My Way of Exploring

Eerste week in ons nieuwe huis: Hoe bevalt het?

Eerste week in ons nieuwe huis: hoe bevalt het?
Hoe ging de eerste week in ons nieuwe huis? Is het wennen? Voelt het goed? Is het samenwonen leuk? Ik ga jullie vandaag bijpraten over hoe de eerste week is gegaan en hoe ik dit allemaal heb beleefd. Wat ging deze eerste week in ons nieuwe huis snel zeg, bizar gewoon!

Waar zal ik eens beginnen? Ik weet het gewoon niet. Ik heb eigenlijk ontzettend veel te vertellen, maar omdat het zo veel is weet ik gewoon niet waar ik moet beginnen. De afgelopen weken zaten we in een rollercoaster. Pat werkte gewoon fulltime en ik was eigenlijk 24/7 met het huis bezig. Er komt zó veel bij kijken als je het uit uit gaat. Van de inrichting tot schoonmaakspullen, financiën, accessoires, de nodige eerste lading boodschappen, verzekeringen, schoonmaken, klussen, meubels uit elkaar halen en in elkaar zetten… En dan nog je leven daarnaast. Nu is dat gelukkig voor mij wel goed te plannen want ik ben erg flexibel, maar dat betekent nog niet dat het relaxed is. Maar goed, de rust lijkt eindelijk een beetje terug te keren nu we hier al een week wonen en een beetje onze weg vinden. Is fijn!

De eerste week in dit huis is voorbij gevlogen. Het voelde vanaf de eerste seconde al gelijk vertrouwd en ook het samenwonen zelf is ontzettend leuk en bevalt goed! Het is zó gek om ineens in je eigen huis te zijn, je eigen spullen te hebben,dat je alles zelf/samen doet en dat ik Pat nu elke dag zie. Ja oké, het is natuurlijk wel wennen maar ik had nooit verwacht dat ik zó snel mezelf fijn en veilig zou voelen in een ander huis en in een andere wijk. Ik ben wel mega blij dat ik nog steeds in mijn eigen vertrouwde dorp woon! Ik weet dus gewoon nog steeds alles te vinden, dus dat scheelt al een hoop. Nu alleen nog een ritme vinden wat past bij mijn nieuwe leven. Een ritme waarin ik naast mijn studie en blog óók schoonmaak, wasjes draai, opruim, stofzuig, boodschappen doe, de afwas doe en zorg dat ik het eten klaar heb als Pat uit zijn werk komt. Hoe vaak per week moet dit en wanneer ga ik dit doen? Allemaal vraagtekens nog in mijn hoofd hoor, haha. Nogmaals, het is wennen maar het bevalt me tot nu toe prima! Wel merk ik dat het nu allemaal nog erg veel energie kost, maar als ik over een tijdje een vast ritme heb gevonden zal dit vast wel veranderen. Daarom wil ik dus ook, zoals ik hier al zei, een Bullet Journal gaan kopen, zodat ik daarin alles kan plannen en opschrijven.

Eigenlijk ben ik dus gewoon heel blij en vind ik het super leuk allemaal! En niet geheel onbelangrijk: Pat gelukkig ook! Ons eigen plekje wordt steeds leuker en we zijn nog steeds bezig met het gezellig maken. Zo moeten we nog wat aan de muren en wat accessoires gaan kopen, maar het is gelukkig nú al onwijs leuk. Volgende week komt de bank en daar kijk ik heeeeel erg naar uit! Hij is zó mooi! Ik kan ook echt niet wachten om jullie ons huis te laten zien, hihi. Ik weet alleen nog niet op welke manier ik dat ga doen. Foto’s maken is sowieso wel een goed idee denk ik, maar een video maken waarbij mijn vriend mij helpt lijkt mij ook wel heel tof. Een soort van house tour, haha. Even brainstormen nog! Laat me vooral weten wat jullie leuk lijkt. Voor nu alvast een sneakpeak bovenaan de blog. hihi. Dat okergeel dé kleur zou worden had ik een tijdje geleden al verklapt! Let niet op de draden op de grond en de spullen die in de kast staan, dat staat allemaal nog niet op zijn plek. Maar hey, het gaat even om het idee. Als jullie nog toffe ideeën hebben voor in zo’n kast: goooooi ze neer in een reactie! We hebben zelf wel al ideeën, maar staan zeker open voor suggesties. :)

Conclusie? Het is ontzettend leuk en fijn hier! Ik ben blij dat de verhuizing zelf achter de rug is, want dat vond ik écht vreselijk haha. Al die meubels die over moeten, mijn kleding, spullen… Niet mijn ding hoor. :’) Al liggen er nog steeds wel spullen van mij bij mijn ouders, maar dat komt nog wel. Het grootste deel is in ieder geval al hier. Vanaf nu moet ik ook eens een begin maken aan het volgende: flink uitrusten en uitzieken, want ik ben lichamelijk gesloopt. Het heeft er allemaal wel ingehakt. Dit bedoel ik trouwens niet negatief hoor, want het is ontzettend leuk allemaal, maar er is nu een tijd aangebroken dat ik weer aan mezelf moet gaan denken en niet meer 24/7 in de weer ben. Dat kan gelukkig ook gewoon vanaf nu, want we zijn dus zo goed als gesetteld hier. Ik zit nu ook voor het eerst weer relaxed een blog te typen. De laatste keer dat ik op deze manier een blog heb gemaakt is misschien zelfs wel al 3 maanden geleden. Fijn dat de rust weer terug komt en ik hier in mijn eigen plekje lekker weer kan gaan studeren en bloggen. Heerlijk! :) Zo, en nu ga ik een wasje er in gooien, stofzuigen, de keuken schoonmaken en bedenken wat we vanavond gaan eten. Hallo nieuw, leuk leven! Let’s go!

Woon jij al op jezelf? Zo ja, vond je dat erg wennen of viel dat wel mee? 

33 Comments

 1. Shirley

  Wat fijn dat je zo snel gewend bent. Ik was eigenlijk ook meteen gewend toen ik verhuisde. Wat ik wel soms heb, na 4 jaar, is dat ik heel soms ’s nachts wakker word en denk dat ik in mijn oude slaapkamer bij mijn moeder thuis lig, haha!

 2. Neverdullmoments

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huisje! Zo’n bullet journal gaat je zeker helpen :).

 3. Laura

  Het ziet er mooi uit! Ik ben inmiddels afgelopen mei voor de 5e keer verhuisd in 4 jaar tijd en inmiddels ben ik pro verhuizen. Toch ben ik nu heel blij dat ik een plekje écht voor mezelf heb in hetzelfde dorp. Ik had niet verwacht ons dorp weer te waarderen!

  De volgende keer dat ik verhuis, is hopelijk naar een écht huis en niet meer naar studentenkamers of studio’s.

 4. Mevrouw Marloes

  Aaah, echt zo leuk om dit te lezen! Wat fijn dat je je zo snel goed voelt in je eigen huisje :)
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Drie (korte) schrijfopdrachten om te doen tijdens de les Nederlands

 5. Romy

  Wat goed om te horen dat jullie eigen huis zo goed bevalt en dat je nu eindelijk echt kunt genieten van de rust en van jullie eigen plekje. Ik kan me voorstellen dat zo’n hele verbouwing nog best wel zwaar is. Ik ben superbenieuwd naar de house tour. De sneak peek bovenaan je artikel ziet er in ieder geval al heel leuk uit! Okergeel ♥
  Romy onlangs geplaatst…De kracht van iets doen voor een ander

 6. Darina

  Heel leuk om te lezen! En okergeel vind ik heel mooi. Ik ben heel benieuwd naar je house tour
  Darina onlangs geplaatst…48 uur in Parijs | Dag 1

 7. evelien

  Wat super leuk dat jullie al een weekje samenwonen! Lijkt mij ook heel erg wennen maar daar vind je vast snel een ritme in.
  Wat leuk dat okergeel! Geweldig ook die stoel, helemaal mijn favo kleur.
  Liefs,
  Evelien

 8. Eline

  Toen ik net op mezelf woonde was ik ook continu zo moe. Er kwam gewoon super veel op je af. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden in het huishouden en kan ik er juist extra van genieten. Je eigen plekje is zo fijn. Veel geluk samen!

 9. Bente

  Ziet er al top uit, die sneakpeak! Ik ben heeeeel benieuwd naar de rest :D
  En herkenbaar, dat zo’n verhuizing er in hakt, dat onderschat je toch vaak wel. Fijn dat het nu achter de rug is en het grote genieten en wennen aan de beurt is!

 10. Lana

  Wat leuk om op deze manier op de hoogte te blijven van jullie nieuwe huis en alles daaromheen. Kan me goed voorstellen dat het wennen is, er komt zoveel op je af. Heerlijk om nu je eigen plekje te hebben, geniet ervan!

 11. Michelle

  Wat leuk! Fijn dat het samenwonen zo goed bevalt :) Ik woon inmiddels acht jaar samen en zijn ook net weer verhuisd sinds twee weken. Toentertijd heb ik flink moeten wennen, omdat ik het thuis net zo goed had. Nu is het ook wennen, maar op een positieve manier. Het is zo fijn in ons nieuwe huis :)
  Michelle onlangs geplaatst…Mijn buik en ik

 12. Jessica J.

  Mijn vriend en ik wonen intussen drie jaar samen. In het begin was het effe lastig, want álles verandert en je moet volledig opnieuw je draai vinden, maar het went ontzettend snel. :-) Ik ben benieuwd naar de house tour! Geef mij maar een video, haha!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #77 • Lady Gaga, kaas en champagne

 13. Kim

  Ahhh zo leuk San! En herkenbaar dat het allemaal veel energie kost. Ik kwam er net 10 minuten geleden achter dat de keukenrol op is. Hahaha normaal regelt papa altijd dat we een flinke voorraad hebben. Zo raar hoe die kleine dingen ineens anders zijn. Super fijn dat het jullie allebei zo goed bevalt :) En zo een home tour video lijkt me echt tof.

  Nou ik ga ff een poging doen het tv-meubel in elkaar te zetten!

 14. Loes

  Wat fijn om deze update te lezen, goed dat je je nu al zo gelukkig voelt! Ik vond het ook super fijn om 1,5 jaar geleden samen te gaan wonen, ook al was het ook wel wennen en daardoor niet altijd gezellig, haha! Maar ook dat hoort erbij. Probeer vooral zoveel mogelijk te genieten!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #37 – Een gezellige high tea & sweater weather

 15. Anne - Ditisanne.nl

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe plekje, leuk allemaal hoor! En inderdaad, zo’n verhuizing is zo extreem hectisch! Maar des te beter om daarna lekker te ontspannen op je nieuwe stek!
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Swaziland: Waarom je dit minilandje niet over mag slaan!

 16. Johanne

  Wat leuk! Je klinkt echt super enthousiast! En je ritme vind je vanzelf. :) Toen ik uit huis ging, ben ik ook direct gaan samenwonen. Ik was alleen nog maar 19 en deed het om de verkeerde redenen. En ik was daardoor nog heeeel veel bij mijn ouders te vinden. Inmiddels ben ik alweer 12 jaar (slik) uit huis en woon ik op 2 uur rijden van mijn ouders vandaan (samen met mijn huidige vriend (wonen 2 jaar samen)). Had gedacht dat ik meer moest wennen aan de afstand, maar het gaat goed!
  Johanne onlangs geplaatst…5 hartstikke luchtige (kuch) tips aan mijn twintigjarige zelf

 17. Simone

  Oooh wat leuk om dit te lezen! Je enthousiasme spat er helemaal vanaf. Heel veel geluk samen in jullie huisje!

 18. Lysanne

  Super leuk om te lezen dat het zo goed bevalt! Ik begrijp het helemaal dat verhuizen veel energie kost. Zeker als je allemaal opnoemt wat er allemaal bij komt kijken. Ik moet er niet aan denken als je dat allemaal in je eentje moet doen! Ik vind boodschappen doen voor mezelf al een hele opgave. Gelukkig gaat het allemaal goed :) Heel veel plezier in je nieuwe huisje!

 19. Simone

  Gefeliciteerd met jullie huisje! Ik woon al sinds mijn 23ste niet meer bij mijn ouders. Ik heb eerst een tijd (ik gok 2 jaar) alleen gewoond en later trok mijn vriend bij mij in. Nu hebben we samen een koophuis. Geniet van jullie eigen plekje!
  Simone onlangs geplaatst…Het perfecte cadeau voor de feestdagen

 20. Irene

  Oja al die spullen verhuizen vond ik echt stom! Ik had ook zoveel spul, niet normaal! Gelukkig ging het gewoon in één dag en met 1 keer rijden allemaal mee (David heeft een grote auto ;) ). Alleen het uitpakken heeft wat langer geduurd. Haha. Aan het samenwonen zelf, moest ik niet wennen. Ging ineens goed! ^^
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 61

 21. Silke

  Dit is echt heel leuk om te lezen San! En zooo herkenbaar allemaal, hihi. Binnenkort komt dat ritme er zeker hoor! & Ben zo benieuwd naar je interieur, zeker omdat het bij ons ook okergelig is, hihi. Wie weet zie ik nog wat leuks dat ik ook wel wil hebben :D liefs!
  Silke onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #123 | Laatste voorstellingen, reünie & Sint-Maarten

 22. Sabine

  Wat leuk zeg! Wij zijn ook net weer verhuisd en echt wat een werk zeg… pff. Al die dozen. Inmiddels is alles opgeruimd en ben ook al min of meer gewend aan het leven op de boerderij. Alleen die spinnen he… :P Veel geluk op jullie nieuwe stek meid! x

 23. Jonna@burgertrutjes

  Heerlijk he een eigen huisje?? En wat fijn om te zien dat jullie zo snel gewend zijn. Wij zijn ook nog steeds heel gelukkig in ons huis. Vooral in de winterperiode ben ik een echte huismus, love it!
  Jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Rondreis Texas – mijn favoriete bestemmingen

 24. Rowan

  Wat leuk om te lezen dat je het zo fijn hebt samen! Verhuizen is ook echt verschrikkelijk, wij zijn 2,5 weken geleden verhuisd en ben blij dat het voorbij is. ;-) Mooi kleurtje trouwens, dat okergeel!!

 25. Florentine

  Wat spannend! ZO gaaf dat jullie er nu echt inzitten ♥ ♥ ♥
  Inderdaad erg leuk dat jullie het zo fijn hebben samen. Het lijkt me best een hele stap! Liefs, Florentine

 26. Nina Simplynspecial

  Super fijn om te lezen dat je al snel gewend bent :) Ik vond op mezelf wonen zo fijn destijds. Lekker doen waar en wanneer je daar zin in hebt, heerlijk. En het samenwonen bevalt nog een beetje beter. Ik denk dat een video wel tof is, krijg je toch een beter beeld dan met alleen foto’s.

 27. Rosita Elise

  Wat fijn dat het zo goed bevalt! Ik ben echt super benieuwd; okergeel is zooooo mooi! Dus ik kijk uit naar het moment dat jullie vinden dat het huisje af is en je het met ons wilt delen! Nu lekker genieten van elkaar ondanks het vele werken! En dat ritme komt er van zelf! En leuk die bullet journal! Ik ga ook weer beginnen ermee in 2018!
  Rosita Elise onlangs geplaatst…Beauty | Vera Camilla X Benefit Kit Make-up set

 28. Judith

  Wat een leuk geel stoeltje :) Ben benieuwd naar je huisje!
  Judith onlangs geplaatst…Friday Faves – 4

 29. Janet

  Superleuk. Wat fijn dat het zo goed bevalt! :)

 30. Saskia

  Leuk en fijn om te lezen! Wij wonen sinds bijna een jaar in een ander dorp. Wennen? Mwah. Aan sommige dingen wel, aangezien we van een stad naar een dorp zijn gegaan. Echter voelde ik me direct hier thuis<3

  Geniet in je stulpje!

 31. Marcella

  Je woont er intussen al bijna 2 weken langer, de tijd gaat snel. Wat fijn dat het je zo goed beviel de eerste week. Hopelijk heb je intussen wat meer een ritme gevonden. Ook ik ben zoekende en heb een planner gekocht. Iets meer structuur is wel fijn! Geniet van het weekend!
  Marcella onlangs geplaatst…Netflix – 7 spannende series

 32. Marion

  Zo leuk dat jullie je eigen huisje hebben! Ik ben zo benieuwd naar foto’s en video’s! Ik kijk zelf ook wat tegen de verhuizing op qua gesjouw en dat soort dingen, maar denk dat ik erg blij ben als we ons plekje gevonden hebben!

 33. Lies

  Hey! Ik ben nieuw op je blog en ik moet zeggen dat ik je schrijfstijl echt super leuk vind! Wat een leuke artikelen zet jij online en wat lees ik deze makkelijk weg! En natuurlijk ook super leuk dat je nu op jezelf woont. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑