My Way of Exploring

Happy 2019! | Mijn 2018 in een notendop

Happy 2019! | Mijn 2018 in een notendop
Het is vandaag 1 januari 2019! De jaarwisseling zit er weer op en we zijn weer een nieuw jaar in geknald. Zeker geknald ja, met al dat vuurwerk (ik hou daar niet zo van, haha)! Dus wij hielden het maar bij sterretjes… Ik heb een snel overzichtje in elkaar geflanst waarin ik mijn 2018 heb samengevat.

Zoals je hierboven op de foto ziet was mijn oud&nieuw hartstikke gezellig! En ja, je ziet het goed: Stella was ook bij ons! Samen met Fleur konden we uiteraard het niet laten om een sterren foto te maken, hihi. Het is een lekkere spontane foto geworden! <3 Het was een MEGA gezellige avond die ik heb doorgebracht met de al die leuke mensen! 

Mijn 2018 was een jaar met mooie en minder mooie dingen. Van alles wat, zullen we maar zeggen. De mooie dingen staan natuurlijk voorop! En de niet leuke dingen eindigen ergens achteraan. Althans, daar doe ik mijn best voor! Lang niet alles is voorbij gekomen hier en laat ik ook zo, maar er zijn zeker heftige dingen voorbij gekomen waar ik hoop het niet nog een keer mee maken. Maar véél belangrijker: een greep uit de leuke dingen van het afgelopen jaar:

∴ Een diagnose. Na meer dan 10 jaar vechten heb ik afgelopen zomer ein-de-lijk een diagnose gekregen als het gaat om mijn buikklachten! Ik werd serieus genomen en eindelijk weet ik waarom ik al-tijd buikpijn en andere klachten heb: intoleranties. Niet meegekregen? Dan kun je daar hier meer over lezen.

∴ Minder buikpijn! De tweede helft van het jaar bestond voor mij vooral uit het ontdekken wat er wel en niet in mijn dieet past. Gelukkig kreeg ik ontzettend goede hulp van een diëtiste die er veel verstand van heeft! Het kan nog steeds beter, maar ik ben nu al ontzettend gelukkig met het feit dat het zo veel beter gaat dat ooit. :)

∴ Een huis gekocht! Halloooo, are you kidding me? Het is écht waar! Eind november kochten wij een huis en eind januari krijgen wij de sleutel al. Wie had dit verwacht? Wij niet! Wát een geluk! Je kunt er hier meer over lezen. Ik ben dol blij met ons nieuwe huis en kan niet wachten tot we er ons eigen paleisje van kunnen maken. Wauw. <3

Al meer dan een jaar lang samenwonen. In ons huurhuis waar we nu nog voor heel even wonen. Het bevalt zo goed en het is zo leuk! Het is een perfect huis om te ‘beginnen’, maar nu zijn we toch echt wel toe aan vastigheid. Dat komt er natuurlijk aan bijna, hihi. Leuk leuk! Dit huis was fijn, we hebben er leren omgaan met geld en de vaste lasten én we hebben ontdekt dat we elkaar niet zat worden (haha).

Reis naar de Seychellen. Dit was meer dan geweldig! Onze reis naar de Seychellen was fantastisch! We hebben zulke toffe herinneringen gemaakt hier. Dat pakt niemand ons meer af! We hebben genoten. :) Mocht je meer willen zien van onze reis hier naar toe, dan heb ik hier een heel overzicht voor je klaar staan, hihi.

∴ Meer rust in mijn lijf. Een vage beschrijving denk ik, omdat ik hier nog niet zo op in ben gegaan. Maar even kort: ik heb meer rust in mijn lijf gekregen en ik vind het heerlijk! Misschien zal ik eens meer hier op ingaan? We shall see! Het heeft deels te maken met mijn buik die rustiger is, wat natuurlijk ontzettend fijn is.

∴ Meer de mooie mensen om mij heen gaan waarderen én nieuwe mensen ontmoet. Elk jaar zeg ik dit weer denk ik, maar afgelopen jaar ben ik opnieuw nóg meer gaan beseffen wat voor geweldige mensen ik om mij heen heb. Familie, vriendinnen, vrienden… Afgelopen jaar bracht ik daarom ook veel tijd met hen daar en dat is het mooiste wat je kun doen, als het aan mij ligt.

∴ Angst overwonnen. Dit was zo’n enorm ding voor mij: ‘opereren’. Nu weet ik dat een moedervlek weghalen geen mini ingreep is, maar voor mij was het een groot ding (al is narcose nóg een groter ding, maar dat hoefde gelukkig niet haha). Ik heb het altijd al eng gevonden als er iemand in je gaat zitten snijden en je voelt het niet (door de verdoving ofcourse) én hechten. Dit klinkt voor sommigen misschien raar, maar ik ben zó blij dat ik dit gedaan heb en weet je? Ik stond serieus versteld van mezelf (en de arts, assistentes en mensen om mij heen ook haha), want ik heb gewoon alles bekeken. Van de verdoving tot het snijden en weer dicht hechten. Ik was hier ontzettend bang voor altijd, maar nu dus niet meer. Ik kan tegen werkelijk alles als het om medische shizzle gaat, maar dat je iets niet voelt als ze in je snijden en hechtingen, dat was voor mij echt een angst. Hoppa, overwonnen hoor!

Dit was ‘m dan. Even een snelle ‘mijn 2018 in een notendop’! Dit is lang niet alles, maar ik weet zo snel niet alles meer te benoemen hoor! Moest deze blog een beetje haastig maken, dus vandaar. Ik zal misschien nog wel een blog maken over de dingen die er aan komen in 2019 en wat ik van plan ben. Even kijken of ik daar genoeg over weet te vertellen, haha. Mocht dit zo zijn, dan zien jullie hem vanzelf wel online komen. :)

Voor nu: een héle fijne eerste dag van dit nieuwe jaar ennnnn natuurlijk hoop ik dat iedereen een mooi jaar tegemoet gaat! <3

Wat is jouw mooiste gebeurtenis of herinnering van 2018?

7 Comments

 1. Romy

  Wat een mooi lijstje met dingen die 2018 mooier maakten! Zo fijn om te horen dat je eindelijk een diagnose hebt voor de problemen met je buik en dat je sindsdien ook minder buikpijn hebt! En wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt en dan ook nog de aankoop van een huis als mooie afsluiter! :) Ik hoop dat 2019 je heel veel mooie momenten, gave reizen én natuurlijk een fijn nieuw thuis.
  Romy onlangs geplaatst…Happy 2019! | Mijn doelen voor 2019

 2. Darina

  Een heel mooi lijstje van 2018. Heel fijn dat je eindelijk de diagnose hebt gekregen en dat het beter gaat! De reis naar de Seychellen klinkt echt geweldig, wat een mooie bestemming! Ik wens jullie een heel mooi, gelukkig en inspirerend 2019!
  Darina onlangs geplaatst…Mijn 10 best gelezen artikelen van 2018

 3. Annelies

  Dat ik mezelf goed heb leren kennen, is voor mij de mooiste herinnering én gebeurtenis van 2018. 😉

 4. Stella

  Ik ben su-per trots op je. Dat weet je, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen! Ik ben echt heel benieuwd wat voor moois 2019 jou (en Pat en Suzie) gaat brengen. Ik kan niet wachten tot jullie straks verhuisd zijn en ik jullie allereerste echte eigen huis kan komen bewonderen. Ik weet nu al dat het een hele gezellige, fijne en mooi ingerichte plek gaat worden waar jullie je onwijs thuis gaan voelen. En laten we hopen dat we elkaar in 2019 NOG meer gaan zien en spreken <3 Liefs!

 5. Sammie

  Mooie terugblik op een jaar met van alles en nog wat :) gelukkig nieuwjaar en de beste wensen!

 6. Simone

  Wat een mooi lijstje en fijn om te lezen dat je je in elk geval wel stuk beter voelt voor wat betreft je buikpijn klachten! Mijn hoogtepunt was natuurlijk onze bruiloft maar ook ons tweede koophuis.
  Simone onlangs geplaatst…TAG | Oud & Nieuw

 7. Irene

  Wat leuk dat je hebt gevierd met Stella er bij! En fijn om te zien zo’n overzichtje! Toch wel een paar belangrijke en mooie dingen meegemaakt dit jaar maar dat je eindelijk een diagnose kreeg lijkt me toch wel een hoogtepunt! Kan me voorstellen dat dat alle andere fijne momenten nogal kan overschaduwen. Ik wens je voor 2019 alleszins nog meer geluk en plezier en een betere gezondheid!
  Irene onlangs geplaatst…Waar ik in 2019 meer aandacht aan wil geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑