My Way of Exploring

Hersenspinsels | Mijn blog, onzekerheid & help!

Outfit | Een oversized sweater dress op een mooie herfstdag
Dit is gewoon zo’n fijne kletsblog waarin ik vertel over hoe ik momenteel over mijn blog denk en hoe ik struggle met onzekerheid als het om een bepaalde dingen gaat. Soms is het fijn om even wat struggles en hersenspinsels te delen! Ook vraag ik jullie hulp, want jullie als lezers zullen mij als de beste kunnen helpen als het hier om gaat. Het is een lange blog, dus bereid je maar voor… :)

Afgelopen zaterdag was ik weer een dagje met Stella. Je weet wel, die ene van Mondetmoi! Hihi. Wij kennen elkaar via het bloggen en hebben nu al bijna een jaar contact, als in: elkaar in real life zien en spreken. Súper waardevol en daar ben ik ook ontzettend dankbaar voor! Ik bedoel, ik vind het echt niet zo vanzelfsprekend dat ik iemand op deze manier leer kennen en dat het dan ook nog eens zo goed klikt. Dat is wel speciaal, toch? Super leuk dus om elkaar te zien en lekker te kletsen over oppervlakkige en diepgaande dingen. Het onderwerp ‘bloggen’ komt ook regelmatig bij ons voorbij, net zoals afgelopen zaterdag dus.

Hoe leuk is het als je elkaar kunt inspireren, op welk gebied dan ook? Ik heb zo veel aan de ideeën van haar en de inzichten die zij mij geeft. Ook als het om mijn blog gaat! Iemand anders heeft altijd weer een andere kijk ergens op. Ik praat eigenlijk nooit met iemand over ideeën voor mijn blog en doe het altijd zelf en heb het altijd al zelf gedaan. Het is ook nooit in mij opgekomen om anderen te vragen om te helpen brainstormen. Simpelweg omdat ik nooit zonder ideeën zit en dus ook nooit echt in de knoop ben gekomen met onderwerpen om over te schrijven. Dit vind ik al een wonder op zich, al besef ik mij ook wel dat ik dit niet al te hard moet roepen want dan zal je net zien dat ik binnenkort inspiratieloos ben, haha. Maar oké, tot nu toe ben ik nooit inspiratieloos geweest. Wél merk ik dat ik toe ben aan vernieuwing. Ik merk dat ik vast zit in mijn eigen denkpatroon als het om mijn blog gaat. Niet dat dit zo erg is, want het gaat prima, maar ik wil iets anders, iets nieuws. Ik wil dat mijn blog gewoon AroundSan blijft zoals mensen die mij volgens dat gewend zijn, maar ook wil ik vernieuwing en het groter maken. Maar dan kom je bij de volgende stap: HOE DAN?

Ja, en daar hang ik dus nu al een hele tijd. Moet ik meer gaan uploaden? Hmm, dat was dus wel mijn idee, maar zal dat helpen? I don’t know! Stella had daar wel een goed punt over: kwaliteit boven kwantiteit. True. Ik moet misschien meer van mezelf bloot geven, maar dan op een andere manier. Ik wil mijn blogs op een andere manier persoonlijker maken, al vind ik dan tegelijkertijd ook eng. Ik heb dit in het eerste jaar van mijn ‘blog carrière’ (voor zover je dat zo kan noemen, haha) veel spannende dingen over mezelf op het internet gezet. Hier sta ik nog steeds volledig achter en heb ik met de grootste zorg geschreven, maar op een gegeven moment ben ik wat meer afstand gaan nemen van de diepgaande persoonlijke blogs. Ik kan niet zo goed onder woorden brengen waarom, maar ik denk dat het wel te maken heeft met dat ik mijn privacy erg waarder (wat natuurlijk ook niet gek is). Er zijn zat dingen waar ik over kan vertellen, maar dit wíl ik alleen niet. Ik wil niet dat het op internet staat en dat ie-der-een het kan lezen. Het zijn dingen waarvan alleen mensen het weten die ontzetten dicht bij mij staan. Dat hoeft niet op internet te staan. Ik denk dat iedere blogger dit wel begrijpt. Überhaupt (bijna) ieder mens wel. Of je nu wel of niet blogt…

Ik wil uiteraard wel wat persoonlijkere dingen gaan schrijven en mezelf op die manier kwetsbaar opstellen,  maar hoe? Daar ben ik dus nu mee bezig. Stella had daar een paar super goede en leuke ideeën over en daar ga ik mee aan de slag. Nu heb ik ook gelijk de vraag aan jullie wat jullie ideeën zijn! Wat wil jij van mij zien, weten, horen? Ik ben heel benieuwd! Of ik daar iets mee kan en wil doen is de vraag, maar suggesties zijn natuurlijk altijd welkom!

Al jaren denk ik er aan om te gaan vloggen, of in ieder geval om video’s te maken. Gewoon voor erbij, want ik zou mijn blog never nooit opgeven, maar dat moet je maar durven omdat je dan zó mega kwetsbaar bent… Hmm, ik weet het niet. Ik vind het leuk om het bloggen en video’s maken te combineren, maar tegelijkertijd ook eng. Ik heb geen spannend leven, maar ook denk ik dat ik heus wel iets interessants voor een bepaald publiek kan maken. Ik denk dat iedereen dat wel kan, alleen is de volgende vraag HOE je dat dan gaat doen. Het is echt een drempel die je over moet en ik hik daar al ontzettend lang tegenaan. Eigenlijk niks voor mij, want ik ben best wel een ‘gewoon doen’ en ‘als je het niet probeert dan weet je het niet’ persoon, maar video’s maken is tóch blijkbaar wel een dingetje hoor. Wat dat betreft mis ik toch net dat beetje zelfverzekerdheid op dat gebied en daar baal ik van. Ik heb nu nog een interessante leeftijd hiervoor (vind ik zelf), dus het is in mijn hoofd een ‘het is nu of nooit’ dingetje geworden. Doen of niet doen? Ik ben bang dat ik er later spijt van ga krijgen als ik het niet doe. Van mijn ene ‘praatvideo’ die ik meer dan 2 jaar geleden ooit een keer geüpload heb kreeg ik zó veel leuke reacties. Daar schrok ik echt van, haha! Ik had ook in 2/3 paar dagen tijd ineens 100 abonnees. Ik wist toen niet wat me overkwam. Dat geeft mij toch wel het idee dat ik misschien wel interessant kan zijn voor een bepaald soort publiek, maar waaaaaar moet ik dan video’s over maken? Wat moet ik laten zien? Waar moet ik het over hebben? Ben ik wel leuk genoeg? Wat willen mensen weten en zien van mij? Ben ik niet te saai? Oh oh oh, wat is dit lastig! Datzelfde geldt voor mijn blog, alleen ben ik daar dan totaal niet onzeker over (gelukkig). Ik wil groeien, mensen kunnen inspireren, mensen laten zien hoe mooi het leven kan zijn, positiviteit overbrengen… En nog zo veel meer.

Mijn vraag is eigenlijk of jullie mij een stukje verder kunnen helpen. Wat betreft mijn blog, maar ook met wat mijn andere ideeën zijn. Ik wil mij niet laten tegenhouden door onzekerheid en dát is iets waar ik nu oprecht heel erg mee zit. Dit is nu ook gelijk echt een – voor mij – heel persoonlijk stukje wat ik blootgeef hier op mijn blog. Maaaaar daar sta ik uiteraard wel helemaal achter, anders zet ik dit niet online natuurlijk! Ik zie mijn statistieken en ik kan precies zien watvoor soort publiek ik trek en daar wil ik iets mee doen. Daarom schakel ik nu jullie hulp in en vraag ik jullie wat jullie van mij willen zien en weten als het om mijn blog gaat. Ik zou het zo graag groter willen maken, maar daar moet ik toch echt interessanter voor worden denk ik! En hebben jullie tips om mijn zelfvertrouwen te vergroten als het gaat om YouTube? En wat zou jij dan willen zien van mij? Ik ben gewoon ontzettend benieuwd! Als ik ergens voor ga, dan doe ik dat voor de volle 100%. Dat heb ik met mijn blog gedaan en doe ik ook nog steeds. Wat dat betreft ben ik wel consequent. Mocht ik met video’s beginnen, dan zou daar precies hetzelfde voor gelden (al moet ik wel een nieuwe camera, maar dat terzijde…).

Dit was mijn lekkere lange kletsblog voor vandaag. Ik hoop dat er je er doorheen bent gekomen, haha. En anders: ik begrijp dat het je niet is gelukt. :’) Mocht je heel wat ideeën, suggesties en tips hebben, dan mag je mij natuurlijk ook altijd een mailtje sturen naar info@aroundsan.nl. Dat vind ik altijd leuk! Ook voor de mensen die normaal nooit reageren (want die zijn er volgens Google Analytics, hihi) en nu misschien denken: ik kan je misschien wel verder helpen. Je mag mij dan dus ook gewoon een mailtje sturen. No problem! Voor nu: bedankt voor het lezen! <3

Heb jij nog antwoorden op mijn vragen? Drop ze hieronder of stuur mij een mailtje!

10 Comments

 1. Johanna

  Ik vind je kijk op voeding heel interessant (als in : om jouw mening en ervaringen hierover te horen) en lees ook altijd heel graag de vega reviews.
  Misschien kan je ook iets met mode doen? Je hebt een heel eigen stijl , immers

 2. Vera

  Je bent niet de enige met deze struggles haha! Ik loop er ook tegenaan en kan er ook nog niet echt een antwoord op verzinnen tot nu toe. Graag wat meer willen groeien, je doet het voor jezelf maar het is toch fijn als mensen het leuk vinden om je te volgen.

 3. Judith

  Ik vind je dagboekjes altijd superleuk om te lezen :)
  Judith onlangs geplaatst…De fijnste items voor een Cosy Christmas

 4. Stella

  Ah je geeft me echt te veel credit hoor San, hahaha. LIEF! Je weet hoe ik over jou en onze vriendschap denk, dus ik bespaar jouw lezers de zoetsappige verhalen even, haha. Ik ben helemaal voor dat YouTube kanaal – ik weet zeker dat je dat goed kunt en dat dat echt heel leuk en ‘eigen’ gaat worden. Snap wel dat je het doodeng vindt.. dat is het ook! Maar ik weet nu al dat er zo veel mensen gaan zijn die er wat aan hebben en er plezier uit kunnen halen. En ik denk ook dat JIJ er plezier en energie van gaat krijgen en dat is misschien wel het allerbelangrijkste. Ik kijk echt uit naar onze brainstormdag <3

 5. Simone

  Op mijn vorige blog gaf ik mezelf écht heel erg bloot. Tegenwoordig op dit blog een stuk minder. Dat heb ik toen ook heel bewust gedaan.
  Ik vind het heel lastig om je erin een tip te geven, omdat ik nu juist net de stap andersom heb genomen haha! Blijf in elk geval wel dicht bij jezelf.
  Simone onlangs geplaatst…Even terugblikken op 2018

 6. Janne

  Ik denk dat een leuke uitbreiding van jouw blog (en waarschijnlijk een flink stuk buiten jouw comfort zone) zou kunnen zijn om ook andere mensen aan het woord te laten in bijvoorbeeld interviews. Dat kan ook schriftelijk – wie weet krijg je zo veel goede blogtips bij dit artikel dat je ze kunt citeren in een volgend artikel, en misschien kan dat ook bij andere onderwerpen. Ik ben wel benieuwd naar de andere lezers van deze blog, en denk dat we wel wat van elkaar kunnen leren.

  Ideeën voor video’s: misschien een kijkje in jouw kledingkast? Of een storytime van iets grappigs of bijzonders dat je is overkomen – ik vind de bijzondere feitjes over jou altijd erg leuk, en ik denk dat het nog leuker is als je ze vertelt. Jouw schrijfstijl klinkt al erg alsof je gewoon tegen ons praat, maar écht gewoon tegen ons praten is natuurlijk gezelliger ;)

  Misschien zou je om over de onzekerheid heen te komen een soort poll kunnen houden om te vragen wat voor video mensen zouden willen, en dan de video maken die het meest gevraagd is. Bijvoorbeeld dat je drie opties geeft waar mensen uit kunnen kiezen (en dat ze andere dingen kunnen voorstellen onder reacties).

  Veel succes ermee! Ik ben er erg benieuwd naar hoe het gaat worden.

 7. Sarah

  Dat probleem vind ik echt herkenbaar. Ik wil graag groeien en mijn blog wat grootser maken, maar stoot dan ook op het probleem dat ik niet té persoonlijk wil worden. Die balans vinden vind ik nog steeds moeilijk. Succes dus ;) Ik ben alvast benieuwd naar hoe je alles gaat aanpakken in de toekomst! Daar ga ik sowieso ook wel wat van kunnen leren!

  En qua bloginspiratie… ik lees je weekoverzichten/dagboekjes heel graag! En je artikels over jullie woning ook. Super interessant. Budget-tips zijn overigens steeds welkom, want dat vinden mijn vriend en ik dus wel een dingetje sinds we ook op zoek zijn naar een koophuis. Er komt ook zoveel bij kijken! Pfuh!

 8. Romy

  Ah, lieve Sandra, je doet het al zo goed en het is alleen maar mooi dat je nog meer uit je blog wilt halen en misschien zelfs video’s wilt maken. Wat al die dingen betreft, doe gewoon wat voor jou op dit moment goed voelt. Ook qua wel of niet persoonlijke dingen delen. Ik denk dat je zelf heel goed aanvoelt wat je wel en niet wilt delen. Als je twijfelt, is dat vaak al een teken voor jezelf.

  En wat de video’s betreft, neem gewoon eens een kletsvideo op over het eerste wat in je opkomt (je kunt altijd nog beslissen of je hem wel of niet plaatst). Ik weet zeker dat je het super zult doen. Volgens mij geef je zelf al de beste oplossing: niet denken, maar doen. Soms gaat er zo veel tijd zitten in het bedenken van het perfecte idee, terwijl dat perfecte idee eigenlijk pas ontstaat als je gewoon eens iets probeert <3
  Ik hoop niet dat dit nu superzweverig en vaag klinkt allemaal, maar ik hoop dat je er iets aan hebt :)
  Enne, complimenten voor jou en je mooie blog! Ik kom hier graag omdat je je kwetsbaar en persoonlijk opstelt, en tegelijkertijd ontzettend positief en lief overkomt.
  Romy onlangs geplaatst…December (nóg) leuker maken? Dit zijn 7 tips!

 9. Annelies

  Momenteel vind ik jouw blog al ontzettend leuk en interessant om te volgen. Vooral de persoonlijke artikelen spreken mij aan. Vooral daarmee doorgaan…😉

  Wat betreft YouTube: Ik kan mij voorstellen dat hier een drempel zit. Natuurlijk hoef je niet meteen een vlog te uploaden. Probeer eerst eens weer een kletsvideo of neem een TAG op.

  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑