lekker op dreef met studeren. Hier ben ik super blij mee, want het is een hele tijd een soort van onmogelijk geweest door de continue hoofdpijn in mijn achterhoofd. Ik ben nu dus maar al te blij dat mijn nieuwe pijnstillers zó goed werken! Want als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel aan iets willen maar niet kúnnen (ghehe, story of my life). Die frustratie is nu al een stuk minder! In december wil ik tussen sinterklaas en kerst tentamen gaan doen. Jullie zullen mij vast gestoord vinden als ik zeg dat ik daar zin in heb, haha. Ik beleef gewoon zó veel plezier aan studeren! Alles wat ik leer vind ik ontzettend interessant en leuk. Vooral nu ik met sociale psychologie bezig ben merk ik echt dat ik elke keer met een big smile in mijn studieboek duik. Ik zie zo veel verbanden met de therapie die ik destijds heb gehad, super tof. Vinden jullie het leuk als ik een keer een blog maak over mijn studie? :)

∴ Ook komen de kriebels van een nieuw leuk vooruitzicht qua reizen weer te boven. Jep, het is nog maar 1,5/2 maanden geleden dat ik terug ben uit Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Venetië (hele mond vol dit, haha), maar ik kan niet wachten om weer een leuke reis te plannen en daar dingen over uit te zoeken! Het is niet alleen leuk, maar ik vind het ook heel ontspannend om lekker internet af te struinen naar toffe plekken.  Ik kan wel zeggen dat al dat uitzoekwerk echt een hobby van mij is, haha. Waar de volgende reis naar toe gaat is echt nog een raadsel. Ik heb werkelijk waar nog geen flauw idee… Of eigenlijk moet ik zeggen ‘we’, want ik ga weer met mijn vriend samen en dát alleen al maakt mij blij!

∴ Verder heb ik pas geleden gesolliciteerd naar een tijdelijke functie en hoop ik dat ik binnenkort daar iets over hoor. Spannend! Het is voor mij echt een perfecte baan, het is namelijk geen full time baan, het is heel flexibel werk en het ligt binnen mijn kunnen. Meer vertel ik er niet over, maar dat zullen jullie vast wel begrijpen. Ik was gelijk heel excited toen ik de vacature zag staan en dacht gelijk: dit is per-fect voor mij! Mijn cv had ik gelukkig al en hoefde ik nog maar een klein beetje aan te passen, maar van de sollicitatiebrief moest natuurlijk wel nog gemaakt worden. Ben daar toch wel een hele middag zoet mee geweest. Het blijft lastig hoor, want je weet natuurlijk nooit hoe diegene die het in handen krijgt het leest. Met mijn sollicitatiebrief ben ik dus gaan googlen naar waar ik allemaal aan moest denken, haha. Ik ben toen gelukkig wel veel sollicitatietips tegengekomen waar ik veel aan heb gehad! Mocht je ook wat tips kunnen gebruiken, dan moet je gewoon even spieken (net als ik haha), vind het een fijne en duidelijke site. Uiteindelijk heb ik volgens mij wel een leuke brief gestuurd, dus ik ben héél benieuwd. :)


∴ Vorige week zette ik een blog online met 10 dingen die je nog niet over mij wist. In die blog heb iets laten vallen over dat ik de onzekerheid over de toekomst heel lastig vind. Ook wel de twintigers crisis genoemd? :’) Ik zie het maar zo: al die onzekerheden heb je nodig om te bedenken wat je daadwerkelijk met je leven wil. Al zie en bedoel ik het niet zo depressief als het klinkt. Ik weet veel dingen wel, maar als het op het gebied van werk, wonen, wat lichamelijk haalbaar is én wat ik allemaal nog wil doen voordat ik veel verantwoordelijkheden zal krijgen, is het voor mij een zwart gat. Als ik naar de toekomst kijk denk ik dat het voor mezelf het beste is als ik part-time ga werken en de rest van de tijd met mijn eigen bedrijf bezig ben. Daarom dus ook mijn idee om van mijn blog mijn eigen bedrijf te maken en hier 100% voor te gaan. Mijn beeld van wat ik wil bereiken wordt wel steeds duidelijker, dus met positief blijven in combinatie met in mezelf te blijven geloven hoop ik te bereiken wat ik voor ogen heb. Maar ooh, wat blijft het toch lastig om te bedenken wat je wilt en wat het beste voor jezelf is.

∴ Waar ik dus laatste tijd nog steeds over aan het nadenken ben, is of ik van mijn blog mijn eigen bedrijf ga maken. Of nouja, het is meer dat ik eerst een duidelijk beeld voor mezelf wil hebben hoe ik het precies wil gaan aanpakken met mijn blog. Een tijdje geleden heb je al kunnen lezen dat ik hierover aan het nadenken was. In een blog zette ik toen de voor- en nadelen op een rij. Ik ben er nu wel 99% van overtuigd dat ik mijn blog wel ga inschrijven (die 1% is de eeuwige twijfelaar in mij), maar ik ben dus ook aan het nadenken over hóe ik wil proberen om mijn blog nog meer te laten groeien. Als ik er voor ga, dan ga ik er ook écht voor en ga ik proberen om nog toffere content te maken, nieuwe dingen te verzinnen en hopelijk in een week meer artikelen online te zetten. Al moet ik zeggen dat ik de laatste weken echt versteld sta van hoe hard mijn blog ineens groeit. Ik heb al regelmatig een moment gehad dat ik mijn statistieken 3x achter elkaar ververste omdat ik de cijfers niet geloofde, haha. Maar goed, ik wil mijn blog dus zeker gaan inschrijven, maar ik wil eerst een duidelijk plan hebben (die er wel al gedeeltelijk is!).

∴ Als laatste wil ik nog even zeggen: yaaay, de feestdagen komen er weer aan! Ik heb niks met sinterklaas, dus die slaan we over, maar de kerstdagen vind ik wel altijd onwijs leuk. Sowieso is de sfeer in december enorm gezellig en knus natuurlijk, dus laat deze leuke maand maar komen hoor! Bijzondere plannen heb ik (nog) niet, maar het zal vast een gezellige maand worden. Alleen al het idee dat de kerstboom binnenkort weer gezellig staat te pronken in huis maakt mij blij. Hebben jullie eigenlijk nog leuke plannen in december? :)

Zo, dat waren weer mijn hersenspinsels. Soms is het wel gewoon fijn om lekker te schrijven over dingen die je bezig houden en dit te delen met jullie. Ik merk nu zelfs dat ik nog wel meer wil vertellen, maar dan wordt deze blog wel érg lang, haha. Wellicht dat jullie nog tips hebben voor bepaalde dingen of dat jullie iets herkennen, you never know toch? Je gedachten delen helpt en het voelt goed om dit met jullie te doen!

Wat houd jou momenteel allemaal bezig? En vind jij het ook zo lastig om te bedenken wat je allemaal in je leven wilt bereiken/doen? 

60 Comments

 1. Laura

  Ik ben erg benieuwd naar je baantje! En wat betreft van je blog je eigen bedrijf maken: gewoon in het diepe duiken. Het voelde voor mij zo goed om een eigen bedrijf te beginnen, dat ik overspoeld werd/ word door inspiratie (wat ik dus een tijdje miste). Dat gevoel nadat je je hebt ingeschreven is zo fijn. Ik kan het jou ook zeker aanraden (als een inschrijving nu echt nodig is dan). Veel liefs!

  • Sandra

   Thanks voor het delen van jouw ervaring! Dat geeft mij wel een boost hihi. Ik ga het echt doen!!

 2. Romy

  Wat spannend zeg van je sollicitatie! Het is al heel gaaf dat je op gesprek mocht komen, maar het zou natuurlijk al helemaal leuk zijn als je de baan straks echt krijgt. Ik ga voor je duimen! Fijn dat het studeren ook zo goed gaat. Heerlijk hè, als je daar echt plezier aan beleeft? En nog meer spannend nieuws is dat van je eventuele KVK-inschrijving. Supertof dat je dat overweegt! Ik ben benieuwd naar je beslissing straks :)
  Romy onlangs geplaatst…15x geluksmomenten die je zelf kunt creëren

  • Sandra

   Ja! En ja, het is super om zo blij te worden van het leren. :) Ik ga mij inschrijven, ik ben er uit hihi!

 3. Shirley

  Ja, lekker inschrijven je blog! Ik zal duimen voor je nieuwe baan, spannend. Ik vind het ook lastig om te bedenken wat ik wil. Eigenlijk heb ik geluk, een jaar na mijn afstuderen, kreeg ik de baan die ik altijd wilde. Alleen wat wordt het nieuwe doel dan?

  • Sandra

   Yay, thanks voor je positieve woorden! Ik ga het doen! :) Wat tof dat jij de baan hebt die je altijd al wildw. Misschien is een nieuw doel een uitbreiding van je werkzaamheden of een extra verdiepende cursus?

 4. Nina Simplynspecial

  Spannend die sollicitatie :) Ik ben heel benieuwd; hoe, wat en waar! Hou je ons op de hoogte?? Tof om te lezen dat je blog zo lekker gaat, mag je trots op zijn. Met mij gaat het eigenlijk wel z’n gangetje. Weinig bijzonderheden, ook weleens fijn hihi.

  • Sandra

   Ik houd jullie zeker op de hoogte! En wat fijn dat het met jou z’n gangetje gaat. Houden zo! :)

 5. Veerlez

  Ik duim voor je baantje! Het zou ideaal zijn als je het krijgt! :) Zo hoop ik binnenkort een nieuwe klus binnen te slepen, het klonk in ieder geval ideaal toe te passen in mijn planning, dus nog even duimen!

  • Sandra

   Dat klinkt goed! Ik ga voor je duimen Veerle!

 6. Bente

  Haha jawel, dat is wel herkenbaar. Ik heb altijd het gevoel dat ik gewoon maar wat doe. En tot nu toe bevalt dat eigenlijk wel, ik vind mijn leven leuk dus ik blijf gewoon maar zo door gaan ;).

  Leuk om te lezen dat sociale psychologie jou ook zo goed bevalt! Dat is ook mijn favoriete onderdeel van psychologie!

  En wat dat inschrijven betreft.. als je het 99% zeker weet: gewoon doen! Wat is nou het ergste dat kan gebeuren?

  • Sandra

   Niks! Dus ik ga het doen! :D En wat gaaf dat Sociale Psychologie jouw favoriete onderdeel is. Echt interessant is het.

 7. Silke

  Hihi wat leuk om te lezen! Je bent zo goed op dreef, echt heeeerlijk :D Ik ben zo blij voor je dat je je blog als bedrijf gaat maken, ik hoop dat ooooit ook te kunnen doen. Enne, heeeel veel succes met je sollicitatie, maar eerlijk? Ze zouden gek zijn als ze jou niet zouden aanvaarden. Heeel veel liefs en niet teveel piekeren over de toekomst hoor, behalve als’t reisdromen is! :D liefs :)
  Silke onlangs geplaatst…Aanraders | Leuke blogs om te lezen #2

  • Sandra

   Ik weet zeker dat het jou ook gaat lukken hoor! Jij bent ook zo goed bezig! Zowel met je blog als je studie en samenwonen. Inspirerend voor mij!!

 8. EmilyLotus

  Wat fijn en mooi dat je zo kan genieten van je studie! Ik kan me dat ook goed voorstellen. :)
  Wat betreft je blog : het klinkt alsof je er onwijs veel plezier en voldoening uit haalt en er heel graag mee bezig bent. Ik snap dat je die stap nemen spannend vind, maar die 1% twijfelen zal denk ik niet weg gaan. Da’s logisch bij zoiets. Soms moet je er gewoon voor gaan, ondanks je zorgen.

  • Sandra

   Klopt, daar heb je gelijk in. Ik ga het gewoon doen! Thanks voor je motiverende woorden!

 9. sammie

  Wat fijn dat je je studie zo leuk vind en er zo’n plezier aan beleefd, ga voor je duimen dat je tentamen in december ook zo goed gaat als je blog cijfers :D

  • Sandra

   Ahhhh lief, ik hoop dat het duimen van jou gaat helpen! :)

 10. Anne - Ditisanne.nl

  Spannend, solliciteren! Hopelijk gaat het door!
  Ik herken het wel dat het soms leuk is om tentamen te doen, ben ook weer met studeren begonnen en in tegenstelling tot vroeger, vind ik het ineens erg leuk! :-)
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Filmrecensie ‘Snowden’: Het verhaal van de klokkenluider!

  • Sandra

   Super dat jij dit ook ervaart! Watvoor studie doe jij nu? :)

 11. Inge

  Veel succes met je solicitatie en nadenken over wat je met je blog wilt doen! Hopelijk wordt je aangenomen :D Het is fijn dat je een plek gevonden hebt waarbij je meteen dacht: Ja, dit is wat ik zoek!
  Inge onlangs geplaatst…De boekige dingen in Faro, Portugal

  • Sandra

   Thanks voor je lieve berichtje Inge!

 12. Sarah

  Wat ben je goed bezig. Het is altijd spannend om te solliciteren, dus hopelijk weet je snel meer. Ik ben benieuwd :) Wat gaaf ook dat je blog het zo goed doet, én dat je zo op dreef bent met studeren. Ik ga zeker voor je duimen eind december, wanneer je je tentamen gaat afleggen!!!

  • Sandra

   Is inderdaad spannend! En thanks, ik hoop dat het duimen van jou gaat helpen. Vast wel, hihi.

 13. Sophie

  Sinds ik in IJsland ben heb ik geen statistieken meer bekeken. Ik gok dat ze dramatisch zijn maar dat maakt me nu even niks uit. Tof dat je blog zo hard groeit. Bij mij is de rek er wat uit denk ik en ik heb helemaal geen idee hoe ik dit op moet lossen… het ligt waarschijnlijk aan mijn gebrek aan google skills haha
  Sophie onlangs geplaatst…IJsland – Week 13: Post in IJsland, een lichtje voor papa en op stap in Reykjavik!

  • Sandra

   Dramatisch? Dat geloof ik niet hoor! Serieus niet! Gewoon lekker doorgaan hoe je het nu ook doet. Er zijn altijd pieken en dalen in je statistieken. Komt goed, ik weet het zeker! :)

 14. Kim

  Oeeh, ben zo benieuwd naar je eventuele nieuwe baantje :) het is je gegund :) Ik ken die twintigers crisis wel, hahaha. Ik heb per januari waarschijnlijk ook een nieuwe baan, maar ook dit is nog allemaal onzeker (dat maak je waarschijnlijk al op uit alle keren dat ik waarschijnlijk gebruik in deze zin :’)). Maar goed, ergens ben ik ook wel echt klaar voor een nieuwe uitdaging. En zin in studeren? Ik kan het me niet voorstellen… Ik wou dat ik dat had tijdens mijn studie… Als ik nu aan leren denk, word ik ziek. Haha. Gelukkig ben ik al enige tijd klaar, dat scheelt. :) Leuk trouwens, zo’n update! :) En ben zo benieuwd naar de stappen die je gaat nemen met je blog. Lijkt me ook zo geweldig om dat ooit nog eens te kunnen doen. Liefs

  • Sandra

   Ahhh ik hoop voor jou dat die baan voor jou is! Jou is het ook zeker gegund Kim! Haha, ik moet wel lachen om het feit dat jij je het kan voorstellen dat je zin kan hebben in studeren. Inderdaad maar beter dat jij al lekker afgestudeerd bent! :)

 15. Sabine

  Spannend allemaal! Hoop dat je aangenomen wordt! Dat van die struggles over wat je wilt en wilt bereiken ken ik maar al te goed. Ik denk er ook steeds vaker aan om mijn blog tot een hoger niveau te tillen en er voor te gaan, maar die beslissing is zo lastig. Jij bent zo lekker bezig nu, zeker inschrijven! Voor mij is het allemaal iets lastiger omdat ik in het buitenland woon maar wel inkomsten genereer uit NL. Zit met regels uit 2 landen Haha. Heel veel succes en liefs!

  • Sandra

   Dat klinkt inderdaad een stuk lastiger. Ik hoop dat het uiteindelijk wel kan voor jou, dat inschrijven bij de kvk. :)

 16. Anita

  Spannend van je sollicitatie en fijn dat het studeren zo lekker gaat! Benieuwd naar je volgende reis.

  • Sandra

   Hihi, ik ook!

 17. Lieke - Life As Lieke

  Wat fijn om te lezen dat het studeren weer beter lukt! Gaaf zeg, van je blog je baan maken! En yeaah kerst! December is zo gezellig! :)

  • Sandra

   Ja! Ik ben er ook super blij mee dat het weer lukt. Word er echt gelukkig van haha.

 18. Malou | Blonde Blossom

  Wat zou het gaaf zijn als je van je blog je bedrijfje kon maken! Mijn droom is ook om nog veel verder te groeien natuurlijk. Ik ben heel benieuwd wat er uit je sollicitatiebrief komt, dat ga je wel vertellen toch? X

  • Sandra

   Tuurlijk! En ah, jij moet er ook gewoon voor gaan hoor. Gewoon in blijven geloven. :)

 19. Rebecca

  Oeeh ik ben heel benieuwd naar je sollicitatie. Ik duim voor je dat het wat word :)

  • Sandra

   Thanks voor het duimen Rebecca!

 20. Dalinka

  Wat goed dat je blog zo hard groeit! En die onzekerheid herken ik wel. Ik weet het soms ook allemaal niet zo goed maar ik ben blij dat ik in ieder geval weer werk heb na een tijdje werkloos te zijn geweest. Ook al is het tijdelijk werk. En dat brengt ook wel weer een hoop onzekerheid met zich mee.
  Hopelijk hoor je wat op je sollicitatie! Spannend!
  Dalinka onlangs geplaatst…Vegan eet challenge update

  • Sandra

   Wat fijn dat je weer een baan hebt! Beter een rijdelijk iets dan helemaal niks inderdaad. Snap dat de onzekerheid wel blijft, dat is een lastig iets wat je niet zomaar wegneemt. Hopelijk heb je snel een vaste baan!

 21. evelien

  Heel spannend de sollicitatie! Komt vast goed <3
  Wat leuk ook je blogplannetjes, super fijn om te horen dat je blog zo goed gaat dat je er zelfs je bedrijfje van wilt maken. Ik zou het doen! Zeker omdat je al plannen hebt en denkt aan de vooruit zichten. You go girl!
  En herken de onzekerheden helemaal, ik ben net 20 geworden en denk nu al na dat ik wil gaan samenwonen over drie jaar, maar eerst sparen, hbo opleiding halen en misschien nog doorstuderen. En eigenlijk wil ik ook nog reisjes maken naar Cuba (nummer 1 op mijn reis lijstje) en ook misschien ooit australie. <3

  Liefs,
  Evelien

  • Sandra

   Wat een mooie plannen heb jij! Klinkt goed hoor! Komt wel goed met jou. :)

 22. Nesrin

  Ik hoop dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Allemaal klavertjes vier voor jou.

  • Sandra

   Thanks Nesrin!!

 23. jeapiebel

  Twintigers crisis , uit mijn ervaring blijf je dat houden. ;-) In de loop van ons leven zullen wij tijd tot tijd ons afvragen waar ben ik mee bezig met mijn leven. Je zet sowieso alles goed op een rij en je bent goed bezig met nadenken. :-)

  • Sandra

   Klopt! Het zal ook inderdaad altijd wel een beetje blijven. Achja, daar ben je een mens voor toch? Haha.

 24. Lisa

  Sollicitaties blijven zo spannend altijd! Ben benieuwd of het wat gaat worden :), ik gun het je in ieder geval van harte! En wat betreft die onzekerheden over wat je allemaal wil en moet in je leven, ja dat herken ik heel goed. Heel frustrerend, maar ik denk dat iedereen hier weleens last van heeft. Mijn leukste plannen in December? Daar heb ik net een artikel over online gezet haha :)
  Lisa onlangs geplaatst…Persoonlijk: momentjes waar ik naar uit kijk!

  • Sandra

   Ah lief!! En je hebt gelijk over dat iedereen die onzekerheden heeft. Hoort er bij! Zonder dat kom je ook niet te weten hoe je je leven wilt invullen toch? :)

 25. marleen@burgertrutjes

  Oh mennn, ik had ook echt die twintigers crisis hoor! Niet te doen! Het komt uiteindelijk allemaal op zijn pootjes terecht! Mark my words :)

  • Sandra

   Haha, gelukkig maar! Ik vertrouw op jouw woorden. :p

 26. Denise

  Wat leuk dat je van bloggen je bedrijf van wilt maken! Dat zou echt een droombaan zijn! Doen wat je leuk vindt én er geld mee verdienen. Succes met je sollicitatie.
  Denise onlangs geplaatst…Winkels die mij blij maken en waar je me vaak vind

  • Sandra

   Ga er ook voor! Toch? :D

 27. Renske

  Wat heerlijk dat je weer zo lekker in de studie zit! Kom maar op met dat blogje over jouw studie! Ik vind dat natuurlijk súper-interessant! En jeeeej! Ik ga voor je duimen en hopen dat je wordt aangenomen! Het klinkt inderdaad als de perfecte baan in jouw situatie. Super! :-)

  Wauw, wat heb je dat trouwens mooi omschreven van die onzekerheid. Ik ben er ook van overtuigd dat je onzekerheid nodig hebt om te ontdekken wat je wilt, wat je níet wilt en wat bij je past. :-)
  Renske onlangs geplaatst…Ontdekt! | De lekkerste culinaire blogs

  • Sandra

   Woehoe, oke dan! Ik wil er wel over gaan schrijven hoor. :)

 28. Mei Qi

  Goed om te horen dat studeren goed gaat! Ik moet nog iets beter mijn best doen. En solliciteren: wat leuk!

  • Sandra

   Probeer de leuke kanten van je studie voor ogen te houden. Komt goed met jou! :)

 29. Mylene

  Wat fijn om te horen dat de studie nu zo lekker gaat. Dan mag je ook best wel een leuk reisje plannen, vind ik ;) een soort beloning. En die onzekerheid is verder heel herkenbaar. Ik blijf ook constant zoeken naar wat ik nou echt wil doen..

  • Sandra

   Oh daar heb je zeker gelijk in! Hihi. Irritant dat het voor jou herkenbaar is. Al is het natuurlijk ook wel heel menselijk… Succes met je zoektocht!

 30. Marcella

  Altijd leuk, nieuwe reisplannen maken. Benieuwd waar jullie samen naartoe gaan reizen! Je plannen voor je site zijn top, en ik duim voor een goeie uitslag van je sollicitatie!
  Marcella onlangs geplaatst…Giant’s Causeway – Het pareltje van Noord-Ierland

  • Sandra

   Ik ben ook benieuwd! Heb echt nog geen flauw idee namelijk, haha. En thank you! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑